Snart redo

Jag är snart redo att gå å fest. Ser riktigt frem emot det, när håret är klart är jag redo. Jag har mina två favorit ögonskuggor, en underbar klänning från USa och mitt hjärta från HIA runt halsen. Jag är då rakt redo!!!!

Ikväll blir det en lugnare kväll än förra nyår dock.

Som Martin och Mariah skulle sagt:
Happy new year, happy new life!!!!

Med kniv och karta

Anna: Du letar inte efter pojkvän i Norge eller?
Jag: Med ljus och lykta.
Tessan: Med kniv och karta.

Tessan och Anna ligger och spekulerar lite.

Ultrarapid

Jag var virrig och trött, jag var sliten och nött
Allting runt omkring mig gick i ultrarapid,
och jag hade inga veckor, inga dar,
bara en röra av en massa tid

Låt mig bara vara imorgon. Jag vill inte tala med någon.


Skummelt

Jag har blåmärken och är svullen på bröstkorgen och kan inte komma på en enda bra anleding. Ont gör det i alla fall.

Men kan det bero på strypgreppet? Haha...

Kväller

Jag sitter/ligger här i Tessans/min soffa. Och väntar på att tröttheten ska komma till mig. Tessanhar redan somnat ch jag lgger bra och vrider och väner på mig. Jag förstår iofs att Tessan sover bättre än mig eftersom att hon har sängen och jag har soffan. Soffa här är skum, den lutar lixom nedåt så man rullar lite ner i om man inte ligger precis emot ryggstödet.

Igår var mycket trevligt. Källens inleddes med massor av onödigt tajfs men det löste sig väl ganska bra till slut. Jag, Jossan och Tessan gjorde oss iordning tillsammans och begav oss sedan av mot Frida. Där var de en intressant blandning av folk vilket ledde till en trevlig och blöt förfest. Jag skickade massor av skumma/dumma sms och var ute och gick i snön i strumplästen.

Sedan bar det av mot stan. Vi kom inte in på Nybron och begav oss till Harrys. Där var det väl en hel del gamla stora sundby bor och andra roliga typer man snackade med. Jag hade roligt i alla fall. Kvällen svslutades väl lite oväntat. Men jag och Tessan fyllekäkade i vanlig ordning. Skinkmackor med rödbetssallad, jag tappade rödbetssallad på matten. En stor rosa fläck.

Idag degade jag och Tessan i soffan och sängen till ett och sedan kom mamma och hämtade oss. Så ikväll har vi haft julklappsbyte med morfars syskon och deras barn och familjer. Jäte mysigt att träffa alal små sysslingar, en helt ny syssling lyckades jag träffa med. Lille Arvid som hunnit bli tio månder innan jag såg honom.

Nej nu ska man väl försöka sova. Imorgon blir det till att träffa pappassläkt och sedan fest hos Jessica på kvällen. Natti, natti.


Här firades en vit julafton. I dubbel bemärkelse.

Annas rim till Tessans julklapp

Fire, fire, du kommer bli så vajjer!
När du detta på dig tar,
 hoppas det r något du inte redan har! =)


Tessan tror på en tröja. Haha

Mamma Mia

Jag kollar på mamma mia för andra gången på ett dygn nu. Haha. Kollade på den igår hos nylunds efter allt firande i Fyrby och sitter nu och tittar på den hos Tessan.

Igår var supermysigt jag skulle lagt upp lite bilder om jag vart så smart så att jag inte tog med mig sladden mellan datorn och kameran. Men först var vi hos Tessan och åt frukost och sedan chillade vi hos Tessan et tag. Sedan åte vi till pappa och var med honom när han åt lunch. Efter det åkte jag, Tessan och mamma hem till Husby. Tessan och jag tittade på Kalle och mamma tog hand korna.

Till slut ga vi oss iväg till Fyrby för att moffa i oss alla god mat som mamma, mormor, moster och Barbro lagat. Det var ett riktigt kalas må jag säga. Sedan kom tomten och fik massor av fina presenter. Jag blev astrött vid tio och då skjutsade jag hem mamma och sedan så åkte jag en sväng till Nylunds och hängde där.

