Inte så smart, men jag är ju tjej

Idag har jag vart riktigt riktigt dum, en skam för kvinnosläktet. Haha.
Jag skulle tvätta min bil i en sådan här automatisktvätt på en bensinstation. Jag går inte och betalar, låter självklart peronalen övertala mig till den dyraste. Man fick ju en nalle på köpet. Sedan tar jag bilen till den här tvätthallen då, lår in min kod och ställer mig och väntar på att porten ska öppnas, och väntar, och väntar. Till slut går jag ut och kollar, nej ingen inne i hallen. Kollar på maskinen där jag slog in koden där står det klar. Så jag väntar lite till, tänker nej jag får väl pröva att slå in koden igen. Då fungerar det. Finally.
Kör in i hallen tills det lyser stopp stänger av bilen och väntar på att maskinen ska starta, och väntar, och väntar. ingder Tessan och frågar vad on tycker jag ska göra efterom att det lyser att jag står rätt. Vi babblar fram och tillbaka och till slut bestämmer jag mig för att ringa in till bensinstationen eftersom att jag uppenbarligen behöver hälp. Då får jag trösten av Tessan: De tycker inte du är dum, du är ju tjej.
Ringer in och frågar om den inte ska starta automatiskt. Jo, det ska den men jag står i torkhallen och inte i tvätthallen berättar tjejen(!) i telefonen lite hånfullt för mig. Jag skrattar och spelar på att jag är tjej när jag backar tillbaka för att stå i rätt läge. Men vad hjälper det när personen som fick hjälpa mig också är tjej och tycker att jag är en skam för kvinnosläktet?

Natt

Har hat en härlig dag även fast det inte blev något dataspelshäng ikväll. Somnade itället en stund på eftermiddagen och sedan ikväll har jag sett på Idol och House.
Imorgon ska jag träffa S som jag är stöttekontakt till och så ska jag jobba kväll med vår nya sykepleiere. Jag tror det var med henne i alla fall.

Jag har en tanke om att jag ska försöka skriva menyer till mig själv måndag till fredag så jag blir en duktig flicka och lagar mat. Ja, det ska jag. Börjar från och med måndag.
Nu ska jag och lägga mig. Har ju skrutit så mycket till Carina att jag gått och lagt mig före 00.00 flera dagar i rad.

Flow

Det blev ingen Donkey kong-kveld ikväll. Sällskapet hade vist planer, så det får bli en annan kväll helt enkelt. Är dock bjuden till dem på förfest på fredag. Men helgen ska bli lugn eftersom att jag ska på Piloxing på lördagmorgon och på söndagmorgon ska jag på spinning.

På satsflow så spelar de den här låten, jag kan inte låte bli att älska den. Några av råden i den är extra bra tycker jag, jag finner en tröst och uppmuntran i dem. Jag har fetat de råden jag gillar. :)


Everybody's free
Ladies and Gentlemen of the class of '97. Wear sunscreen. If I could offer you one tip for the future, sunscreen would be it. The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my
own meandering experience... I will dispense this advice now

Enjoy the power and beauty of your youth; oh, nevermind, you will not understand the power and beauty of your youth until they've faded. But trust me, in 20 years you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now, how much possibility lay before you and how fabulous you really looked. You are NOT as fat as you imagine.

Don't worry about the future; or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum.
The real toubles in life are apt to be things that never crossed your worried mind; the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday

Do one thing everyday that scares you.

Sing.

Don't be reckless with other people's hearts. Don't put up with people who
are reckless with your's.

Floss.

Don't waste your time on jealousy;
sometimes you're ahead, sometimes you're behind. The race is long, and in the end, it's only with
yourself.

Remember compliments you receive. Forget the
insults.
If you suceed in doing this, tell me how.

Keep your old love letters. Throw away your old bank statements.

Stretch.

Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life. The most interesting people I know didn't know at 22
what they wanted to do with their lives; some of the most interesting 40 year olds I know still don't.


Get plenty of calcium.

Be kind to your knees, you'll miss them when they're gone.

Maybe you'll marry, maybe you won't. Maybe you'll have children, maybe you won't. Maybe you'll divorce at 40.
Maybe you'll dance
the funky chicken on your 75th wedding anniversary. Whatever you do, don't congratulate yourself too much or berate yourself either - your choices are half chance, so are everybody else's.

