Kära bloggen,

Jag är ju otroligt dålig på att blogga för tillfället vilket jag vet att ni har överseende med. Jag kommer tillbaka med full kraft efter jag rest hem efter begravningen.
Begravningen går av stapeln på fredag och hemresan på lördag.

Bjuder på en bild på världens sötaste barn så länge. Älskar att hänga med honom. Han säger Motter, motter, possel, fri tolkning från mig är "Moster, moster, pussla".

Trötthet

Min trötthet har nått helt nya gränser. Idag tvingade mormor ut mig med henne för att jag var så blek. Jag önskar bara att det var varmt ute då skulle jag hänga ute hela tiden. Helst av allt skulle jag vilja sitta på en sten i Husby-hagen och filosofera. Den hagen får mig alltid på bra humör bara för att den är så vacker och underbar.

Ikväll julgransplundring. John kommer, ännu en källa till obegränsad glädje. Och trötthet, men en bra trötthet.

And she knows she'll have to go home soon

But she's crying when she's saying this
Though you travelled so far girl I’m sorry you are
Twenty five minutes too late

En bild

En bild. Bara för att jag inte får träffa min älskade lilla John nu när jag kommer hem.

John med sin största idol Georg. Kortet på Georg får gärna vara med när han kör runt på sin tramptraktor...

Imorgon, imorgon

Imorgon är en späckad dag i mitt annars ganska lugna liv. Nu ska jag och jobba nattvakt. Direkt efter nattvekten tar jag en snabb en hem, frukost och dusch. Sedan besök hos kiropraktorn. Lunch hemma. Möte sedan med S som jag är stöttekontakt till. Sedan har jag peronalmöte ungefär samtidigt som det andra mötet så det åker jag direkt till efter det första mötet.

Men det viktigaste imorgon. Jag ska lägga upp bilder som jag tog hemma på prinsen. Och om ni har riktig tur så ska jag lägga upp dansfilmer med och en film när han gör sitt berömda grodljud.

Nej nu är det bråttom till jobbet.

Irriterad

Jag har ju blivit rekomenderad att sitta så lite som möjligt. Problemet för mig att min dator inte fungerar så bra i sängen på grund av sladdtubbel. Om det inte hade vart något problem skulle jag kunna ligga hela dagarna förutom när jag äter och gör mina övningar då. Jag skulle kunna se på tv-serier och blogga. Men nej nu måste jag sitta vid datorn. Och då vill jag ju slå vå flugor i en smäll. Som att se ett avsnitt av House medans jag äter. Men nej då. För mitt internet har bestämt sig för att bli segast i världen. Så ett youtube klipp om är cirka 2 minuter tar 15 att ladda upp. Så under tiden jag åt upp hann halva mitt House avsnitt laddas. Nu har jag ingen lust att se det ens längre. Less är vad jag blir! Och nu tänker ni att världen är himla fin om detta är mitt största problem. Det är det inte förstår ni, men det är det som är enklast att vara arg på!

The second part

Ryggövningen och del ett av podcasten är avklarad. Det ena var kul och det andra var trist. Ni gissa själv vilken som var bra och vilken som var dålig. Om jag säger att jag ska lägga mig i sängen och vila ryggen nu och lyssna på del två av en kanske ni inser vad som var kul.

Jag känner mig ju ganska före när jag lyssnar på podcasten eftersom att de pratar om fotbolls-vm. Eller så är jag ganska efter. Ja, ja. Före eller efter jag lägger upp den andra med på en gång.

Filip och Fredriks podcast

Jag har vart och hälsat på å jobbet idag. Tänkte bara titta in en sväng men så hittade jag min Wingman och blev kvar 2,5 timmar. Efter ha våldgästat jobbet och sänkt arbetsmoralen ett antal snäpp så tog jag min 20 minuters promenad som kiropraktorn ordinerat.

