Inga rätt och inga fel

men innan morgonen kommer
vill jag lämna några varma rader
kanske möter vi en vår igen
jag ångrar inga steg vid din sida
jag vattnar dina växter än

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

Let it snow

Sitter allvarligt här och funderar på att jag ska vänta med att gå till jobbet tills det slutar snöa. Men kommer jag ens till jobbet då? Men iofs vem vill jobba en fredag kväll?

Jag har fått mit vikariat förlängt och nu ska jag ner till 75% inte så bra för min kassa nu när jag måpste spara pengar till USA. Men jag är ledig en hel vecka i februari. Vem vill leka med mig då???

Nej nu måste jag gå till jobbet, jag får helt enkelt dra ner mössan och upp halsduken så bara näsan sticker fram!

Så ta och ge ditt liv en chans

Nu måste jag fan göra det, jag ska göra något jag alltid velat men som jag kanske inte skulle få gjort om jag inte lovar och svär det här på bloggen. I maj-juni i år så tänker jag åka till Hanna i USA ch hälsa på jag har längtat efter henne så och nu måste jag göra något åt det. Okej det är ett halvår kvar och så åker hon hem strax efter det men vem kan vara bättre än shopoholic nummer ett att spendera sina sista pengar med i USA???

Jga har också börjat fått lite smått ånget för at jag aldrig åker någonstans för att jag aldig har tid. Eller så är det för att jag inte vågar. Undra vilket... Hanna är i USA, Jessica i Norge, Marie backpackar i Asien och fan alla reser. Men här sitter jag i min lägenhet och lägger alla pengar på den. Visst är det underbart att ha en egen lägenhet men vad fan jag har inte råd att låte den stå i några månader o jag skulle vilja backpacka. Varje dag undrar jag om jag var dum som skaffade en lägenhet, ja det är så illa. Varje dag. Jag vill med resa och se världen. Men istället sitter jag i en etta i Eskilstuna med en katt som jag inte helelr bara kan lämna. Jag älskar Roland och min lägenhet men ibland.

Nej nu måste jag sluta ha ångest jag får spara pengar så att jag har råd att göra både och. jag som är så bra på att spara pengar... Or not. 

Jag skulle skriva värsta långa inlägget förra veckan om den trevliga maskeraden men sedan hände något när jag skulle ladda upp bilder och det blev det där lilla bara. Men jag hade underbart trevligt. Kul att träffa alla OP-tjejer som var med och alla Ewas kompisar med dem har jag inte träffat på år och dar känns det som. 

Okej en liten sammanfattning: Coolt: svampbob fyrkant och infödingarna. Svårast att gissa var kapten haddock och tintin. De var oxå två av de klockrenaste måste jag säga. Populäraste att klä ut sig till måste vart brandman, bandit, sjuksköterska och pirat. Själv träfade jag en till katt med klös i. Tyvärr så kunde vi inte leka för jag jag kände mig som Måns och hon var mer Pelle svanslös.

Men kul hade vi och Kapten Haddock lärde mig hur man rökte pipa, en upplevese. inte särskilt trevlig dock. Om man måste röka pipa för att vara skapten så kan jag lova att jag aldrig blir det.



 

Ja en kväll att minnas i vart fall blev det och en stor eloge till Ewas JJ för en trevligt genomförd maskerad.

God natt!




 

We could be heroes...

... eller katt, snickare eller Cruella devil. Ni kanske förstår vad jag talar om i helegn var jag på bal. Nej okej jag var på maskerad. Det var riktigt trevligt.



Och blommorna är vackra och höet luktar gott

Vad kommer vi alla och tänka på när vi hör den strofen? Jag kommer i alla fall ch tänka på Emil i Lönneberga. Och idag har jag mest gått ovh tänkt på Emil, Ida, Rasmus, Ronja, Pippi och Kajsa mest hela dagen. För idag är det Astrids födelsedag. Idags skulle Astrid Lindgren fyllt 100 år och det är en människa som tåls att uppmärksammas. I alla fall tycker jag det.

För hur många gånger önskade jag inte är jag var liten att jag var Kajsa Kavat och kunde vara så snäll mot mormor och hj'äpa henne och sedan få den vackra dockan i julklapp, jag minns även när jag och mina systrar bad Kajsas kvällsbön: Det går en ängel kring vårt hus han bär på två fötgyllda ljus, han bär en bok uti sin hand, nu somnar vi  Jesu namn. Även om vi inte var alltför andliga annars om kvällarna.

