Sitter på tåget hem efter en superb helg. ...

dsc00199 (MMS)

Sitter på tåget hem efter en superb helg. Det har bara vart skönt häng. Ja och fest på kvällarna då.


Every day I'm shuffeling

Every day I'm shuffeling


Sushi, vin och goda vänner. Livet på en pi...

dsc00198 (MMS)

Sushi, vin och goda vänner. Livet på en pinne.


Har hängt på morgonen med Annika. Igår kvä...

dsc00197 (MMS)

Har hängt på morgonen med Annika. Igår kväll var vi på kulturhuset och åt sedan kämpade vi oss hem till henne. Idag har vi legat och tittat på bilder från när vi var i Tanzania. Jag fick den snygga shoppingpåsen på bilden. Hoppas att jag kommer in här om ett år och lär mig älska stockholm. Nu väntar jag på buss för att ta mig till Hanna. Vilken helg det kommer att bli.


Lycklig och förvånad

Jag är lycklig att jag skulle kunna dansa en liten svängom. Jag fick godkänt på båda biologiuppgifterna, alltså kompletteringen och fördjupningsuppgiften. Kommentarerna såg inte helt positiva ut, men jag läste bra att arbetena var godkända och struntade i kommentarerna. Det är det som är det viktiga.

Natta folkens

Förut när jag satt och pluggade så hade jag helt helt blogginlägg klart i huvudet, det var långt och fint och handlade om något väldigt vettigt vill jag minnas. Allt för att slippa tänka på biologin. Men nu när uppgifterna är inskickade så försvann hela blogginlägget ur huvudet. Och jag tar natt jag.

Imorgon ska jag jobba till två sedan ska jag ta mig mot Gardemoen för att flyga till Stockholm där möter vackra Annika mig. Tack gud för att du blåste bort askmolnet, nu hoppas jag du är lite schyrre med och ger mig godkänt på de två biologiuppgifterna jag just skickade in. Även fast jag har starka misstankar om att kompleteteringar var ganska långt bakom mål. Igen.

Personlig assistent

Jag kommer aldrig at passa som student inser jag. Det är svårt att hålla sig nyttig, svårt att hålla schema, svårt att inte hitta på mer spännade saker, svårt att inte prioritera sömn före studier. Men tur att jag har världens bästa Aud som chef när jag är personlig assistent så jag får sitta och studera när hon inte behöver mig. Utförde just en intevju på en halvtimme på arbetstid.
Got to love her!

Marathon

Vem kom på att de skulle lägga Stockholm Marathon precis samma helg som jag bestämde mig för att åka till Stockholm. Antagligen samma person som tyckte det var en bra idé att bjuda in Bara Obama till Oslo samtidigt som jag och mamma skulle ha en heldag där tillsammans...







Fast jag och mamma hade ju en superhelg trots att dte var poliser överallt. Så jag satsar att den här helgen kommer bli super trots att det kommer vimla av hurtbullar överallt.

Glädjer mig

Glädjer mig till att imorgon är det dags för långhelg med massor av snyggingar i huvudstaden. Imorgon sticker jag direkt till Annika och hänger och sover där. Sedan på fredag sticker jag hem till Hanna och runt lunch så kommer Jessica och vi har hela helgen att umgås.  <3

Om jag inte minns fel är det här kortet taget på Hannas hej då fest när hon åkte till USA.

Lite studier i alla fall

Ja da, ja da. Jag har lyckats studera lite. Det är kanske att överdriva att tangeterna glödde. Men jag ar skapat ett dokument, gjort rubriker och lopierat från de gamla förberdelserna. Sedan har jag påbörjat frågor till mina bönder jag ska prata med. Imorgon ska jag ringa muttern och få lite feedback tänkte jag...

Tom mage = tomt huvud

Ikväll ska det studeras och skrivas uppsatser så att tangenterna glöder. Men först måste man äta det vet vi alla att man inte åstakommer något på tom mage.

Det var så det var

Så blev det 17 mai då. Jag skulle ju jobba, promenera och sedan åka till Carinas mamma och henens sambo och grilla med wingy-familjen.

Jag jobbade som planerat. Jag och Carina stannade på ESSO:n och köpte en varsin slöjfe att ha på oss. Det är en sådan här grej man sägger på kläderna som en brosch med sidenband i de norska färgerna.

Där är den, och ursäkta mig för att jag är så ful där för jag var så himelens trött. man jag hade i alla fall pyntat mig. Men vi hade en ganska lugn förmiddag på jobbet, Carina och jag åkte tillsammans til våra ista brukare och spred massor av glädje. Efter jobbet gick jag hem och däckade på sängen.
Jag hörde rykten om att de hade det ganska lungt på jobbet efter lunchen med, i alla fall med tanke på att Carina vann den här sötingen till min bil då.


Efter en alldeles för kort cowboystrejk så pyntade jag mig för att åka och fira födelsedagen.