Nu ska jag göra mina ryggövningar och lyssna på Filip och Fredriks Podcast. Förväntar mig en del skratt.

Jag har tänkt mig flera gånger att jag ska lyssna på dem men jag har aldrig kommit mig för. Någon annan som lyssnat på dem. Vad tycker ni?

Ryggträning

Jag gjorde mina första ryggövingar nu. Knak, knak, knak. Jösses det kändes. Det värsta är att jag bara ska svanka och sedan jag jag sträcka ut den som en katt. Svinjobbigt när man är stel i ryggen.
Jag ska försöka göra den två gånger till ikväll. Jag måste vara duktig nu. Ryggen ska bli bra fort så att jag kan få börja träna igen och leva ett sundare liv igen.

Erik eller Eirik? Kärt barn har många namn...

Jag var hos kiropraktorn idag, en kjekk ung man. Han kollade lite hur jag rörde mig och klämde och vred med på min rygg. Han konstaterade att jag inte har någon skada i ryggen utan bara stela muskler. Bra där. Så klämde han på musklerna och knäckte lite i ryggraden och visade mig mig övning som jag ska göra cirka fem gånger om dagen. Jag ska tillbaka dit på onsdag och sedan på fredag eller måndag igen. Så ska han töja och böja lite till. Det trista är att jag fått ett kortare träningsförbud. Och speciellt mot spinning. Äsch och åter äsch. Så idag när de andra var och tränade gick jag runt på metro storsenter och tittade på kläder. Det var ju väldigt trevligt ända tills Carina berättade för mig att spinningledare aldrig dykt upp och min favoritledare hade fått ta timen istället. Då blev jag aningens bitter.

Så det var en rapport från mitt halta och lytta liv...

And I'm crazy but you like it


Hopp

Okej nu har jag hittat ett kiropraktorsenter i Lilleström. Det står på deras hemsida att de inte har några väntetider och att de sjukskriver vid behov. Vilket är perfekt för mig eftersom at jag måste dit lite akut imorgon och att jag inte har någon läkare som kan sjukkriva mig ifall jag behöver vara sjukskriven längre.

Jag har provat mina nya träningskläder idag som jag köpte på mellandagsrean. Jag gick ju verkligen helt bananas på Intersport och Stadium. Bra min nya billiga kvalitets träningskläder. Och nu när jag provade dem käne jag mig så otorlig motiverad att sätta igång och träna. Jag räknar med att ryggen ska ge sig under veckan och att jag ska börja träna för fullt igen då. Spinning mest i början så att ryggen ska få lite lugn och ro. Sedan får det det bli corepass så att jag stärker ryggen och maggen för detta har jag inte lust med igen!
Jag känner mig verkligen motiverad till ett sundare liv just nu. Det är dags att leva som man förtjänar. Jag förtjänar att vara stark och må bra. Inte trött och plufsig.

Kanske lite te?

Carina och jag vi är ju som ler och långhalm om ni missat det. En sak som för oss samman förutom att vi är långa, snygga och våra namn börjar med C är vår killsmak. Precis samma, kusligt lik. Vi vet vad som är vår kopp med te om man säger så. Igår när vi åt ute så var servitören väldigt söt men på tok för ung. ag viskar till Carina att jag anser att servitören har ett fördelaktigt yttre och Carina viskar tillbaka att hon håller med men att han är lite ung.
Vi gillar inte ungtuppar helt enkelt.

Men jag tänkte visa vad som är min och Carinas kopp med te. Så himla vår kopp med te är de här två gutterne.




Man kan väl få drömma???

Narina

Igår kväll hade jag en så mysig kväll. Först Fratelli med Carina och Alex. Jag och Alex har för övrigt blivit utnämd till Årets vän och vännina i Carinas blogg. Efter den alltid lika strålande maten på Fratelli (ekej jag har bara vart där två gånger...) så gick vi på bio. Alex bror och hans tjej var också med då.
Vad vi såg? Ja, Alex får ju alltid mig och Carina att se de mest underliga filmer. Så igår var det Narnia 3 - Kung Caspian och skeppet Gryningen som beskådades. Jag tyckte den var helt ok för att vara en äventyrfilm för barn. Jag blev rädd på visa ställen. Men jag gillade den nog mest för att jag älskar Aslan.



