And trough this crazy times

Jag städar ocg städar. Plockar och plockar. Jag har feng shuiat min garderob, har packat massor av kläder att ta hem och se om någon av mina systar vill ha. Packat upp min stora väska från Tanzania och lagt ner alla vackra tyg i lådor. Jag vill inte ha dem i låder och vll ha dem överallt. De är för vackra för att ligga i lådor!

Jag har slängt omaka strumpor, lagt badkläderna på ett bättre åtkomligt ställe, skrivit ett tacksamt brev till mit försäkringsbolag i hopp om att jag ska få ersättning i år, jag har möblerat om i min bod så att jag ska kunna komma in i den men ändå ser mitt hem ut som ett bombnedslag. Det kommer att bli en lång kväll det här.

Om ni har riktig tur fotar jag lite när jag är klar och lägger ut på bloggen, jag har ju inte lagt ut några bilder på mitt nuvarande hem.

Någon som är mer teknisk än mig?

Jag har lite problem med min header, att få upp den snyggt. Är det någon som är mer teknisk än mig och vill hjälpa mig? Säg bara till så får du mitt lösenord till bloggen.


She knows it's to late

Nu är jag hemma efter en av årets tyngsta arbetsdagar, kanske berodde på att jag började 07.45 imorse och slutade 23.30? Men nu är jag hemma dödstrött. Jag ska slänga mig på kudden och sova som en gris till klockan nio imorgon bitti för då ska jag träffa S så ska vi hitta på något. Sedan ska jag och Eva Marie ut och gå tur, jag vågar inte närma mig sats än eftersom att min axel fortfarande gör ont och det har spridit sig ner för armen, alltså lite typiska tecken på en inflammation i axeln. Bra att du jobbar 15 timmars dagar då Clara!

Vad gillande ni Tysklands bidrag då? Jag gillar den mer och mer måste jag säga.

Hemma igen

Hemma igen från vår schlagerkväll. Jag satsade på Frankrike, Tyskland och Rumänien i topp tre.
Först middag på Mirchi Idian kitchen i Lilleström, åt Palak chicken. Jag älskar ta mig tusan indisk mat, men jag tror att jag ska kunna hitta något bättre indiskt ställe inne i Oslo.


Såhär het var jag ikväll.

Kvällens favorit i ESC tror jag bestämt, mest party i alla fall:



Melodi grand prix

å kallar de eurovision song contest här i alla fall. Norge är lite sär. Nu ska jag strax åka till Jessica så ska hon, jag, Cheryl och Nicholas å ut och äta tillsammans sedan ska vi kolla på finalen av esc.

Jag vet ju inte ens vilket lag jag hejjar på nu när Sverige åkt ur, Norges bidrag är det enda jag hört så det får väl bli det. De går ju rykten om att Island är ganska bra med. Vi får se, vi få se...

Middag


Min morotsoppa smakade smakens, serverat med energiundstykke med norska klassiska brunosten på så blev min middag ganska nära perfekt tror jag. Morotssoppa kommer jag göra mer, både nyttigt och enkelt.

Blommor ute, blommor inne, blommor i hjärtat, blommor i sinnet...

... eller något sådant. Så här vackra blommor har jag hemma just nu i alla fall. Skönt att jag äntligen fått/köpt lite blommor efter fem månader här.










Cool

Jag är sååååå jävla cool när jag går till gymmet. Eller hur?


Nu ska jag laga morotsoppa, inte lika coolt men gott (hoppas jag).

Produktiv dag

Jag har bestämt mig för att ha en produktiv dag idag. På förmiddagen har jag träffat S osm jag är söttekontakt till, vi har vart på en aktivitetscenter för människor med psykiskabesvär och sedan gick vi på Triaden och shoppade. Jga köpte en knallgrön kofta och en småblommig lobelia. Nu mina trädgårdskunniga vänner undrar jag hur svåtskött en lobelia är?

Just nu håller jag på att laga lunch och sedan ska jag gå och träna, jag är ju med i ett motivationsprogram så kräver att jag tränar minst två gånger i veckan och igår fick sats flow strykas på grund av singstar med härliga arbetskamrater. Så idga ska det bli ett benpass eftersom att min axal fortfarande inte vill vara med och leka.

När jag komemr hem ska jag laga morotsoppa eftersom jag fått underliga cravings efter det. Just nu kokar jag lite fisk som ska bli dagens lunch med kokta morötter och potatis.

En bra dag idag alltså!

