Mama tells me I shouldn't bother

Orka vara arg jämt...

Har idag vart på personalmöte, vilket resulterade i fem kvällar där i oktober och sju nätter. I like. Jobbade första kvällen där igår, hade det najs. Hjälpte till att putsa lite koppar, ordnade fotbad och annat småpyssel. Nu ska jag iväg ikväll och jobba natt igen, imorgon blir det kväll där igen.

För övrigt hel sjukt att det är första oktober imogon, om 11 dagar fylelr min mamma 50 år Min lilla mamma blir tant. Nu får vi se hur det blir med allt i och med att TC har blivit sjuk som skulle ta hand om korna när mamma och alla som kan tänkas agera drängar är med på vår resa.

Hängde med Annika ikväll i Oslo, jag känner att dte kommer bli tomt när hon drar till Afrika i december... Men vi hade en mysig kväll som bestod av fönstershopping och mat på Peppes Pizza. Jag börjar gilla Oslo er och mer tur att man har en vän som hittar och har lite koll. Fast DNA hittar hon inte till, inga andra i Oslo heller för den delen. Och hur mycket tur har inte Annika och jag som ska till E-tuna samma fredag och tänker gå upp till HIA och hälsa på tillsqammans för ingen vill gå dit själv. Så bra!

Längtar till nästa helg hemma...

Seven days a week, every minute of the day.




Tänk

Jobba kväll om en halvtimme, sedan vara kvar på jobbet och jobba natt. Hoppas det blir en bra kväll. :)

För övrigt börjar jag verkligen älska Lasses nya album nu. 

Hörs imorgon!

No I can't resist

Jag tittar på bil, jag fattar ingenting. Kan inte någon bara fixa en bra bil till mig ganska billigt? Jag pallar inte...

Nu ska jag och jobba, inte taggad. Inte ett dugg!!! Men det är ju också pengar. Helst skulle jag just nu sitta framför en dator i Hällberga och muttrande uppdatera bloggen. Muttra för att småbarnsföräldrarna redan lagt sig.



Vet ni tjejer? Jag älskar den här bilden.
Underbar helg.

Sambo igen

Ewa: Jag läste att man kommit över sitt ex om man inte är inne på hans facebook sida och kollar längre.

Tack Ewa, sparka på den som fallit.Skönt att vara hemma i verkligheten igen.

Good day sunshine

I need to laugh and when the sun is out I got something I an laugh about. I feel good in a special way...

Idag är det hemresa igen. Men jag kan inte vara ledsen för jag ska tillbaka hit om två veckor! Men jag kommer sakna att gå upp på morgonen gå och se vart John och Tessan är och om vi ska käka frulle. Nu ligger de och sover så jag ska försöka packa lite så kan i äta frukost tillsammans.

I´m getting butterflies...


A for effort! F for resluts???

Jag vet inte vad det är med er kära läsare. Jag lägger ut en bild på världens mest ljuvliga barn och skriver under "Visst är han underbar?" och ingen skriver en kommentar om hur underbar han är. Det är nästan att så att jag blir arg på er. Men jag förlåter er för den här gången, men bättra er. Jag kräver verkligen inte att ni ska kommentera, förutom just på direkt frågot om hur underbar John är. Jag vill inte att han ska få dålig självkänsla. Det kan ni ta er!

Idag gjorde jag något modigt, Marie guidade mig genom processen och nu får det bära eller brista. Men om jag får säga det själv så blir det: A for effort, sedan får vi se om det blir F for results. Men jag vågade. Tack Marie.

Ikväll har jag för övrigt vart på ljusparty här hemma, handlade för hela 20 kronor. Det är vad man har råd med om man är fattig i Norge och får betala mer än 400 kronor för resan tillbaka.

Som vanligt har jag delade känslor om att åka hem. Jag längtar efter häng med Ewa, Annika och Jessica. Herregud jag längtar till och med lite efter jobbet, ja eller mest efter mina arbetskamrater. Men nu är det saker här hemma som lockar med. Men jag ska ju hem om två veckor, wiiiie. Då blir dte till att fira mamma, dricka champange, gå på fin resturang, spa, bada bubbelpool och tycka om min familj.