Filmer

Tar en promenad med wingman. Missar Min bästa väns böllop på tv. Varför går de bra filmerna när jag ska ut? Som nyss gick urdåliga Love guru när jag inte hade något bättre för mig. Och nu när jag ska ut går en film jag faktikt gillar. Julhelgen, mellandagarna och nyår är ju bara ett inferno av filmer man borde se...

Cause I'm a joker

Ryggen är inte helt med i matchen än trots att jag knprar piller och försöker ligga plant så mycket jag orkar. Tror att jag får försöka med en promenad istället.

Gårdagkvällen skulle jag vilje beteckna som lyckad. Satt hela kvällen oc pillade med min nyårskrönika. Satt alltså årets sista kväll och insåg vilket bra år jag haft. Love, love, love.

Nu sitter jag med tv:n på och såg just denna video. Jag älskar ju det här orginalet och blev lite road när jag såg
den här:

Mabye this year love will appear deeper then ever before

Att börja ett nytt år betyder att avsluta ett annat. Jag avslutar detta året med glädje trots krämpor. Glädje för det som vart och glädje för det som komma skall.
Jag tänker ofta på en rad som en vän till mig har på sin presentation på facebook: ♥ tvers igjennom lykkelig ♥. Jag har tänkt på flera gånger i år att det stämmer på mig. Trots att pappa är sjuk och att det är ibland är 40 mil hem ganska långt så trivs jag med mig själv och mitt liv.

Ska vi då se vad som har gjort mig så lycklig detta år?
Här är sammanfattningen från förra året. Fullt med stavfel var det. Men det blir det nog i år med.

Juicy Janaury
Inledde året att jobba hårdare än hårdast. Kväll, natt, dag. Inte så farligt men en vilande nattvakt som assistent. Men på nyårsnatten ska man ju vara uppe länge så det blev sen natt och tidigt morgon. Fast det var det värt när löneslippen kom månaden efter.
Året inleddes med en oslagbar tur till Trysil med sju andra tjejer. Jag, Eva Marie, Helene och Michelle var på jakt efter flera luremuser att ha med i vårt gäng. Jag tror helt ärligt aldrig att jag pratat med så mycket främmande människor när jag vart ute.
Avslutade januari med en smäll, bokstavligt talat. Röda Rut mötte vägens slut, ja eller en älg. På en sekund förändrades mitt liv och jag hade haft min första och enda nära döden upplevelse. Snart är det ett år sedan men ibland känns det som igår. Jag är glad att jag hade massor av fina vänner och familj som tog hand och brydde sig om mig då. Tusen tack!



Fabolus February
I årets andra månad fick jag finbesök av mormor och morfar. Mormor fyllde 60 år och morfar fyllde 75 år och de rymde till mig för att slippa fira. Oslo sightseen, kortspel, svensk toppen, fika, äta ute och bara mysa.
Flyttade till Sloraveien också, älskar livet här. Fem minuters promenad till jobbet. Det passade väldigt bra med tanke på att min bil stod på skroten då.
Tacokväll/inflyttningsfest med tjejerna från jobbet. Mys igen.
Avslutade denna månad med att åka hem och fira min vackra systersons födelsedag. Party, party.