Sommar, sommar, sommar

Jag lovade Tessan och Anna ljuva drinkar på midsommar. Därför har jag bett Tessan gå till bolaget och beställa hem två flaskor Pimm's åt mig. Jag har inte kunnat sluta tänka på det sedan Annika sa att hon beställt hem det. Det kan inte sägas tillräckligt många gånger: Åh ljuva sommar!

Aldrig sur

Nu har jag tatt mig min tur till Strömmen och snicksnackat med Jessica, vi diskuterade midsommar och en eventuell resa till Malta i sommar. Hoppas allt blir som hon och jag planerat.

Ikväll ska jag verkligen mysa, jag ska äta det godaste som finns i hela världen nämligen färskpotatis. Till det ska jag äta matjessill och gräddfil. När man ätit det och grillat då vet man att dte verkligen är sommar. Åh ljuva sommar.


Ut på tur

Jag ska ut på en liten tur, nämligen till Strömmens storsenter. Där ska jag inhandla leggings och ett par gladiatorsandaler. Sedan ska jag beställa nya briller eftersom mina förra försvann i bilkraschen.

Idag ha jag vart ensormt duktig på förmiddagen, klockan nio mötte jag Eva på sats och gav min överkropp en riktig genomkörare. Vilket jag känner i min axel ikväll, smart Clara. När vi tränat var vi på tio kronors marknad på ICA Maxi, vem älskar inte att göra fynd liksom. Efter et var vi och tog sol, som jag älskar att ligga och slappa i ett solarium. Nästa träning på mig blir sats flow på torsdag kväll. Jag älskade det förra veckan så då borde det vara lika bra på torsdag med.

Jag är strax tillbaka, om jag har riktigt tur fungerar mitt internet då med. Det har ju levt sitt eget liv i ett par dagar.

How to age like Madonna


Jag älskar sådnat här, nu har jag hittat en underbar sida som lägger ut massor med sådana bilder. Se den
här.

Ny bff

Jag har haft en riktigt bra dag, jobba på förmiddagen och på eftermiddagen lite häng hos Jessica. Gäller att snika internet när man kan.

Ikväll har jag vart hos Tina på grillning, träffat massor av gamalt folk. Och när jag säger gammalt menar jag ett år gammalt, när man bor i ett nytt land är ett år gammalt. Inte barndomskompisar utan arbetskamrater som slutat. Träffade också en ny bff ikväll. Vi hade likadana tatueringar bakom örat/på halsen så nu är vi bästisar. Sorry alla andra, nu är det jag och Thuva som hänger ihop.

Jag ska sova nu, är dödstrött, dte kostar att ligga på topp. Men kul har jag. Natta folkens!


Perfa

Jag har insett att jag kommit på det perfekta födelsedagspresenten till en av mina bästa vänner. Det är lycka.



För övrigt grät jag som ett barn både avsnitten av greys, ibland var det tyst rinnade och ibland högt och hjärtskärande.

Men nu ska jag lägga tårarna bakom mig och dra hem och laga lite mat.

Definitvt bra humör!

Jag hittade just säsongsfinalen av Greys anatomy säsong 6. Jag blir nog kvar här ett tag till alltså. Kvällen blev just fem snäpp bättre. Den vore perfekt om jag hade lite voltaren bara...

Dåligt humör, bra humör?

Jag har tappat gnistan lite. Jag var så på g förut idag, men jag är nu trött. Har ont i en axel och känner mig allmänt kinkig. Jag sitter hos Jessica eftersom att mitt internet har valt att sluta fungera. Det gör mig ilsken. Min axel gör mig ilsken för att den gör så överjävligt ont hur jag än har den, men när jag kommer hem ska jag knapra voltaren. Jag misstänker att jag har ont i min axel på grund av min häftliga upptrappning av träning + att jag hanske felbelastat den under träningen.

Men en sak som alltid gör mig på bättre humör är den här låten, den slår aldrig fel:



Jag är genast på bättre humör. Ska kolal vad det är tv ikväll, sedan ska jag dra hem och laga lite smarrig mat. Ikväll blir det sallad och kycklingvingar.

Jag har just gjort en bra grej

Jag har just spenderat mina bästa 1000 kr på länge. Idag satte jag in dem på Alzhemierföreningens donationskonto. Jag vet inte om ni har sett det men det finns en litet projekt som jag reklamat lite för på facebook nämligen Togatåget en insamling för Alzhemiersforsnkningen.

Nu vill jag att alla som läser den här bloggen före torsdag 17.30 ska göra mig en tjänst. Ni ska sponsra Alzhemiersforskningen med 10 kronor dte vet jag att ni har råd med. Till och med ni studenter och om ni inte har det då vill jag att ni ska säga till mig så ska jag skicka er en guldpeng på posten.

