Iko iko

Nu ska jag sova, sedan imorgon drar jag till Sverige direkt efter jobbet. Bloggen blir alltså inte uppdaterad på ett par dagar inte för att jag tror att så många kommer att sakna det.

Nu borde jag sova.

Tack Ewa för att du är en snäll sambo även fast du är långt bort. :)

Just laugh at life

Jag har gett upp mitt städprojekt. Jag tar ytterst lite varje dag så blir det nog bra till slut, men tvättar gör jag som en besatt.
Just nu packar jag till min hemresa imorgon, har grym ångest över vad jag ska ha på mig i helgen.

Semesterns spontanitet

Jag är inte vräldens mest spontana människa. Men jag gjorde i alla fall en spontan sak under semestern. Bestämde mig på onsdagen och på torsdagen var det klart. Mamma är inte lycklig...


Snälla ha lite överseende med att jag har världens blekaste ben,
 man får ju inte sola nygjorda tatueringar...

Almost heaven

Jag vet inte om jag berättat det men Georg och hans familj ska överta Oliver när de flyttar till Husby. De ska ju även överta mammas katt och mammas hus. Haha.

Men så har de i alla fall haft med Oliver på semester i lite mer än en vecka nu i deras sommarstuga på västkusten. Så åkte Tessan, David och John på minisemester och tog hem Oliver. Eftersom att Helena, Tomas och Georg ska hem till Göteborg och packa inför flytten. Och Göteborg är definitivt inget ställe för en hund som Oliver.  Kanske inte för någon hund egentligen.

Men ialla fall när lilla familjen skulel åka hem med Oliver så stod Georg på gräsmattan och skrek och grät av sorg att han inte får vara med sin nya vän Oliver dygnet runt längre. Han skrek: Jag fick ju bara rå om honom en vecka!
Tessan messade sedan Helena och frågade hur det var med Georg och hon svarade att han hade gråtit ungefär tio gånger sedan de åkte och att de hade bakat bullar och att Georg hade bakat en bulle som föreställde Oliver. Som han senare inte ville äta upp för han var så ledsen. Älskade lilla Georg, jag har en känsla av attt det komemr gå bra med Oliver i alla fall.


Underbaraste Georg och underbaraste Oliver vintern -07.

So please don't stay in touch

Jag tänker hela tiden ikväll ska jag. Och ännu har jag inte fått ett dritt gjort ikväll. Eller jag cyklade till A med mina papper som jag glömde när det var personalmöte på eftermiddagen. En sak gjord, som jag i och för sig inte skulel behövt gjort om jag hade haft huvudet med mig imorse.

Nu ska jag försöka städa lite till Lily Allen, jag provar med henne. Inget annat verkar ju fungera så...

Tänkte lägga ut en bild på min tatuering ikväll om ni är riktigt snälla. Haha.

Little girls don't know how to be sweet girls

Cause we will never be wrong

Okej, mål nummer ett, det hamnar inte min lista eller så. Men mål nummer ett i livet:
Städa färdigt lägenheten innan jag åker till Sverige.

Jag hathatar att städa, jag tar lite dag för dag, bit för bit. I förrgår tog jag kylen. Idag håller jag på med tvättkorgen, och försöker skapa lite ordning där vi har sängkläde roch handdukar. Jösses amalia. Restan av hemmet är kaos: KAOS!
Ewas och mina grejer i en salig blandning.
Jag vill bara ha fint och fräscht nu. För just nu är det allt annat än fräscht och jag, vad göt jag? Jo, jag sitter och bloggar!


Så här får dte gärna ungefär se ut...

I don't what don't anymore if that feeling is passed

Har ni sett filmen The bucket list? Om ni inte har dte så handlar dne om två äldre män som hamnar i samma sjukhussal båda har fått beskedet att de inte kommer kunna klara av att kämpa emot sin cancer, den kommer döda dem. Tillsammans gör de en lista av saker som de ska göra innan de dör och börjar uppfylla listan.

Jag har börjat jobba på en egen lista, jag har tack och lov inte fått något dödsbesked för de saker jag kommit på är riktigt långsiktiga saker. Jag sitter och funderar på den här listan och inser att man kan fylla den med vad som helst, fjuttiga saker precis som enorma mål. Precis som att jag skulle vilja kunna slå en kullerbytta utan att vara livrädd för att bryta nacken som att jag ska vinna Nobelpriset. Nu är ingen av dessa saker med på min lista, även om både skulle vara kul att uppleva.