Men nya dagar väntar, och nya tidsfördriv, och allting liksom kräver mera nu


Du får mig

Du får mig
Det känns som allt kan börja nu
Jag ger mig


Jag sitter verkligen och tänker: tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen. Jag känner alldeles konfys. Ångest infinenr sig oftast när man inte gjort något sdom man borde som man inte vågar. Eller när man sitter ensam hos sin syster och hennes sambo och de envisas med att bli trött klockan 22,00 och jag blir pigg som en lärka.

Jag mår lite illa, jag kanske är lite trött trots allt. Det är intensivt att hänga med en sex månaders baby mest hela tiden. Men här är underverket jag spenderat osunt mycket tid med de senaste dagarna med om man tänker på att jag ska tillbaka till Norge på måndag kväll.


En månad gammal bild men visst är han underbar?



I close my eyes for a second and pretend it's me you want

Idag är planen att vara en bra syster, jag är alltså uppe helv sju för att Tessan ska få sova. Jag passar John, eller just nu passar John sig själv. Hna leker i gåstoel, då säger Tessan att man kan ligga i sängen och halvsova och lyssna på honom så han inte blir ledsen. Men när jag inte jobbar vilande natt finns det ingenting för mig som heter halvssova, antingen sover jag som en gris eller så är jag vaken.  Nu är jag alltså vaken.

Klockan nio komemr Lisa för att Tessan och hon ska gå på panduro som öppnar idag. Personligen ska jag vara hos pappa. Sedan ska vi ut till Tunis parkis och jag ska införskaffa ännu en loppmobil att ha.


Igåtkväll var dte mys på hög nivå. Fika hos Lisa Fisa med Tessan, David och John. Vi kollade på bilar till mig och myste med Lisas kattungar. Sedan bestämade sig de för att ägna sig åt djurplågeri, det vill säga avmaskning. Personligen fick jag då ansvara för patén. "Sätt ner patén Clara, sätt ner patén.!!!"

Nej men kanske gå och pussa John lite då.


Jag kan ha räknat sekunderna som gick

Jag måste våga släppa taget. Jag måste våga släppa taget.

Der är visst säsongs premiär på House ikväll, då vet jag vad Tessan och jag ska göra ikväll eftersom att jag försökte förklara för henne imorse hur sorgligt sista avsnittet av Grey's anatomy var som jag såg igår igen på tv:n och grät ännu mer. När Tessna frågade för tredje gången vem George var av alla gav jag upp och Tessan sa då: "Jag är mer en House-tjej, Clara."

För övrigt hade pappa och jag super mysigt idag. Jag klippte honom (rakade med msaikn), vi dansade lite och kramdes lite. Sedan berätatde jag för honom om mitt kätleksliv (icke existerande) och när jag sa vad tycker du sa han en helt obegrpligramsa, jag antar att han gilalde mina beslut.

No to self; sov inte med linser inatt, inte skönt imorgon.

P.S min svenska mobil fungerar igen, men jag kan inte skicka sms, men det har jag ju inte kunnat sedan i somras...


Jag fattar alltihop

Igår var en av de bästa och sämsta dagarna på hela hösten. I och för sig har dte inte vart så mycket höst än.
Först var jag på en halvtrist kurs om hot och våld på arbetsplatsen och efter det gav jag mig av till Oslo för att träffa Annika för en underbar kväll.

Vi var och tittade på operahuset, en av de vackraste moderna bygganderna jag vet. Sedan åkte vi till Oslos "söder" Grünelykka (stavningen). Där var vi på ett härligt fik där jag fick bestämma precis allt jag ville ha på min macka själv, sedan bästa grönsaksaffären. Köpte lite presenter till min moster, bland annat röd vinbärsenap. Sedan skulel Annika visa mig en underbar kjol men då var affären stängd och  Annika satt igång lramet. Sedan öl och smaskig pizza brevid Parkteatret där jag har underbara minnen från den första mars. Natten jag nästan kunde ta på Lasse och då världens sötaste och bästa John föddes.