Imorse kanske man borde gått upp till julottan men jag pallade inte att gå upp.

Nu ska jag titta på det underbara slutet på Mamma Mia.


GOD JUL

GOD JUL PÅ ER ALLA!
Sitter hos Tessan och myser och sedan ska jag snart till pappa.


Paus

Jag tar en paus i julstöket för att uppdatera. Idag har jag slagit in de sista julklapparna, plockat fram julpyntet och satt upp belysningen i julgranen. Ikväll ska jag och mamma klä julgranen och titta på uppesittarkvällen på  Bingolotto. Jag var på ICA idag och då hörde jag någon reta en annan för att den skulle titta på Bingolotto ikväll. Men hallå vad ska man annars göra kvällen innan julafton? Skinkamacka, julmust och bingolotto och självklart de årliga julbadet. Så mycket jag längtat efter detta badkar.

Om en stund ska jag gå till Fyrby med Oliver och fika. Georg, Tomas och Helena komemr från Götet idag.

Titta vilken söt och gammal bild jag hittade på mammas dator.

Kisse

Jag är ju som sagt hemma hos Tessan och jag blir snart galen på henens katt Kisse. Han skriker hela tiden och så har han kräkts två gånger sedan jag kom... Han går och tugar på Tessan julstjärnor och de är ju giftiga.


Kräks-Kisse

Hos Tessan igen

Jag sitter hos Tessan igen och nyttjar mitt gamla internet. Tessan betalar just nu för ett intrernet men hon har ingen dator så det är lika bra att jag passar på när ag är hemma. Jag har hjälpt Tessan att slå in julklappar och att rimma till vårt julklappsbyte med släkten på annandagen. Srax ska jag sätta igång och laga mat så att Tessan hinner städa lite innan hon åker till jobbet.

Jag har även hunnit med att avboka min tatueringstid, vilket inte är det roligaste jag gjort. jag hade verkligen sett fram emot det. Men jag har varken pengar eller tid. Sedan har jag ringt fatighetsskötaren så han får komma och lufta elementen. Tessan har nästan kallare än vad vi har i Norge. Och där är det kallt.

Sedan på eftermiddagen ska jag ner på stan och införskaffa lite julklappar. Jag har bara några kvar nu. Vi hann köpa lite igår och så har ju jag lyckats delegera till mina systrar att köpa de andra julklapparna.

Igårkväll med Marie, Hanna och Jerssica diskuterade vi nyår och juldagen. Juldagen känns ganska fixat ändå nu ska man lixom bara fixa nyår på ett bra sätt. Jag känner mig skeptisk. Men det brukar ju alltid lösa sig när man kommer närmare...

Hemma

Jag är hemma i mi gamla lägenhet. Den är inte min längre. Känns skumt men Tessan har det fint.:)

Idag har jag vart och julshoppat med Tessan och Jossan. Vi var även och träffade Anna imorse. Najs, najs. Nu ska vi sätta upp julgranen sedan ska jag åka hem. Ikväll blir det nog en dejt med Hanna, Marie och Jessica.


Dessa snygga donnor har jag träffat idag.

Imorgon

Imorgon kommer jag hem och snart är det jul. Jag är glad. :)

Together we'll run this show


Two days. Need you.

Nu då?

Jag är mätt, jag är trött på att städa och boken jag läste läste jag ut igår.
Frågan jag stäler mig är: Vad gör jag nu?

I see you got that fire by the way that you walkin

Ännu en dag på jobbet avslutad, det har gått bra idag med och jag trivs. Idag gick jag med en tjej på förmiddagen som had jobbat där förut och nu studerar till vernepleier. Sedan gick jag med en kvinna från Vietnam på eftermiddagen, hon förstod mig inte så bra. Men jag förstod henne så vi lyckades lösa det ganska bra i alla fall. När vi skulle till en brukare så frågade de mig om jag kunde ta blodtryck. Ja, sa jag och hon jag åkte med på eftermiddagen tyckte det var värsta grejen att jag kunde ta blodtryck för det hade inte hon fått lärt sig under sin utbildning. Så nu är min stilla undran om inga hjelpepleier i Norge tar blodtryck? De tyckte det även att det var lite skummelt attg vi fick delegering på att sätta kateter.