Magnificent March
Mars bjöd på en av de största, roligaste och vackraste upplevelserna i mitt korta med ack så händelserika liv. Herregud jag var ju i Tanzania. Annika, mina fina vackra Annika visade mig landet som hon älskar så högt. Safari, shooping av vackra tyger, fest till sju på morgonen, reaggie, indisk mat, indiska vänner. Tälta i hällregn. Bo på lyxhotell utan el i det mest skrämmande åskoväder jag någonsin upplevt. Besöka masaibyar. Hålla hand med masaier som trodde jag var mörkrädd. Musungo = viting. Blev påkörd av en cykel. Såg fyra av de big five. Jag blir helt överväligad när jag tänker tillbaka på det.
Det hände inte så mycket mer den månad mer än att jag tänkte på, planerade och förberedde den resan. Jag måste tillbaka dit och bestiga Killi när jag  jag är mer fit. Annikas och min punchline efter resan: If you can't climb it - drink it. Killimanjaro beer!
En helt spektakulär resa, med en spektakulär resevän.



Amazing April
April bjöd på en tur hem för att fira min storasyster som fyllde och lilla Georg som fyllde 8 år. Ja, det är värt at resa 40 mil för att få äta tårta. Ja eller jag åkte hem för högskoleprovet. Kammade hem nytt rekord: 1,4. Ja, hur ska detta sluta, kanske med 2,0 i vår??? Hoppas, hoppas.
Maskerad i Björstorp med. Inte alltid så smart att dricka efter högskoleprovet då man är ganska sliten ändå men jag hade kul. Jag var utklädd till vit afrikan, alltid hade jag Tanza tyger på mig och orkade inte sminka mig mörk.
Var i Larvik med Michelle och Helene också. Vilken helg. Fest både fredag och lördag. Härliga Larvik, nu ska jag åka det ännu mer eftersom att Michelle flyttat dit.
Avslutade april med att fira Valborg i Tumbo. Jag, Tessan och Anna gick ut med Davids morbror på krogen eftersom att vi tröttnade på musiken på festen. Haha.



Magical May
I maj kom min gravida vän Sandra på besök. Hon berättade för mig att hon var gravid och nu har hon bf om cirke en vecka. Lyckliga jag som ska bli tant. Som jag längtat efter att bli Tant Clara. Vi var på Oslo sightseen vilket betydde Holmenkollen, Operahuset, slottet, Aker brygge. Sedan födelsedags kalas/förfest med fler svenskar än norrmän. Härligt, härligt.
Firade för fösrta gången in 17:e maj men världens förfest i Oslo. Galet kul kväll. Ölhävar-tävling med mig själv på Funhouse, singstar, raseriutbrott. Dagen efter kände man sig lagom pigg och fräsch när man gick omkring med alla snygga och fräscha norrmänn som fixat sig massor. Själv hade jag gårdagens smustiga krogenkläder och hade inte duschat när jag knallade omkring i byn.
Hade besök av Lillits lillebror Loa som ville se Oslo med och låna parkeringsplats. Han var så bra att ha som inneboende. Lagade mat till mig på min födelsedag och diskade och ordnade.
Myskväll med Jessica, Nicholas och Cheryl. Vi käkade indiskt och såg på finalen av esc. Minns ni Lena som vann, världens superhit blev det ju. Jag gillade den.



Joyus June
Började denna månad med fem saker jag älskar: Jessica, Sandra, Göteborg, god mat och fest. Jag och Jessica tog en weekend till Götet och solade, gick på Liseberg, åt på Texas longhorn, gick ut och hade mysigt parkhäng. Jag hade en riktigt crazy utgång med efterfest vid Ullevi, en hissresa som jag sent kommer att glömma och mötte en ny kompis när solen gick upp över Göteborg som förklarade hur jag skulle ta mig hem på bästa sätt till Sandras lägenhet.
Byfest i Lilleström, skulle kunna förklara det som Åfesten hemma. Uteservering och konsert med Jessica. SATC 2 och uteservering med 14 tjejer från jobbet. Utgång och två  konserter till på en kväll; Postgirobygget och Loveshack.
Uteserveringshäng i Oslo med Annika. Annika frustade ute en röd drink över mina vita kläder. Avlsutade den kvällen lite kulturellt med spontanbesök på en jazzkonsert,
På midsommar reste jag hem i panik då jag fick ett telefonsamtal jag alltid är rädd för att få. Pappa var dålig och läkaren trodde bara att han hade ett par dagar kvar. Vi var hos pappa dygnet runt. Sista natten vi vakade över honom var det jag, mamma och bägge systrarna men efter den natten hämtade han sig helt mirakulöst. Det måste vara kraften och kärleken han kände omkring sig. Sjuksköterskan tyckte det var helt otroligt. Midsommar blev som den blev. Jag hade stora planer men det blev lite avslppnat häng med kompisar med tanke på omständigheterna.
Avslutade juni med besök på Kolmården med min lilla extra familj: Tessan, John och spabyn.