Enjoy your body, use it every way you can... don't be afraid of it, or what other people think of it... it's the greatest instrument
you'll ever own.

Dance... even if you have nowhere to do it but in your own living room.


Read the directions, even if you don't follow them.

Do NOT read beauty magazines they will only make you feel UGLY.

Brother and sister together we'll make it through. Someday your spirit will take you and guide you there. I know you've been hurting, but I've been waiting to be there for you. And I'll be there just helping you out whenever I can.

Get to know your parents, you never know when they might be gone for good. Be nice to your siblings; they're your best link to your past and the people most likely to stick with you in the future


Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on.
Work hard to bridge the gaps in geography
and lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard. Live in Northern California once, but leave before it makes
you soft.

Travel.

Accept certain inalienable truths. Prices will rise, Politicians will philander, you too will get old. And when you do, you'll
fantasize that when you were young, prices were reasonable, politicians were noble, and children respected their elders.

Respect your elders.

Don't expect anyone else to support you.
Maybe you have a trust fund, maybe you'll have a wealthy spouse; but you never know when either one might run out.

Don't mess too much with your hair, or by the time you're 40, it will look 85.

Be careful whose advice you buy, but, be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia; dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts, and recycling it for more than it's worth.

But trust me on the sunscreen.

Brother and sister together we'll make it through. Someday your spirit will take you and guide you there. I know you've been hurting, but I've been waiting to be there for you. And I'll be there just helping you out whenever I can.

Everybody's free. Everybody's free.




Jag fetar den här frasen mest av allt, det är okej att fortfarande vara vilsen:
Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life.
The most interesting people I know didn't know at 22

what they wanted to do with their lives; some of the most interesting 40 year olds I know still don't.

Vi er flinke

Dagen har vart ett stort steg i riktiningen mot ett bättre liv.
Började dagen med sovmorgon till halv tio, sedan var det dags att gå och träna SATSFlow, hur underbart som helst. Efter flown gick jag Carina ut och gick 1,5 timme och sedan tog vi sol. Endorfin nivån är hög och jag har fyllt på min kroppen med härligt solljus. Det är väl d-vitamin-källa solljus va?

Ikväll blir det donkey kong kväll hos Carina med massor av härligt folk!

Baby I like it

Jag sitter och pratar med Jessica på msn om vad jag kan göra när jag besöker henne i Rumänien. Jag ska nämligen dit och hälsa på henne i november.
Saker som är billigt där som man vill göra hemma som är för dyrt: massage, manikyr och pedikyr. :)
Saker som är bra för kropp och själ: promenera i parkensom Jessica bor nära, spela tennis på banan som ligger bakom Jessicas hus, shoppa.
Jessica kommer ju att vara i skolan några av dagarna jag är där och då gäller det att underhålla sig själv liksom. Jessica säger att massage kostar typ 100-150 kr så då måste jag ju typ ta det två gånger med. Så blir jag mjuk och fin i kroppen.
Det ska bli så himla kul att komma dit och få se hur hon har det.


Fishyyyyyyyyyyyyyyyy

Jag har sjukt dålig humor antagligen. Men efter videon jag la ut med honom förut så skrattar jag åt det här med...

You spin me right round

Jag sitter här efter en dusch efter min spinningtime och känner mig så nöjd. Jag var på satscyklingpulse, älskar pulsbandet både piska och morot liksom. Kanske mest piska. Men vet ni hur nöjd jag är med mina snygga och bra spinngingskor. De kanske var psykologiskt men jag tog i så mycket mer. Svetten sprutade till och från. Mascaran försvann på en gång. En riktig adernalinkick att bli så slut och svettas så mycket.
och på lördag är det piloxing som gäller igen! :)


Mina nya vänner. <3
Räknar inom en framtid med Carina och Eva Marie som påtryckare /uppmuntrare bli ett riktigt spinningfreak.

Välsigna hans små fötter där de går

Som jag älskar det här barnet. Men hör ni att Tessan och jag har precis likadant skratt, hon skrattar precis i slutet. Jag trodde bara att det var jag som förbannats med mamma-skrattet. Haha.