När jag kom hem satt jag igång och diskade. Vår lägenhet ser ut som hej kom och hjälp mig. Och jag har inte orkat mycket efter jobbet nu de första dagarna. Då har man bara stupat när man kommer hem. Men nu har jag diskat, städar och tvättar. Jag känner ett behov av att ha det snyggt och fräscht innan vi åker hem till Sverige. Det värsta som finns är att komma tillbaka till en ostädad lägenhet... Och nu jobbar Ewa ikväll och hela dagen idag så hon hinner inget.

Ikväll kommer Jessica, ska bli mysigt. Det känns dock mest som att jag kommer flänga omkring i lägenheten. Men vio ska nog även hinna sitta en stund och dicka glögg. Jessicas och min favorit.

Fel, fel, fel

"Jag står mitt i rampljuset och tycker inte riktigt jag är värd det."
Sagt av Lars Winnerbäck i dokumentärfilmen Med solen i ögonen.

Han har fel, han är så himla värd det.

Snart hemma

Sitter framför datorn och tänker att jag ska och jobba kväll idag. Det var längde sedan man tänkte att man skulle jobba kväll när man satt hemma framför datorn. Måste säga att det är en skön känsla i magen. Stessen är borta...

 Så på lördag är det hemresa i den gula pärlen. ag längtar. Både efter resan och efter att komma hem. Känns som det är rätt najs med en roadtrip. Alla här i Norge frågar vart jag bor och jag säger alltid typ i Stockholm. Oj då så långt bort säger de då. Tydligen är de bara vana med värmlänningar.  

På lördag är det mddag i Husby som gäller på kvällen. Hoppas dok på att jag ska hinna åka in en sväng till stan efter och träffa alla som ska samlas hos David och fira hans 20-års dag. Vi får se hur mycket man hinner och orkar...

vi var där blixten hitta ner

Julklapp



Om någon har 900 kr över och inte köpt julklapp till mig än. :)
www.sivletto.com

Om vi förlorar varaandra här i vimlet så minns att jag står bakom dig

Visst är det trist när vänner mår dåligt, tankarna vandrar iväg vad man än gör. Man kan inte riktigt koncentera sig på jobbet. Man kan inte koncentera sig på bästa dokumentären ever (Lars Winnerbäck Med solen i ögonen).

Men det har gått bra på jobbet idag ändå. Jag hade en jätte fin handledare, Helene. Henne kommer jag tycka om att jobba med. Jag fick även gå sälv med en elev på etermiddagen och dela mediciner. Hon var skum eleven, hon gick in och ropade Haaloooo hos varje brukare.
Tack för alla fina ord, Annika. Jag uppskattar det verkligen.

Tessan var på HIA idag och hämtade min bok som jag beställt. Hon sa att alla hälsade mig gott och att jag var välkommen tillbaka, jagblir varm i hjärtat när jag tänker på HIA. De tyckte att Tessan och jag ver lite lika men att vi pratade precis likadant.

Jessica ska snart komma, jag vill att hon ska komma nu. Jag vill klappa henne på handen och säga att tillsammans kan man lösa allt. Det är det vänner är till för. <3

Fyra dagar kvar hörrni. Gud vet att vi tre behöver komma hem till er vettiga svenskar.

She hit the floor

Alltså jag blev lite inpirerad av Ewas msn-konversations läsande och satte igång och läste Hannas och mina koversationer från USA. Men sedan kom sommaren med.

26/7 från klockan 04.13 till 04.25. Kan vara den sjukaste koversationen i mitt liv. Hanna och jag möts på msn efter en blöt utekväll. Jag vill inte återge hela konversationen för det skulle vara trist för mig. Men Hanna påstod att hon var tolerant, det var hon ikke.

Sedan säger jag för att byta ämne:
Jag har vatten i örat och det ekar när jag tuggar ostbollar.
Hanna gick dock inte på den.

