I'm bloody Ibiza, or maybe not?

Jag pratade med Ewa ikväll. Hennes framtid är oviss. Men hon tar det som det kommer, bra för henne att vara ner och göra så.

Jag reflekterar över faktumet att jag är ensamstående igen på riktigt om tre månader, skönt eller tomt? Både och, även om jag och Ewa har haft det bra är jag en ensam-människa. Jag behöver vara lite asocial titt som tätt. Dagar då Greys anatomy duger alldeles perfekt som enda sällskap. Och kanske lite glögg eller julmust i de här tiderna.
Och faktum är att även om jag ska bo själv i Norge är det här mitt hem nu, min vardag. Man kan ju tacka gudarna för att Ewa var med mig här i början och gjorde det till en bra start, en start som hade vart alldeles för ensam om jag var själv. Nu klarar jag mig ensam här.

Och Ewa jag är inte arg eller ledsen för att du är less på Norge. Jag är gald att du gjorde ett år i Norge med mig, eller år som vi sa att vi skulle göra, sedan skulle resten bli som det blir.





Tack min lilla Ewis...


Heartbeat put me into sleep

Bio ikväll, Lisbeths fillor gjorde ju en inte besviken i alla fall. Jag minns tre av dem tydligt fortfarande. Filmen då? Jo den var bra, underbart att se hur säcken knöts ihop på ett ganska nyggt sätt. Alltid lika jobbigt när man läst böckerna då man saknar saker. Saker som egentligen kanske inte gjort någon skillnad.

Bäst i filmen tyckte jag var massgripandet i slutet. Jag får alltid lite rysningar när jag ser sådant.  Jag fällde också nästan en tår när jag såg att Fredrik Hjulström aka Fredrik Clinton gjorde det vid gripandet. Sedan tycker jag dte är ganska härligt med en kavalkad av svenska kända skådisar som är med i de här filmerna. Härligt att se dem och minnas andra gamla filmer och tv-serier.
Jo men alla borde väl se den här filmen om man sett de andra två.

Jo men när vi kom ut från bion då, jo ett par centimeter snö och halt väglag. Men Mads sladdade hem mig så fint så. Nu vill jag abar att det ska sluta snöa. Men enligt yr.no så kanske jag är alltför hoppfull.

God natt, folkens.

Bend me, break me anyway you need me

Jag är slut som människa, men jag är en lycklig människa.

Ikväll blir det till att gå på bio med Jessica och Mads. Luftslottet som sprängdes. Det ska bli intressant att se den, Lisbeth verkar ju bara få mer och mer vilda frisyrer liksom.

Jag måste klippa mig, ska nog göra det innnan mamma kommer. Jag vill ju vara fin så. Som jag längtar efter min mamma! Visa henne mitt lilla liv här.


Telefonundersökning

I torsdags ringde en männsika på min mobil för att undersöka vad jag tyckte om min bank här i Norge. Han beättade hur undersökningen skulle gå till och vi satte igång.

Här komemr ett kort utrdrag ur vår diskussion:

Han: Då kör vi igång, på en skala från 1-5 och ett ärsämst och fem är bäst vad tycker du om dn bank?
Jag: Sju!
Han: Syv?
Jag: Ja, sju.
Han skrattar lite nervöst och jag tycker han är lite trög som skrattar åt att jag säger sju istället för syv.
Han: Okej, då tar vi nästa fråga då. På en skala från 1-5 hur tycker du att din banks service är?
Jag: Sju!
Han skrattar lite nervöst igen men ifrågasätter mig inte den här gången.
Han: På en skala från 1-5 vad tycker....
Jag avbryter honom.
Jag: Vadå har dte vart på en skala från ett till fem hela tiden det förstod inte jag. Jag trodde det var från ett till tio.
Här skrattar både han och jag ganska gott.
Han: Jaha, jag som trodde att du tyckte att din bank var helt outstanding.
Jag: Nja, nog gillar jag min bank men helt outstanding är den inte.
Sedan lyckades vi till slut fullföra undersökningen utan större missöden.

Det var min mest puckade grej på ett tag. Men jag får väl vara glad om jag lyckades förgylla hans dag...


Mama I'm coming home

Jag åker hem till Sverige en liten snabbis med mamma den 11:e. Åker tillbaka tidigt den 12:e Kunde inte motstå en inbjudan.