Så här gör ni alltså: Man kan välja at stödja en kändis och då får ni gå in på hemsidan och titta på Togatågets hemsida och välja en. Annars följer vanliga instrukioner här:
SMS:a TOGA till 72970. Tio kronor kommer på din telefonräkning. För att stödja en kändis skickar du samma SMS till samma nummer men lägger till kändisens förnamn efter TOGA, personens namn ska skrivas med stora bokstäver.
(Bara så ni vet så lottar Alex Schulman sitt pris om han vinner till en av dem som stöttat honom. Priset betsår av en helg på lyxhotell. Då kan ju även ni få något gott ut av detta. Och om ni inte gillar Alex Schulman kan ni stötta Bingo Rimer eftersom Katrin vill krossa de trista Schulman bröderna.)
Om ni vill kan ni också sätta in pengar på plusgirokonto: 901119-8. Och det är det ju ingen tidsbegränsning på. Så var lite schyssta nu.

Jag vet att hur snabbt forskningen än går kan ingenting rädda min pappa, men jag vet att om alla hjälper till lite kan andra fruar/makar, barn och barnbarn behålla sin älskade lite längre.


Min pappa julen -07.


Min pappa julen -09. Och här ser han faktiskt bättre ut än vad han är.


Solstrålen julen -09.

Det är bra skit det här

Produktiv dag idag. Vakande inte förren 11.30 men sedan gick det unnan. Frukost dammsugning sedan kom Michelle och vi gick ut och satt oss i solen och bara nöjt. Vi har haft bästa vädret här idag.

Sedan hängde jag med henne tillbaka till jobbet och mötte upp Eva Marie och vi åkte till Triaden. Där hittade jag ett par nya träningsskor så jag har ett par att ha inne och ett par att ha ute. Jag har ju faktiskt gått med i SATS motivationsprogram om att träna minst fyra gånger i veckan varav två ska vara ute och två inne. Efter vi vart på Triaden åkte vi hem till mig och lagade kyckligsallad och åt med Lene.
Vi tre styrde sedan kosan mot SATS för att träna ett core-pass. Men jag var ganska handikappad med min blåa tumme men jag gjorde så gott jag kunde i alla fall.

Efter SATS åkte jag till Jessica och åt kvällsmat. Sallad och lax. Mumma. Vi skulle ut och gå i värmen men Jessica hade ont i benen så dte blev häng framför Paradise Hotel istället. Jessica körde hem mig efter det, men vi har avtalat en ny date på fredag med lunch och lite spännande shopping.


Jag ska ju föresten bli duktig att träna nu. Imorgon är det dags för SATS flow en blandning av pilates och yoga om jag förstått det rätt och på fredag startar vi dagen men core och SATS express. Nu ska jag bara behålla motivationen. Uppmuntra mig är ni så snälla.

I think we're alone now

Jag ber om ursäkt för min frånvaro, jag skulle vilja skylla en del på dem av att mitt internet har krånglat så jag vart utan nätet sedan i fredagskväll. Den andra delen vill jag skylla på att jag dels haft en himla fin helg blandat med födelsedagsfirande, fest och så lite jobb på det.

I fredags var ju alltså min bemärkelsedag. Hela 22 år fyllde jag en perfekt ålder om jag får säga det själv. Så på torsdagskvällen hade jag bakat kladdkakor med nougattäcke och till det hallongrädde. Great sucsess. På jobbet hade vi en riktigt fin dag, och på lunchen hade vi vinlotteri. Det brukar vi ha på fredgarna efter lön, jag vann ingenting. Men det gjorde Lina och gav mig en flaska rött i födelsedags presnt. Av Eva-Marie och Tina fick jag en helt ljuvlig orkidé och Jenny hade med köpt en flaska vin till mig. Jag har världens gulligaste arbetkamrater! Men behöver inte vara ledsen för det är 40 mil hem til familjen när men har en surrogatfamilj på jobbet.
På eftrmiddagen var jag, Carin, Jenny och Silje på Odin merke i Lilleström och fixade och donade lite. Kul var det med. På kvällen lagade Loa mat till mig, blomkål- och broccolimos och korv. Loa har vart min tillfälliga sambo då han ville se Oslo i ett par dagar. Senare på kvällen åkte jag till Carina och Silje på förfest, det blev dock en tidig kväll för med eftersom att lördag var jobbdag.

Lördag ägnade jag mig åt jobbelijobbet. På kvällen käkade jag och Loa tillsammans och gluttade på en film.

