Mycket roligt

Jag har verklign fått ett konstigt förhållande ill ordet roligt efter att ha bott här i snart tre månader. Inatt drömde jag till och med om ordet. För er som inte vet det så betyder roligt här lungt. Inatt drömde jag att jag pratade med Hanna om massor av roliga saker men varje gång jag skulle säga roligt så stannade jag på ro... och ändrade mig till kul. Det är lite så när jag pratar med norrmännen med jag börjar säga det sedan ändrar jag mig i sista stund.

Men det är inte det rubriken handlar om. Det är att jag har så mycket kul på g. Ikväll kommer Hanna så då blir det middag hos Jessica nnan jag börjar jobba elva. Imorgon blir det Olso by day. Planerna är väl Karl Johan, Aker brygge och slottet just nu. Jag och Hanna funderade även igår om vi skulle gå till Nobels peacecenter, jag tror det skulle vara intressant.  Fredag blir det krogen på kvällen, men jag kör för jag börjar jobba halv åtta på måndag.
Lördag jobba som sagt sedan middag här på kvällen med Ewa, Jessica, Hanna och Mads. Vi har inte tillräckligt med stolar!
Sedan jobba söndag dag. Hoppas jag hinner och säga hej då till Hanna på söndag inna hon åker hem. :)

Nästa helg blir det dags för Nyttårs balen. Jag är fruktansvärt taggad. Tessan har skickat med skor, sjalar och smink. Det kan ju inte bli annat än succé. Jag ska verkligen släppa loss! Jag har ju inte vart pp fest sedan nyårsafton, eller ja det var ju lite fest på nyårsdagen med. Men Nyttårs bal lixom. Det ska bli great.

När jag inte ängnar mig åt att tänka på att jag ska mysa med Kogänget en hel helg och tänka på balen så tänker jag på när jag ska åka hem och hälsa på alla där hemma. Jag känner just nu spontant att jag behöver klämma in en helg innan påsk om mamma och Tessan inte behagar att komma hit. Jag behöver hem att presentera mig lite känner jag för kotten.

 
Kväll gäller det! <3

Tre månader späd!

Imorgon

Hanna kommer om typ 16 timmar. Can't wait!


Du gjorde mig lycklig och förvånad

Jösses amalia! Jag vet inte vad jag ska säga ens, men jag är lycklig och förvånad. Som Jossan skrev, vissa får nästan nio månader på sig att förbereda sig för en kotte.

EN LITEN KOTTE!



Jag längtar efter dig, kompis!


Ja, alltså det är ju inte jag som ska ha den här ungen om ni tror det, men jag längtar hem fruktansvärt nu.

Lyssna och njut

Jag sitter här och slösurfar nu när jag har internet och inser att åh, jag måste youtuba lite nu när jag ändå har illgng till bra internet. Så just nu sitter jag och lyssnar på en klockren låt som jg och Hanna spelade mycker rockband till. Jag känner att alla borde få njuta av denna klockrena låt. Haha.

 

Lyssna och njut!

Jobbar på det

Jag jobbar på min header, jag vet att den inte är så snygg just nu men jag håller på och lär mig allt det här som är hlt främmande för mig. jag har gett mig själv förbud att jobba mer på den nu. Jag kan inte sitta hela dagarna och försöka lära mig hur en header ska göras om den ska se snygg ut.

Tele2 människan har vart här på tur och ÄNTLIGEN har vi vårt internet. De hade tydligen kopplat fel i källaren från början. Så efter många om och men har vi vårt alldeles egna internet. Jag är lycklig. Vi har ju bara väntat sedan november. Hela vårt etage hade tydligen problem med internet trodde han men eftersom att det bara är två lägenheter till på etaget och att de är bebodda av betydligt äldre människor tror jag inte att de har haft fett jobbigt med internet. Eller lidit så som jag och Ewa har. Haha.

Jobba natt igen då. Jag sov så bra inatt, lite tomt utan Ewa dock. Haha. Brukar diskutera de mest interssanta sakerna när vi ska sova. ag läser dock just nu: Nu vill jag sjung dig milda sånger av Linda Olsson. Jga har inte kommit så långt men jag älskar den redan, den handlar om vänskap och stora sorger. Jag satt på mitt lilla rum där jag sover när jag jobbar och grät lite för mig själv när jag läste den igår. 02.21 tvingade jag mig själv att lägga den ifrån mig och sova.

Men nu är det dags att ställa ifrån mig datorn och göra något produktivt. Kanske äta lite frukost?

Everyone around think that I'm going crazy

Jag har jobbat lite på en ny header idag. Ni ser ju hur den blev. Jag jhade gjort en skitsnygg, ja eller skitsnygg för att vara jag. Men jag fick inte upp hela den. Så det blev nedederdelen av den. Men det blev ju inte skitfult. Men det ska bli bättre.

jag har vart helt död idag. Var tvugen att vara det efter den jobbiga helgen. När jag gick och la mig igår kände jag knappt fötterna och när jag vaknade imorse var kroppen stel som en pinne. Men jag har vart en sväng förbi Jessica och fyllt på mobilen, betalt en räkning och planerat lite för Hannas stundande besök. Jag längtar så!

Nu ska jag och jobba om en halvtimme. Sedan blir det sova hela natten hoppas för allt vad jag är värd jag hade tänkt städa imorgon om jag får sova...

Trött

Jag har jobbat mitt första pass på Lörenskog sykehjem, utan inskolning kan tilläggas. Ingen lek det inte. Men jag klarde det i alla fall. De var dock inte så bra på att förklara vad jag skulle göra när man jag skruttade runt och gjorde saker som jag ville. Men de tyckte jag var flink i alla fall sa det. Så imorgo n är det bara att ta nya tag.

Ska ju jobba nu mellan 00-08. Sedan ska jag till hemsykepleien och jobba mellan 08-13 efter det så drar jag hem en sväng och så blir det till att jobba 15-22 på sykehjemmet. Tre olika ställen på ett dygn. :P

Nu ska jag vila upp mig lite så jag orkar iväg och jobba ett pass till. Hlen kommer bara att svischa förbi.

Helg

Jag har just suttit och läst på vår tråd på facebook. Det var från början tanken att vi skulle reflektera efter fester på den och det har vi gjort. Men nu har den utvecklats till waether channel för oss. Allgroa bor på olika tällen i tråden: Uppsala, Eskilstuna (snart Kina), Göteborg, Ecuador och en i de smålänska skogarna någonstans. Det började med att vi gnällde över vädret men nu rapporterar vi det mest. Marie i Ecuador rapporterar inte så mycket och det är jag glad över eftersom att hon har bäst väder av alla. Hennes väder bekymmer är mest att hon bränner sig, och det ska mycket till innan Marie bränner sig.

Nu har jag en fullpäckad hleg i alla fall. Jag ska jobba, jobba och åter jobba.
Fredag: Jobba natt.
Lördag: Jobba kvällsvakt och sedan natt.
Söndag: Jobba dagvakt och kvällsvakt. 
Det vore väl f*n om jag måste långa pengar till hyran nästa månad med.
 
Jag skulel ringa och prata med min chef idag och frsöka få mer klarhet hur mina nattvakter ska se ut. Nej men då är hon inte på jobbet på hela dagen idag. Jag står i på kontoret i Ewas affär och ringer. När jag lagt på utbrister jag ett relativ skit grov ord. Så alla kunder hör det och vänder sig om och tittar mot kontoret. Förlåt, Ewa.

Om du finns, om du kan, om du vill komma hit
Kom hit, kom hit
och slunga mig rätt in i smeten
Jag faller med flit

Typiskt mig

Imorse försov jag mig på jobbet. Jag slutar ju jobba klockan åtta och sedan komer en personligassistent klockan nio. Klockan nio vaknar jag av dörrklockan och att den personliga assistneten kommer. Jag har helt sonika stängt av väckarklockan och somnat om. Frågan är om man får betalt för en extratimme för man försover sig? Haha.

Lasse

Glömde jag säga att konserten är akustisk. Lovley.

Hanna jag har tänkt på att ringa dig flera gånger och fråga om du ville med men sedan kommer jag på varje gång att dte är 20-års gräns.

Och allt som vi sa då
Tänk att man kunde säga så
Vi snackade skit om alla vi kunde klandra
för att komma på att vi bara hade varandra
Det kunde varit några andra
Men det var vi

Och vi glömmer höst, och vi glömmer vår
Vi glömmer allt och tror att tiden är svår
Men man kommer på, sen efteråt
att vi hade rätt kul emellanåt

Rise up, when all hope is gone

Jag har suttit som klistrad framför datorn och läst en otrolig blogg om en kvinna som har fått veta att hennes cancer spridit sig och att hon inte har lång tid kvar. Hon skriver om hur hon hanterar det med familj och hur hon ska fortsätta kämpa för att få leva så länge som möjligt. Även fast hon fått veta att hon inte har lång tid kvar så känner man hennes livsglädje.
Jag känner mig styrkt av henne och inser att man klarar bra mycket bara man vill och kämpar.

Vad ska vi göra med vår tro? Vad ska vi göra med vårt hopp?
Vad ska vi göra med vår kärlek som blöder?
Ser du hur det skymmer, hur färgerna ger opp
Där elden falnar men fortfarande glöder
Vi kan inte färdas, bakåt i tiden,
och det skulle bara va ett steg tillbaka


I min jacka har jag...

I fickan på min jacka ligger: De sista biljetterna till Lars Winnerbäcks extra spelning i Oslo den 1:a mars. Jag kan inte vara lyckligare. När vi ringde och reserverade dem så berättade de att de var de sista. Snart är det dags igen.


080813

Kom hem nu

Hem

Anställningsintervjun gick bra. Nu har jag ännu ett ställe att jobba extra på och fett mycket vbättre betalt. Hoppas jag fpr jobba mycket.

Jag längtar hem ikväll. Jag vill hem till min/Tessans lägenhet och bara vara dr. Ligga på soffan, mysa med katterna och bara vara med mina systrar.

Don't you cry tonight
Please remember you'll make it your own way

Sötast

Georg 6 år och hans klasskamrater hade pratat om jakt och jakttrofér i förskolan. Då hade fröken vsat en bild på någots djurs huvud som var uppsatt på väggen och sagt att det var en jakttrofé. Då hade Georg räckt upp handen och sagt: Det där är faktiskt ett bogmontage. Han berättar för stadsungarna hur det går till på landet. Haha.

Frönes reaktion var att berätta för Georgs mamma att han öppnat en helt ny värld för henne. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag tycker om den ungen.

 

Jobba, jobba, jobba

Det är det mitt liv handlar om just nu. Kanske inte att jobba hela tiden snarare hur jag ska kunna jobba så mycket som möjligt. Jag har ju ställt på på ett jobb som vilandenattvakt tills hemme sykepleien i Lörenskog har junnit fixa flera som kan jobba med mig. Men kruxet med det här är att jag varken får ta extra dag- eller kvällsvakter eftersom att jag får övertid då. Vilket leder att min lön inte blir den högsta.  

Men nu har jag löst det här på ett listigt sätt. Jag har pratat med Manpower som bidrar med personal till Lörenskogs sykehjem. Där kan jag jobba utan att få övertid eftersom att jag manpower som arbetsgivare. Så nu ska jag in på arbetsintervju imorgon klockan 14.00 i Oslo sentrum. Så nu ska jag in till Oslo och vimsa imorgon. Jag ska till en skridskobana någonstans vad Karl Johan. Alla babblar ju om den där skridskobanan så den kan ju inte vara så svår att hitta...

Helena ringde dag och frågade om Georg kunde få min mailadress, han hade skaffat en egen mailadress och ville nu börja maila lite nu när han kan både läsa och skriva. Sex år och en mailadress. Jag känner mig plötsligt omodern. Hoppas i alla fall på ett mail idag, så han kan berätta om alla roliga saker som händer i livet när man är sex år. Som halsfluss.

Hemma

Uscha mig jag har vart ute och kört bil i ett väldigt snöigt Norge idag. Jag var lite nervös när jag skulle hem ikväll fan. Jag har vart hos Jessica och Mads och käkat middag. Lsange, inte illa. Inte illa alss faktiskt. Ja gillar att laga mat men har aldrig gett mig på lasange.

Vi käkade i alla fall god mat, drack sjukt god äppelläsk och planerade Nytt års balen. Jag längtar jätte mycket. Vad är en bal på slottet? Kanske alldeles alldeles underbar!!!

Fruuuuuktansvärt

Jag har jobbat idag och jag sitter och tittar på klockan halv ett och tänker "mmm om en kvart slutar jag..." då börjar vi diskutera vem som jobbar korttur och jag säger galtt att dte gör jag. Icke sa nicke. Jag jobbade till tre. Bara att sätta igång igen då, men jag skulle få gå hem direkt när jag var klar lovade de eftersom att jag var inställd på att gå hem. Synd att jag blev klar efter att min ordinarie arbetstid var slut bara. Haha.

Tessan har skaffat dator så nu behöver hon inte längre betala för internet som inte används. Hon ringde mig förut och frågade vad adressan till min blogg var. Att hon inte visste det: Clorry har vart mitt smeknamn i alla år. Ja eller egentligen är det ju bara pappa som kallat mig det. Och en del kallar mig det nu efter att min blogg heter så. Ja, ja. Välkommen in i värmen Tessan! Och 2000-talet!

Nu ska jag till Jessica och Mads och käka middag. Ja lämnar Ewa hemma ikväll eftersom hon envisas med att kräkas. Hon har inte gjort det sen jag kom hem men hon är inte pigg idag. Överarbetad är hon kanske stumpan...

Nu ska jag dra, ska lämna tillbaa filmerna jag och Ewa hyrde igår med. The dark knight (fruuuuuktansvärt bra) och S:t Trinity (fruuuuuktansvärt dålig). Tjingeling!

Håller oss kvar här

Jag har två små saker som jag glädjer mig åt här i Norge just nu.

Den första saken är att jag ska på Nytt Års Ball med Jessica. Eller som vi skulle sagt i Sverige Ny års - bal. Jag ska gå med Jessicas jobb Brilleland. Jag heter denna kväll Trine och något annat norsk i efternemn efetrsom att jesica inte lyckades smuggla in mig som hennes date. Haha. Men vi är mitt i panerande av klänningar, skor, frisyrer, smycken och framför allt strumpbyxor. Jag ska ha en ila klänning jag köpte i USA på forever XI. Problemet just nu är väl egentligen att jag vill ha en bolero och hur jag ska ha mitt hår. Men vi har tre veckor å oss att planera så jag hoppas dte ska lösa sig. Men det bästa av allt är att Brilleland är en blandning av rätt softa människor verkar det som så det kan nog bara bli succe. Jesica och jag är sjukt taggade på riktigt mycket fest i alla fall.

Det andra roliga här i Norge är när jag och Ewa ska sova och inte riktigt vill sova än. Då kommer de roligaste diskussionerna. Jag berättar ofta själv upplevda sagor. Eller härom kvällen låg vi och övade på hur man berättade för en kille att man var med barn. Vi diskuterar även vad våra barn ska heta (Ewas Aurora, mitt Elsa) och om vi skulel få plats med två barnsängar mellan våra två sängar. 

Lite mysigt är det att bo i Norge i alla fall.    

Du kan väl sakna mig ibland
du kan väl stirra upp mot stjärnorna
så att vi har nåt gemensamt


Ewa pratar med Tele2

Jaha jag ska alltså få internet på måndag. Betyder det att jag kan sitta vid datorn med internet på måndag kväll? Vi blev ju lovade internet till den 17/11 så jag börjar bli lite less på att vänta. Och du vi har inte fått något modem eller någor på posten är inte det lite konstigt?

Nothing is what it seems to be

Idag var jag på intro på ett nytt jobb. Jag är mer förvirrad än någonsin. Mina tre chefer för det enda jobbet verkar också något förvirrade. Jag känner att jag har mycket obesvarade frågor. Men ja, jag börjar klockan 22.00 på måndag.
 
Jag känner att jag skulle behöva vara hemma just nu och bara vara där litegranna. Vara där som andra är för mig när jag behöver råd, stöd och hjälp. Ibland gör man saker man inte tänker över och sedan förandras allt.

Would you freak out if I said I liked you?

Jag har gjort bubbelmacka till mig

Jag har sällskap igen av Ewa. Hon sitter just och berättar för sin mor att hon gjort varma mackor aka bubbelmackor. Jag sitter mest är och njuter av att inte vara ensam. Vi behöver inte prata med varandra bara jag inte är helt ensam.

Jag sitter och önskar att mamma hade ringt mig ikväl. Jag har dåligt med pengar på mobilen. Men jag ska nog ta och ringa henne imorgon istället. Jag saknar lilla mamma något fruktansvärt. Hon håller mig uppdaterad om livet där hemma, som trots allt flyter vidare fast jag inte är hemma. 

Nu ska jag nog med ta och göra mig en bubbelmacka.  

Livskamrater

Jag ska gå intro på ett nytt jobbställe imorgon. Vilande natt som personlig assistent åt en kvinna som är förlamad och respad. Jag ska väl egentligen bara lära mig imorgon hur jag hanterar respen.

Jag hatar att vara ensam har jag insett. Innan jag och Ewa blev livskamrater älskade jag att vara ensam, var det gärna och mycket i min lägenhet. Nu när Ewa går till jobbet är de bara tomt och jag blir deppad. Sedan kanske vi inte pratar hela tiden vi är tillsammans men ifall jag vill prata finns hon där ju.




Someday I'll wish upon a star
Wake up where the clouds are far behind me
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney top thats where you'll find me
Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dream that you dare to,why, oh why can't I?

Lights will guide you home

Jag ska bli så här jobbigt personlig och hemsk i bloggen. Så där som om man läser någon annans blogg att man vrider sig lite och tänker att man vill lämna ut sig så där på internet, vem som helst kan ju läsa det där. Men det är väl det blogga handlar om, att lämna ut sig litegranna. Okej, nu ska jg komma till saken.

För er som missat det så har jag, Lisa och Tessan en sjuk pappa. En fett sjuk pappa för att vara helt ärlig. Ahlzimers, visst vrider man sig lite när man hör att en ung männsika har det? Det är ju gamla tokiga tanter och farbröder som har det... För fem år sedan var min pappa som vilken annan pappa som helst, kanske lite bättre dock. 

Varje gång när jag pratar med min mamma i telefonen så frågar jg hur det är med pappa. Mamma svarar oftast, han var trött nät jag var där sist, han var jättepigg eller så svarar hon att han var orolig och skrek. Men senast jag och mamma pratade chockade hon mig. Hon berättade att hon talat med pappas nya sjuksköterska på boendet där han bor och hon hade berättat att man var inne på sista stadiet av medicinering. En sista utväg att få honom att må bättre, nu kommer han bli tröttare och sedan piggare. Men när han blir sämre igen går det inte att optimera medicineringen mer. Bara det här är fruktansvärt jobbigt och orättvist tycker jag.  Nu är det inte så mycket mer att göra, hon var ärlig i alla fall men va fan. Att medicinera min pappa har aldrig vart lätt, han har reagerat tvärt om på all medicin han fått känns det som. Preparat han skulle bli lugn av blev han taggad av, bromsmedicinen fick honom att må sämre. 

Det där var bakslag nummer ett i mammas och mitt samtal. Det andra var att när vi pratade var att mamma sa att när hon var där så försökte hon få pappa att gå. Han har fått en gåstol, en sådan där som man går och hänger på. Men han kunde inte gå med den. Så nu har de beställt en anpassad rullstol till honom. Saken är den att jag  träffade pappa för två veckor sedan och då kunde han gå. Med hjälp, men han kunde gå. 

Jag satt och pratade med en kille en gång och berättade att min pappa hade A. Då sa han: Det är ett skit det där med Ahlzimers. Jag kan säga att jag är benägen att hålla med honom. Jag är så glad att jag har mamma och mina systrar därhemma som tar hand om pappa på bästa sätt när jag inte är hemma och kan hjälpa till. <3



And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

The show must go on

Jag sitter här i Ewas säng som vanligt eftersom det är här man hänger om man överhuvudtaget vill ha tillgång till internet. Frågan är om man kommer hänga här med när vi fått vårt riktiga internet och vi kan hänga vart vi vill och surfa. Antagligen här eftersom Ewas säng är skönare än min. Jag skulle i alla fall komma till att dte känns som det är söndag idag även fast det är en trist onsdag som vilken annan som helst.

Igår fick vi nämligen besök. Dennis, Sisqo och Robin ska ju flytta hit och villa kolla läget lite och skaffa d-nummer. De var även och prtade med de på Adecco och det verkade ju väldigt lovande. Robin sa att det var bara för att kvinnan de pratade med ille ligga med Dennis. Men spelar roll så länge de får jobba. Men igår anlände Dennis och Robin eftersom Sisqo skulle in till Oslo och träffa lite kompisar.

Så de "maxade" Metro och Triaden och delade ut cv:n där. Maxade och maxade vet jag inte men jag tyckte de var modiga som bara knallade in efter att ha klivit av tåget i alla fall. Sedan gick vi på Vinmonopolet och införskaffade vad vi kände var nödvändigt inför kvällen. Kvällen ägnades åt att spela "Trodde du ja" och "Jag har aldrig...". I trodde du jag insåg vi att det var ingen idé att ro bra om folk och i jag har aldrig fick jag fett med respekt. Haha.

Jag och Ewa har även tagit in några nya ord i vår vokabulär: Dempa D aka Dennis, maxa (användes flitigt av gossarna, allt gåt att maxa) och även det mindre smickrande retardo mongo (krävs ingen förklaring va?) Men vi har haft två riktigt roliga dagar och vi ser fram emot att de ska flytta hit och jobba.

Är dock lite otloig för att dessa killar är riktiga träningsfreak och att Robin redan ha bestämt sig för att han ska fixa träningsscheman åt oss och allt. Fast det vore rätt coolt att vara lika vältränad som de tre.

Somnade sent omsiders, sista av alla så klart. Dock vakande Ewa sedan av ett astmaanfall på natten och ingen av oss andra tre reagerade ens. Måste förklara för Ewa att det är helt ok att väcka mig om hon inte kan andas. Me jag är ändå glad att hon inte väckte mig, drömde riktigt angenäma drömmar hela natten.

Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on

Jobba

Idag har jag jobbat. Jag trodde att det skulle bli en assoft dag men då kommer jag till en dam som ramlat och slagit i höften. Bara att ringa på sjuksköterskan som kommer på direkten. Som ringe efter ambulans, lika bra när hon hade slagit i höften tänkte vi. Sedan var hon tvungen att skynda vidare och när ambulansen kommer vägrar damen följa med den, hon ser inte nyttan i det. Ja och man kan ju inet tvinga någon till något så hon blev kvar hemma.

edan var jag hos en annan underbart hurig dam. Hon berättade för mig att hon skulle fylla 100 år i maj och då berättade jag att jag skulle fylla 21. Då sa hon att hon unnande mig det. Sedan gav hon mig lite tips på hur jag skulle kunna vara lika pigg som henne när jag blev hundra. Hon sa att hon hade dansat balett så jag sa till henne att det bara var att ge sig på baletten då. Men att använda kroppen var hennes bästa tips, så om ni vill vara sjukt pigga ni är 99 år är det bara att sätta igång att hurta runt.

Men jag känner nog att jag kan komma att trivas på Hemmesykepleien i Lörenskog. :)

Lördag

Jag måste säga att jag sitter i Ewas säng och njuter av att jag inte fått ett smack gjort idag. Det var så här jag föreställde mig min dag igår. Jag har en ganska deppfri dag än så länge, måste uppskattas. Det enda jag ska göra idag är att tvätta och att försöka komma på någon mat att laga till Ewa och mig ikväll. Ikväll kommer Ewa hem en normal tid för en gång skull. Hon jobar ju typ alltid kväll och slutar nio då. Så ikväll ska vi ha lite lördagsmiddag. Jag måste dock i säng tidigt eftersom jag ska jobba imorgon.

Nu har jag hittat ett superbra recept tills ikväll pestokyckling med pasta. Jag får hämta Ewa så åker vi och handlar när hon slutat. Lördagsmys i Norge.

One more time
I have crossed the line
Now you won't be mine


Miss you lots back home!


Gotta move on before we meet agian

Jag har jobbat idag, norskan börjar bli lättare igen Jag ska jobba söndag dag och måndag sedan. Min chef frågade mig om jag var redo för en kvällstur, tordde hon på allvar att jag skulle säga nej. Det värsta är att sentrum har riktigt mycket på sn avdelning om kvällarna, jag får alltså inte åka så himla vilse.

Ewa jobbar ikväll, jag ska lägga mig och vila en stund. jag är helt ihjäl. Alldeles för mycket tankar som snurrar runt där uppe.

Igår fick jag veta att Hanna kommer snart och hälsar på. Jag måste säga att jag är jublande glad. Alla ni andra ni är med välkomna!

I tought we had nothing left to hide

Depp förvandlas till ilska och osäkerhet. När ska jag vara glad och nöjd? Jag kan vara glad och nöjd över att när Ewa slutar så plockar Jessica upp henne. Så ska vi tre hänga. Det var inte igår. Senast vi tre hängde var i bilen hem till Sverige, men då sov mest Jessica kan jag avslöja.

Var hos Ewa på Vivikes och tänkte hänga lite. När vi messade hade hond et kolungt men när jag var där var det fullt med kunder. Så jag åkte hem igen. Så kul är det inte att hänga i klädaffärer om man är pank.

Nej men jag kanske ska skala lite potatis. Jag tänkt ha köttgryta och potatis klart när Jessica och Ewa kommer hem. Jag är en svärmors dröm. Om alla bara kunde inse det. Haha.

Ta mig till den där festen i stan
Där människor är som du och jag
Dom dansar högt över varje lag
Och där vill jag också va


Tack för kvällens sms, Marie.

Ladida

En gång skrev Ewas Anita i sin blogg att Winnerbäck har en sång för varje känsla. Tack, Anita! Tack för att du tipsade mig om sången.

Du kan väl ringa mig ibland
Jag pratar gärna sönder
alla torra, gråa nätter

Jag är så rädd att komma fram
nån annanstans, å' jag samlar
på tur- och retur-biljetter

Jag vill ha fria vägar ut
Jag vill ha kakan som jag äter
kvar på bordet hela långa livet


You better hurry up

But it's over now

Jag har vart i Oslo och hängt med Annika. Vi var vid Aker brygge och gick runt och tittade. Såg en sjukt gullig men stor mås, vi var dock livrädda för den. Frågan är nu och måsar har vinterfjädrar?

Vi käkade pizza på Peppes Pizza och pratade om allt roligt och sorgligt som hände i våra liv just nu. Annika berättade historier om hur hon och hennes kolleger inte förstod varandra. Jag känner igen mig så väl. Hennes lägenhet var galet stor, perfekt för henen och sp och sitat framför den öppna spisen och äta räkor och driacka vitt vin. Annars en ganska opersonlig lägenhet. Men Annikas rum var ju fint.






 

Hopp

cause you're simply the best thing i never had

Dags att ta tag i mitt liv och mitt deppande. Imorgon ska jag ringa min chef och säga att jag behöver med tider av henne för att annars måste jag börja söka andra jobb med. Vilket jag iofs redan gör men jag känner att jag kanske måste berätta det för henne. Inte vara en total bitch. Men jag vill fan jobba mer! Ta tag i andra saker i mitt liv med, lägga vissa saker bakom mig och ta tag i vissa saker och se vad det blir av dem.

Imorgon ska jag in till oslo och träffa Annika. Annika har börjat jobba på Rikshospitalet och jag vet att hon har det kämpigt med norskan. Det ska bli skönt att träffa henne och säga att hon är inte helt ensam i Norge. Det blir nog till och med en lite sleepover i Oslo med. Om jag inte får jobba på torsdag så klart.

Marie och jag har börjat prata om en trip till Sydamerika och jag är verkligen taggad för det. Vore underbart att se något nytt och lära mig spanska. Vi har även pratat lite löst om studier i Danmark. Marie = doktor jag = psykolog Vore verkligen svincoolt. Men vi får se hur allt blir.

Jag och Ewa håller även på att hjälpa Robin och hans två vänenr som ska flytta hit. Jas dte har till och med sagt upp sina lägenheter. Jag och Ewa fattar ingenting och allt går väldigt snabbt. Men det kommer nog gå jätte bra. Hoppas de bara får jobab mer än mig i början. I hate being arbetlös. Haha.

girl just loose the blues and laugh at life
and then seize the day

Jag är spänd på att se hur framtiden utvecklas.






Hungrig

Jag gick upp för två och en halv timme sedan och har fortfarande inte ätit frukost. Varfrö Clara? Magen kurrar och jag orkar inte slita mig från datorn. Att man kan bli så trött av att inte gör något.

Jag har börjat fundera på att studera men jag kan för allt i världen komma på vad jag vill bli. I gymnasiet var målet helt klart läkare elelr psykolog. Nu ve jag inte längre, jag vill bli något som man tjänar bra på och jobbar med människor. mitt mål i livet är precis som blondinbellas att tjäna så mycket pisetas som möjligt.

Jag vill ha förslag på vad jag ska göra med mitt liv?
Hur ska det gå i livet?
Hur ska det gå i rederiet?