Ikväll är det dags för julebord med jobbet. Jag är taggad till tusen, dock har jag ingen aning om hur alla som kommer på förfest ska få plats...

Pyssla

Idag pysslar jag lite med matlagning istället för att städa. Allt för att inte städa.
Jag har bland annat gjort egen
Granola, vilken jag dock modifierade lite eftersom att jag aldrig kan hålla mig till ett recept. Jag bytte ut havregrynen mot fiberhavregryn och blandade i cocos och linfrön med. När det hela är klat tänkt jag ha i lite torkade äpplen, physilliumfrön och russin. Eftersom att jag inte har torkade äpplen måste jag alltså torka dem med. Kommer att smaka riktigt gott till frukosten i fortsättningen.
Granolan kan man ju variera som man vill vill efter smak och tycke, man kan ju ha i olika sorters gryn och nötter med. Jag ska införskaffa lite mer olika sorters gryn när jag är hemma i Sverige över jul.

Det jag borde göra nu är att städa eftersom att vi ska ha förfest här på fredag innan julbordet och jag jobbar dubbelt imorgon. Men det hinner jag väl senare...

Seize the day

Imose när klockan ringde trodde jag att jag just somnat. Mamma ringer och stör i mitt underbara snoozande. Det regnar ute. Mitt hår är fett, jag hinner inte duscha. Jag vill stava duscha så här: dusja, för det gör man i Norge. Min favorit converse (som är för små) är helt borta. Ingen god frukost hemma.
Vilken underbar dag.

Nu ska jag på julmarknad och jag ser faktiskt fram emot det! Äntligen något att glädjas åt.

She knows she has to go home soon

En månad kavr ill julafton idag. Underbart. Alldeles alldeles underbart. Den 17:e dec drar jag hem direkt efter jobbet. Ännu mer underbart.  Det kommer bli en lång bilresa men jag ska nog kunna roa mig.
Jag har redan börjat planera cd-skivor jag ska bränna.

Sista delen av psykiatrikursen idag. Känns lite vemodigt måste jag säga. Jag tyckte att den var superbra, nu hoppas jag att jag ska kunna ta med mig det jag lärt mig ut i jobbet.

Vi pratade om demens idag, förut när jag hörde föredrag om demens var jag vetgirig. Nu lyssnar jag och tänker där sa han fel, så är det inte. Jag är enkelspårig. En kvinna frågade om Alzheimers var en hopplös sjukdom, då sa han att han inte skulle vilja säga att den var hopplös för det finns hopp i hur man blir omhändertagen när man är som sämst i sin sjukdom. Men jag vet inte om det är hopp för den sjuke riktigt, hopp för de anhöriga självklart att se att den sjukes sista tid blir värdig. Jag vet inte om den helt okontaktbara sjuke känner att det är en kärleksfull hand som hjälper honom eller om det är en stressad hand. Men faktum är att de anhöriga märker det därför bör man väl alltid vara empatisk i vården av dementa.

Sedan pratade vi om dte faktum att självmord är dubbelt så vanligt som att människor där i trafiken häör i Norge. Och då har man inte ens räknat med mörkertalen inom självmord, alltså de självmord man inte kan avgöra om det är ett självmord eller en olycka. Som en överdos eller en trafikolycka.
Sedan berättade han att Norge ligger i topp på listan över antal överdoser i hela världen.
En ganska facinerande tanke att Norge som världens rikaste land inte heller kan stoppa missbruk och depressioner.


There’s a possibility that all that I had was all I'm going to get

Igår kväll var jag först på massage, Hanne klämde sönder min rygg. Ouch! Det gör ont idag med, men hon var mer bekymrad för mina tela axlar än min onda rygg. Hon tyckte jag borde ha problem i dem så stel som jag var. Konstigt nog har jag aldrg haft problem med axlarna. Vi beslutade oss även för att köpa kort på SATS så att vi skulle kunna gå och träna tillsammans, SATS pnnar ju Norges största anläggning här i närheten 4 januari. Där måste man väl börja hänga nu då.

Efter massagen var det direkt till Jessica och vi for tillsammans till Lilleström. Middag intogs på Pepes Pizza innan dte var dags för kvällens höjdpunkt: New Moon. Det är så många som har sett den som sagt att den var dålig så jag och Jessica hade ganska låga förväntningar. Därför överträffade den självklart mina förväntningar. Det enda jag var besvike på var att vargarn inte var så naturtrogna och att Volturi-klanen inte var så snygga.
Jag tycker överlag att alla var snyggare i förra filmen.