Söndag så himla najs dag. Jobbade självklart på dagen, jag gör ju inget annat än obbar helger. På kvällen var det fest som gällde, vi skulle fira in Norges födelsedag i Oslo hos Carinas kille Joel. Vi samlades ett glatt gäng för att sjunga singstar, dansa på borden och dricka allt som kom i vår väg. På natten var vi ute på Funhouse och när jag beställde två redbulls vodka sexor så kom bartendern med sex öl till mig. Sex öl ledde till botten upp. Inte kvällens smartaste drag. När vi var på väg hem kördes Anette i tidningsvagn till  Bishlett kebab. Och jag skadade min tumme svårt i ett raserianfall. Vilket har lett till att min tumme är röd/blå/svullen. Men kvällen var fin.

Måndag och vilken måndag sedan. Norges födelsedag, när vi sent omsider vaknade på Norges bursdag så tog vi en promenad i centrum och såg på alla vackra människor i folkdräkt och barnetoget. På kvällen rockade jag och Carina på jobbet. Pizza från Sörli kroga där det var riktigt 17 mai fest. Kvällen avslutades med McFlurry och milkshake med Carina och Joel på Macern.

Idag har jag alltså vart sliten av flera uppenbarliga anledningar. Nu ska jag titta lite på en dokumentär om de små söta prinsarna i England...

Karius och Baktus

Jag läste nyss på nätet att Karius och Baktus är norska. Kanske värt att uppmärksamma med tanke på en kommande nationaldagen...

Så himla gullig bok, den är så söt att jag får hål i tänderna (om ni ursäktar den extremt dåliga ordvitsen).

Palla ångest

Det viktigaste är inte ett rent hem, det viktigaste är ett öppet och välkomnande hem. Det bestämde jag mig just för. Palla ångest.


Fast det är himla mysigt när man inte har kläder på glovet och damm överallt med i och för sig. Men igår var jag duktig och putasde fönster och idag har jag tagit en tur med snabeldraken.

Shit pommes

Om cirka en timme väntar jag besök. Stress på hög nivå.

Pratade just med Ewa i telefonen. Vi kan skratta som få...
Här kommer en bild som inte riktigt gör dig rättvisa Ewisen:

Men I loveyou anyway sis. Hahahahahahahahaha

Upp som en sol ner som en sten

Känner mig riktigt blå idag. Det är det den postdepressionen som kommer när jag lämnat Sverige eller någon från Sverige lämnat mig...

Men nu tar jag en micropaus och om två minuter ska jag ta en cykeltur för att se om mitt paket är på detta postkontor och om denna mataffär hade vad den förra inte hade. (Om jag vart allmänt bombad skulle jag skrivit *morr* efter förra meningen för att visa mitt missnöje.)

Gissa vad...

Nu ska jag skriva som alla kända bloggerskor:
Nu ska jag bara gå en sväng till mataffären och sedan hämta ut paktet som kommit till mig på posten. Gissa vad det är bitches! Jag lägger upp en bild på det när jag kommer hem. See you laters bitches.

Nej ni behöver inte gissa. Jag ska och hämta ut ett pass till en person som ska bo här i helgen. Men ni kan ju gissa vem personen är istället. :P

See you later bitches!

Sol i hjärta, sol i sinne

Måndagen spenderades i centrala Oslo:


Vår i staden. ♥


Sandra vid hästen.


Jag vid ponnyn.




Jag upptäckte ett nytt konstverk vid operahuset, eller kan det vara så att jag missat det varje gång jag vart där??


Vackra operahuset.


Hittade coolaste frisörstudion ever. Allr var i gammalt skick därinne. Där ska jag klippa mig nästa gång jag vill klippa mig. Kanske kommer jag ut med en ljuvlig 50-tals frisyr.

Kvällen avslutades med middag på Fridays. Mums.

Sol ute, sol inne

Bilder från min och Sandras sightseen på Holmenkollen:


Sandra i våriga Oslo (eller som man säger i Norge Oschlo).


Har funderatett flertal gånger under helgen varför jag slutade med hästarr, har även funderat på varför jag inte sökt polisskolan. Kanske helt fel funderingar under helgen helt enkelt...





Turistar vid Holmenkollen.


Norges sämsta hållning?


Norges bästa utsikt? Antagligen inte men den var hänförande.


♥♥♥


SATC 2


28 maj har den premiär här, Sex and the city 2. So jag längtar!
Sandra och jag tittade på filmen i helgen och jag får fortfardne gåshud när jag ser den. Gåshud, tårar och skratt.

