Jag vet vem jag är nu, när jag är hos dig

Imorgon är det nyårsafton, jag läste på Aftonbladets hemsida att Scarlett Johanson säger att hon växt ifrån nyår. Jag kan inte annat än hålla med. Nej nu ljuger jag, men däremot så ska jag jobba på nyårsaftonskvällen och natten. Känns faktiskt helt okej, trots at jag är med i planerar tråden på facebook och läser om allt de ska göra.

Mamma sa att hon funderarde på att gå och lägga sig innan tolvslaget i år och jag håller med. Jag vill sova, sova är dte bästa jag vet i alla kategorier. Så kanske om man sove rinte det nya året. Jag vet ju i och för ig att varken mamma eller jag kommer att sova in det nya året men jag kan säga att tanken lockar.

Så nu passar jag på att önskar er en riktigt god fortsättning.


Nyårsafton 2007, den berömda Mamma Hilton festen


Nyårsafton 2008, hos Julia

I år blir det i alla fall städat och lungt på nyår. Känns skönt. :) Och till er andra ta det lungt imorgon, somna inte i någon snödriva när det ska bli så kallt.

SJ

Jag måste ju berätta om min tågresa hem till Norge, jag brukar älska att åka tåg i vanliga fall. Men om jag säger så här, om det gjorde ont på tåget att jag tog och sköt det med en hagelsvärm skulle jag gärna gjort det efter den resan i måndags. Skulle ta 15.38 tåget hem. Mormor och morfar skulle skjutsa mig, när man är med dem är man alltid ute i god tid, gärna en timme innan sådär. När vi kom till Katrineholm så var tåget försenat en halvtimme, jag gick med russina på Koditori Sultan och åt världens godaste biskvi. Sedan satt jag mig för att vänta på ett tåg som till slut blev 1,5 timmar försenat från Katrineholm.

När jag satt där på tåget så att jag brevid någon tomte med en lustig jacka. Och frös och alla andra såg ut att må prima upptäckte jag. Så tittade jag på fönstret där jag satt. Det var is på insidan och drog riktigt kallt från det, jag tackar tomten med den lustiga jackan för att du lär jackan hänga så jag kunde hänga på den mot fönstret.

När man är så försenad är det ju vi som får stanna och vänta på alla tåg för de andra tåget för guds skulle inet ska bli försenade. Vi fick vänta överallt kändes det som. Och när vi till slut kom in i Norge 2 timmar och fem minuter försenade så gick bromsarna sönder av kylan.
Men lokföaren var en stabil kille så han fixade det hela, så sa han nu ska vi åka i högtalarna. En sekund senare sa han nej dte ska vi inet för nu har bromsarna dryst fast, jag hoppas verkligen att vi kan ordna det här snabbt. Och mest av allt hoppas jag att värmen blir kvar i vagnarna.

Till slut kom jag fram, 23.20. För första gången på hela kvällen hade jag ite flyt i och med att jag kom till bussen precis när den började åka men att den stannade och väntade på mig.

Tack SJ! Jag hatar er inte men jag är besviken.

Pappa


I just wanna be happy

'Cause all of the stars have faded away
Just try not to worry, you'll see them some day
Just take what you need and be on your way
And stop crying your heart out

Kvällen av ångest, kvällen innan jag åker hem. Plötsligt så känns min lägenhet, stor, tom och kall. Definitivt ingen Ewa och defenitivt ingen Annika. Jessica är inte heller där hon är kvar här hemma i Sverige ett tag till. Det börjar kännas som att det blir tuffare och tuffare att åka hem. Eller så känns det tuffare för att jag vart hemma längre den här gången.
Ingen julmat längre, inga tupplurar med världens bästa John på armen.

Dagen idag har vart underbar. Först världens godaste frukost, hur ofta äter man liksom jansson till frukost? Sedan fixade jag lite med gamla flyttlådor. När jag hade vart duktig tog jag tag i det roliga, jag åkte till Husby, där jag bodde förut och hälsade moster och kusin. Tittade på hur det har fixat och donat där, de har det så mysigt. De har världens snyggaste kökssoffa. Men Georg var inte helt nöjd med den. Han tyckte att den var lite för grön, skiten syntes alltför bra på den. Han är för gullig.
Sedan lunch hos mormor och morfar. Ivar var också där så då fick man lite uppdatering om Bärsta-släkten. Tog sedan mammas bil (eftersom att min är skruttibangbang) in till Schårby och hälsade på finaste pappa. Han var lite mosig idag och alleles röd i ögonen. Jag bad dem skicka in sjuksköterskan till honom imorgon, det känns inte som att han förtjänar en ögoninflammation stackaren.
Ikväll har jag bara myst med mamsen och RD, vi har tittat på Austrailia och ätit upp det sista julgodiset. Jag satt dock mest och läste bloggar.