Dock har New Moons soundtrack blivit en ny favorit på Spotify, bästa låten ever med Lykke Li är med. Den hörde jag i filmen och skulle försöka komma ihåg och leta efter den tänkte jag och så hitatde jag den direkt idag.

Jämför

Jag hatar facebook:s smileys jämfört med msn:s. De på facebook ser döda ut. Eller hur?

 

De är bleka och har inga riktiga ögon, de är otäcka. Fast i och för sig är ju msn bättre än facebook-chatten i det stora hela med...

There's light in the darkness

Jag är inte arg längre, bitter kommer jag väl alltid vara. Nej, kanske ite men ge mig ett par dagar, månader och år i alla fall. Jag är bara så förbannat trött, mest på mig själv. Jag är trött på mig själv för att jag låter mig dyka ner i negativa tankar så fort jag blir ensam.

Men nu är det dags för lite positiva tankar. Jag älskar mina jobb, även om jag får ont i ryggen av dem. Idag ska jag på massage, underbart. Ikväll ska jag på Twilight med Jessica. Annika befinner sig återligen i Oslo-området. Jag ska på lägenhetsjakt igen, känns faktiskt spännande. Snart kommer Ewa tillbaka.  Snart kommer världens bästa mamma på besök. Snart är det jul med allt vad det innebär. Till exempel så innebär det Johns första jul. Jag får snart lön för månaden då jag jobbade 160 % och på den lönen är dte halv skatt. Jga komemr kunna köpa fina julklappar. Jag håller på att planera in världens bästa semester.

Det finns mycket att glädjas åt.

Det bästa med massage är att när man åker dit får man verkligen klä sig som en slusk:

Arg och bitter tjej

Jo men det är väl jag! Jag var verkligen nyss på g, satt och skrev ett uppmuntrande inlägg till Annika på facebook så att hon skulle vara taggad för att jobba imorgon. Sedan snokade jag så klart lite efter det och humöret sjönk som en sten. sedan fick jag ett mail som gjorde mig ännu mer arg och bitter.

Jag fick ett mail från Alzheimerfonden, årets viktigaste julklapp det skrev att det var gåva till dem så de kan forska mer kring världens vidigaste sjukdom, så skrev inte de men jag tolkar fritt här. De skriver så här: Tänk dig en jul utan minnen! Årets viktigaste julklapp.

Jag tänkte genast att jag ska skänka en fin summa till jul sedan kommer jag och tänker på ett Greys anatomy avsnitt. Där ett föräldrapar skänker hur mycket pengar som helst till sjukhuset för att de ska kunna forska om deras sons sjukdom, sedan vill inte sonens läkare inte göra en operation som är för riskabel. Då lackar de för att de har skänkt pengarna för att deras son ska bli frisk inte för att nästa barn ska bli friskt.

Så tänker jag nu, jag vill ge fan i att ge pengar för att min pappa får ändå en jul utan minnen. Ännu en jul med mixad julmat, ännu en jul med personal som hellre skulle vilja vara hemma med sin familj. Ännu en julaftonskväll utan sin egen familj. Han missar Johns första jul.

Jag minns att mamma grät när vi gick från pappa på julafton för ett år sedan, jag minns att jag tyckte det var självklart att lämna pappa där. Nu förstår jag lite på något sätt hur mamma känner. Jag känner att om forskningen hade kommit längre så hade jag kunnat ha flera jular med min pappa. Pappa hade kunnat köpt den bästa julklappen till John, han köpte alltid bäst leksaker. Jag kommer aldrig glömma när jag fick största paket av alla och däri låg Nappe-Jeppe.

Nej i år när jag skänker pengar till Alzhemierfonden tänker jag inte på pappa, jag tänker på mig, mamma, Lisa, Tessan och framförallt John. Jag tänker att om ett par år finns det en familj precis som min som får ännu en jul på grund av att forskningen gått framåt. Och när forskningen gått framåt finns det en morfar som inte missar sitt första barnbarns första julafton.


