It may be raining but there is always a rainbow above you

You have been gone a long time.
You thought you died with yor Alzheimer.
I know you think it's a relif.
I don't think it's a relif.
I miss your voice.
I miss talking to you.
I miss you.




Midsommar

Jag måste ju planera lite midsommar med. Vad borde man ha? Bål, tårta och planera lite lekar kanske???

All about us

Jag har just köpt midsommarpresenter till min familj på nätet, jag är mycket nöjd. Som alltid när jag köpt presenter. Jag har bestämt mig för att köpa en present till Jont när jag kommer hem, jag är just nu i valet och kvalet mellan en babypool och en vm-fotboll, om det finns någon sådan. Jag vet ju att ingen av hans föräldrar direkt uppmuntrar till fotboll. Jag hörde från en kär vän att pengar är runda för att de ska rulla...
Än så länge har jag dock inte inhandlat något till mig själv, oj, oj. Kanske blir ett varv till på nätet senare, älska internet när man inte orkar gå ut och shoppa.

Egentligen borde jag kanske inte sitta hemma ikväll när det är så fint väder. Jag vill hänga på en uteserveringar och spana snygga killar och dricka goda drinkar, men inte så många människor att tillgå när arbetkamraterna börjar gå på semster och svenskarna är i Sverige. Men jag är mest hemma för att jag lovade mig själv att städa och tvätta kläder idag, men hyresvärden med tvättmaskinen är inte hemma så det är bara att släpa hem smutstvätt till Sverige igen. Det är lite tröttsamt känner jag faktiskt. Städningen skulle jag väl ta tag i nu sa samvetet, städa och packa.

Jag har just fixat en midsommarpresent till mig själv då vaxning av benen imorgon före jobbet. Bra mina ben ser ut som jag sparar för att hålla på värmen för vinterkylan.

Imorgon jobbar jag kväll, sedan hem och sova för ett tagpass. När jag slutar på onsdag drar jag direkt hem till Svedala. Längtan på hög nivå!


Rekefest

Som en riktig stockholmare som jag är var jag på rekefest igår. Men det är inte det vi ska prata om, jag var på rekefest på en av Oslos vackraste platser. Ja, av dem jag sett. Malmøya har en camping och badplats för funtionshindade, alla de som bor på campingen har något slags funktionhinder annars får man inte beviljad plats där.

Här är lite bilder jag knäppte igår:




















Det kanske inte är de vackraste byggnaderna eller det bästa underhållna stället, men att komma hit när det inte är så mycket folk det lugnar ta mig tusan ner min själ.


Bröllop och fest

Ikväll ska jag joba, om en timme närmare bestämt. Jag tyckte när jag sa att jag kunde jobba att det är väl ingen fara att missa kronprinesessans bröllop sedan blev jag bjuden på fest ikväll med. Så nu missar jag både en fest och bröllopet vilket jag inte vill.

Äsch vilken skrutt dag det är idag. Det enda positiva med att jag ska jobba är väl att jag ska på fest men henne jag är personlig assistent ikväll. Räk-fest på en av Norges vackraste platser. Om det blir vackert väder ikväll ska jag försöka knäppa lite kort där så ni får se hur vacket det är.

Shit vilken snygg klänning Per Westerbergs (Riksdagens talman) fru ska ha på sig på bröllopet föresten. Riktigt orange och snygg, jag ska försöka leta på en bild på den imorgon när det finns lite snygga bilder på köänningarna utlagda.

Människor som tror de har en chans

Jag sitter och lyssnar på Lars Winnerbäcks Fattar ingenting och funderar på min egen framtid. Jag har sagt till min familj att jag ska flytta till det nya året och påbörja min framtida liv. Jag har ju mitt pågående här jag vet, men alla förväntar sig att jag ska börja studera flytta hemåt och börja plugga.

Idag diskuterade jag och Tessan att om jag kommer in i Umeå så är det längre att hälsa på mig än om jag bor i Norge så kanske borde jag bo kvar här. Jag har också vant mig vid en ganska lyxig lixstil nu för tiden, alla tycker jag borde spara pengar tills jag ska studera. Men jag börjar väl med det om jag bestämmer mig för att studera då. Sedan har jag alla vänner här som det finns en ganska stor risk för att tappa kontakten med när jag flyttar härifrån.
Jag är så jävla ambivalent.

Men tänk om jag skulle komma in på sykologutbildningen till hösten, jag har de senaste åren sagt att det är min dröm och att jag anser att det är ett reellt mål att jag ska komma in på det. Så klart är det ett reellt mål, men just nu kommer jag inte in. Jag måste på något lustigt sätt knäcka på högskoleprovet.

Egentligen skulle jag kunna tänka mig att bo kar i Norge hela livet och tjäna multum här, men jag kanske borde åka hem och utbilda mig och sedan flytta tillbaka. Drömmen vore ju att utbilda mig till psykolog i Sverige och praktisera det i Norge, typ dubbla lönen mot Sverige inom det området. Men är jag så kåt på pengar då.