Jga har sex saker på min lista, och nu sitter jag och funderar på om jag ska lägga ut dem eller inte. Jag tror att jag väntar lite med det. Jag måste bearbeta den här listan mer. Det ska kanske på saker och tas bort saker. Eller så borde man inte tänka igenom utan bara skriva upp saker. Jag tror jag blåst upp denna lista i mina tankar, egentligen är det ju bara en lista med drömmar och mål...


Why don't you come over here

Första natten är avklarad, dte var inte så farligt. Det är alltid lika skönt att komma hem och sova en stund till så att halva dagen försvinner, dte är dte bästa med att joba natt för mig, tuppluren efter. För ve om jag sover ett normalt antal timmar de nätter jag har vilande natt så sover jag inte bra sömn. Jag sover tungt som en oxe här hemma, när jag sover där s flyger jag upp ur sängen så fort jag hör henne säga mitt namn. Sedan är dte bara dags att vakna till ordentligt på ett par sekunder så att man kan göra sitt jobb på en gång med. Men jag gillar det.

Jag har satt på Lars Winnerbäck på spotify. Ni förstår att när jag var hemam skulle jag göra något litet spontat så jag bestämt mig för att pierca mig, fråga mig inte varför. Då ringde jag Tessan och fråga vad hon tyckte, fjortis skrek hon bara. Gadda dig istället i så fall. Sagt och gjort dagen efter följde Tessan med mig till Blue Lotus, oh efter lite ledsna miner då vi inte fick någon tid förren jag var tillbaka i Norge. Men då bestämde sig världens gulligaste tatuerare att ta oss samma dag. Ett par timmar senare var vi tillbaka och jag och Tesan blev märkta för evigt. Tessan skrev John på vaden.

Vad gjorde jag då? Jag skrev Håll blicken kvar i skyn på vaden. En påminnelse till mig själv att aldrig glömma mina mål och försöka vara positiv. Jag tycker det går ganska bra än så länge i alla fall. Varför tänker jag på det när jag lyssnar på Lasse då? Jo självklart kommer det ur låten Elden.
Lyssna och njut!  Och den 12/11 kommer Lasse hit till Oslo igen och spelar!!!!




Lycka till! Nu är det skymning här i Oslo, vi ska ut å göra byn!
Ring om du vill, å hälsa dom jag känner, håll blicken kvar i skyn!

Have I told you latley that I love you?

Jag känner att jag vill kvalitetsblogga lite, så som jag gjorde lite förut. Försökte skriva om lite intressanta saker, inte bara raddade upp allt jag gjord ei bloggen. Vilka bryr sig om dte egentligen? Jag skulle vilja bli en jättebra bloggare. Inte så att jag blir känd, utan bara bra liksom. Jag känenr att min kvalité i den här bloggen inte är något att hänga i julgranen.

Därför ska jag förnya mig lite. Jag ska börja med en ny header som ska muntra upp mig lite. Lika bra att ta tag i sitt liv efter semestern eller hur?

Därför har jag flyttat min dator från soffan till köksbordet så att jag ska sitta och skriva bättre. I soffan får jag slappa nu och datorn ska jag sitta bra vid. Nu har jag i och för sig suttit så länge vid datorn så min rumpa har somnat.

Lite mer bilder vill alla ha med kanske? Jag som är sååå duktig på att foto, något jag verkligen skulel vilja ägna lite emr tid åt. Kanske köpa en flashig kamera för alla min Norgepengar (vilka pengar??? reds. anmärkning...).

Men här kommer en bild på John när han sitter på doppresenten han fick fån mig, Lisa, Totte, mamma och pappa. Behöver jag ens berätta att den gjorde succé?


Jobba första natten efter semestern inatt. Känns kämpigt...



I’m weak right now, so weak right now

Tomrummet är stort, Ewa har lämnat mig. Alldeles ensam i tre veckor!!! Jag vet inte ens om jag ska njuta eller om jag ska gråta.

Efter ett par och om och men kom Ewa och Edda iväg i alla fall. När jag skulle gå och hämta mina skor i bilen om jag inte vill ska följa md hem till Malmis så skulle jag starta bilen men Nej den startade inte. Jag gick direkt till Ewa på Vivikes och berättade den glada nyheten. Så efter lite lånande av startkablar och knackande hos grannar så var bilen igång.

Nu har de lämnat mig i alla fall. jag känner mig lite ensam och övergiven eftersom att jag inte riktigt kommit över att jag redan är hemma i regninga kalla Norge och saknar alla i varma Sverige....



Hej då Ewa och Ruxie. Jag kommer sakna er!
Ja, eller i alla fall dig Ewa.