Julafton 2007


Julafton 2008




Out of buisness

Ewa, Helen och Maria har åkt hem. Mysigt att ha dem här, jag älskar att när jag sitter och pratar med Maria och så säger hon något så minns jag när Ewa härmat henne och att det stämmer precis in på hur hon pratar.
Vi har haft dte mysigt, när jag kommit hem fårn mina nattpass har det funnit frukost framdukat och någon att äta den med. Sällskap till frukosten är lyx.
Ewa jag jag har även beslutat oss för att säga upp lägenheten, i slutet på februari flyttar Ewa hem. Jag blir bostadlös, dags att börja leta nytt kanske.

Helgens jobbigate grej är min rygg, jag har lyckats med något som min rygg inte uppskattar så nu gör den ont. Imorgon är jag sjukanmäld, tur att man har en som jobbar med massage med på jobbet. Imorgon klockan tre blir dte massage och på tisdag räknar jag me datt vara på g igen. Hon som ska massera mig imorgon är även ergonomiansvrig på jobbet så jag kan väl kanske räkna med lite käft.
Jo men det här med att min ryg  inte blev bättre i helgen kanske kan bero på att jag stod på huvudet imorse när jag gick hem, halkade på en fläck och gjorde en riktigt slow motion vurpa och sträkyte antagligen till den lite mer...


Han undrade länge vad han skulle få i present...

Ewa, Maria och Helen är här nu. På besök och bara myser, de har just gått för att shoppa lite på Triaden lite julklappar. Jag ska joina dem för lunch på Jordbaerspikerna om cirka två timmar. Igår kväll bjöd Helen oss på Egon, jag var så mätt så jag knappt kunde andas. Men gott var det.
För mig så bjudet kvällen och natten på lite mer arbete. Jobbade natten tills idag, sedan blir det kväll/natt och sedan kväll på söndag med. De säger ju att det inte växer mossa på rullande stenar.

Jag har börjat fundera lite på julklapparna nu. Det går ganska bra faktiskt, det är väl pappa som är den svåra, han behöver ju ingenting. Alla andra i familjen har ändå ganska klara bilder över vad de önskar sig. I like it!

Personligen har jag ingen aning om vad jag önskar mig. Kanske 2,0 på högskoleprovet i vår?

Julbordet för två veckor sedan

Så hade vi julbord där jag jobbar som personligassistent. Massor av god mat och trevligt sällskap, dock blev det en städad tillställning. Till skilland emot vad det blir på fredag när vi har julbord med hjemmesykepleien. Då blir dte full fart...



Vi assistenter plus svärdottern.


Norsk julbord då. Det smakade smaskens, nästan allt i alla fall.


High school musical

Jessica får varje år biljetter till en musikal, förra året var hon och Mads på Annie. I år ska hon och jag på High school musical. Ska bli intressat att se den på norska.

Jag har haft en superb dag idag. Jag ringde till och med Tessan enkom för att berätta att jag var på så bra humör, men sedan glömde jag det när jag pratade med henne. 
Jag vet inte riktigt varför den var så bra, kanse för jag had en bra lista på jobbet, för att jag fick beröm och för att mitt liv känns allmänt bra. Trots att jag jobbar jämt och att jag har oerhörd beslutsångest om när jag ska flytta hem.

Däröfr ska jag med bjuda på en låt som alltid gör mig glad och tar mig tillbaka till glada minnen:
 

Nu ska jag byta om och slänga på lite smink, sedan hämta Jessica på Brilleland.

Färdigt!



Nu får detta vara någon måtta med arbetet idag.
Nu ska jag njuta med en nybakad muffin och så har jag rört ihop lite blåbär, hallon och ananas i en härlig röra till efterrätt. Sedan ett avsnitt till av True blood och mitt liv känns ganska fulländat...

På tal om prioriteringar...

Istället för att damma av bokhyllan när True Blood var slut satt jag alltså igång att baka. Men det ska bli smarrigt med en färsk blåbärsmuffin. Ett kort ska jag bjuda på med när det är klart. Kamerasladden är upphittad...


Det är väl tanken som räknas ändå

Ewa, jag städar hemma, jag blir anatgligen inte klar tills ni kommer. Men det är ju tanken som räknas. Faktum är att jag till och med drog undan kylen och torkade golvet där. Dåliga prioritering jag vet.

Nu ska jag ge mig på badrummet. Jag längtar tills ni kommer!

Ps. Jag hittade en dammråtta i storlek med en större chihuahua i hörnet vid soffan.

I don't want to feel like I don't have a future

Jag hade medarbetarsamtal idag. Men chef frågade mig inte ens om jag skulel flytta hem, men hon fick mig och börja undra om jag vill hem. Är jag redo att lämna Norge?
Det blev mycket att fundera på nu.