Dock har telefonen vart alldeles för tyst ikväll.

So what if it hurts me?
So what if i break down?
So what if this world just throws me off the edge
My feet run out of ground
I gotta find my place
I wanna hear my sound
Don't care about all the pain in front of me
Cause i'm just trying to be happy

Karma

Det kan bara vara karma när man kör av avgassystemet på julafton va? Alltså jag har i alla fall aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, men bil har gått från Röda Rut till Skruttibangbang. Carma sucks...

Men julen blev underbar i alla fall, John lättade upp annars den annars ganska sorgliga stämmningen hos pappa. Lunch hos Barbro, sedan och tända ljus hos farmor och farfar. Kvällen spenderades här i Hällberga. Det var nog faktiskt en av de bästa jularna på länge...

Nu blir det till att åka ut till mamma i snöovädret, träffa pappas släkt där. Sedan ikväll är det utgång med alla de bästa!!!

If I go crazy then would you still call me superman?

Jag har kännt mig som superwoman i ett par dagar kan jag villigt erkänna. Jag och Tessan har städat, bakat, kokat, griljerat och fejat så dte har stått härliga till. Handlat har vi med gjort. Jga är alldeles slut. Men det är imorgon jag egentligen behöver min energi. Fast jag tror att någonstans där inne i hjärtat finns det lite speciell energi för julafton undangömt med alla andra saker man ler när man tänker på.

För när jag tänker på imorgon ler jag. Jag känner att jag lyckats ganska bra med mina presenter. Vi har en underbar gran här. Vi har lagat god mat och gott godis. Det enda jag kanske ångrar såhär i efterhand är väl att vi gjorde skinka och köttbullar tillfrukosten imorgon, frukosten som vi ska äta hos Davids moster Lena och inte ska ha med något alls till. Vi trodde vi skulle vara hemma här och äta...

Sedan undrar jag lite varför man inte tidigare tänk på halvfabrikat, lussebullemix och mjukpepparkaksmix: I love you. För man hinner inte med allt när man har små barn här hemma. Säger jag som inte ens har barn, men jag har en liten krävande systerson sover här i ett rum brevid.

Dagens tack går till Kelly som hjälpte mig slå in klapparna och fixa med granen. Trevligt med sällskap när man fixar med julgrejer med, för det är det jag längtar efter nu. Att umgås. Umgås i stora lass.

Jag längtar efter att få krama pappa, mamma, systarna, John, mormor och morfar. Som jag längtar efter att få sitta ner med min familj och äta gott och skratta tillsammans. Säga vad man vill men julen är det bästa som finns eftersom att jag får hänga med världens bästa familj.

God Jul på er allihopa. Jag hoppas att ni får en lika trevlig jul som jag tänker ha!

My life would suck without you

Jag sitter med världens bästa och vildaste John i knät. Vad skulle jag göra utan honom?


We only meet once but once was all it took

Bråda dagar här i Svedala. Jag njuter för fulla muggar. Hänger mest med ayster och John. Träffar övriga familjen med när det hinns.

Kort uppdatering kommer här innan medvetlösheten slår in i alla fall. 
Bilresan hem kräver väl egentligen ett eget inlägg. Jag som hade lovat alla att dte skulel bli många pauser och så fort jag blev trött skulel jag stanna. Men på grund av ett bilhaveri utanför Karlstad blev det att köra resten av vägen hem i ett sträck. Jag vågade inte stanna av rädsla för att inte komma hem.
Det skulle ni med kan jag säga om er bil också tvärdog på en enkelfilig-motorväg. Men hem kommer jag efter tre stopp till, varav två var i en rondell.