Jag brukade även när jag typ alltid några månader försent insett att det var våt skrika Ronjas vår skrik och springa bland vitsipporna som hon gjorde. Och när man var arg på mamma och pappa som liten skulle man gå på luffen som Rasmus. Den som inspirerade mig mest var nog trots allt Emil, hur många gånger ville jag inte fylla pappas stövlar med vatten men bangade i sista sekund. En gång nr vi var och hälsade på bekanta att jag fick en likadan bysse som Emil har, det enda jag saknade var myssen och Lukas. Byssen finns fortfarande kvar och är en av mina käraste leksaker,d et enda som är mig kärare är VicksBlå.

Och hur imponerad var man inte av Pippi när man var liten då? Men jag minns även att jag var arg på henne och det var när hon var dum mot Kling och Klang för idealist som jag var när jag var liten så skule man alltid vara snäll mot poliser och göra precis som de sa och det gjorde inte Pippi. Men att ha en prickig, häst och en apa och typ ha sju namn det var imponerade. Jag ville med heta Rullgardina när jag var liten.

Barnen i Bullerbyn ska man inte ens tala om, jag växte upp i Bullerbyn. I Östergården bodde Marta, Ludvig och Albert i Västergården bodde Jocke och Mattias och i mellangården bodde jag och mina systrar. Jag tyckte verkligen att jag växte upp i Bullerbyn och när jag ser tillbaka så kan jag känna att jag gjorde det, det fanns alltid barn att leka med och vi hade alltid roligt tillsammans. Självklart retades killarna och vi tjejer hämnades.

Madicken var också en förebild, jag minns att jag tyckte alltid att hon lär så vanlig och deras picknick i kohagen hade jag gärna vart med på. När jag tittar på Madicken idag gråterjag lite när Alva är med på balen och ingen bjuder upp henne och sedan kommer sotarn och tar med henne i em virvlande vals. Jag lyckades till och med härma Elisabet en gåg och det var väl kanske inte mitt mest lyckadedrag. Jag stoppade nämligen in en sten i näsan istället för en ärta när jag inte fick vara med mina systrar och leka. Det hela slutade med ett besök på akuten.

Jag sitter och tittar på böcker man kan köpa av henne på internet nu minne efter minne spelas upp i min hjärna. Jag hittade just Min allrakäraste syster om en syster i underjoren och en på vår vanliga jord. Man steg ner til Ylva-Li bakom rosenbusken i andra systern Barbros trädgård. Och när rosorna dog skulle också Ylva-Li dö. Jag minns att jag letade bakom vår rosenbukse i trädgården efter gången till underjorden. Det var nog min och Tessans favoritfilm i perioder.

Jag hoppas att alla har lika ljusa minnen till Astrid Lindgren som jag har och att alla nu är blivt lite inspirerade att tänka tillbaka på alla roliga minnen till Astrid Lindgren och sin barndom. För idagär det varkligen rätt dag för det. :D

Love <3<3<3<3


Det visade sig dagen därpå att jag hade gjort fel när jag gav dig en gloria

Dagarna bara flyter på och jag inser snart att jag inte uppdaterat på länge. I helgen har jag jobbat fredag, lördag och söndag kväll. Men jag hann ändå hem för att fira min far och hälsa på släkten som kom.

Idag hade jag fått en lapp av min fastighetsskötare där det stod att jag skulle ringa honom angående tapetsering, jag ringer fort som fan så klart men självklart så har han slutat för dagen och stängt av mobilen. Typiskt, jag ska ringa honom imrgon, då ska jag även ringa och skälla på Folket för att jag inte får min tidning.

Roland sitter på min axel och tittar när jag skriver på datorn, det börjar bli något tungt på axeln. men han är så rar så jag låter honom sitt kvar hur länge han vill.

På lördag är det dags för maskerad i Malmköping, jag och Sandra ska ju dit, det ska bli as roligt.  Men jag tänker inte berätta vad jag ska klä ut mig till. Den karamellen tänker jag suga på ett tag till. Haha. Men jag kan säga att Hannas halloween inspirerade mig väldigt mycket.