Promise I'll be nice

Mariah skrev på sin status på facebook att i Lady Gagas musikvideo till Paparazi så börjar dne på svenska, det hade jag ingen aning om. Jag tycker det är underbart. Jonas Åkerlund som regisserat den, han är ju så cool.

Musikvideon är makalös, se själva;


Mest makalösa är nog dock Alexander Skarsgårds stumpor i slutet på videon, jag tror jag anser dem vara mer spektakulära än båda Lady Gagas kläder och ögonfransar...

Like I know I would

Okej det där förra inlägget behöver ni ju inte bry er om, era små chokladhatare.

Nu ska jag se på Förkväll på TV4 där min kusin Maria ska bli nystylad.

Rädda julen

Aladdin, chokladen ni vet. De har fått en alldeles stollig idé, de firar 70 år och ska därfr ta in en nya choklad i sin ask. Därför ska en annan kastas ut i kylan. Nu vill jag att ni med ska rösta på er favortichoklad.
Personligen röstade jag på Cocoskola, jag tycker ni ska rösa på den eller pärlnougaten. De bästa i hela Aladdinasken.

Now we're back to the beginning

Okej, jag har två inlägg jag vill göra med bilder jag tatt men nej kamerasladden är borta. Igen, as usual. Jag är så himmelens slarvig. Och lägenheten är ett enda stort kaos.
Men jag har kommit en bit på vägen från koas till ordning. Slängt massor av grejer och diskat och en maskin tvätt är igång i alla fall.

Nu sa jag laga lite kvällsmat, vad sägs om fiskpinnar, potatismos, kokta grönsaker och stuvad spenat? Jag säger gott...

And I don't know if I'm ever coming home

Thinking about the future. What to do?
Jag skulle vilja blanda det bästa av två världar.


Klackarna i taket

Eftersom att jag och Jessica ville gå på stand up ikväll med Özz Nüjen, Aron Flam och Johnatan Unge ikväll var så klart biljetterna slutsålda.
Därför förfest hos Adrian och den andra killen på Brilleland (Andreas??) ikväll. Dock blir det hem och i säng tidigt eftersom jag är en hårt arbetande kvinna...

Fnurra på tråden

Tråden har spårat ur på ett alldeles underbart vis:





Helt anonymt förståss, jag vill inte att några bonnungar ska känna sig utpekade...

A pice of advise

Den här frisyren vill jag ha fast röd, väligt röd. Vad tror ni?





På bilden under är det ju lite kortare, men jag skulle vilja ha den längre versionen...

Längtar



Jag ser så mycket fram emot att se den här... Men snart är det ju premiär.

Mycket

Det blev mycket nu, men Lund borde man ju hinna med under året med...

Ibland glömmer jag varför jag älskar honom, sedan minns jag


I would like to travel the world

Jag har övergått från att planera julen till att planera resor jag vill göra inom en överskådlig framtid:

Först och främst har jag lovat Sandra ett besök i Göteborg i vår. Jag och Jessica drar.
Andra stället jag vill hemskt gärna till är Tanzania och hälsa på min fina Annika. Snart lämnar hon mig för   sydligare breddgrader. Jag har redan börjat spara pengar, Annika. Take it as a warning...
Tredje; jag läste något på Jessicas blogg om att hon är sugen på charter med tjejerna igen. Jag kunde inte vara mer på.
Fjärde då? Roadtrip genom the US: måste börja spara massor med pengar!


Oproportioneligt?

Jag har blivitlite beatt av faktumet att jag har en punkterat däck, jag tänker på det hela tiden. Oroar mig för att det ska bli fett dyrt, att människorna på däckfirman ska lura mig, att mitt reservdäck ska få punkering på väg till däckfirman. Alltså jag börjar bli besatt. Kan det vara å att jag blir besatt av det här för att glömma något annat eller att det här tar onormalt stora propotioner för att jag är för att jag jobbar så mycket och inte riktigt anser mig ha tid att få punktering.

Summa sumarum är det det ska bli gott att de på däckfirman tar och fixar det här så att jag kan oroa mig för andra saker istället. Som att jag inte plockat ögonbrynen på 100 år till exempel...