Väl hemma så har jag julstädat med Tessan. Vilket inkluderar att pröva lite husmorstips som att hälla coca cola i toaletten och spruta röfvinsvinäger i toaletten så att man inte kan gå in på badrummet. Och att grannarna frågar vad man håller på med då det luktar ända ut på gården.

Julboird med Tina, Per och Jenny. Sovmorgon med John också, jag skulel passa John så att Tessan och David fick sova men när han och jag gick upp vr Tessan och David redan vakna...

Middag med svingoda hamburgare hos mamma.
Julklappsshopping på stan idag. Mormor var med, hon var stressad, mycket stressad. Häölften av sakerna hon skulle köpa fanns inte ens. Men hon införskaffade en underbar julkapp till John.

Ikväll har jag vart hos finaste Sandra och Robert, käkat kina-mat och mysrt med Leia. Även liten tvångshållning av henne eftersom Sahndra tycker dte är otäckt att borsta henne på magen. Där var det skrikfest ör fulla muggar.

Nu ska jag väl sova då Tessan och jag ska försöka ta oss in och handla all mat för jul. På eftermiddagen ska det bakas julgodis. Med Tessans och mitt humör kan det behövas lite energi för det...

En liten fundering

För övrigt om man skriver på google att man vill till Esilstuna och ingen gata utan nedast staden leder de mig till Järntorget. Ska det vara Eskilstunas stolthet eller??

Hem imorgon

Nu sitter och och tittar ut min färdrutt hem för imorgon. Väg 22 ända ner till Momarken sedan ska jag försöka hitta E18 där Sedan raka vägen hem...
Det ska väl kunna få. 5 timmaroch 39 minuter enligt google.

För övrigt har den där förbannde hissen gått sönder igen så jag ska ställa all packning i hallen och åka hem efter jobbet imorgon och hämta det och hoppas på att de har lagat den. Hissen har väl gått sönder minst fem gånger sedan jag flyttade hit. Kan man reklamera en hiss?

Ambivalent

Jag ska åka hem på torsdag. Som jag glädjer mig. Men nu ville Jessica att ajg skulle vara kvar till lördag, hon ber till vädergudarna för snö. Men jag tänker nog tyvärr trotsa dem Jessica och åka hem på torsdag i alla fall. Det kommer 52 fredagkvällar till nästa år ju.






Glader

Jag ska inte gnälla för idag har jag fått min andra lön och den var större än vad jag trodde. Det blir nog allt ett par nya skor i julklapp till mig själv.

Gnällpelle

Jag är ledsen, jag är en dålig bloggare och som grädde på moset är jag en dålig människa idag. Jag har ointe börjat packa tills jag ska hem på torsdag. Jag har inteskrivit mitt julbrev som jag ska skriva till johan och Kitty. Jag har inet förberett för matlagningen imorgon som jag skulle göra ikväll. Ikväll på jobbet trodde en att jag var en bicth, men jag är ingen bitch jag är ett kontrollfreak och hade inte koll.

Visst är det himla synd om mig? Eller kanske inte. Egentligen är jag en gnällig jävel bara.

Jag hejar på The Playtones ni Dandbandskampen


Ledsen

De finns mycket åt tt vara ledsen för men ikväll tänker jag vara det för att nästa Greys Anatomy avsnitt alltså epis 11 säsong 6 inte har premiär förren den 14:e januari i USA. Buhu!

Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt

Ledig i ett dygn!! Fy fagerås vad skönt. Jag hade ju två lediga dagar när mamma var hör men det är full fart när man har sin bästaste mamma på besök.

Jag ska berätta lite om mammas besök tror jag allt. Mamma kom i onsdags kväll, jag jobbade på dagen. Så skön dag, jag var färdig tidigt och kunde hjälpa de andra och glida lite bara.
Sedan åpkte jag hem och dammsög det sista inför att mamma skulle komma. Sedan tog jag Röda Rut till Lilleström för att stå på perongen och möta mamma. Och det var underbart att se henne kliva av tåget.
Hon fick en snabb rundur av Lörenskog, balnd annat fick hos se mitt jobb, Metro och Ahus.
Sedan var det gemensam middag med Ewa och Helen på EGON. Alltid lika gott. Efter middagen gick vi och hyrde film, The proposal. Jag hade redan sett den så jag somnade med gott samvete mot Ewas axel.