Idag har jag sprungit benen av mig på jobbet känns det som. Självklart var jag dum och valde vårdlaget längst ner i korridoren. Så det blev himla mycket springande. Men jag ahde troligtvis de raraste patienterna med. Jag hade en dam som var bra bit över 80 år som har vart lite emlig och idag skulle hon flytta till en ny avdelning. Och jg har vart ganska hård och pushat henne så att hon ska komma igång så idag nr jag tog adjö på den nya avdelningen så sa hon: Adjö mitt onda, dåliga samvete. Så jag kanske hade vart lite tuff mot henne. Men jag är glad för det för man såg stor skilland från i fredags och idag. Och är dte inte det vården handlar om? Att hjälpa människor att uppnå bättre hälsa?

Sitter och lyssnar på Vänner när jag skriver eftersom att jag inte ser TV:n, nyss sjöng Joey Groundcontrol to Major Tom. En av min pappas favorit låta. Vad roligt vi hade när vi var små och körde låtleken i bilen. Alla barn satt och lyssnade vilken låt som kom på pappas band och sedan skulle man skrika vad låten hette och bandet. Så man kan sina låtar. Helt onödig fakta men det var typ det bästa jag visste när jag var liten. Vilka minnen man har. Och ibland närjag träfar pappa behövs de...

Imorgon ska jag vara ledig, vad ska jag göra? Jag ska iaf ner på stan och köpa ansiktsmålning till maskereaden. Och ett minneskort till min kamera så att jag föreviga den med. Sedan ska jag självklart förbi och hälsa på Sandra på Amarant med.

Jag måste verkligen städa i min lägenhet, har inte städat sedan i fredags. Men jag har ju inte vart hemma sedan i fredags heller. Haha. Men jag ska faktiskt ta och diska nu.

Ha det underbart!

Min lilla Roland

156273-6

Ännu en underbar helg är över

Då kan man fråga sig: Vad är en underbar helg? Det är när man är ledig... Då förstår ni att jag var ledig i helgen.

Jag hade till och med turen att ha en tredagars helg. Eller tur jag hade klagt veto tre dagar. Om man lägger veto så är är man ledig helt enkelt...

Så en snabb sammanfatting:
Fredag: Latade mig stora delar av dagen, klockan tre träffade jag mamma, pappa, Lisa, Tessan och Thomas och åt på Akropolis. För att sedan sätta mig på en buss till Stockholm för att åka till Circus. För på Circus just nu går Rivieans guldgossar. En komisk musikal. Väligt bra. Robert Gustavsson i verkligenheten, man kan inte ens beskriva det. Och nu har jag sett honom två gånger. Bästa kommentaren kom när jag, Tessan, Lisa och Thomas i samlad trupp kliver på bussen: "Det där ver ju inte SPF". Vi hamnade på en gruppresa med SPF. Haha.

Lördag: Jag tvättade, inte så kul men nödvändigt.  Sedan väntade jag lääänge på att Madde skulel komma och vi skulle göra oss iordning tillsammans till Jacques 20-års fest. Jag väntade i förgäves, eftersom Madde hjälpte Maja med maten. Och den var ju as god så det var ju bra. Men jag träffade Madde på festen istället. Väldigt trevig fest, musikleken var roligast. För den är jag kung i. ;) Sedan gick jag och Madde ut med Johanna, Jessica, Jenny, Matte och Mattes vänner på krogen. Kom ännu en gång in på Harrys. Väligt nöjd med det. Ibland är det bra att se gammal ut. Men bara ibland. Madde och jag pallade ingen efterfest, det var för långt för oss att knalla till Kloster kyrka.

Söndag: Jag lagade mat till Madde, som tack hjälpte hon mig att städa sedan. TACK!!! Sedan på kvällen gick vi på bio: Solstorm. Very najs film fan. Hemsk men väldigt bra. Madde sov hos mig och tog sex tåget på måndagen till Sthlm. Och jag började jobba 06,45.

Så var den sköna helgen slut. Nästa helg så jobbar jag ju fredag, lördag och söndag KVÄLL. Inte lika najs. Men jag ska nog hinna hem en sväng oh hälsa på Helena, Tomas och Georg ändå. :D

Ha det bra!