It's times like theese you learn to love again

Jag sittter på jobbet ska jobba natt inatt och har jobbat ikvæll. Jag sitter och tycker lite synd om mig sjælv, synd om mig før att jag ær trøtt och inte får sova æn, synd om mig sjælv før att jag har en riktigt killer huvudværk. Fast mest synd tycker jag om mig sjælv før att jag måste fixa det dær hjulet imorgon, jag måste inte bara plocka bort ett dæck och sætta på ett nytt jag måste få det andra lagat med...

Sedan øængtar jag lite hem med, det ær inte længe sedan jag var hemma men nu børjar min åka hemn klocka larma igen, den ær instælld på att åka hem lite oftare æn den borde. Tur att jag jobbar som en straffarbetare fram tills jag ska hem før tio dagars julferie. Tio dagar kunde inte kænnasmer lægligt efter den hær jobb perioden.

Jag har aldrig jobbat så hær mycket i hela mitt liv och kommer aldrig mer gøra om det. Jag har vart stændigt trøtt i tre veckor nu. Men det ær ju bara 5 veckor kvar tills julsemestern, dags att børja rækna ned tror jag bestæmt...

Kvinnor kan

När vi var små hade Jessica strumpor som det stod "Kvinnor kan" på, jag minns dem väldigt väl, trycker var lila och det var sådana där vita sportstrumpor. Nu tänker jag såhär Jessica; ifall du har ett par stru,pr kvar kan du väl ge dem till mig. För idag kunde jag!

Igår kväll när jag kom hem från jobbet så upptäckte jag att jag fått åpunktering å min bil, i desperation skickade jag ett sms till Lisa: Jag har fått punktering på bilen. Ring mig så fort du vaknar. Jag hatar mitt liv! Klockan 05.25 imorse ringde min älskade syster och hennes sambo gav mg lite instuktioner om vad jag skulel göra. ag tyckte allt detta lr väldigt jobigt och tänkte att jag ringer ett däckcenter när jag vaknat igen.

Så vaknar jag igen och jag beslutar mig för att prova byta däck i alla fall, en timme och några pinsamma misstag senare står Röda Rut därnere med reservdäcket på. Imorgon ska jag ta bilen bort till Dekk Partner på Röykås och be dem fixa mitt däck.

Jo men kvinnor kan visst.


When you lose something you can't replace

Jag skrev ett inlägg om fars dag förut, lyckades inte fåp in bilden jag ville ha i den så det blev inget inlägg om fars dag. Lika bra det, det var ändå så deppigt. Det var liksom: When you lose something you can't replace, men in real life. Jag tänkte inte så mycket på pappa igår, lika bra det. Jag pratade med mor en av systran och frågade hur hans dag vart. Jag nöjde mig med det trodde jag, men när jag gick hem från jobbet gick jag och tänkte på begravningar. Det får man inte på fars dag!

Men jag kan berätta att min pappa var en man att beundra. En bra pappa, en bra man, en bästa vän och mycket  mycket mer.  "Det är fel generation helt enkelt..." Eller hur Tessan?

Ikväll blev en najs kväll. agade lite mat; squash- och tomatgratäng och stekt kassler till det. Nu sitter jag och kvällsfikar med glögg och pepparkakor. Så var nyttighetsfaktorn förstörd idag med.
Om jag orkar senare ska jag lägga ut de två bilderna jag tog på julbordte i lördags. Hela två bilder, imponerande...

Enough is never quite enough

Jag vet inte om jag berättat dte men jag lyckades väl inte direkt på högskoleprovet, jag föll lite på ala delar. kanske mest på tabell och diagram delen, vad den nu kalas...
Men man ska ju hitta det roliga i allt så att man lär sig.

Så idga har jag och Tessan börjat med julplaneringen och jag ha gjort snygga tabeller till det. Jag har skickat iväg en gästlista och en matlista (i form av tabeller) till Lisa så hon ska komma med lite åsikter med. Alltså idag har jag jobbat lite med tabeller för att vara klockren nästa högskoleprov.

Nu sa jag diska, sedan laga lite mat va?

Human

Tolv timmars sömn senare och jag är människa igen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan försöka förbereda mig till julbordet. What to wear? Eller det vet jag nog redan men jag kan inte bestämma mig för vad jag ska ha för smink och nagellack. Snacka om i-lands problem.




Jasså vi tycker att jag ska lila smink till min lila klänning, ja det blir nog så...