Nu ska jag sova, så jag orkar med morgondagen Det är något sjukt med mig. ¨å och lägg dig jätte tidigt eller jätte sent liksom. Lägg dig aldrig lagom. Natti, natti.

And it feels like tonight

Åh jag är så trött så att jag skulle kunan sova i ett dygn känns det som. Jag jobbade ju min första dag idag och lyssna på norsk i åtta timmar är ingen barnlek. Vid ett kändes det som att mina öron blödde... Men då var ett bara att bita ihop och koncentrera sg som sjutton i två timmar till. Han jag gick upplerningen med han pratade så himla fort med. Min standarsreplik idag har vart: Va? Jag jag må säga att jag ändå är nöjd, hemmetjensten känns ganska kosligt. Men det kommer nog bli succe när jag lär mig hitta.


Min chef Kit kom även in idag och sa att hon hade ringt mina referenser och att det hade bara positiva saker att säga. Därför tyckte han hon och den andra chefen kommit överns om att jag inte skulle få jobbet som brandvakt då de inte vill att jag skulle "ödsla" min tid på det. Helt o för mig, bara jag får jobba mycket i hjemmetjensten då. Det är rätt roligt när man lyssnar på sig själv när man ska förklare saker här: "Ni norkar könner ju svenska bedre ön jag könner norsk." Man blander hejvilt när man ser att de inte könner. Men han jag gick into med idag talade så himmelens for och verkade inte vara jätte förtjust i att ha en lärling. Men jag hängde i som en igel och lite har jag allt lärt mig. Imorgon ska jag gå med Helene, jag träffade henne idag. Verkligen supertrevlig tjej. Vi kommer att ha superkul ihop det känner jag på mig. Det här med brandvakten, de sa att jag kunde gå en vakt ibland ifall det behövdes. Så jag ska gå en upplärning med min chefs son. Haha.


Ewa jobbar ännu fyra timmar till så jag undrar vad jag ska ta mig till. Jag ska ringa Tessan föresten. har redan pratat med mamma och Lisa och berättat om jobbet. Nu måste sista syster och uppdateras. Föresten hände något kul mig när jag var och sa hej til Ewa på Vivikes, det ringde en kvinna från ett boende som jag sökt jobb på och frågade om jag ville komma på intervju. Vad skönt dte var att säga: "Tyvärr jag har redan fått jobb. Men jag får tacka för visat intresse." Ego-boost.


Jag vet vad jag ska göra, iordning julkorten sa att jag skulle det igår men då blev det ju ikke.


Santa baby hurry down the chimney to me

Nu har vi intagit julmiddagen och Jessica och Mads har åkt hem. Alltså det var ju bra att det inte blev så sent eftersom jag ska upp och jobba imorgon. Klockan sju har jag bestämt mig för att traska hemifrån, det tar ju 35 minuter att traska. Jag kommer få fett mycket motion den här veckan. Lite trist att gå hem när man slutar helv elva dock och sedan ska gå igen sju dagen efter.

Imorgon ska Ewa jobba själv sex timmar på Vivikes. Alltså är hon ensam i butiken sex timmar. Alltså får hon inte få gå på toaletten på sex timmar. Har är det tydligen vanligt att man ringer Securitas och så får de vakta butiken medans man är på toa. Jag tycker är det är klockrent. Man ringer och säger: Kan ni komme en stund jag ska ta en tur?

Nu ska jag försöka göra iordning julkorten jag ska skicka. Jag hatar att fixa julkort. Typ det tristaste som finns. Men det är kul att få dem hörrni.

Längtar hem till julen och alla där hemma.

Som en blänkande silvertråd

Sitter här och myser framför datorn och känner stressan bubbla lite inom mig. Jag måste sätta igång med maten, nu faktiskt. Klockan fyra kommer Jessica och Mads och vill ha mat. Vi ska ha julmiddag idag med några av de viktigaste sakerna inför jul som Jansson, sill och köttbullar.

Imorgon är det dags att jobba. Jag är spänd och nervös. Jag känner mig inte så hemma på vägar och sånt i det här landet än. Nej, men jag vet jag börjar jobba i hemtjänsten. Men avdelning öst i hjemmetjensten ska faktiskt skaffa GPS:er till sina bilar. Bra initativ, avdelning öst.