Men efter solsken kommer regn. Mamma ringde och gav mig besked om att pappa var dålig, jag insåg snabbt att jag var överflödig i landet Norge och imorse klockan 07.49 satte jag mig på ett tåg till Katrineholm. Igår var pappa fördärligt dålig idag mådde han bättre men han är inte som vanligt. Han har väl ett skov kan man säga.

Idag var jag hos världens bästa pappa och matade honom, jag klappade honom på kinden och kilade honom lite i huvudet. Det känns fint att vara hemma och jag blir nog kvar ett par dagar, jag vill vara lite hos pappa och inte ha massor av annat att tänka på. I helgen gäller mina familj och allra mest min pappa. Jag vet att alla här hemma förstår det och det känns himla skönt.

(Om ni vill ha tag på mig får ni ringa på min norska mobbe för idag hade jag sönder den svenska. Alla mina tekniska prylar faller isär just nu) 

Nu ska jag sova eftersom att jag skrapde ihop hela 2,5 timmars sömn igår natt då jag låg och vred och vände på mig hela natten och längtade till att klockan skulle bli så mycket så att tåget gick hem.

Helgen

Jag ska fira helg på onsdag, då är jag äntligen ledig. Jag har jobbat som en liten idiot nu... Dubbelpass både igår och idag och sedan ska jag jobba i natt med. Sedan kväll imorgon. Yey. Ni kan kommentera nu hur duktig jag är nu. 

Josse har vart här i helgen och hälsat på Ewa. Det är underbart när Josse är här ch Ewa är på jobbet för då diskar hon och donar. Jag har inte diskat på flera dagar. Lovley.

Körde för övrigt tio mil på jobbet idag enligt datorn, tur att jag har jobbat elva timmar då. Annars hade jag bara kört bil. 

But I've got to think twice
Before I give my heart away


Nej iväg till jobbet igen. 


Till T

Tessan vill höra hur den braiga låten lät, så här har du Tessan:



Celebration

Alltså dte finns två radiokanaler jag lyssnar mycket på här i Norge NRH ocg Radio1. Och jag kör ju bil otroligt mycker i jobbet så då spelar det roll vad jag lyssnar på. Nu har jag jobbat ganska inensivt idag och igår och ska göra det imorgon med. Saken är den att de har Madonnan weekend, jag brukar inte ha något emot henne. En eller två låtar är ju helt okej. Fast höra hennes röst och hennes låtar hela tiden dte är faktiskt ooooooolidligt.

Men då fick jag byta till de lite trista radiokanalerna, men saken är ju den att de faktiskt spelar bättre musik. Bland annat:







Lyssna och njut. Det gjorde jag på jobbet i alla fall.

Just a girl


Kan man låta bli att älska detta?

Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen

På måndag är det ännu en årsdag; 21 september är Internationella Ahlziemers dagen. Fan vad party.


Nej, jag är inte ett dugg bitter.

För jorden är rund

Jag skickade ett desperat mail igår kväll till MDH och frågade om man kunde anmäla sig försent till Högksoleprovet och om man betalade med kort var det så klart att man kunde det. Ibland blir jag så glad. Så nu ska jag trots min vimsighet gör det där provet.

Ikväll ska dte bli fyllebowling med Michelle, vad gör man inte i Norge liksom? Nej, jag längtar till kvällen.


Det kallas tvivel

Jag var nyss uppåt sedan upptäckte jag min tabbe med högskoleprovet och damp ner i en dal. Men nu känner jag mig helt ok, Ewa min sambo och eviga optimist sa att livet är inte kört bara för att jag missar ett högskoleprov utan jag får bara ge mig fan på att klara det fett mycket bättre nästan gång.
Och jag är ju ändå halvt om halvt inställd på att börja plugga det våren -11. Då hinner jag ändå göra högskoleprovet två gånger.