Jag och wingy åkte och hämtade bestefar och gav oss i iväg mot mamma och Bubu. jag kallar dem alla för samma sak som Wingy gör så bestefar det är morfar Kjell, mamma är mamma Unn Eva och Bubu det är mammas sambo Björn ja och Wingy det är ju Carina. Där var det grillning som stod på schemat. Precis när vi slog oss ner ute på altanen för att äta så började det regna. Men jag hann knäppa ett kort på Wingy och bestefar i alla fall.


Mina sötingar.

Efter god grillmat och iskake (glasstårta) så somnade jag oich Wingy på soffan. Det finns världens bästa kort på Carinas mamma och Bubus kamer. Jag ska få tag på det på något sätt och visa. Sedan kom Alex och vi åt jordgubbstårta. Det är liksom det 17 mai handlar om, att äta. Och vara finklädd. Man äter mest korv, jordgubbar och glass. Ja eller pölser, jordbär og is.

När jag åkte hem så fick jag magknip för att det blev för mycket tårta. Men jag var nöjd så snuskigt nöjd med denna dag. Men inte lika nöjd som Bubu som knöt ihop Carinas strumpbyxor utan att hon märkte det.

Jag längtar redan till nästa år och fira med de här sötingarna. Och då ska jag ta en gruppbild på min norska familj så ni får se dem. Ja eller jag ska nog ta en gruppbild före det på dem, men nästa 17 maj så ska Carina ha bunad (folkdräkt) på sig. Jag längtar redan.

Och därför så är jag nästan alltid glad för jag tycker att hela livet är som en solskensdag

Jag har det så bra om dagarna så att jag inte har tid att uppdatera. Det går bra nu kompis. Jag känner att jag verkligen måste ta vara på min tid här. Det gör jag verkligen, jag hänger runt och bara njuter av tillvaron.
Så sist jag skrev något vettigt var ju före min födelsedag, då jag klarade av biologiuppgiften. Det är lycka. Jag skrek och tjoade och hoppade runt lite.

Sedan firade den jag kvällen med löningspils (lönings-öl). Men jag valde och köra bil och spara på krafterna till dagen efter då. Men jag hade en trevlig och sen kväll ändå. När vi till slut kom ut på krogen och jag fick både födelsedagssång och en traditionsenlig (?) lapdance. Personen so gav mig lapdancen sa i alla fall att man förtjänade en lapdace på sin födelsedag. Jag som var nykter höll faktiskt inte med. 

Sedan blev det min födelsedag. Hurra. Carina kom ganska direkt efter att jag vaknat och gav mig världens bästa födelsedagspresent. I love her. Jag fick:


Jag grinade, hon grinade, vi grinade bägge två.

Sedan var hon en ängel och hjälpte mig att städa då: Hanne, Chamilla, Eva Marie och Nina kom och åt middag. Fick finaste blommorna av Eva och Nina.

De står sig fortfarande. Och jag älskar dem, jag har ju annars ett väldigt blomsterlöst hem då jag har ogröna fingrar.

Sedan gick jag, Carina och Chamilla ut på John's och dansade rumprona av oss. Vi körde hem en slodat som skulle till Afganistan tre dagar senare. Sedan dog vi och körde hem Alex och hans trötte engelska vän.
Kvällen blev alldeles försen och jag vakande kring klockan 08,00 på morgonen, för att vakna varannan timme fram till 11,30 så då gick jag helt sonika upp igen.

Sedan fick jag ett fång av blommor av Georg, John, Mamma, Reinhold, Lisa, Thomas, Tessan, David, Momor, Morfar, Moster och Tomas på posten med. Både blommor och musik.






jag hade världens bästa födelsedag. Firade den ju före jag åkte hem med på våffelkalaset i Stora backen som ni sett bild på med...

Om sanningen ska fram

Om sanningen ska fram så hade jag bättre för mig idag än att uppdatera. Men imorgon blir det ordning på torpet...
Hopefully!


Ja vi elsker dette landet

Imorgon är det den 17 mai. Norges nationaldag för er som bott bakom en sten hela ert liv. Jag ska självklart fira den ståndsmässigt. ja eller först ska jag jobba till klockan ett edan är tanken att jag ska te en promenad om det är fint väder. Sedan grillning hos Carinas familj.
På 17 mai ska man ju vara finklädd. Jag tänkte jag skulle ha min blommiga klänning, röda stövlar och en blåkofta. Vad gör man inte för att passa in på sitt nya lands födelsedag? Jag hinner säkert dock ändra mig tills imorgon...




Hurra, hurra, hurra, hurra.

Happiness

Jag är lyckligast i världen! Jag fick godkänt på båda biologiuppgifterna och imorgon är det min födelsedag!!!!!!!!!!!!!


Now I'm feeling so high like a G6

Nu har jag suttiti sex timmar och räknat ärtor jag låsats att jag är ett rovdjur som har olika taktiker för att fånga ärtorna. Uppfifterna är inskickade och nu får det bra eller brista.