Sweet dreams that leave all worries behind you

Jag ska sova nu, imorgon får jag sova hur länge jag vill. Vilken underbar känsla, det var ett tag sedan. Ja eller jag får sova till tre i alla fall. Och det känns som att jag inte kommer att sova 15 timmar, inte för att säga att jag inte skulle klara det, men det skulle bli sådan stess till julbordet då.

Kvällen har vart underbar, jag såg senaste Greys anatomy avsnittet och lyckades klämma fyra avsnitt av Gossip Girl med. Lägenheten förblir ostädad men herregud jag är ju ensam här. Kvällsmaten bestod av ärtsoppa och pannkaka, ljuvligt gott måste jag säga. Prövade att ha rivna morötter i pannkakassmeten så att dte skulel bli lite nyttigare i alla fall. Det måste göras om, de blev mycket matigare och saftigare.

Jag tror jag har vart lite trött och blödig ikväll, för att inte säga väldigt blödig. Jag började gråta när jag såg på Greys och jag tycker det är helt okej att gråta då, ett spädbarn höll faktiskt på att dö. Men något som inte är okej att gråta för är att läsa en krönika om Berlinmurens fall och börja gråta. Tänka på det stackars kommunist förtryckta östtyskarna och jag fäller ett par tårar.

Nu sova.

Dream a little dream of me

Dina ögon ändrar färg i ljuset

Jag har haft en bra dag idag, nästan för lugnt på jobbet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göta för att få tiden att gå men plötsligt var det sedan lunch. För övrigt blir dte nog en ganska lugn dag på mådag med på jobbet då jag tagen in för att jobba extra och de hade glömt ge mig en lista. Så då får alla mindre på sina listor på måndag, vi ska jobba sju stycken det är ju typ rekord. Fast en ska bara sätta svinisvaccin den dagen dock.

Jag är ledig till söndag eftermiddag, känns som något slags rekord. Ikväll tänkte jag fira det med att lådsas att det är torsdag och äta pannkaka och ärtsoppa. Jag köpte ärtsoppa här för ett tag sedan, jag brukar inte gilla det massor men blev så otroligt sugen på det när jag såg det i affären...

Ewa blir hemma ett tag till, du är saknad kompis.

Gårdagens shopping

Så var jag på Strömmens storsenter igår och brände lite pengar då...


Första stoppet blev på Brilleand för att fräscha upp med ett par nya briller.


Sedan var det ju de där skorna som bara skrek julbord och fest också om ni minns att jag skrev om dem. Nu ska jag bara lära mig att gå i dem.


Kvällen har spenderats i byn med Annika, kvällis på Dollys. Sedan hittade jag finaste klänningen. Flamencoklänningen, kanske dem till mina nya skor på julbordet med jobbet...

I hennes skor

Igår efter min underbara psykiatrikurs så fick jag tummen ur och åkte till Jessica för att hämta mina nya briller. Röda och fina är dem. Ska lägga ut en bild senare. Som av en händelse gick sedan jag och Jessica förbi lindex som sålde ett par görsnygga skor som basra skrek "köp mig till julbordet om tre veckor" sagt och gjort...

Kvällen avslutades med varmchoklad och beef jerkey hos Jessica. Beef jerkeyn ej att rekomendera...

Nu chill med Ankan i Oslo.

Logout

Logga ut. Du stör min sinnesfrid.

Då är det vi som håller låda

För ett år sedan flyttade jag hit, i december gick jag min inskolning i hjemmesykepleien i Lörenskog. Jag berättade detför Beate på jobbet idag att det var ett år sedan. Hon berättade att hon mindes att jag var sååå försynt när jag började där och inte sa att ord, sedan la hon ju till med ett skratt att det verkligen hade förändrats. Jag erkände glatt att jag var tönt i början där, men jag är så glad att det släpper efter ett tag.
Michelle berättade för mig att hon inte ens minns mig från början inte förren vi blev kompisar minns hon mig. Jag måsyte verkligen vart försynyt.

Idag var jag i alla fall den som bjöd hem mina arbetskamrater på förfest innan julbordet och bytta dagen efter till en kväll med Kari-Anne. Jag lämnade jobbet med ett nöjt påstående: På julbordet blir det fest!

Jag längtar efter att ha kul och inte vara så försynt med mina arbetskamrater!!!

Looks like we made it



Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong



Ett år idag Ewa. We made it!
Jag önskar du var häör, men snart ses vi nog. <3
All min kärlek som du skulle sagt.