Lördagen vakande min mamma i ottan bonde som hon är. Klockan 05.00 hon uppe och duschade. Klockan halv sex kom hon och la sig i sängen och började berätta för mig om sin hemska dröm och om alla glöggpartyn hon vart på. Jag som trordde att klockan var närmare nio lyssnade snällt. Tills jag fick syn på vad klockan var då tvingade jag henne att sova en stund till. Så jag fick sova till nio i alla fall.
Mysig gemensam frukost stod sedan på schemat. Klockan elva gick jag och mamma till Triaden och shoppade lite.
Sedan satt vi oss på bussen till Oslo, vi visste ju att Barack Obama skulle komma så vi var väl lite halv stressade över att dte skulle vara folk överallt. Jag bjöd mamma på en sparsam guidining i Oslo bestående av operahuset och Karl Johann. Sedan gick vi til rådhuset och såg Barack Obama. Dagens coolaste grej helt klart. Efter det titade vi på slottet vi avslutade med en öl på The Sotch man innan vi mötte upp Jessica och Mads för middag på Fridays.
Efter världens mest goda och mättande tre rätters på Fridays var det dags för nattöppet på Triaden. Jag handlade en underbar lila skjorta åt mig själv på 50 % och köpte en snyg tunika till Tessan till jul och nyår också på 50 %. Så lite fynd blev det allt.

Klockan 23.00 stupade mamma i säng efter en lång dag. Det visade sig sedna att dagen efter skulle bli riktigt lång med med hemresa, medaljutdelening och julbord.
Men den orkar jag inte skriva om nu, mina fingertoppar gör ont.

Inatt ska jag dricka glögg med balkongdörren öppen och önskar att du var här på riktigt.

Nothings forever in this crazy world

Nu ganska städat, ganska bäddat. Ganska jätte mycket längtan efter min mamma.

Jag ska ta en dusch och göra mig iodrning sedan är det bara att dra iväg till Lilleström för att plcoka upp världens bästa mamma.

Även bokat tid för att få dett snygga naglar innan min julferie. Jag har redan börjat önska mina brukare god jul. Jag längtar till jul med massor!

Weird world

Jag har haft en så bra dag idag. Jag var först hos S som jag är stöttekontakt åt. Vi tittade på Oprah och Doktor Phil och snackade skit.

Efter det så åkte jag, Ewa och Helen till Metro och shoppade loss. Som tokar. Jag köpte julklappar till ett par stycken. Sedan lite till mig själv med. Skönaste jobbarbyxorna ever, lite cremer och skit och sedan ett par vita converse. Premiär med vita för mig. Men de får vänta tills våren kommer. Lika bra att på att passa på när man har 40% på en hel hög med saker i "Ewas" butiker.

Ikväll fikade jag med Jessica på Jordgubbsflickorna och vi öppnade oss verkligen för varandra. Vi konstaterade att vi inte gjorde det å ofta så då passade vi på. Jessica berättade att hon och Hanna konstaterat att jag behöver en pojkvän. Det vet jag inte om jag tror på. Sedan diskuterade vi även var planerade sydentur och vilka vi skulle ha med. Detta kan bli riktigt riktigt bra.

Ni vet när man tänker jag hoppas att jag inte träffar den personen idag och så komemr man till ett ställe och så är den personen där. Det hände mig idag.

Close your eyes, make a wish

Alltså jag känner mig som jag är 100 år gammal efter den här helgen. Igår kände jag mig helt okej efter att ha fått sova två timmar i min egen säng. Jag älskar dig sängen! Sedan var jag och klippte mig, jag vet inte om jag älskar dte eller hatar det därför lägger jag inte upp någon bild än, men tydligt är dte att jag och frisören hade lite kommunikationsproblem. Berodde det på norskan kanske?

Efter klippningen åkte jag till söndagsöppet på Strömmensstorsenter. Vad skönt att dte inte är så mycket kunder på söndagarna hos optikerna, jag och Jessica hann ha Butger King-picknick i Brillelands trappa och gå igenom det mesta som hände under kvällen och natten.

När jag kom hem så var det dags för Skype-date med Marie. Det var så fint. Det får nog bli en tradition ja... Sedan lagade Ewas underbara mamma middag till oss tre. Kvällen började bli sen och jag var helt slut som människa. Halsen gjorde ont och ögonen klippte.