Jag vet inte vad jag gör om jag inte kommer in på psykologprogrammet. Men det kan jag inte tänka på nu, jag måste se positivt på saker. Jag kan inte vara pessimist längre. Desstuom har jag lite fjärilar i magen när jag tänker på framtiden. 

Josse, Ewas vän och stöttepelare kom idag. Vi har ätit räkor, ost och kex och pratat om killar, bantning och allra mest utbildningar. Känns som en riktigt tjejkväll va? 

Världens klantigaste

Jag är världens klantigaste människa, jag lackar på mig själv. Helt ärligt jag skulel kunna hoppa från balkongen.

Jag har glömt anmäla mig till högskoleprovet. Kill me now please...

You spin my head right round

Jag har haft värsta najs kvällen på jobbet Jag hann knappt börja innan jag sluatde känns det som. För övrigt blev jag och en dement tant osams, hoppas hon har glömt det till nästa gåmg jag ska dit. Men hon var så otrevlig mot mig och då sa jag till henne att hon var oförskämd och särade mig, då sa hon till mig att jag var alldeles för bestämd och snipig.

Vill för övrigt tacka Madde för pratstunden ikväll och dina goda råd. Ska försöka minnas att dte är din dag imorgon.

If you love me, won't you let me know?


Working tonight

Plötsligt gick jag från tre lediga dagar den här veckan till att jobba åtta dagar i sträck. Känns ändå relativt bra. jag behöver ju verkligen jobab lite extra så jag inte blir fattigare än vad jag redan är.
Men jag ska jobba ett väldigt udda pass ikväll 18.30-22.30. Känns väldifgt underligt, samma pass på fredag kväll.

Nu bör vi för övrigt tycka lite synd om Ewa, i lördags hade hon värsta astmaanfallet och fick åpka till legevakta mitt i natten och idag har hennes dator gått sönder. Ibland suger nog livet.

Nej nu ska jag hoppa i lite andra kläder och susa iväg till jobbet. Hasta la vista!

Kräftskiva



   

     

   


Oh gosh

Alltså det här kan vara den snyggaste kille som någonsin funnits.



OM jag har honom som bakrundbild på datorn.

Lördag

I lördags så hängde jag först med John och sedan var jag på kräftis. Men en annan sak hände i lördags, min fina farfar hade födelsedag. Han skulle fylla 91 år då. Fett gammal farfar man hade.

Jag minns när jag var liten och gick på Hammargärdet, då gick vi och åt på Skogsgläntan. Varje gång man kom nästan varje dag satt farfar där och tog en cigg. Min lilla söta farfar. När jag gick i sexan dog farfar, om man saknade honom så när man gick till matsalen då.

Idag sa Tessan att hon och Anna brukade få Japp av farfar. Världens snällaste lilla farfar, fast inte när han körde å de andra gamlingarna med rollatorn. 
Jag önskar jag hade en bild på honom som jag kunde lägga upp här.  

En eftermiddag med John

Fick en hel eftermiddag själv med hjärtat.


JumJum älskar sina haklapp. Men hans gammelmormor tycker att den är såååå ful. Jag bryr mig faktiskt inte.


Här äter vi med hela ansiktet.




JumJums favoritleksak; hoppgungan.

En helt ny värld

Jag har hittat en skiva på spotify jag gillar: Disneys greates love song. Jag vet att jag är tönt.

Jag är hemma igen, jag har alltid en liten livskris när jag reser tillbaka till Norge. Idag bestämde jag mig för att säga upp mig när jag kom fram och sedan resa hem igen och bo hos Tessan, David och John. Jag skulle äska vårt lilla kollektiv, Tessan skulle kunna börja jobba på Västereng igen och spara sin mamma dagar och jag skulel vara hemma med John eftersom att jag ändå skulle vara arbetslös. Nej, men jag kanske borde tänka på detta.

Nu ska jag och Ewa gå och köpa lite krubb. Ewa har vart dålig i helgen, taxi till legevakta mitt i natten med astmaanfall. Så ikväll ska jag bjuda henne på mormors inkokta päron och vaniljglass. Sitter finfint i kistan.