Jag ringde mamam och frågade hur hon haft det igår. När jag frågade vad ho gjorde så berättade hon att hon var i Göteborg. Jag hade heltglömt bort det men hon ska och titat på Georgs luciatåg idag och sedan tar hon ett tidigt tåg hem imorgon. Då är nog Georg lycklig nu. Det är lite roligt att prata med mamma för hon säger, Vad ska du göra idag då? Jag säger vad jag ska göra och hon sägfer alltid, just det, det läste jag ju i din blogg. Därför är min blogg ibland cencurerad. Sorry, mamma men du vet nog ändå mer om mig än vad du vill veta.

Nej men dags att ge sig på Janssonen då. Det blir första gången jag lagar en sådan utan mamma. Jag längtar efter er där hemma. men det är bara sex dagar kvar nu berättade Ewa imorse.

The road to hell is paved with good intentions

Jag har hunnit läsa massor med bloggar idag. Internet har inte krånglat jättemycket och jag är glad. Jag har läst Calle och Alex Schulams bloggar. Jag tycker att de är så klockrena. Alex Schulmans blogg är riktigt bra, jag önskar att jag kunde skriva som honom. Men jag skulle ta bort alla elakheter han håller på med för jag är alldeles för tönt för att vara så. Tänk om jag skulle kunna skriva som honom vad roligt det skulle vara för de som läser min blogg.

Om en stund när jag samlat energi ska jag åka till Meny och hämta ett paket som Ewas mamma skickat till henne. Lars Winnerbäck filmen ligger i den. Ewa har väntat som en tok.  Jag har med väntat men på ett mer avslappnat sätt. Jag beundrar honom för hur han trollar med orden och hans sätt att betee sig.

Okej jag har just skrivit något slags beundrarinlägg till två männsikor som är så kända i Sverige på så olika sätt. Det enda de har gemensamt är väl egentligen att de kan hntera det svenska språket underbart bra. Det här inlägget skulle handla om min ganska ointressanta dag. Men det struntar vi i.


Ärdu redo, redo, redo?

Jag sitter och läser om stjärnors sågningar av sina ex just nu. Alltså folk sågar ju sina ex hela tiden, dock kanske inte så många väljer att göra det inför världspressen... Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Jag messde med marie inatt när hon var på personalfest på Hammargärdet. Var roligt. Och Marie, jag är stolt över dig.
 
Just nu sitter jag ensam för Ewa jobbar igen. Jag har inte tröttnat på att varaensam än så det r ingen fara. Hon slutar vi sex och då kommer även Jessica och hänger med oss. Mads ska ut med civilspanarna ikväll, jag fattade dock inte riktigt var cicilspanare var för något. Men jag och Ewa tyckte det lät spännande.

Imorgon är det dags för vår julmiddag. Ewaoch jag ska laga mat och Jessica oc Mads kommer. Det ska bli jätte kul. Sedan börjar lxiom det seriösa livet igen med jobb. Hela fem dagr innan jag ska hem och vara ledig över jul. Det är ett svårt liv.

Jag har lyckats adda upp en bild. Jag försöker varje gång jag updaterar bloggen men det fungerar aldrig men idag så. Njut när det äntligen fungerar.


Jag ser fram emot att komma hem och undrar hur dagarna ska se ut. Kommer jag att hinna allt jag bestmt mig för att hinna. Lite förväntansfull är jag allt....

Tack

Tack för alla gratulationer till jobbet. Nu hoppas jag att det händer något i mitt liv igen. Haha.

Frågan är nu hur jag sa kunna lära mig 70 vårdtagare, per avdelning. Och jag ska börja på två avdelningar sedan får vi se... men det blir nog bra.

Så hur är det där hemma? Lite skvaller skulle ju inte skada. Peronligen så har jag inte så mycket att komma med. Idag ska vi göra knäck, ischoklad och julskinkan. Julskinkan är kanske i tidigaste laget men med tanke på att vi inte ska vara här över jul...