Vass

Idag har vart en riktigt bra dag, jag hade fin lista på jobbet coh jag tyckte att jag gjorde ett ganska hyggligt och engagerat jobb idag. Satt ner och pratade med en som behövde det en stund och hjälpte en annan och raka sig för att han behövde det. Jag gillar sådana dagar när man kan se tillbaka och tänka att man har gjort ett bra jobb. Vissa dagar är man helt enkelt lite vassare.

Direkt efter jobbet åkte jag och tog en fika med Cecilia. Annas kompis Cecilia. Hur myigt som helst att träffa henne, diskutera lite hur vi svenskar och ser på Norge och bara träffa henne. Det var evigheter sedan jag såg henne. Samma gamla glada Cecilia. Hon flyttar från Norge i slutet av december och ska då utre och resa i ett halvår. Häftigt. Vi lovade i alla fall varandra at ses innan hon drog. Eftersom det tog tio månader för oss att sessedan hon flyttat till Norge så får vi anstränga oss lite nu. Jag insåg just att jag inte träffat Cecilia sedan Tessan och Davids kräftis 2009.

Bilden här ger varken Anna eller Cecilia rättvis dock.

Ännu mer hahahahaha


Klockrent!

Hahahaha

Sitter och kollar på Parlamentets utfrågning om städning:
- Vad för slags fläck ska man ha filmjölk på?
-Utspilld müsli.

Så jävla klockrent. Vat ni vad det rätta svaret är?

So don't be afraid to let them show your true colours


Har vart ute ocg gått tur efter jobbet, sedan solade vi (jag och Carina alltså). Efter det har jag diskat och nu lagar jag mat. Bra jobbat Clara. Jag kommer somna gott inatt.  Har haft en riktigt späckad dag på jobbet idag också.


Kraftlös

Imose när jag vakande (morgon och morgon klockan 12,00 exakt) så käde jag mig trött och bakfull, känner mig fortfarande seg. Trots att jag bara drack mineralvatten igår. Men nu har jag fått i mig lite lunch och har två bröd i ugnen så då är jag nöjd. Jag har dock massor med disk på min lilla bänk nu men det får helt enkelt vänta till jag har mer kraft. Alltså till efter jobbet.

Har för övrigt satt mig självpå en voltaren-kur för min onda höft, räknar med att den är bra tills imorgon. Den är redan bättre idag.


And we look so good, we look so good, we look so good together now

Jag hade så himla mysigt igår. Vi pratade, åt, kollade på folk på fb, videor på youtube och framför allt hade vi väldigt mysigt. Jag lagade kyckling, cahsewnötsås, ris och sallad. När Eva kom klockan sju så var jag inte ens halvfärdig med maten och sa till Eva med lite panik: Jag har tagit mig vatten överhuvudet. Men jag fick ihop maten till slut och det smakade riktigt riktigt bra, om jag får säga det själv. :P

Såsen fick hamna på kycklingen, jag skulle göra spett man var vädligt förvirrad i affären och glömde köpa spett.

Sedan frsökte jag få de andra och se på Se upp för dårarna som gick på tv, men intresset var väl måttligt. Vi hade alldeles för mycket att diskutera. Carina hade en intressant sms-diskussion pågående hela kvällen. Snacka om att någon gick rakt i en fälla. Kvällen avslutades med massa snygga bilder på oss:









Det här min favorit bara för att jag älskar Carinas läppar på den här bilden.

Jag måste ringa Carina

Imorse ringde de och väckte mig klockan åtta och frågade om jag kunde jobba. Jag ringde och frågade Eva om vi kunde hoppa över zumban och hon sa ja så då drog jag till jobbet. Har vart mycket att göra idag och jag är så seg. Så istället för att sova hela kvällen bestämde jag mig för att bjuda Carina och Eva Marie på middag här. Fick ett så gott uppslag till mat igår när jag läste en blogg. Nämligen ska jag läga det här, med kycklig, ris och sallad tänker jag.
Glädjer mig.

Jag vill leva la dolce vita

Jag sitter och dricker mitt kvällste som heter Aftonro och ska stax gå och lägga mig. Jag ska ju upp ganska tidigt imorgon och jag sov typ bara en kvart på eftermiddagen idag så jag börjar bli trött. Men innan jag ska sova tänkte jag dela med mig en artikel jag läste idag om morgonmänniskor. Jag som är sjukt morgontrött för glädje mig att åt ha mer humor och kreativitet än karriärsmänniskorna. För det är väl egentligen det livet handlar om? Att ha kul.