Ska lägga ut lite bilder sedan från helgen.

Svinisen

Idag ska jag hem. Tjoho vad glad jag är.

Siri från Manpower ringde mig idag och frågade om jag ville jobba i helgen, vi har väl inte talats vid sedan i maj. Jag trodde faktiskt att hon glömt mig. Men så ringer hn mig och erbjuder att jobba lite extra på ett sjukhus i Fredriksstad. Gastro- och cardioavdelning. Jag känne rmig lite sugen, men ändå inte. Jag känner mig på tok för oslipad för att sätta min fot på ett sjukhus igen. Men egentligen är det väl bara att hoppa på det. Erfarenhet skadar ju inte.

Jag underviker svinisen allt vad jag kan genom att äta massor av vitaminer. Igår och idag har jag moffat apelsiner. Eller bapelsiner kanske jag ska säga.


Från kylan in i värmen

Folk som är födda 88:a har vist bestämt sig att dte är året att yngla av sig i år. Eller att man bli på tjocken i år i alla fall.

Personligen känner jag mig lite skeptisk till barnskaffande än så länge. För att inte säga väldigt. Tur att jag har lilla John som subsitut. Jag kan pussa och krama honom när han vill tänkte jag skriva men så kom jag på att nej det kan jag inte. Men på lördag ska jag i alla fall kidnappa honom och ha honom ett par timmar för mig själv. Men med min tur kommer han väl skrika oavbrutet.

Jag sitter här och väntar på att klockan ska bli mycket så att jag får gå och lägga mig så att det snart är dags för torsdag och hemresedag. För övrigt ringde Annika och underhöll mig en stund nyss. Lovley att hon är tillbaka i trakterna. För hade jg semester, sedan var hon i Tromsö och sedan hade hon semeter. Så det var inte direkt igår men nu ska det hängas! 


Theme song

Alla människor på en theme song som gör dem glada och kan uppmuntra dem. Det ska vara en neutral sång, man ska inte ha några minnen till den.
Jag tror jag har funnit min, jag tror jag håller tyst om den. Men om det är en sång man ler när man hör och som man vill skutta runt till då tror jag det är rätt.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Jag får liksom ingen ordning ordning på mitt liv
dte kan va' så förfärligt
det kan va' så bra

Jag har så mycket att se fram emot just nu:
- Hem i helgen
- 10/10 fyller mamma 50 år alltså hem bo på hotell med heeeela familjen (ja, förutom pappa då) och gå på ansiktbehandling.
- 24/10 hem igen för att göra högskoleprovet och krama Hanna en sista gång innan hon drar.
- 12/11 Lars Winnerbäck, Olso spektrum
- 5/12 Backstreet boys med Jessica och Mads ;)

Sedans ka jag försöka klämma in ett besök till Sandra i Götet innan jag åker hem innan jul.
Just nu är det bra, men någonstans här blir det väl förfärligt igen.

Jst nu har jag smaskat i mig en smoothie med hallon, blåbär, mjölk, avokado, linfrö och solrosfrön. Jag funderar nu på att sätta på Stolhet och fördom, gamla versionen och ha den på i bakgrunden när jag plockar här.


Packning

Nu har jag gjort mitt bra för idag. Eller mina måsten. Jag har vart med S som jag är stöttekontakt till på Mai-sentret, ett "dagsenter" för psykiskt sjuka. Seda följde jag hene hem igen.

Idag ska jag packa, tvätta och städa lite tänkte jag. De r ju inte jobbigt att tsäda när man inte har sunkigt liksom. Att dammsuga då går av bara farten.
Innan jag packar måste jag dock göra en planering, annars får jag med mig alldeles för mycket hem. Som vanligt.

Idag är det onsdag, dagen före torsdag

Imorgon är dagen D jag åker hem till mamma igen. Som jag längtar. Jag förbannar tanken på att jag tar det senare tåget ifall jag eventuell skulle få jobba på förmiddagen. Vilket jag så klart inte fick bara för det.