Jiggly July
Åh juli det var en riktigt bra månad utan semster men det kädes som en rikitgt semster ändå. Hade en riktigt depp i början av månaden då jag bara ville hem på power meet. Önskade att någon skulle komma och bryta mitt finger så jag kunde få åka hem. Så blev det ju inte. Alla mina kompisar tycker så mycket om mig så de ville inte bryta mina fingrar.
Hann även besöka Tusenfryd, Norges svar på Liseberg och Gröna Lund. Var där med Carina, Silje och Joel. Så himla mysigt. Jag blir lycklig när jag tänker på den kvällen. Åkte världens bästa och läskigaste karusell med Carina. Jag satt och skrek att Carina skulle titta när för det var så jävla läskigt. Åh my. Jag trodde jag skulle kissa i byxorna.
Mamma och Dahl kom också på besök från Svedala. Vi åkte båt på Oslo fjorden och hade det allmänt mysigt. Mamma och Dahl njör riktigt av att vara lediga och Dahl drack till och med öl före frukosten.
När de åkte hem till Svedala stack jag iväg på en mini-weekend till Heestrand. Där jag blev hjärtligt emottagen. Vi hade vindrickarkurs där det handlade om att dricka så mycket som möjligt, var på konsert och badade i havet där Georg visade mig havet häftiga djur.
Slutet av juli begav jag mig hemåt för semester.



Amazing Agust
Ferie, ferie, ferie. Jag njöt av att spendera till med min älskade systerson. Var med bägge mina älskade systrar, John och massor av annat löst folk på Parken zoo. Var på två kräftskivor på logen en med familjen och en med vänner... Grillkvällar på altanen i Hällberga.  Melissa Horn en solig kväll på Holmberget med vackra vänner. Åkte tröska med sjukt söta barn. Sagostigen med Georg, John, systrar och moster. Busborgen i Västerås med John, Tessan, Anna och Berit. Utgångar med fint folk. Fikor med vänner jag inte träffat på alltförlänge.
Avslutade agusti i tårar då jag var och såg på Lars Winnerbäck och Melissa Horn på operataket. Jag var först ledsen att jag skulle gå ensam men det spelade ingen roll. Jag fastnade helt i min egen värld när Lasse började spela. Jag gråter nästan när jag tänker tillbaka på det. Jag har aldrig sett en så coolt uppbugd scen. Vi i publiken satt och stod på operataket och de ade byggt en scen ute i vattnet. Vilken kväll!



Spectacular September
Spenderade en stund hemma i början av september. Det var val, Maud avr i stan för allsång. Härligt.
Månaden spenderades till stora delar med Carina. Det var massor med promenader minst två i veckan. Det var Varg Verum på bio. Vilken heting. Det var Vors hos Carina. Det var myskväll med Eva Marie och Carina. Det var bjuda Carina på mat kvällar. Detta är helt enkelt Carina månaden. Månaden då Carina blev min Wingman.
Jag satt igång med min träning igen på allvar. SATS my dear friend. Köpote årets bästa inveserting, nämligen mina spinningskor.