Helst skulle jag vilja vara 22 år ett par år till så jag kan bo här i Norge, inte känns någon stress och bara resa och glida omkring som jag gör nu när jag inte jobbar. På tal om att glida skulle jag gräna vilja byta bort min lördagskväll som personlig assistent så att jag kan festa bort en ansenlig del av mina feriepengar i alla fall. Sedan kan jag ju titta på kungabröllopet då med. 

Ndej jag har bara förvirrat kring mina ideér om livet här, jag kanske borde byta inriktning helt och bli något annat spännande. Kanske resereporter eller driva en resturang. Det tycker jag verkar spännande. Har ni några förslag?

en sommar igen
kanske nån vecka på landet
kanske nån helg
i nån storstad söderut
du och din tjej
jag och min son ibland
planerna är skönt
om dom kan flyta lite nu

fan, det värker
det ilar då och då
det känns ibland som om alla har
förstått utom jag
att världen står och pekar
stackars han som tror
att livet är en dröm
han borde ta ett jobb


Jag fattar ingenting...


ännu inte äldre
tar jag flyget härifrån
och tänker att jag blivit lite
starkare
tänker att jag bara måste
se mig om
och leva lite mer
du vet hur jag är



Natta

Nu tar vi natt va?? Tio över tio, det är rekord med tanke på att jag hade en lugn och skön hemmakväll igår och inte är särskilt sliten idag.

Vi kan poppa popcorn, vi kan hoppa i min säng

Jag är hemma från jobbet nu, nej jag jobbade inte från åtta imorse till nu. Jag och Eva har vart ute gått en timme med, sedan köpte jag lite kläder med med henne. Jag har ju faktiskt fått semsterersättning nu, i Sverige brukar folk vara fattiga den här tiden på året. I Norge är alla med ett jobba rika just nu...

Idag köopte jag ett par träningsbyxor för 75 kronor på en outlet och även frank dandy trosor där. Älska frankie trosor. Sedan köpte jag ett par trikåbyxor som jag tänke använda på jobbet coh när jag går på sats flow. Mitt favoritpass. Drt är thai chi, yoga, dans, kampsport och pliates. Den är kul, nu sa jag gå på det på torsdag igen, hoppas bara att min axel inte känns då. I så fall tänker jag bara ignorera den.

Jag älskar Beyoncés nya video


Monday, monday

Monday, monday so good to me...
Dagen har förflutit på ett bra sätt, jobba en kortvakt. Dagarna är så extremt korta vid en kortvakt, underbart. Var och tränade med Eva efter jobbet, var ganska omotiverad men jag tränade i alla fall. Just nu väntar jag på att min maskin med tvätt ska bli klar så att jag ska kunna ta en tur över till Jessica, jag hörde någon säga något om lasange.

I lördags hade jag trevligt tills jag bestämde mig för att det inte var trevligt längre och då drog jag hem. Först var det förfest hos Carina och Silje. Vi var ute två svängar och såg på Postgirobygget och Loveshack. Sedan aslutade jag kvällen på Klimt med Jessica och Nicholas. Men det var så otroligt mycket folk där så jag klarade inte av det och åkte istället hem. Tio timmars sömn senare är det dags att jobba kväll med Eva, alltid lika omotiverande att jobba nr man vart ute och roat sig dagen före...

Min nya sommarfavorit:

Put your hans up

Så i torsdags var det dags för Sex and the city 2 trots att de på jobbet ville hindra mig. Mys på Klimts uteservering före med jobbtjejerna, vi var till slut 14 stycken som såg den. Sedan var det ju dags för filmen, det var kanske inte det bästa jag sett i mitt liv. Men jag älskade ju serien så jag ser charmen i den här även om mycket underligt hände som inte hade behövt vara med. Men jag kan ju säga att serien är bäst, sedan första filmen och sist kommer den här filmen.

Igår jobbade jag kväll med Eva, vi hade en bra kväll. En del att pyssla med men ändå bra. Men efter jobbet igår hände något underligt, jag kunde inte sova. Kanske andra eller tredje gången i mitt liv det händer. Jag gick och var seg hela kvällen och längtade hem till sägen men sedan när jag kom hem då var livet trist. Jag var så himla nere och kunde inte sova, det kändes som att ingenting skulle göra mig glad. Men efter två någon gång somnade jag, härligt nog försov jag mig med i morse. Så sömnhjärtat är det nog inget fel på.

Ikväll ska jag in till Lilleström på byfesten. Träffa lite arbetskamrater först hos Carina och Silje. Sedan hoppas jag att Nicholas och Jessica dyker upp. Men de blir noh en tidig kväll för mig, jag känenr mig otroligt sliten efter all missad sömn inatt.

Driver du med mig?