Det spelar ingen roll hur ofta jag åker hem. Jag har ändå samma pirrig känsla i magen när det närmar sig och längtar och längtar. Jag vill se hur mycket John växt, jag vill se hur det går med mormor och morfar hus, jag vill se Lisas kattungar, jag vill se hur mamma trivs i sin tillfälliga bostad, jag vill hälsa på pappa och klappa honom på kinden, jag vill snacka med Georg om hur dte är att bli stor och börja skolan, jag vill träffa kompisarna där hemma eftersom att telefon är ingenting jämfört med att träffa dem in real life.

En del kommer till Norge för att spara massor av pengar, jag kommer till Norge för att spendera dem på resor hem. Men så länge jag känner jag jag vill och behöver åka hem så känns det okej. Mne nu ser jag fram emot en helg av massor att göra, som vanligt....


Your my first, my last, my everything

Jag och Ewa har spenderat en god stunde nerbädadde i soffan tittandes på Ally McBeal. Ewa loves it, jag hgar lite svårare att älska det men dte är nog mest för att jag aldrig har tittat på det. Jag fattar liksom ingenting. Men mysigt är det att ligga nerbäddad i soffan är det i alla fall när vinden vinder utanför.



Nu se ifall jag kan hitta Roast på Berns på Kanal 5:s hemsida. Jag älskar bara roasts.


You think you're backed in to a corner

Jag har haft en trist dag på jobbet. Människor som har ont som jag inte kan göra något åt. Människor som inte orkar gå längre som jag tvingar att gå längre. Ska jag inte ta hand om människor på mitt jobb? Eller är det att jag jobbat dag sex dagar i rad och alltså sovit alldeles för lite? Eller är det att jag alltid blir lite depp sista dagarna innan jag ska hem till Sverige för att jag längtar så himla mycket.

Jag tror jag ska riga mamma ikväll och klaga av mig lite, mamma är min klagomur och jag älskar henne så mycket.

If you want to be a star

Igår var jag och Ewa på Egon och åt, kom ju på att jag hade kameran med mig på vägen hem.


Ewa kör lirte Grease i den här posén. Snygg jacka va föresten?


Fnittrar. Börjar snart bli för gammal för det tror jag. Haha


Jag skulle även lägga ut en bild på mina tår som jag målat så snyggt i lila men när jag tittade på bilden såg jag att jag var tvungen att måla ett lager till. Så dte blir det och sedan sova. Jag försöker vända på dygnet. Ha inte så mycket att välja på om man jobbar dag sex dagar i rad känns det som.
Men på onsdag har jag ledigt, elelr jag och S som jag är stöttekontakt till ska träffas. Men dte är bara trevligt att han något inplanerat.

På torsdag blir det Sverige!!!

Tanke

Nu har jag suttit ch tänkt på apotek en stund efter förra inlägget och tänker att jag kanske ska ta och bli apotekare... Och om det blir konkurensutsatt så kanske dte blir fett bra betalt med. Frågan är om jg skulel passa som apotekare, jag tror faktiskt att jag skulle tycka att det var spännande.


Poli

En ska jag gillar med Norge är deras ideér om monopol. Som att lite av alkoholen är på monopol och att apoteket ej är ett monopol. ag avskyr monopol, det kryper lite i kroppen på mig nr jag tänker på det faktiskt. Norge de gillar inte heller monopol så mycket, de har Vinmonoplet aka. poli. På vinmonopolet säljs staktspirit, vin och speciella öler som inte finns i mataffären, som typ typer av lageröl och sådant. På mataffären här kan man köpa öl, cider och alkoläsk. Ja det är väl till en viss %-gräns de får sälja.

Men det jag gillar bäst är att de inte har monopel på apotek. Som idag när jag gick förbi Apotek1 som det heter här i Norge ett av apotekten. Såg jag veckans erbjudade. Halva priset på massor av saker från AKO, hur ofta är det liksom erbjudanden på apoteket i Sverige? Visst det har väl erbjudanden men inte alls på samma sätt. Här i Norge kan jag välja att gå till Vita apotekt som ett annat apotek heter ifall jag inte tycker att personalen på Apotek1 inte var särskilt serviceinriktade. 