Optimistic October
Oktober ängnades åt spinning och andra pass på SATS, som zumba och piloxing.
Sedan får vi ju inte glömma att vi var på Danskebåten med jobbet. Lovley hjemmesykepleien. Jag älskar dem verkligen. På båten åt vi, drack vi, rökte och dansade. Jag och Eva Marie hade en egen liten efterfest i vår hytt med sanning eller sanning. Dock så somnade jag mitt i den och pratade lite i sömnen.
Var också på makerad hos Tina. Jag, Carina och Eva Marie var utklädda till troll. Carina och Eva Marie. Vet ni de tjejerna gör verkligen mitt liv bättre!
Var inne en dag i Oslo med vingen med och letade efter svenska ambassaden eftersom at jag fick för mig att jag skulle ordna ett pass. Kändes som att vi promenerade runt halva Oslo. Det blev inget pass men det blev världens snyggaste gummistövlar.



Nice November
Åh vad jag älskar mitt liv inser jag när jag skriver den här könikan. November bjöd på rödvin- och spelkväll med Carina, Alex och Kenneth. Tommy dök också upp lagom till Med andra ord. Gå ut och äta med hjemmesykepleien på Fratielli istället för julbord. Men det blev ju julbord med fats i december.
I november var jag hemma en kort sväng eftersom att jag bokat flygbiljetter från Stockholm till Cluj, där Jessica bodde. Hängde i varma sköna Rumänien i en vecka. Lämnade ett snöstorms Sverige för 15 grader, riktigt vårväder var det. I Rumänien shoppade vi, gick på bio, terapiade. Åt på bra resturang med Jespers vänner. Åt på dålig resturang själva. Var ute och dansade till technomusik.  Filmkäll med Jesper och Nicholas.
Julbord med jobbet som peronlig assistent. Åh jag gillar att ha två jobb för det betyder två julbord.



Dazzling December
December var en ganska lugn månad fram till jul. Det var ju julbord med hjemmeykepleien. Tok av som valigt. Carian och Hanne skickade massor av rara bilder från Carinas mobil. Jag och Martha höll på med massor av konstiga grejer. Ja det var underbart som vanligt. God mat och jag skulle vilja säga att mitt bidrag med svensk julskina upsskattades. Hade också ett vin maraton helgen före jag åkte hem. Drack från fyra på eftermiddagen till fyra på morgonen. Skulle egentligen bara vara en helt vanlig ute kväll med Carina. Men så drack jag lite vin på eftermiddagen när jag fixade hemma. Sedan drack vi lite vin hos Carina före vi skulle ut och äta. Så kom vi aldrig ut utan åkte istället hem till Hanne och drack ännu mer vin.
Julen den blev som den blev. Var sjuk hela julen men den blav ganska bra ändå. Fick vad jag önskade mig. Hade tid med familjen och åt god mat. Då kan man väl inte önska sig mer. Firade i dagarna tre som vanligt. Det enda som inte blev av var utgång på juldagen då vin och magkatarr inte gick ihop. Tessan fick komma och hämta mig efter en timme på förfesten.
Varken juldagen eller nyårsafton blev festliga i år på grund av min hälsa. Men nu kan jag tycka det är ganska skönt. Uppenbarligen har jag haft ett ganska festligt år ändå.
Dt blir inga bilder från decembr eftersom att jag inte riktigt vet varken vart kameran elelr kamerasladden är efter hemresan.

Summering:
Jag kan summera det här året som ett år då jag gick på nöjespark oftare än jag brukar. Gick på konster oftare än jag brukar. Tränade oftare än vad jag brukar. Drack vin oftare än vad jag brukar. Gick på zoo oftare än vad jag brukar. Besökte två nya länder. Överlevde en älgkrasch. Var på Heestrand på första gången på hur många år som helst. hade massor av finbesök från Sverige. Hänge massor med familj, svenska och norska vänner. Jag gillart!
Åren blir bara bättre och bättre!
God fortsättning älskade vänner!