På förmiddagen fick jag ett telefonsamtal från obbet, Beate ringde och berättade att de hade sjukdom på jobbet och jag var beordrad att jobba ikväll. I Norge gör vi så, om inga vikarier vill eller kan jobba beordrar man en ordinarie. Så ikväll var jag tvungen att jobba hon visste att jag skulle på Sex og singelliv 2 med de andra 15 stycken tjejerna men jag var faktiskt tvungen att jobba. Först svarade jag bara: Driver du med mig? Men sedan försvann allt mitt mod och tuffhet gentemot chefen och jag sa: Om ingen annan kan får jag väl jobba. Det finns inget annat att göra. Då svarar Beate: Du er så snill, så snill. Veldigt snillt, Clara. Men jeg driver faktisk med dig.
Resultat: Jag började grina av lättnad och sa till min chef att jag hatade henne.

Nu ska jag alltså försöka välja ut lite kläder som känns lite sex og singellliv. Jag skriver sex og singelliv för jag vet att det inte finns en ruttet plagg i min garderob som andas Sex and the city.

Inte för att jag kanske vill gå klädd så här ikväll men ändå...

Tonight's gonna be a good good night

Ikväll blev det lite uteserveringshäng med Jessica i Lilleström byfesten har ju börjat. Världens gulligaste och mest förvirrade servitör på Peppes. På vägen hem hamnade vi en ort stund på en hårdrockskonsert, vad konserter det är nu när sommaren kommer. Ännu en underbar kväll i sommarens tecken.


Hårdrock...

Rockfingrar! Det kommer naturligt för mig...

Jag försökte mig på en intelligent look ikväll. Kolla vad brun jag är föresten!!!

Imorgon blir men en underbar kväll, då vi har girls night out med satc2 för hela lanten. Sedan kanske det blir lite byfest på den... You know what we say; party everyday.

Dagens middag

Dagens middag består av färsk ravioli fylld av ost och spenat och en sallad med ruccola, soltorkade tomater, haricorts verts, färska champinjoner, oliver och en vinegrett. Detta är riktig lyx. Nu ska jag sluka det innan den kallnar.


Ursäkta mig

Att jag är så otroligt slö på att blogga men jag har massor för mig och det är inte lätt att ligga på topp. Helgen har vart helt fabulös, sedan avslutade jag min fyra dagars ledighet med en spektakulär kväll med Annika igår. Vi gick och satt oss på Fridays på Karl Johann och åt massor med god mat och ett par öl och drinkar på det. Man kan inte klaga när man får både gott sällskap, mat och god dryck. Kvällen avslutades med att vi stack in på ett jazzztälle i Oslo där de hade eximinations prov så det blev lite kultur med.

Allra sist gick vi till Deli de luca och inhandlade lite proviant för resan hem. Sedn var det bara att sätta sig på bussen hem eftersom jag skulle upp tidigt imorse och jobba. Försov mig dock eftersom att min hjärna vägrade vila när jag kom hem så jag somnade sent sent.
Nu ska jag hoppa i lite fräscha kläder så ska jg och Michelle hänga en stund ikväll. Livet är bra fint ändå va?


We are all the winners

Nu åker Jessica från Strömmen, hon skulle bara stanna och tanka sedan är hon här. Jag förbereder mig för en oförglömig helg med underbara vänner.

Just nu går det bra känns det som, nästa helg blir ju inte dirket sämre. Annika är på Ahus så jag kan hänga med henne. Torsdag kväll ska ett gäng tjejer från jobbet träffas och gå på sex and the city och sedan ut. Sedan är det ju byfesten som är nästa helg med. Det går bra nu...


Vi ses efter helgen då!

Not gonna get us

Jag är ledsen att jag har vartså frånvarande, jag får helt enkelt skylla det på mitt internet som fuckat up.

Just nu håller jag på och ska försöka göra mig lite snyggare än vad jag redan är inför en helg i Göteborg. Jag och Jessia ska ta bilen ikväll och hälsa på Sandra. Imorgon blir dte Liseberg och på lördag bir det utgång, jag hoppas även så smått på lite Haga-häng ch shopping på lördag. Vädergudarna verkar ju i alla fall stå på vår sida inför helgen. Peppar, peppar.

Idag kom jag på hur länge sedan det var jag hörde den här låten. Snart är jag så gammal så jag kan kalla den här låten en gammal goding som jag lyssnade på under min ungdom...


It's you, it's you, you're everything

Idag har vart en skön dag, jobbad ebaa till klockan 12.45 och hade en skön dag på jobbet. Inte massor av göra och bara trevliga brukare. Det är ju riktig lyx att gå hem direkt efter lunchen, avsluta med en paus liksom. Sedan kom jag hem och tog en tupplur.

På eftermiddagen har jag vart på personalmöte med pizza. Gott, gott. Men pizzorna här i Norge är ingenting emot dem i Sverige. Ikväll har jag tvättat lite, tittat på Der Untergang vilken hemsk film. Nästan så man tycker lite synd om tyskarna inte Hitler och Dr Gobbels då. Dem avskyr man ju bara för allt vad man är värd. Till der untergang tog jag ett forbad och gjorde mina fötter sommarfina igen. Tånaglarna lyser knallgrönt igen.

Jag skulle ju fota mitt hem igår och lägga ut lite bilder men det visade sig att min kamera var stendöd så inga bilder blev tagna. Jag kanske lyckas bättre ikväll. We'll see.