Jag älskar att Sverige inte ska ha monopol på apoteket längre!!!



 

Shine som light over me

Ikväll har jag och Ewa haft söndagsmys. Först blev det att käka på Egon. Jag älskar att jag hade med mig kameran för att ta kort på Egon goda mat och kom på det när både jag och Ewa länsat tallrikarna.
Sedan en glass på macken och hyra Skotten i Knutby. Ewa och jag har just sett färdigt på den, jag sov en del. Men vi förundras över att detta har skett på riktigt, jag kan inte föreställa mig hur en person skjuter två av sina vänner för att de ska komam till Gud och att han ska bli en renare människa. Vrickat är ordet.

Men en mysig kväll har det vart. Nu blir det att hoppa i bingen för att palla morgondagen.


Lite av varje

Här är lite vart sminket syns lite och lite deformerad hals.


I mean, deformerad hals liksom

Alltså jag sitter och tittar på bilder från Nyår med Mamma Hilton alltså nyårsafton 2007-2008. Alltså jag var verklign fett snyggt sminkad. Men på alla bilder å mig har jag en helt deformerad hals så att jag inte kan lägga ut några bilder. Jag minns att jag stod och sminkade mig, jag hade mörkgrön ögonskugga. lös, som hamnade överallt. Sedan plötsligt har jag grön över heeeela kinden. jag minns att jag skrek på Madde med en galet arg stämma: Blanda en grogg. Och den ska vara stark!!!

Kanske därför för att kvällen slutade som den slutade. In i dimman bara.

I've been searching my soul tonight

Idag på jobbade pratade jag, Helene och Michelle om att det skulle följa med mig på tur till Sverige en helg. Jag sa att det får nog bli efter att min mamma har flyttat in i ett hus för just nu bor hon i husvagn. Michelle tittar på med mig lite medlidsam blick och fågar ifall mamma flyttat ifrån typen sin. Gulligt tyckte jag, jag skulle tycka andra mammor som flyttat in i en husvagn var lite underliga, men Michelle hon tror alltid att det finns en bra anledning till allting.

Så här komemr den mycket enkla (eller inte) förklarningen:
Min mamma hålelr på och bygger ett hus till min mormor och morfar. De ska flytta från gården till ett mindre och mer lättskött hus. Mamma ska flytta in i mormor och morfars hus. Min moster Helena och hennes familj ska flytta till vårt hus (mammas och pappas). De var tvgna oh flytat hit i god tid eftersom att Georg började första klas här och att Helena började på sitt nya jobb nu. Därför behövde de mammas hus. Och mormor och morfars hus är inte klart än, och eftersom att mamam är ensam boende så får hon flytta in i husvagnen eftersom det är enklast. Förstår ni?
Sedan i förklaringen för Michelle emd började jag veckla in att pappa är gift med mamam men de bor inte ihop för min pappa bor på ett "sykehjem".   

Jag älskar min familj men ibland är de fett krångliga.

Känn handen kring din hand

Vackrast just nu.



Jag väntar inte på det och jag längtar inte.

Jag gillar att vara sambo, oftast :)

- Aj det var nåt som bet mig, jävlar vad ont det gör.
- Det var jag.
- Oj, vad snabb du var.
- Ja, jättesnabb.
- Jävlar vad ont det gjorde.
- Nej, nu gör det inte ont längre.