Myskväll

Jag är ensam ikväll. Ewa är och jobbar på Triaden där det är nattöppet. Hoon messade förut och sa att det var sjukt mycket. Men om hon och Hege var duktiga att sälja skulle de få en varsin mysdress. Det är någon grej Viveke har så om de ökar sin försäljning med ett visst antal procent får peronalen presenter.

Själv så sitter jag här och äter köttbullemacka och tittar på Snapphanar. Jag älksar Snapphanar. Lisa tycker ine attden ger en bra bild av vad som verkligen hände. Men det är väl så att man nördar in sig på sitt ämne. Lisa som älskar historia vet att Snapphanar inte stämmer. jag vet att en hel del sjukhusserier inte stämmer så ba överens med verkligheten. Men när man sett Snaphanar så blir man bra arg på svenskjävlarna.

- Sverige tackar er. Säg mig skrek de?

Appropå intervjun


När jag somnar står en ängel vid min dörr, precis som förr
och gör att allting ordnar sig
och den blir tryggheten för mig
Vem går eldvakt för dig?

Jobb

Jag har haft en väldligt intressant morgon. För att inte säga skum. Haha. Jag skulle på intervju ju, och det var jag. För ett jobb som vilande bandvakt. Jag trodde att det var nattvakt på ett trygghetsboende, men nej brandvakt. Jag ska gå en runda på kvällen och typ kolla så att allt ser bra ut sedan får jag sova mellan 00.00 och 06.00 sedan ska jag gå en runda igen på morgonen. Ifall brandlarmet går på natten ska jag även ringa brandkåren. Jag tror att jag får jobbet, de hör av sig. Men det verkade på dem som jag fick det, inte riktigt jobbet jag trodde. Men, men.

Sedan rågade de om jag hade något annat jobb. nej sa jag och då frågade de om jag inte var intresserad att kombinera nattvakten med att vara vikarie i hjemmetjensten eftersom jag ändå är hjelpepleier. Självklart, säger jag. Så då fick jag gå på ännu en intervju hos hjemmetjensten då. Så där ska jag börja på upplärning på måndag.

Hjemmetjensten i Lörenskog verkade riktigt intressant faktiskt. De har psykisktvård integrerad med hjemmetjenesten så jag får jobba med allt möjligt.  De psykisktsjuka har man motiverande samtal med, de ska i vart fall bli väligt intressant. De har även barn som är sjuka och cancerpatienter. Världens blandning verkar det som. De hade även väldigt mycket peggar så det måste jag lära mig.

Så nur har jag väl två olika jobba då verkar det som. Haha.


Oinspirerad

Jag känner mig helt totalt jävla oinspirerad av livet. Jag är trött på att vara arbetslös. Jag vill ingenting. Jag försöker mana ut mig själv på en promenad och det får det nog ta och bli. Jafg ska prova min genväg jag listat ut till jobbet jag ska på intevju på imorgon.

Imorgon gäller det alltså. Hoppas att varenda människa som läser denna blogg tänker på mig 9.15 imorgon.

Alltså det är inte underligt att vi har fett kallt i vår lägenhet, igår när Ewa va ute och hämtade julmust på balkongen stängde hon inte dörren ordentligt. Man måste lixom slå igen den. Så dörren har stått lite öppen hela natten.

Nej men en prommis då.

Pepparkakshus


Så det är papparkakshuset Ewa ich jag klåpade ihop i lördags innan Jessica och Mads kom. Det blev riktigt bra. Och visst var Ewa bra på att dekorera?


När Jessica och Mads kom var det dags att hinka glögg. Mads var dock inget fan av glöggen.


Turturduvorna fick allt hjälpa till när de kom och hälsade på.


Ewa i bakartagen.


Jessica väntar på mat.

En mysig kväll i kalla Norge. Julstämmningen har även infunnit sig här.

Ensam

Så är jag ensam i lägenheten. Det är så tyst och fridfullt. Allt som hörts är mitt knappande på datorn och min mage som pratar lite med mig så att jag inte ska vara ensam. Ewa är på jobbet. Jag tror att det går kanorners. Affär är ju lixom hennes grej.