Nu är mitt nya studiemål att göra färdigt kompletteringen på förra laborationen jag inte klarade och sedan ska jag börja med stora inlämningsuppgiften. Det går inte att spara den till inlämningsdagen för på inlämningsdagen då ska de här snyggingarna göra Stckholm osäkert...



Men first, first. Om 1,5 h komemr jag sitta på en spinningscykel och antagligen grina eftersom det komemr vara så tufft och jag har extrem träningsvärk från igår. Ikväll är det lönings-pils. Men jag tror kanske jag hoppar den. Att plugga sliter på mig.
Men imogron då, det är då det händer. Det är min födelsedag. Ska ha ett litet kalas med middag och utgång. Åh jag glädjer mig. :D

"Man presterar bäst med ett uns av ångest i kroppen"

Jodå visst går allting fortare när hjärtat bankar och kroppen är spänd som en sträng av stress. Imorgon ska uppgifterna in och jag. Jag har lyckats skriva två meningar. Hurra!

Sommarens sång och sommarens dans

Okej, jag har lysnat på den här: Om sanningen ska fram som sägs bli sommarens stora hit. Sedam såg jag n video på youtube. Det ska bli sommarens dans. Kanske inte till om sanningen ska fram men till någon annan fartig sång.

Jag är samma nu som då, samma människa ungefär

Jag har blivit en sådan som ifrågasätter om jag tycker något är fel. Både på jobbet och i och med att jag pluggar på distans. Har idag upprättat ett dokumnet med feedback så att jag ska komma ihåg att skiva det i utvärderingen. På personalmöten och sådant vågar jag också ta upp saker som vi borde diskutera. Ibland blir jag dissad men ibland lyssnar folk på mig med faktisk.

Jag gillar själv att jag har blivit en sådan, jag anser att jag blivit tuffare. Inte tillräckligt än men tuffare. Ger mig en själv en klapp på axeln för detta och en spark i rumpan för att jag slöar med biologin och ägnar mig åt att klaga på den istället för att göra något åt det.

I'll come back when you call me, no need to say goodbye

Ibland slår det mig att jag faktiskt ska lämna mitt fantastiska liv här och flytta hem.















And I never thought I'd feel this way
And as far as I'm concerned
I'm glad I got the chance to say
That I do believe I love you


And if I should ever go away
Well, then close your eyes and try to feel
The way we do today
And then if you can remember


Keep smilin', keep shinin'
Knowin' you can always count on me, for sure
That's what friends are for
For good times and bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for


Well, you came and opened me
And now there's so much more I see
And so by the way I thank you


"There is nothing better than a friend, unless it is a friend with chocolate." - Charles Dickens

Okej, jag och tre till av mina kära vänner har härmed denna vecka startat ett sju veckors upplägg med träning och kosthåll. Inget avancerat och inget extremt.

Med kosthållningen ska jag hålla mig undan: saft, läsk, drycker med många tillsatser. Godis, chips och liknande. Jag ska äta fullkorn i så stor utsträckning jag kan. Rikligt med frukt och grönt. Jag har en feidag i veckan då jag inte ska täka på vad jag äter. Och dricka två liter vatten om dagen med såklart.
Det låter väl inte så hemskt?

Vad träningen anbelangar så ska jag ha fyra treningsökter i veckan som det heter på norska. Varav en ska vara kondition, en intervall och två styrkerträning. Utöver det så ska jag ha två timmar vardagsmotion. Där bland annat dammsugningräknas. Kommer dte blir så att jag panikdammsuger lägenheten om och om igen på söndagar får att få ihop mina timmar??
Det här är inte heller oöverkomligt.

Jag är fast bestämd att jag ska klara detta. Och jag förväntar mig inte en ny Clara när det är slut. Men en Clara som är i lite bättre form och mer motiverad att komma i ännu bättre form. Hurra! Håll tummarna för mig kära vänner!

Aldrig trodde väl jag...

Aldrig trodde väl jag att System of a down skulle vara bra. Jag är ju lite rockmotståndare. Inget uttalat men jag lyssnar i stort sett inte på rock alls, en del säger ju att Johnny Cash är rock och i så fall är väl det den enda sorts rock jag lyssnar på.

Men döm om min förvåning när jag insåg att jag tycker att en låt med System of a down är fantastisk. Vill ni höra? Så klart ni vill!

Tell the World I’m coming home

När jag var hemma var jag och John och lekte i parken. Bra mycket roligare att se på de bilderna än att jobba med mitt biologiarbete... Passar på att lägga ut några av bilderna här.







Solsidan

Jag får väl ta och sola högersidan av kroppen imorgon då...


Våffelfest i Stora Backen igår. :)

dsc00195 (MMS)

Våffelfest i Stora Backen igår. :)


1 maj

Eftersom att jag inte är sosse så struntade jag i att demonstrera på 1 maj ville jag göra något annat vettigt. Tessan hade beställt tid för mig, henne och Lisa för en stund i The Studio. De här tre bilderna köpte jag. Fina va?
Och för er personer som jag uppgav som inte vill. Sorry.