My first trip

So this is the first trip down memorylane.

En kort presentation av sången, Acropolis adeiu av Mireille Mathieu. Det var inte lätt att få tag på denna ska jag säga, men med lite dektektivarbete och hjälpa av mamsen så skakade jag fram den. Först fick jag ringa och sjunga den för mamma, och det faktum att jag senast hörde den för kanske tio år sedan hjälpte väl inte mamma direkt. Eller det faktum att den är på franska. Jag kan tilläga att sången finns på tyska men inte alls lika bra som den franska.

Så de jag tänker på när jag hör den här är mig själv sjunga med i den här när jag är mellan sju och tio r. Jag kan fortfarande inte franska och hittade på orden själv på random så där. Men härlig är den, hemsk men härlig.

Mireille Mathieu föddes som nummer ett i en syskonskara på 14 barn. Mireille Mathieu växte upp under knappa förhållanden, hennes far, Roger (död 1985), var stenhuggare och hennes mor, Marcelle, var hemmafru.

Mireille Mathieu har en repertoar på mer än 1200 sånger, hon sjunger på bland annat
franska, tyska, engelska, italienska, spanska, provencalska, katalanska, japanska, kinesiska, ryska och finska. Mireille Mathieu var den första västerländska sångerskan som uppträdde offentligt i Kina.
Fritt saxat från Wikipedia...

Ja men hatten av för henne som kan sjunga på så många språk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback