But there's a silver lining behind every cloud

Ibland händer saker man aldrig trodde skulle hända, eller ofta händer saker man aldrig tror ska hända. Mer eller mindre seriösa kan jag tillägga. Just nu händer det ju en del trista saker i Stora Sundby och jag hoppas de klarar sig där ute utan att ICA kokar över av skvaller. Trist är det i alla fall att unga människor råkar ut för olyckor, och jag mina tankar går till alla drabbade.

Men Stora Sundby är rätt så facinerade, jag och Johanna diskuterar det ofta när vi är ute och går. Det är lite av ett syndrom, oviljan att lämna Stora Sundby och utvecklas. Att kanske plugga vidare. Nu är ju inte jag någon stor förebild som bara har kommit in till Eskilstuna. Men mina planer sträcker sig faktiskt lite längre än till Sveaplan tro det eller ej, men något år till här skadar inte.

Men just nu cirklar mina tankar mest kring vad jag ska bjuda på på nästa G5-middag. Sandra gjorde att så bra arbete så att jag har fått lite ågren. Dels för att Sandra är så fruktansvärt kräsen. Men det ska nog gå bra. Jag ska bara undvika nötter, bönor, oliver osv osv. Nej men med mycket vin så slinker nog det mesta ner i hennes mage med.

Jag har laddat hem en så underbar skiva, Johnny Cash The Essential. Jag sitter bara och njuter, jag vill inte gå och lägga mig utan bara njuta av den bra musiken. Jag kan inte förstå att han inte är större och att jag inte upptäckte honom tidigare. Han har nog den coolaste röst jag vet, jag kan faktiskt inte komma på någon som sjunger bättre än honom. Fast det är inte bara hans röst det är hela alltihopa, rösten, musiken, texten på låtarna. Han är för underbar.


Jag hade inget att göra så jag googlade lite. Fritt saxat ur Wikipedia:

Raggare, av ragga (i bet. "söka sexuell kontakt med någon", ursprungligen
åkarslang för att "köra ett lass"), person som tillhör viss motorburen subkultur. Raggare har funnits i Sverige sedan 1950-talet och är vanligast i glesbygd och på mindre orter. Förekomsten minskade under 1980- och 1990-talen, men har ökat väsentligt de senaste åren. Raggare brukar ofta delta i bilcruisingar. Många raggare samlar på saker som hör 1950-talet till och en hel del klär sig i tidsenliga kläder.

Under 1970-talets senare år rådde fullt krig mellan raggare och punkare.På senare tid är det dock väldigt ovanligt att raggare är inblandade i bråk utav något slag.

Snacka om att Wikipeida är ett seriöst uppslagverk. Or not...

Time to sleep.


I think I'm moving but I go nowhere

Jag var så himla positiv i förra inlägget och då är ju självklart någor tvunget att gå fel, jag blev sjuk. Heliga vinterkräksjukan, jag fick dock en lindrigare variant än min syster fick så jag ska nog ändå vara glad. Imorgon ska jag ringa och friskskriva mig så att jag kan jobba hela helgen, härligt. Nej men nu börjar jag bli trött på att vara hemma för att det värsta med att vara sjuk att man inte orkar med något.

Men nu känner jag mig piggare igen och jag har litte och med vart nere på Coopen idag så att jag kunde inhandla liet mjölk. Jag ska nämligen laga stuvade makaroner idag, det sägs att det är milt mot magen. Så får det bli då, och inte mig emot jag älskar stuvade makaroner.

Nu ska jag ta till en liten hyllning till Bjrn Gustavsson. Så jävla rolig, han är ju den största anledningen till att man tittar på Melodifestivelen. Du är det roliga i hasch och Du är glad och elegant, du är laktosintolerant. Klockren kille. Jag skulle göra slut med han från Hassan på en gång och bli ihop med Björn. För det är han som är Sodastreamad O'Boy!!!!

Sedan nu kommer en liten efterlysning med... Har någon sett min kalander. Den är saknad.  Min: Må bra 2008. Jag mår dligt när jag inte har kontroll och utan den. Så snälla om ni får syn på min kalander hör av er, jag är något ångestladdad utan den. Haha


I never thought I'd lay my heart on the line

Har haft en undrbar helg, att vara lediig är väl i sig i och för sig underbart men jag har kunnat både vilat och ha roligt.