Frågor


Ditt äldsta hångel: 31 år.
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i: 0
Vad tycker du om kärlek: Nödvändigt ont ibland.
När kramade du någon sist: I lördags.
Kramade du någon speciell person:  Ja, jag sa hej då till mormor, morfar och mamma.
Har du svårt för att bli kär: Ja
När kysste/hånglade du med någon sist: Runt nyår/nyårsdagen
Ångrar du det: Jo, men det kan man väl säga.
Är du singel: Yes in deed
När fick du senast en komplimang: Vet inte
Har du hånglat med någon av samma kön: Hånglat och hånglat...


HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Räknas däckat? Då ja.
Playat: Ja tyvärr.
Hånglat med nån riktigt ful:  Ja, haha.
Hånglat med fler än 50 pers: ??
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll: Ja...
Gjort något riktigt dumt: Ja ofta.
Gjort något du verkligen ångrar: Japp.
Varit nykter på nyårsafton: Yes, för två år sedan.
Åkt ambulans: Ja i England faktiskt.
Gjort nåt olagligt: Vem har inte det?
Blivit polisanmäld: NO
Slagit ner någon: Nej men jag är bra på att slåss.
Skämts över dig själv: Varje dag va fan.
Sagt jag älskar dig och menat det: Ja jag tycker så mycket om min familj så att jag älskar dem.
Tar du droger: Nope.
Dricker du: Ja.
Vilka kläder sover du i: Olika.
Vad hatar du verkligen: Jag är en relativt fredlig person.
Varit kär:  Nej inte på riktigt.
Har du varit kär i någon du inte haft chans på: Nej inte på riktigt som sagt.
Är du ensam nu: Ewa sitter här framför mig i sängen.
Vill du gifta dig: Ja.
Vill du ha barn: Så klart.


SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng: Tessan sover i min svenska säng verje natt. Annars var det väl jag senast.
Såg dig gråta: Datorn, tittade på Green street Hooligans på eftermiddagen.
Fick dig att gråta: Marie när vi sa hej då.
Du gick på bio med:  Mamma, Lisa och Tessan.
Skällde på dig:  Tessan. Du får inte sova på soffan om du inte tvättar händerna!!!!

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit: Ja, som sagt Green street hooligans.
Kramat någon:  Japp. :)
Pussat någon:  Nix pix.
Köpt någonting: Ja mat. :S
Sjungit:  Självklart.
Saknat någon: Ja, alla där hemma. <3


Sometimes I think what I need is a human adventure

Sitter i Ewas säng för där är där internet har bestämt sig för att fungera bäst. Jag sitter och lyssnar på Lady GaGa - Poker face och Katy Perry - Hot n' cold. Riktiga vara hemma i Sverige låtar blev det. Spelades hea tiden hemma hos Tessan, på nyår och på nyårsdagen.

Jag har fått riktigt mycket gjort idag. Jag har packat ner julen i en låda och ställt de i vår bod på balkongen. Jag har även packat upp min väsckor från Sverige och lagt saker till tvätt eller till garderoben. Mest till tvätt så snart ska jag ta mig för att tvätta med.

Jag blir road när jag har vänner på fb som har som status: NN tinar vatten åt kossorna. Haha. Bonde-power.

Vaken

Nu kommer Robin på måndag. Med två vänner. Han ändrar sig plötsligt den gossen. Haha. 

Har tagit en riktigt sovmorgon idag för att försöka bota min förkyldning lite. Vaknade snorighare än någonsin imorse. Lyckat hörrni. 

Hallå

Jag undrar vart alla mina vänner är. Jag har vart online på msn aslänge och inte en kotte har dykt upp. Nu ger jag upp och läser en bok istället. Facebook är helt  igenomkollat.


Töntiga jag

Jag vet inte hur det är med er. Men när jag är deppig har jag en alldeles lysande förmåga att bli alldeles tokdeppig och satans arg på mig självför att jag tycker så synd om mig själv. Och när jag blir arg på mig själv tycker jag mer synd om mig själv och blir ännu mer deppig. Ni ser den negativa spiralen va?

Idag tyckte jag himla synd om mg själv på eftermiddagen. Varför? jo, för att jag ska jobba i Norge i sommar och inte vara hemma och ha en lika bra sommar som förra sommren. Tönt-Clara! Jag kan lixom inte leva i nuet känner jag, jag går antingen tillbaka och tänker där borde jag vara eller så går jag framåt och tänker hur blir en sommar i Norge? Och faktum är att en sommar i Norge kan bli rätt så najs. Alla har ju semester och kan komma och komma och hälsa på mig. :) Ja, eller alla utom mamma och de som "bara" har sommarjobb.

Ewa var i alla fall en bra vän och spelade Lasse för mig och plockade fram en vinflaska. Jag börjar känna mig som någon av dina goda vänner, Marie. Men jag drack två klunkar vin och sedan somnade jag. kan min deppiga dag vart ett resultat av att jag var trött efter min frsta riktiga arbetsdag? Ja, det verkar inte bättre.

Jag saknar er är hemma grymt mycket i alla fall. Men inte så mycket så att det gör ont, än.

Morgondagen som blev bra

Jag skrev ett blogginlägg den 1:a januari klockan 04.00 ungefär och förutspådde att dagen skulle bli skit. Jag hade nästan rätt. Jag vaknade med dunkande huvudvärk och grymt förkyld. Framåt halv ett dyker Marie upp och vi förenas i självömkan.

Maries rara mor hämtar oss och vi åker till mig och dricker te och äter pappakakaor. Vi äter även lite vanlig mat och börja känna oss som människor igen. Jag tvingar även ut Marie på hundpromenad i tio minus. jag uppskattade det, Marie inte lika mycket.

Sedan sitter vi framför tv:n och Marie messar med Tåsken. Vi missde ju festen där på nyårsafton. Men nej de ska fest ikväll igen. Vi är erbjudna god dricka, mat och sovplats. Ville vi ha något mer? Så Marie och jag duschar och sminkar oss och sätter oss i bilen mot Björkvik. När vi kom var de så dött. Alla var med döda än levande, men de drack öl.