Inte cascada inte

- Vad är det vi lyssnar på?
- Ja, det var verkligen skitdåligt.
- Nej, det är bra. Det är en sådan här man håller på sidan och spelar på. Åh vad heter det? Harrrrrpa


Kanske borde jag sett

Jag har haft en intressant dag på jobbet. Jag jobbade på Vest, alltså inte min vanliga avdelning. och jag hade en lista jag var riktigt nöjd med, det gick faktsiskt ganska galant skulle jag vilja säga om jag får vara självkritisk. Sedan åkte jag och sex stycken andra till A-hus och gick upplärning på påsdialys. Det känns rktigt späannande faktiskt, jag kunde verkligen ingenting om det innan, jag kan nog egentligen inte så mycket nu heller men jag kan lite mer i ala fall. Jag älskar verkligen att lära mig nya saker om jobbet. Sedan hände en trist sak när jag skulle hem, jag hade fått en p-bot. 700 norska kronor fattigare, yey.

Just nu lagar jag mat, grönskerna står i ugnen. Till det ska det bli köttfärsbiffar i ugnen. Ana, det är virlökscurry krydda på grönsakerna föresten.

Jag har reflekterat över en sak här i Norge som jag inte gillar. Det kallar homosexuella för homofiler här. Jaf gillar det inte. Det känns mer som att man liknar det vid pedofil, nekrofil eller någor annat otäckt då. Eller är det bara jag som tänker så. För i så fall borde man kalla hetrosexuell för hetrofiler då och det tror jag inte att man gör. Men vad vet jag??

Gemensamt intresse

Tessans bästaste bästis Anna och jag har ett gemensamt intresse. Nämligen bloggar och ännu mer lite specificerat hälsobloggar. Till skilland från mig sig lever Anan som hon läser. Jag ska börja försöka. Jag får helt enkelt sätta upp mål här och redovisa dem.

Men två nyfunna bloggar som jag och Anna gillar är:
Mollys hälsoblogg
och
Fullkornsfia

Kolla in alla Mollys grötrecept liksom, jag förstår ingenting. Gröt till frukost, jag tänker trist havregrynsgröt medhemkokt äppelmos. Molly hon tänker massa got. Jag måste helt enket ändra tankesätt.

Mitt delmål nummer ett: Äta frukost.

Reaggeton

Marie älskar reaggeton av någon anledning. kanske för att hon är kund på spanska jämfört med mig. Hon har även försökt få mig att förstå fenomenet och hur underbart det är. Nu börjar jag förstå varför Marie älskar det...


Vem älskar inte Shrek liksom?

Framme

Jag hittade min kamera när jag och Ewa städade. Najs. Så om jag orkar ikväll ska jag nog bjuda på en bild i min nya hårfärg. Just nu har jag duschat så då blir det ju inte så bra, va.

Kamera

Min kamera är fett borta och jag har ingen aning om vart den kan tänkas vara. Alltså inte en susning. Jga ksulle ju leta på den igår, men så fick jag bättre saker för mig. As usual.
Jag hann i alla fall med att baka bröd igår, men inte på det sättet jag ville eftersom att det inte fanns bikarbonat i affärerna här. Och inte det grova mjöler jag letade efter, och inte vetegroddar... De har tydlighis inte samma bakkultur här. Men jag bakade ett annat gott bröd igår med massa linfrön och solroskärnor. Det var riktigt gott.

Ikväll ska jag kanske träffa Jenny från jobbet och gå på bio. Mysigt!

Dagens planer

Nu har jag verkligen sovit och njutit extra länge av min lediga dag. Men jag har inte sovit till nu, vad tror ni om mig? Jag vaknade för en halvtimme sedan...

Så dagens planer:
Baka bröd
Göra lite matlådor
Laga kvällsmat
Leta fram min kamera
Storhandla
Men först en promenad

Känns som en bra planering för dagen.

Plans

Dagens planer fallerade plötsligt. Jag hade planer med S som jag är stöttekontakt åt på förmiddagen, men hon var sjukt. Alltså att arbeta 50 % is killing me. Jag går bara och tänke rpå hur lite pengar jag kommer få, och alltså det kommer ju inte bli skitlite. Men ofta man vill jobba 50 % när man är 21 år, då ska man jobba hela tiden ju.

Så vad ska jag göra idag då? En promenad får det bli i alla fall. Men jag ska sova en stund till, jag har sovit himla dåligt på jobbet inatt.