Vid förra filmens premiär var jag i USA hos Hanna och såg den där. Frågan är hur jag ska toppa den premiären???

Underbart är kort

Jag lägger en underbar helg bakom mig med Sandra. Nu ska jag lägga in lite bilder på datorn och försöka lägga upp här.

En ledig dag till imorgon, tänkte att jag skulle göra den riktigt glamorös genom att tvätta kläder och fönster. Om jag känner mig riktigt inspirerad kanske jag skulle göra ett storkok med.

I väntans tider

Jag sitter här och väntar på Sandra. Jag måste berätta en så underbar sak om Sandra. Hon får mig att må bra för hon är en av de godaste människor jag vet. God som i snäll, inte god som i att hon jobbar på världens bästa konditori. Sandra talar inte illa och är genomärlig, inte ärlig som i att shit vilken stor finne du har på näsan.

När vi började gymnasiet och innan jag skaffade blogg skrev jag dagbok, ja eller försökte. Då skrev jag ju så klart om hur det var att börja gymnasiet. I samma klass hamnade Ewa och Sandra de som skulle bli mina två musketörer ja eller om ni vill kalla det medbrottslingar. Som jag minns det klickade Ewa och jag ganska fort, kanske för att vi var lika pratglada båda två. Men Sandra hon var den snälla men blyga musen. En dag i ettan skrev jag i alla fall i min dagbok att jag önskade att jag och Sandra skulle bli bättre vänner för jag tyckte så mycket om henne och hon var så snäll. Inte kunde jag då ana att Sandra skulle vara en av de bästa vänner jag har.

Shit vad fint jag hade det i gymnasiet med Ewa och Sandra, vilken resa vi gjorde genom tre år.
Dagen då vi berättade för Kaatrina att vi faktiskt skulle skolka nästa onsdag för vi skulle och shoppa i Örebro, det förtjänade vi för vi hade haft så mycket att göra i skolan. Vår projektredovisning som höll världsklass om jag får säga det själv. "Drack ni varm choklad eller blev det the den här gången med?" Sandras guldstjärnor hon fick i sin bok. Race i Sandras bil till Max, gärna med två stycken liggande i bagaget, ofta att vi bjöd med Kaatrina med. Luncherna på Ming: Smakade det bra? Nej, tack jag är mätt.


♥  G5, always and forever.  ♥

Kan också vara

Lycka kan också vara att jag slipper betala 95 kr enkel resa hem till midsommar istället för mer än 500 r som jag betalade sist. Får det gå så här bra???

Fint ska det va'

Igår insåg jag at jag jobbar midsommarhelgen, idag insåg jag att jag kunde fråga Hanne om vi kunde byta helg. Ikväll ringde Hanne mig för att fråga om vi kunde byta helg för hon skulle bort helgen före. Yes, yes och återligen YES!

Ja, de gör jag

Varje gång jag sa något knäppt i Tanzania eller något Annika inte trodde på så hon till mig: Driver du med mig?
Varje gång svarade jag per automatik: Ja det gör jag!
Så hela tiden blev det himla dumt eftersom jag tydligen drev för det mesta med henne.

Som hund och katt


Älskar det här klippet...

Va f*n?

Vem bestämde att midsommar skulle vara den helgen i år? Det blir bara till att försöka byta helg... Nu är jag ju ute i god tid i alla fall.


2008


2009


2010?

Sovande husmor

Idag lagar jag ordentlig mat, när man läser receptet läser man att det går snabbt och smidigt men saken är den att jag gör det alldeles från början därför är jag duktig. Jag lagar linssoppa, ja de blir premiär för mig att laga det. Egentligen har jag ju lagat linssoppa förut men då blev det linsgryta istället. Men vilken linsgryta det blev sedan! Det där med att följa recept är ingenting för mig.

Jag äter så himla sent för att jag faktiskt lyckades sova bort halva kvällen, ine helt ovanligt för att vara jag. En två timmars tupplur så där det händer mig alltför ofta.


Would I be good enogh to lean on?

Jga har pratat med Sandra idag, hon kommer ju och hälsar på mig på torsdag min fina Sandra. Våra planer är att vi ska till Holmenkollen, fika på Bakeri Hansen och lite sightseen i Oslot. Jag längtar till en skön helg med en av de bästa.


Bästa bilden på Sandra och mig jag har, tror allt att vi får ta lite nya i helgen.  För övrigt så kom efter detta kort en sång då jag ch Sandra försöker sjunga Nothing compares to you i bilen, kan berätta att det inte var det vackraste jag hört...