11 timmars sömn senare och en lugn frukost senare känenr jag mig som en människa. En människa med sjukt mycket träningsvärk, efter vad undrar jag? Klarar jag inte ens en lite fylla nu för tiden? Hur ska det då bli på juldagen???

In i dimman var det va?

Jag är slut som människa. Igår efter konserten blev det till att dricka vin med Jessica, Mads, Morten och Daniel. Det hela utvecklades till något annat än tanken var, men det är kul att språa utan att gå ut på krogen ibland med.



Värdparet


Söta onyktra Jessica


Morten han kan tydligen det där med vin...


Jessica och Daniel


"Jag kan ha 17 dubbelhakor!"


För att du är min bästa vän följer jag dig överallt, speciellt in i dimman.




"Mår du bra Jessica?"
"Jag mår jättebra."
Tre sekunder senare...
"Mads, jag behöver en påse!!!!!!!!!!!!!"

I'll be the one
Who will make all your sorrows undone
I'll be the light
When you feel like there's nowhere to run
I'll be the one...

To hold you and make sure that you'll be alright
'Cause my fear is gone
And I want to take you from darkness to light

There you were, wild and free
Reachin' out like you needed me
A helping hand to make it right
I am holding you all through the night

To hold you, and make sure that you'll be alright...





That's the way I like it

Igår var jag, Jessica och Mads på Backstreet Boys konsert. Vilken nostalgi det är. Otroligt mycket folk också. Jag älskar konserter och se alla fans och inse att man själv ligger i lä.

Här kommer lite bilder från gårdagkvällen:

Jag och Jessica taggar inför konserten.


Såhär ledsna var vi när vi fick sitta och vänta hur länge som helst.


Bakgårds pojkarna


Vi satt ganska långt ifrån, och jätte högt upp. Min puls var väldigt hög när jag gick upp av rädsla av att ramla ner igen och bryta alla ben jag har. Jag är ledsen Oslo spektrum men jag kommer nog inte tillbaka.


Så här bra tyckte vi att det hela var, ingnorera mina ögon bara. De gör lite som de vill ibland...

Sedan fortsatte kvällen i full fart framåt. Ska nog kunna klämma upp några bilder på det med.

We built this city

Kolla in det här. Snyggaste huset ever. Sandra om har gjort det på konditoriskolan hon har går på . Jag älskar att man säljer hus för välgörande ändamål. Och ni som är ltie tätare än mig, ni kan ju faktiskt ta och bjuda på huset med...

Så jäkla cool video


I wish I was special, so fuckin' special

Jobbig idag idag. Igår kväll när jag kom till jobbet som personlig assistent frågade jag vem som skulel jobba natten, men det är ju du svarade hon då. Hon som jag jobbar hos är underbar och släppte hem mig en timme så jag fick ta en dusch och packa lite kläder.
Men imorse skulle jag ju dårå gå tidigare till mitt andra jobb. Nej men de ringer och väcker mig när jag skulel vart på jobbet för en kvart sedan. Ooops.

Sedan har dage vart kaos, mediciner kvar på kontoret, mediciner som glömdes alltmänt, folk som inte är hemma, ingen som gav rapport. Underbart när dagen väl var slut. Dock jobbad ejag över 45 min, men det kan väl vara okej men tankr på att jag kom 45 min försent.

Ikväll har jag satt upp sådant som skulle vart uppe i lördags, en advetsljusstake och två lysande snöbollar. Mysigt mysigt. Även sitter jultavlan uppe som jag fick av mormor och morfar ¨på posten häromdagen. Mamma skickade mig en en adventskalender på posten. Dock inte med choklad, men den var ljuvlig. Jag ska försöka komma ihåg att ta kort på den och lägga ut.

Ikväll har jag ängnat mig åt att dricka årets glögg. Det var någon som sa till mig att dne inte var god, nej den var underbar!


Jag längtar så otroligt mycket efter att min mamma ska komma. Jag fantiserar om glädjeruset jag kommer få när jag ser henen på tågstationen och får ge henne en bamsekram. Det känns viktigt för mig att mamma får se mitt lv här, på ett sätt är det bra att hon väntade så länge med att komma för att nu har jag verklogen bott in mig här och hur konstigt det än är i Lörenskog hemma nu. 


Min söta mamma julen 2007 i Kittys julklapp.