For you I know I'd even try to turn the tide

Jag sitter och tittar på Walk the line med mamma på tv. Hon sover och frågar vad det är för låtar om vartannat. Jag får förklara varje gång hon har somnat vad som hänt... Älskar Walk the line, eller rättare sagt, jag älskar Johnny Cash.

Sista dagen i Sverige/ på semestern har var bra.
Igår var först jag och Sandra och käkade på Grappa, sedan var det förfest hos David vilket ledde till att alla droppade av inför utgången så att jag bara gick ut med Sandra L. Men vi har alltid kul när vi går ut tillsammans, en viss förmåga att spåra bara... Fast igår var det lungt.

Men i alla fall så fick jag soa till typ tolv idag, sedan lunch i Fyrby. Eller allra först flyttade vi kor. Sedan fläsk och löksås. Mormor är bäst på husmanskost!

Sedan duschade jag och vilade lite middag, sedan hälsa på pappsen. Han hade en ganska bra dag idag, jag matade honom med lite kräm och mjölk. Sedan ICA maxi. På ica hittade jag gulligaste semesterkläderna åt John, en illgrön semesterdress med krokodiler på. Så då åkte jag till Tumbo och lämnade den.

Efter Tumbo mötte jag upp Jessica och hanna på Öja gård för att återuppleva gamla minnen. Vilket vi verkligen gjorde!

Jag är underbart nöjd med min semester. Ikväll ska jag försöka njuta av det sista på semestern för att sova hela vägen tillbaka till Norge.

My heart beats like a drum


Det går bra nu

Jag känner mig nöjd. En underbar semester börjar närma sig sitt slut, självklart har jag inte hunnit med allt jag ville. Men det är bara att gilla läget och inse att jag alltid planerar för mycket.

Idag så är planen som så att jag ska och käka hos russina, det blir stektströmming. Jag bara måste passa på då, dte är ju inget jag skulle laga hemma. Sedan gå ut och pussa kattungen hos dem. Sedan hem, kanske vila en stund. Sedan tillbaka för eftermiddagskaffe och blåbärspizza igen.

Ikväll ska jag till lillesyster och grilla. För fjärde kvällen i rad. Sedan är planen att jag ska slagga där, på lördag ska vi på utflykt. Sedan på kvällen ska ag käka på grappa med Sandra och sedan ut och roa sig.

Livet på en pinne är att ha semester!

Vilken härlig dag

Så fick man uppbesöksstatusen genom att uppdatera lite då. :)

Har haft najsate dagen idag. Imorse blkev man ju väckt av världens sötaste John efter en mysig grillkväll i Hällberga igår. Ingenting går upp emot att sitta en solig kväll i en hammock och se John somna i mina armar.
Vaknade som sagt med att Tessna kom in med honom och han fick sitta på mosters mjuka mage och skratta åt trötta mig.



Sedan bar det av till stan för att träffa Malin som jag gick i samma klass som för en evighet sedan, så söt liten dotter. Och en underbart söta små tänder hon har. Mysigt mysigt.

Sedan snabbfika med Sandra, gick så snabbt så att vi var tvugna tt boka in en ny date. Sedan hem och grilla, sedan fick med blåbärspizzor hos mormor och morfar. Mumma.

Kvällsmys med Hanna och Oskar. Tittade på oskyldifgt dömd, åkte och hämtade vin i skigen och till sist och hälsade på mammas ladugårdskatt.

Mys, mys, mys idag.
Träffat alla systrar, svågrar, morföräldrar och mamma. Kanske att jag älskar min familj och semester!

Mosters hjärta



Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.

Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.

Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.

Tala om att jag duger just precis som jag är
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.

Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor.


Finally fearless

Jag har lagt över bilderna från kameran sedan jag tappade bort min kamerasladd, vilket resulterade i 237 nya foroan på datorn och ett par filmer. Jag lovar att lägga ut en del av bilderna i en bldkavalkad när jag kommer hem till Norge igen. Jag har så segt internet här så att jag skulle bli gråhårig om jag en försökte...

Men jag hittade massor av fina bildern, bland annat från midsommar och Johns dop.

Så då kan ni förstå att Johns dop har vart sedan jag skrev sist en mycket lyckad tillställning. God mat och gott sällskap. :)

Hanna och jag spelade in en film natten till midsommardagen. Där jag hittade några underbara citat:

- Hanna vill bara äta rostade mackor med marmelad som täpper igen kärlen...