Jag har vart hos Jessica och betalt en räkning och så har hon rättat till mina briller. Briller säger man här så snart börjar nog jag med. Hon tyckte att mina briller var helt onormalt konstuerade så hon böjde till örongrejerna ordentligt och sedan bytte hon även mina näspluttar. Jag visste inte att man kunde gå till optikern och få dem bytta. Hely onödvändigt vetande men vad mycket fräschare de blev.

Jag har även börjat skriva i min Må bra - bok sedan började jag sväva ut i den och så blev det massor av tårar så då tog jag en paus.

Jag har även funnit en ny passion här i Norge. Kajsa Ingermarssons böcker. Jag har läst en och en halv sedan i förrgår. Små citroner gula var verkligen den bästa på länge. Har önskat mig en bok av henne i julklapp av Helena, Tomas och Georg.

Julklappar, det är ju något jag måste få lite styrsel på nu så att jag bara kan styra kosan rätt den 23:e då jag tänkt inhandla alla klappar hemma i Eskilstuna.



Ewa

Min sambo Ewa har fått ett jobb idag. Första dagen imorgon. Jag är stolt, stolt och lycklig. Äntligen släpper det. Grattis stumpan!

räknar som sagt med att knäcka på torsdag och skaffa mig ett jobb då. :)

Har tittat på sötaste filmen ikväll; Penople. Kan rekomendera den till alla om man vill se en söt film om att trivas med sig sälv.

Ibland som förut

Just nu är Ewa på anställnigsintervju på Vibeke, en norsk klädaffär. Hoppas hoppas att det går bra. Men Ewa kan ju snacka. Hon vet dock inte alls hur mycket anställningen handlar om så vi får se om hon fått någon klarhet när häron kommer hem. 

Själv så tvättar jag. Idag har jag även hunnit med att göra två apelsiner med nejlikor. Jag ska hänga upp dem när jag skrivit färdigt detta. Apelsiner med nejlikor är verkligen jul för mig. Det har jag gjort varje jul så länge jag komer ihåg och alltid haft en hemam eller på mitt rum så att det ska dofta jul. 

edan ska jag kanske diska med. Jag kanske borde bli hemmafru istället. Diska, tvätta, julpynta och laga mat. Jag skulle bli knäpp i huvudet av det. Jag som är knäpp ändå, hur skulle då detta sluta?

Jag träffadeäven Claes och fick blilderna från "plåtpartyt". Lite kul bilder. Det var ju en riktigt kul fest överhuvudtaget. Claes berättade även om att han, Öystien och hans vän hade vart i Lettland på roddeltävling. Jag hade knappt ens hört talas om roddel innan jag flyttade till Norge. Jag lär mig hela tiden. :)

Mamma ringde idag och sa att hon kommer nästa helg om jag jobbar över jul. Just nu är jag ju helt inställd att åka hem över jul eftersom det är om två veckor. Och jag får ett jobb hinner jag väl knappast börja innan jl. Nej vi får se. Jag är i alla fall helt inställd på att vara klockren på torsdag på arbetsintervjun. Jag känne rmig inte ett dugg orolig. Det känns skönt. Jag vet att jag kan. Adecco var värre, för ett bemanningsföretag, för något som jag aldrig gjort förut. Jag vet att jag kan jobba som undersköterska. Pep talk på bloggen. :)

Nej nu är det väl dags att hänga upp apelsinerna.

  

 


Haha

Kvällens roligaste är när jag, Ewa, Jessica och Mads sitter och diskuterar julbocken i Gävle. Då säger Mads konfunderat: Gävle där bor Frida va? Nej säger vi oxh undrar hur han kan koppla Gävle till Uppsala. Mads funderar lite till och säger: Nej det är ju Jäder.

Tur att han kan skylla på att han är norbagge. Haha. Jag höll på att dö av skratt.

God morgon

Jag och Ewa är uppe några timmmar tidigare än vanligt idag. Vi ska ju åka över till Sverige med Jessica och Ewa och handla. Ska bli najs. Jag ska alldeles strax sätta mig och bränna en skiva med jullåtar så vi kan skråla hela vägen....