I fredags kom min mor in till stan (efter en del övertalning) så bjöd jag henne på mat och vi tittade på Let's Dance och hejade på Karl Petter, Tony och Karin som vanligt.  Sedan åkte hon hem när det var nyheter så att det inte skulle bli så sent. Hon är gullig hon min mamma.

I lördags så tvättade, jag han alltså med lite nyttigt med. Sedan kom Ewa och hennes far och hämtade mig och vi for iväg mot Kogne. Där hade Sandra laddat med tresätters. LYX! Först fick vi en väldigt god välkomst drink, och den var enkel att göra med. :D

Sedan serverades toast skagen,  fläsfkilé och potatisgratäng och till dessert fick vi jättegod hallonkräm/glass. MVG till Sandra. Självklart bjöd kvällen på många skratt, som Ewas destruktiva sätt att äta pistagenötter till exempel. En underbar kväll blev det i alla fall med mycket god mat och skratt. Och det bästa med hela kvällen var väl att jag inte ens rörde den stora godisskålen Sandra ställt fram...

På söndgen bar det av till Husby för lunch och sedan åpkte jag och Tessan ut och körde lite bil, Tessan börjar ju äntligen  tänka på sitt körkort nu så jag visade henne några gångbara tips som jag själv fått lära mig. Sedan åkte vi oh gratulerade mormor som hade bemärkelsedag, hela 68 år blev hon. Och där var det kalas må jag säga.

Så nu måste jag ut och motionera mycket efter en så trevlig och god helg. Haha.

Idag har jag jobbat med Sofia på HIA, så himla roligt vi har så kul tillsammans. Och jag har verkligen kul på HIA nu för nu vågar jag skämta tillbaka lite elakare när människor bråkar med mig. Som Pia som bara bråkar och retas med mig hela tiden men nu kan jag sätta emot lite. Och idag lyckades jag galant med en venpunktion när Sofia missat så provade jag och jag lyckdes. Hurra!!!!

Igår så bokade jag och Sandra tågbiljetter till Lilleström i Norge så vi ska och besöka Jessica nu. Ska bli så himla kul. Vi kommer fredag kväll och åker hem söndag eftermiddag. På lördagen är det planer på att gå ut på krogen. Ska bli göy!

A trip down memory lane

Min musiksamk gör just nu en big trip down memory lane, jag har just nu min pippi på min pappas favoritartiser. Som att man pappa tyckte att Brown eyed girl vr världens bästa låt, och just nu är det mest den som går på min MP3, jag vet att jag är totalt omodern som har en MP3 och inte en MP4 eller en IPOD men jag trvis väldigt bra som odugling på teknikområdet. Just nu går även högtalarna varma på Hanas hembrända skiva som jag fick innan hon for over there. Och när man hör på den så kommer det låtar så man inte kan låta bli att tänka på lilla Hanna som till exempel Move on med Jet. Och när man hör Beautiful disaster med Kelly Clarkson så tänker jag på alla kvällar man spenderade med Jessica och Hanna på Hannas rum då vi diskuterade allt och inget.

Nu skulle jag även vilja ta tillfället i akt att gör lite reklam... för Hanna. Hon har nämligen hittat tillbak till sin blogg och uppdaterade den faktiskt igår, första gången på ett halvår. Hoppas att det inte ska gå ännu ett halvår innan hon uppdaterar den igen. Men kika in på
nylund.blogg.se.

Igår var det exakt tre måndaer till jag ska åka till Hanna och hälsa på, jag har gått och tänkt hela tiden att det är ett halvår ungefär så jag kan ju säga att min väntan blev mycket kortare i ovh med att Hanna påpekade detta faktum på msn igår. Snart far jag iväg, so long suckers!!!!

Idag har jag och Johanna vart på en underbar liten affär runt mitt hörn här, en secondhand butik med 50- och 60-tals saker. Jag hittade självklart något jag bara måste köpa. En skit  in griffeltavla med coca cola märken på. Sedan hittade jag en sak som jag skulle kunna ge ganska många hundra för att ha på min vägg. En tavla när Elvis spelar in Jailhouse rock i någon studio. Jag älskade fotot men det var en stor lapp på där det stod "INTE TILL SALU!" på, så det var kört.

Johanna och jag har hunnit umgåtts väldigt intensiv dessa dagar, ugår var vi på prommis i Odlarn och sedan följde Johanna med mig hem så lagade vi mat och åt tillsammans. Och idag har vi vart i den underbara lilla affären och imorgon ska vi ut och gå igen. Kul att ha någon att promenera med.

Mabye I'm a girl
Mabye I'm a lonley girl who is in the middle of something
That she doesn't really understand

I didn't even notice I was gone, and I want to come back home

Idag gick jag hem från jobbet och var sjuk, jag svettades, jag frös och hade ont i kroppen. När jag kom hem la jag mig på en gång och sova i tre timmar. När jag vakande mådde jag bättre, men varje gång jag har ätit får jag ont i magen. Kanske bra för mitt nyttiga liv att inte kunna äta, synd att jag är så förbannat hungrig just nu bara.

Frågan är hur jag ska göra imorgon, mamma erbjöd sig att komma och hämta mig i stan så att jag kan komma hem och hälsa på. Visst vill jag hem men orkar jag? Om hon skjutsar tillbaka mig på kvällen kanske, japp så får det bli.

På lördag ska jag dock på alldeles ypperligt för då ska jag på G5 middag i Torshälla. Ska bli så himla roligt, jag ser verkligen fram emot att träffa de två tjejerna och uppdatera mig lite. Även om Ewa skrev fuckface i en kommentar här på bloggen.

Jag sitter och lyssnar på sjukhuset på TV, så kul att man känner igen sig. "En ambulans skickar ett EKG till hjärtintensiven och det ser ut som det rör sig om en akut hjärinfarkt, dags att ha högst beredskap. Man måste snabbt få upp patienten till kranskärlsröntgen." Jag gillar verkligen mitt jobb, för ibland är det så dramatiskt och ibland är det bara så lungt och skönt. Men just när jag skulle gå hem blev de lite dramatiskt och jag jobbade på akutvårdlaget och då känns det lite ruttet att gå hem, lite som man sviker syrran man jobbar med. Men mår man dåligt så gör man, jag tror inte direkt att jag jobbar bra när jag är sjuk.

Nu ska jag försöka avsluta ett brev som jag håller på att skriva att Hanna, jag började väl för ca tre veckor sedan så det har blivit något av ett långdraget brev...

What's wrong with saying it the easy way

Har just käkat lite keso och kiwi. Alltså keso är så himla gott. Haha. Jag just kommit hem efter en lugn kväll på jobbet och nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon att jobba med.

Jag tycker så synd om min lilla mamma just nu, hon skulle ju få fint främmande ikväll av Tina och Berit och så går hon och får vinterkräkssjukan. Och jag tycker himla synd om mig själv med som är i riskzonen att bli smittad eftersom att jag träffade min kära mor med samma dag som hon insjuknade. Jag har fan inte råd att bli sjuk jag ska ju till USA!

Men nu ska jag sova, gröten står färigblandad på spisen så det är bara att sätta igång den imorgon bitti när jag vaknar, om jag inte gör iordning gröten så struntar jag i den så det är så bra att ha den bara stå och vänta på spisen. Haha, Jag vet jag är ett freak. :O)

Skulle bara vilja slå ett slag så här för Van Morrison innan jag somnar, har laddat hem delar av hans greatest hits och skulle vilja rekomendera tre riktiga pärlor. Brown eyed girl bara för att jag har så många fina minnen relaterade till den och min far, sedan Here comes the night bara för att dne är guld. Och sist men inte minst en helt av mig förut förbisedd pärla nämligen Jackie Wilson says bara för att den gör mig så underbart glad när jag hör introt på den så härlig. Jag bara ler när jag tänker på den!

What have we become, just look what we have done

Jag sitter framför datorn och är så trött att jag knappt orkar hålla mina ögon öppna, tändstickor efterlyses. Och ikväll är det säsongsstart på Grace atonomy, inte för att ajg följer det så jätte ambiöst men men.

I helgen ska jag jobba fredag kväll, lördag kväll och söndag dg så det händer inte mycket då inte. Det enda jag har att se frm emot den här veckan är sista delen av svår kärlek i Hållsta. Haha. Ska de få varandra eller inte? Svår fråga, eller inte.

Jag känner mig negativ idag vet inte riktigt varför eller jo det gör jag kanske. Men strunt samma. Imorgon ska jag och Johanna ut och gå, alltid lika trevligt. När vi talade idag i telefonen så frågade hon om jag och mamma vbille följa med henne och hennes mamma på teater. Jag och Johanna röstade för den inbillade sjuke av Moliere.

Minns att jag läste om den på svenska b med Katriina så nu har jag googlat på den:
Den rike hypo­kondrikern Argan betalar dyrt för att bli lurad av kvacksalvare och av sin giriga äkta maka, dessutom vill han gifta bort sin dotter Angélique med en riktig fåntratt medan dottern älskar en annan, tämligen självgod, ung man. Allt ordnar emellertid upp sig sedan kammarpigan Toinette resolut ingripit till de älskandes hjälp.

Jag var på Rinman i fredags på tal om Katriina och hon var en av de få jag träffade, jag blev så glad att se henne det var ju inte igår direkt. och ville träffa Ulla med men hon var inte där tyvärr. Jag hann även heja på Marie och Eva-Lena. Men jag känner att jag verkligen inte hör hemma där längre. Drt är många underbara minnen där ifrån men man går vidare. Veckorna innan studenten kände men en skräckblandad förtjusning inför studenten. men o jag själv får säga det så tycker jag det gått bra för mig och de lesta av minna vänner, alla är vi månag erfarenheter rikare. Och vi har klarat oss allesammans. :O)

Hoppas att G5 har tid med en middag under vecka åtta, vi vet ingenting eftersom att Ewa inte har behagat att berätta om hon jobbar eller inte. Ja, Ewa det var en pik. :P

Men Sofia jobbar ju på HIA nu i alla fall så jag har fått lite update om hur alla i hennes klass har dte och vad de gör.
Nu är det dags att knyta ihopo säcken i alla fall. Vi höres!

När förtrollningen är bruten är det dags att ge sig av

Vilken helg det har vart. Jag är så trött idag så att jag tror att ag ska gå åt. Haha. Men jag får inte vara trött så länge för det är dags att tvätta ikväll och så måste jag ta en promenad i det vackra vädret.

Jag har haft en så trevlig helg på jobbet har jg jobbat med ett trevlig gäng och när jag inte har jobbat har gjort ännu roligare saker. I lördags så jobbade jag på dagen och gick mycket på att vänta på att få gå hem och städa. Eftersom jag skulle ha en förfest var mitt hem i stort behov av att städa. Men så onödigt egentligen. För igår var det i lika stort behov av en städning igen. Men jag städade till klockan elva igår kväll så nu ser det representabelt ut igen.

Men när jag hade städat igår i alla fall så dök Tessan, Jessica och Mads upp. Jag skulle bjuda Jessica och Mads på mat och Tessan ville ha för Tessan hade vart hos mormor på dagen och ätit rårakot.  Jag är så avundsjuk. Men det fick lax och när jag kom in i köket och ställa in den i ugnen så hade Roland snott en bit. Han är en riktig lyxlirare den katten.

Men allt folk kom i alla fall och det var så trevlig s, det droppade in mer och mer folk och totalt blev vi väl i alla fall 12-13 stycken, precis vad vi fick plats med i min lilla lägenhet. Marie och jag hade en oerhört intressant diskussion om yrken och beslutade att ta en fika för att överlägga om Maries framtida karriär. :D

Men festen medelpunkt var min lilla Roland som var och mötte varje gäst i dörren och stylade som fan hela tiden då han lekte apport och var allmänt söt. Han lär ha sovit som en gris hela natten och hela kvällen jag var å jobbet så mycket som han höll igång. 

Vad är mer värt att nämnas om kvällen som så? Det var någon idiotpundare som skulle sälja hasch til Mads utanför min port. Det blev en väldigt tumut tur inne på Dannes. Drinkarna jag drack på Lotus var för övrigt klockrena 

Men det roligaste av allt är att nu ska det bli Midsommar med mamma Hilton. Det blir väl svensk sommar och fest på landet i en härlig combo då. Haha. Nu ska det bara styras upp något, men det är ju långt kvar till midsommar.

Idag ska jag kanske gå och köpa en flygbiljett till amerikatt, om jag lyckas styra upp något bara. Först ska jag ringa min mor, sedan ska jag ringa Hannas mor och sedan min mor igen. Det är nog tanken. Men jag har insett att jag kommer nog klara mig bra i USA för som en kille sa till mig på en fest för länge sedan: Eskilstuna är lilla-Chicago. Iofs pytte pytte lilla Chicago men det blir nog bra. Men om Eskilstuan är lilla-Chicago borde jag ju inte ens åka dit
då kan jag ju vara hemma. Men det bästa med USA just nu är att Hanna är där. Och snart ska jag få träffa henne!