- Vad tycker du om de här kamrerorna som räddar liv?
- Om jag säger så här;  jag hatar allt som räddar liv.

- Johanna Alice... Elisabeth. Nej, Johanna, Alice Birgitta.

Vi kanske ses det finns en chans...

Jag tror att ni tycker jag att fett dålig på att blogga nu när jag är på semester. Ja, jag håller med. Jag har inte lagt upp en bild på hur länge som helst, först skyllde ag på att sladden var borta men nu får jag väl skylla på att internet är så segt här ute på vischan. Så bilder kommer, när jag har oändligt med tid eller när jag åkt hem till Norge.

För övrigt så ska jag på sminklektion på Make up store idag. Min favoritaffär by all times. Jag bli spännande, jag har velat det här hur länge som helst.

På söndag är det underbara Johns dop. Jag ska läsa en dikt, måste säga att jag är lite skakis. Det kommer ju typ 80-90 personer varav hälften jag inte känner. Sedan låter jag ju som en skadeskjuten kråka med på grund av min förkylning.

Nej kanske snygga till mig lite om jag ska in till stan.

och nånstans har man iallafall kommit om man vet vad man behöver

Lycka till
Nu är det skymming här i Oslo och vi ska ut och göra byn
Ring om du vill
Hälsa dom jag känner och håll blicken kvar i skyn

hoppas hoppas att jag får en tid!

På språng

Nu ska jag och titta på församlingshemmet där vi ska äta efter Johns dop. Det är ett evigt fläng på semestern. Sedan ska jag och träffa Johns farmor och hennes man.
Sova hos Tessan och David inatt.
Jag lever på språng just nu, men jag gillart!

Planer som ska uppfyllas:
Några fikor ska bokas i.
Grillkväll med tråden.
Utgångar x flera!
Bada med Ollie.
Johnnes dop.
Hjälpa morsan med flytten.

Jag gillar att ha semester.

Semester

Mamma frågade mig om jag ville hjälpa henne att städa vinden imorgon förmiddag. Nej, svarade jag enkelt. Nehe, vad vill du göra då?, sa min underbara moder. Sova sa jag. Jag väcker dig klockan nio sa mamma.

Har man semester så har man, men inte om man är min mamma. :)

Håll blicken kvar i skyn

Hade en kul kväll igår Vissa var fullare än andra storesyster ar en av dem. Haha.

Hörrni, det är en sådan där jänkare bakom oss...

Är det bara att påt' ikväll igen då? Lite tuffare ikväll dock, lite bättre väder önskar jag mig med!

Why bother?

Är hemma nu i Sverieg, lovley. Har haft en hemskt svettig bussresa hem och en hemskt pratsjuk och paranoid tant framför mig.

Nu ska jag ta en tur med Oliver och sedan en dusch. Känner mig inte fräsch efter den där busresan alltså.

Känner mig uppgiven...


Finally ferie

Äntligen semester, som jag har längtat. Så fort det har gått!

picknick med kogänget och massor av vin på lördag. Låter najs, låter najs. :)
Eller som Hanna skulle sagt:  FAN vad nice!

Jag är en av alla dom som håller käft och går förbi i mataffären, om jag kan

Sorry för min alldeles jätte felstavade rubrik igår, jag var full. Nej nu ljög jag, jag var trött, sliten och lite arg.

Jag har tagit ett moget beslut. Imorgon när jag kommer hem ska jag sova ett par timmer, sedan är jag bjuden till Tuss på fika. Sedan ska jag packa en väska och be mamma släppa av mig i Eskilstuna, sedan ska jag göra lite vad jag känner för alldeles ensam. Jag behöver vara lite ensam med. Om jag inte kan åka på power meet ska jag ha fett kul i alla fall. Jag kanske tar tåget dit och tittar lite, jag får se vad jag känner för. Tiden är min egen. Jag behöver vara ensam helt enkelt.

Och jag går gärna vilse just inatt...


Lugn


Snart kommer jag hem John och ska skämma bort dig så det dånar.

Får jag en puss?

Looking at the picture from when we firsth met

Jag mår lite bättre men inte bra än. Hoppas att lördagen har löst sig nu. Jag ska ha såååå jävla kul i helgen!!!!

Sitter och moffar halväckliga popcorn som Ewa gav mig. Man behöver ju lite salt...

Giftig

Jag är på så jävla giftligt humör känner jag nu ikväll. Konstigt att ett enkelt beslut kan få mig helt ur balans...

Lack

Fortfarande fett lack och ledsen. Bangar man ur i sista minuten??? Vad fan ska jag göra i helgen då?