Sedan när Tobias ska ge sig av hemåt så startar inbte hans bil. Vilket leder till att alla vaknar till. Fråga mig inte hur man nu är alla fett taggade. Så Marie och jag gick på kalas på nyårsdagen med. Och kul hade vi, vi skrev kontaktannonser, drack öl och hängde i jordkällaren. En del saker blir dock inte som man tänker sig men det är bara att komma över och nästa gång skriker jag.

Spontana saker bilar alldtid de bästa. Tack, Marie.

Försenad årskrönika

Okej, here goes. Ett av de bästa åren av mitt liv. Inga krav på en bra skildring.

Året då allt har hänt. Jag har vart glad, rädd, nervös, arg, ledsen. Förra året spelade jag på alla kort. Jag har satsat, vunnit och förlorat.

Året kunde inte inledas bätte än vad det gjorde Nyår med Mamma Hilton jag ropade i och för sig på älgen när alla andra stod och skålade och var glada. Men det var så bra. Vi inledde året intensivt med fest och det har väl vart temat på vårt år. Fest.

Jag bestämde mig i januari att jag ville ha någor att se fram emot detta år och jag tog beslutat att åka till drömmarnas land. Vilken känsla att åka till drömmarnas land och träffa en av mina bästa vänner som hade vart borta från mig så länge. I slutet av januari kom även en vän hem som jag aldrig har kunnat tro att hon skulle betyda så mycket. Marie tack för alla fina minnen från det här året. <3

Under våren satt även jag och Sandra oss på tåget mot Lilleström för att hälsa på Frida och Jessica. Norsk utgång. Aldrig kunde jag tro att Norge åtta månader senare skulle vara mitt hem. Jag och Sandra insåg snabbt att med alkohol i kroppen är norska ännu svårare. Men vi klarade det i alla fall.

Påsken kom och alla var hemma. Målade ägg och myste. Jag är glad att jag inte missade min pappas sista påsk hemma. Jag, pappa, Helena och Georg gjorde påskägg. Och Georg gick med helgipsat ben efter en skidolycka i Björnriket. Han är underbar min Georg.

Slutet av mars bjöd även på en hejdundrande fest i Björstorp. Den berömda maskeraden. Jag var packad pinklady och trivdes som fisken i vattnet. Även fast vi fick soppatorsk på fyrhjulingen hem på natten.

April firades Lisas födelsedag. Även så blev det en utgång med Anna, Tssan, Cec och Madde. Jag blev arg på Tessan och förstörde Annas grill. Förlåt Anna.

En oförglömlig G5 middag i Malmköping hos Ewa som blivit vegitarian. Jag var så bakis så att jag knappt klarade att äta den goda maten. och jag berättade alla detaljer om natten och morgonen.

Sedan var det dags för att banta för mig. Haha. jag gick ner tio kilo och nu har jag allt på magen igen. men jag trivs ganska bra med mig själv ändå. Jag har insett det här året att det finns viktigare saker än mitt utseende. Äntligen.

Valborg spenderades med Tessan, Anna, linda och Oskar i Sala på cruising. Jag körde och tog hand om fyllstollar. Tessan och Anna <3

Sedan kom den kanske bästa månaden av alla. Maj. Pappas födelsedag var en stålande dag och en av de sista dagarna jag träffade pappa hemma i lugn och ro. Jag tänker lägga upp en bild, en endaste i den här årskrönikan och den ska vara på min far.


<3

Maj bjöd även på att jag skulle få utforska bolaget alldeles själv. jag fyllde 20 år. Familjen - pappa var på middag i min lägenhet. Första dagen efter cambridge.
Ett par dager efter det hade jag kalas med släkt och närmsta vännerna. Jag hade en så bra kväll. Mest hade jag väl önskat mig dollar eftersom att två dagar efter var siktet inställt på Hanna och USA.

Jag drog till USA den 19/5. Jag längtade och längtade och plötsligt var dagen här.
Vad ska man göra ända fram till maj?
Mörkret är så tungt och alla männskor är som is.
men hon tyngdes inte ner, hon sa "Vad spelar det för roll?"

Med fjärilar i magen satt jag mig på planet till drömmarnas land och allt var perfekt. Efter detta har jag drömmar om ett tv-spelsrum och Chicago drömmer jag väl om mest jämt. Urban outfitters. Levis affären, Apple store ja alla underbara affärer. och att vara med underbara Hanna. Tack Hanna för två perfekta veckor. <3

När jag kom hem hade sommaren redan anlänt och nu var det dags att börja tagga inför midsommar. Midsommar med Mamma Hilton. "Lite" städning och sedan var Jessicas magasin som gjord för en smashing midsommar. Kunde det bli annat än succé? Nej.

Jag har under hela våren även stretat på HIA, mitt gamla och underbara jobb., Jag var där idag och hälsade på och jag saknar dem så dant. De var de som hjälpte mig att få ledigt i en av mammas största dagar. Nämligen då hon fick priset Årets Sörmlandsbonde. Inte bara en av mammas största dagar, en av familjen största dagar. Min fina och starka mamma som klarar allt. På kvällen ordnade mamma kalas för alla som hjälper henne att hålla ihop tillvaron och att hon klarar att vara en engagerad och dukrig bonde. Många slöt upp i Husby för att fira mamma. Det blir nog en bild till.





Nu kommer juli då är det dags att inleda festandet. Juli inleds so alltid med Power meet. Sandra och jag hade hotell i Västerås och var helt inställda på att festa hela helgen. Och det gjorde vi med besked. Första kvällen åkte vi med Oskar, Krise och Bodén. Andra kvällen var det bara jag och Sandra. Sedan bara jag, eftersom att Sandra och jag var klantiga nog att förlora varandra. Men det löste ju sig på ett intressant sätt.

Mitt i juli kom Hanna hem. Vi drog upp till Arlanda och stod där med syltar, Ior, blomsterkranar och öppna famnar. äntligen var hon hemma. Välkommen hem fest som blev succé och sedan förtsatta vi har roligt varje helg efter det.