Get me out of my mind

Clara "Tummen mitt i handen" Dahlin som skiver, och nu är jag riktigt förbannad. Bara för att allt ikväl har gått fel, jag skulle sätta upp min taklampa som jag köpte igår på ikea. Jag köpte en jätte fin lampa som jag skulle ah i köket. Men när jag packade upp den insåg jag att det inte skule funka i köket för att jag typ har special uttag där. Så då beslutade jag mig för att sätta upp den i mitt enda rum. Men allt gick fel och en propp gick, vilken by the way var felmärkt. Så jag kunde dött på fläcken, okej det hade jag kanske inte. Men det är farligt med felmärkta proppar, ska ringa min hyresvärd direkt imorgon och skälla!

Men jag fick i alla fall avbryta alla mina försök att sätta upp lampan och mamma skulle ringa Rutger åt mig och fråga om han kanske kunde komma och hjälpa mig. Tur att det finns folk att få hjälp av när man har tummen mitt i handen.

Mest synd tycker jag dock om mamma som råkade ut för mitt giftiga humör.

Men som sagt igår vad jag på IKEA och shoppade lite, jag köpte en tv-bänk, en skohylla, en taklampa med mera. Och vilken skilland det blev med en skohylla, mitt kaos till hall ser något normal ut.  Sedan handlade jag massa andra grejer med, typ ljus och olika burkar. Sedan när jag och Tessan skulle åka hem så lyckades vi åka åt fel håll på motorvägen. Men vi hade kul ändå. Särskilt när vi satt och skulle sjunga alla sånger vi lyssnade på på svenska, även om de var engelska.

Sedan åkte jag och storhandlade så nu är jag ganska pank, men jag har däremot mycket mat hemma. Sedan åkte jag och hämtade Tessan, Roland och Toppen Oskar på Duvetorp så åkte vi till Carro och så blev Roland och Toppen Oskar kastrerade. Sedan skulle jag skjutsa hem Tessan igen så jag var inte hemma förren vid kvart över tolv.Så idag har jag fått en riktig sovmorgon.

Roland var så knäpp inatt med, han var nog lite groggy efter att ha vart nedsövd så han kund inte gå ordentligt utan vinglade mest runt och vägrade sova när vi kom hem. Men efter många om och men somnade han på min kudde.

Men nu har jag så himla ont i huvudet efter mitt utbrott på lampan och elen, jag övervägde till och med en stund om jag skulle hoppa ut genom fönstret och ta livet av mig. Men med mitt flyt jag hade ikväll så hade jag väl brutit benen och armarna och fått ligga här i min lägenhet i flera månader och inte kunna röra på mig och bara kunna sirra upp i taket där det borde suttit en lampa.

Dagen grattis går till EmoAnna som har hittat kommentar-funtionen på min blogg. :D

Way across the sea

Är väldigt way across the sea just nu i stora Stockholm. Närmare bestämt i Huddinge. Jag har lyckats införskaffat två par nya skor och en present till Lisa och Tessan. Enbart för att Tessan köpte läkerol till mig efter sin kryssning, man vill ju inte vara sämre.

Vi var och fikade på ett väldigt mysigt ställe som hade så jäkla svag chai latte. Sedan skulle vi gå till saluhallen och titta efterom att jag älskar saluhallar, jag vet att jag är nörd. Men då kom Madde på att hon hade glömt släca ljusen hemma och då hade de brunnit sedan halv tio på morgonen och klockan var halv fyra. Så vi rusade till pendel och åkte hem och nu sitter jag här. Haha

Imorgon bär det av till Helga för ansiktsbehandling och vaxning av benen, ser inte riktig fram emot att vaxa benen men man måste ju prova. Så det blir en blixtvisit i Stockholm bara, har ju inte vart hos Madde sedan stockholms crusing. Men det kommer jag  aldrig att glömma heller.  

Jag mäste bara berätta hur nöjd jag är över mina inköp idag, två par riktigt fina vårskor. Ett par med lite kläcktyp silvriga och ett per vita sneakers. Och hur snyggt är det inte på våren med vita sneakers? Jag ser mig själv glida runt i chicago med mina snygga sneakers. Ja, jag vet redan att jag är knäpp! Ingen idé att kommentera om det...

Nu ska jag ängna mig lite åt att tvinga min bästa vän att ge mig en massage!