Kanske något att önska sig till julklapp? Låter otäckt men effektivt...

Inatt hade jag sjukaste drömmen,. Jag drömde att jag fick barn och när jag skulle föda det tvingade de mig att göra en ryggmärgsnedövning. Alla som känner mig bra vet att det sista en läkare skulle få komma i närheten av är min ryggmärg. Jag skrek och grät och bönade dem att låta min rygg vara. Men de tvingade mig. Helt sadistisk läkare och sjuksköterska. Jag funderar stark på efter denna dröm att aldrig ens mer tänka på eller se åt barn.

hade även satt mig upp. Petat på Ewa och sagt att jag tycker om henne inatt. Haha. Stackars Ewa som får stå ut med mina tilltag...

Vi hörs. :)

Sømn

Jag gick och la mig klockan tolv igår før att jag verkligen skulle sova ordentligt. Ewa bestæmde sig till och med før att sova på soffan før att inte støra mig. Men igår kvæll var jag deppig. Så jag somnade klockan sex imorse, party. Jag hørde innan jag somnade hur andra mænniskor gick upp. Inte okej, Clara.

Idag kanske jag inte ær helt med it matchen alltså. Jag længtar vældigt mycket efter mamma idag. Det kommer att ha gått en månad och 20 dagar innan vi ses. Så længe har jag aldrig vart ifrån mamma. Visst pratar vi i telefon titt som tætt. Men att krama mamma kan man inte ersætta med ett telefonsamtal. Pratade æven med spæd igår. Hon hade tagit hand om ladugården nær mamma var i Dublin. Duktiga hon. Hon sa att hon hade saknat mamma jætte myckert. Kanske inte så konstigt att hon saknar mamma, nær hon ær i Dublin, jag i Norge och Lisa på Kanaireøarna. 

Lisa och Totte komemr ju hem idag. :) Hopaps de haft en bra semester och att de køpt presenter år mig. Jag fick ett mms från Lisa i børjan av førra veckan som fick mig grøn av avundsjuka. En pool och palmer. Norge ær ju vældigt exotiskt det med. Snø øverallt har vi. Har blir det nog alldeles sækert en vit jul.

Frågan ær hur det ær hemma i Sverige. Får vi en vit jul?

Only in dreams

Idag har jag ställt upp altt julpynt här i lägenheten. Känns ganska underbart faktiskt. Och på fredag ska jag, Ewa och Jessica till Sverige och handla inför julstöket, imorgon tänkte jag bränna en julskiva som vi kan lyssna på när viåker.. Min och Ewas plan är att göra knäck, pepparkakor, cholkadtryffel, ischoklad, rischolkad, jansons frestelse och egna köttbullar till ul. Så ska vi ha en liten julmiddag innan vi styr kosan mot Sverige till julen.

Jag börjar längta till julen nu och planerar julklappar för fulla muggar. Messa gärna vad ni önskar er för jag har fett dålig fantasi. Men jag har någon slags plan i alla fall.

Jag har även skickat ansökningar till två jobb idag. Det jag helst vill ha ligger precis brevid Jessicas lägenhet. Bra, Clara.

Nu sitter jag och mumsar peppkarkakor och ädelost. Jag älskar julen och julens alla smaker och dofter. Jag älskar julen så jävla jävla mycket. och jag längtar hem så när jag tänker på jul. Det enda trista i år är väl att det blir första julen utan pappa hemma. Vi ska åka till honom efter frukosten hos Tessan. Jag vill träffa pappa men inte på hans loppiga hem. Jag önskar att det var som julen då pappa hade köpt det allra största paketet till mig. I paketet låg min snarkande nalle Nappe-Jeppe. Pappa var kung på att köpa julklappar.

The next in line will be someone who loves me

One done, eleven to go

Ewa och jag firar månadsdag idag i lägenheten. En månad har gått väldigt fort med roliga upptåg. :) Jag vet inte ens om jag trodde att vi skulle klara en månad men här står vi nu, starkare än någonsin.

Mini-me you complete me.