Min semster kom med utgångar, picknickar och halsfluss. Men inte kan halsflussen stoppa mig från att gå på Charterparty hos Julia. Underbart men en solig fest en regning kväll. Jag och Georg hann även med parken zoo en dag. Vi träfafde Sven som alltid är så vänlig och berättar historier om djuren för oss.

I agusti tog jag och Sandra med Ewa på en slottsrunda. Vi var på Tx och fikade då. Här en dagen då Ewa och jag bestämde oss för Norge. Sandra och Ewa ni betyder så mycket. Mina eviga optimister.

Jag minns även en kväll så bra. Ewa är på Lars Winnerbäck vilket jag också hann med men tidigare. Ewa ringde mig och hör ett publikhav skråla Vi ska åt samma håll med Lasse. Då förstod jag hur bra jag och Ewa skulle klara Norge.

Jag ger min själ till händerna, den som ger och inte rycker
Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker
hon var allt, hon var sin,
Hon var den vackraste person jag hade träffat någonsin
Ah, bli kvar här med mig. Bli kvar här med mig
Vi behöver ingenting, ah vi kan starta på noll
men jag har ett rum några kvarter härifrån
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll

Sedan var det semster i Göteborg med Sofia. Underbar helg. jag kan fortfarande inte förstå hur man kan hinna med så mycket på en helg. Men kul var det.

Sedan hade vi ju utgången då Jessica, Hanna och Marie sov hos mig. Alla kom hem olika tider. Men på morgonen ställde vi till med brakfrukost och Marie hade så himla bruna ben.

Hösten kom och jag spenderade en del tid i svampskogen. även på planeringsdagar med HIA. Underbara HIA.

Kvällen efter planeringsdagarna skulle jag ut och ingenting blev som det skulle. tack Ewa för att du kom och stttade mig när jag mådde dåligt kväöllen efter. Inget är så bra tröst som en livskamrat och en hambrugare från grillen brevis min port.

Fridas och cecilias 20- års kalas för vi ej förglömma. Najs bajs. Jag hade ddet underbart kul nykter som jag var. Hanna och jag kom hem alldles försent men då var det dags för mat på statoil. Sedan dagen efter var hanna förkyld men blev blixtinkallad till fotboll i Katrneholm. Så Hanna och jag satt i bilen med steron på högsta volym.

We pity you loves leftovers
and look down on those who can't stay true
We are safe but we can't stop wondering,
if this is it then who's fooling who?


På kvällen var det TP med Martin som gällde. Alla var galet trött och det var så himla kul. Alla citat, alla underbara citat.

Sedan drog jag och Ewa till Norge för att hooka up medc Jessica och Mads. Vi fan den perfekta lägenheten och den perfekta mäklaren. Allt var underbart. Vi var så taggade och livrädda. Allt vi visste var att vi skulle åt samma håll.

En månad kvar till flytten. Jag packade, jobbade, tog farväl av folk och var rädd. Jag grät mycket denna månad för att säga hej då kändes inte helt okej. Att gå från pappa dagen inna  jag skulle flytta och inte veta när jag skulle få se honom nästa gång var inte helt okej. Men det gick, på något sätt så klarade jag det.

Så satt jag och Ewa oss e den gula bilen och åkte till Norge. Vilken dag. Mamma som "grät förtvivlat" jag och Ewa visst inte om vi skuylle skratta eller gråta.

Vi har i alla fall spenderat många underbara nätter i vår lägenhet. Vi har vart på fest med PlåtPojkarna och vi har pratat med Robin och lärt oss hur killar fungerar. Not. Även många kvällar med typ våra enda norska vänner, Mads och Jessica. Skönt att ha några man tycker om nära.

jag tog även en tur till Göteborg och slöt upp med Marie och Hanna som ville plugga fysik och kemi med Martin. Själv så ville jag ut på krogen och låna Martins internet som fungerade. Det blev en oförglömlig helg. Som att Martin skek hora till Hanna i bankomatkön. I de lugnaste vatten. Efterfest på hotell med lite fulle och fest på Chalmers med alla möjliga och billig öl.

Sedan var det dags för en Harrytur till sverige med jessica och ewa för att inhandla allt till julstöket. Jag och Ewa ordnade en middag med Mads och Jessica. Gott.

Sedan begav vi oss av mot Sverige firade jul och här är jag nu. En första jul utan pappa. En jul som ändå blev bra, trots mammas tårar när vi lämnde pappa kvar och gick hem till släkten. 

Juldagen blev vild och galen. Annandagen med det klassiska julklappsbytet blev bra som vanligt.

Lördagen bjöd på fest hos Jessica. Jag åkte dock in till stan och krogen. På vägen hem från krogen såg jag en kvinna falla i den iskalla ån och jag ringde 112 på riktigt och skrek och grät. Men hjälp av några till fick vi i alla fall upp henne ur ån och jag hoppas hon mår bra. Stort var det att vara med om det i alla fall och jag är glad att jag kunde hjälpa till. 

Sedan kom nyår och resten är framtiden. Nyår firades hos Julia med 3- rätters. Mumma och jag hade en underbar kväll. 

Så god forsättning på er!!!! Jag hoppas på att det här året ska bli precis lika bra och spännande som förra. Nya utmaningar. Den största utmaningen är dock att den största delen av året ska levas i Norge. Glöm mig inte här hemma. Hoppas ni orkade er igenom!


 



Vaken och alert

Kvällen igår blev bra. :) God middag som inte blev hutlöst dyr heller. Men idag har jag dock ont i huvudet hur jag än vrider och vänder på dt. Eller vad tusen jag har ont i de när jag sitter still med....

Snart kommer Maries mamma och hämtar oss. Så när jag kommer hem ska jag börja slipa lite på en nyårskrönika. En försenad sådan. Jag ska se om jag kan åstakomma något... 


Försent

Försent att skriva ett inlägg. Natti, natti. En trevlig kväll efterföljs av en inte lika trevlig morgondag. Natti igen. ;)