"Vi ska spinna på dansgolvet ikväll, Clara!"

Igår hade jag med oflyt och tappade mina bilnycklar, i bilen låg hemnycklarna och hemma låg reservnycklarna. Allt var kaos en stund, men nu är bilen hemma, jag är inne och alla nycklar är på plats. Men när jag tappade bilnycklarna var jag på Metro sentret och shoppade. Gissa vad jag köpte? Jo eftersom jag är i träningstagen nu så köpte jag utstyr till min träning, dte kan jag ha gott samvete för. Desutom var det 20 % på skorna.

Ett par spinningskor!


Don't change me

Jag kom ut och gick en stund, kanske 45 min. Det sägs ju att man ska ägna sig åt 30 minuters fysiskt aktivitet per dag. Borde verkligen koma igång med det. Men nu är det på g i alla fall.
Längtar efter mat, men den är på g i ugnen. :)

Don't bring me down

Jag sitter och är lite halvdan i kroppen. Jag masade mig iväg till Sats igr trots allt. Och körde skiten ut mig själv på crosstrinern! Svetten bara rann och jag trodde att jag skulle dö. Drog på den här låten på extra hög volym när det kändes som mitt sista ögonblick var kommet:

Ja, jag vet att det är Hanna Montana som sjunger. Men den här fungerar riktigt bra på hög musik till träning.

Körde sedan lite andra maskiner hårt. Snacka om att jag längtar till mina och Evas PT-timmar. Han lär ju köra skiten ur oss två. Jag funderar på att köpa fler pt-timmar för mig själv sedan om det fungerar bra. Jag tror att jag behöver någon som kör skiten ur mig. Jag är lite för bekväm av mig. Men dock så har mina ansträningar gjort resultat: 4 cm mindre om midjan sedan jag började med ett bättre liv.

Idag har jag haft en extremt dålig dag annars, högg en kniv i fingret hos en brukare när jag skulle dela en tablett, inget djupt sår eller något men på pekfingret på höger hand. Alltså svårt att äta, skriva och trycka på datorn. Äsch. Sedan körde jag in i n gargevägg med bilen. Tog en lite för stor sväng, så nu har jag repat en jobbil.
Sedan ville inte Eva med och träna spinning idag och jag är ta mig tusan inte redo att gå på spinning ensam, jag behöver akriveras fysiskt idag. Kanske gå på något annat pass. Jag klarar inte av gymmet när det är så mycket folk där på kvällen. Tåls att tänkas på.


Sovmorgon

Okej, jag försov mig imorse med råge. Vaknade vid 10.00 somnade om lika fort. Vakande sedan igen klockan 12.20. Så därför har jag nu smaskat i mig lite frukost och ska ge mig iväg på träning. Motivation är på en helt okej nivå för att vara mig.
Sätter på min senaste favoritlåt i Ipoden och kör hårt helt enkelt.

Tittade vad jag hittade

Måste lyssnas på. Min häftiga mamma.
Men vad hon smackar, haha.

Rastlös

Idag har jag jobbat, vart ute och gått med Carina och spenderat kvälllen hemma hos Michelle där det var babybesök. Ändå känner jag att jag kryper på väggarna när jag kommer hem.

Lagade snukigt god middag ikväll. Kyckling fajitas med sallad och hemmagjord guccamole. Ja åt tills jag mådde illa. Bra där Clara... Men jag kunde väl äta lite mer god mat med tanke på tårtan som stod och väntade så inbjudande i kylen på jobbet. Det här med att leva ett nyttigare liv tär på mina nerver. Nu funderar jag lite på hur jag ska orka mig up imorgon så att jag kan vara på gymmet 10.30. Jag vet en del tycker det är sjukt att jag inte är vaken då, men de känenr ju uppenbarligen inte mig. Jag kan sova 12-13 timmar per natt utan problem. Sova 3 timmars powernap på eftermiddag och sova på natten? Inga problem.
Men imorgon får jag ta mig tusan ta och masa mig till gymmet till 10.30, men jag ska avboka timmen för säkerhets skulle ikväll, för om jag missar timmen jag ska på får jag väl träna lite för mig sjäv helt enkelt bara en stund senare.

Hopp om framtiden

Min kusin Georg vill att jag ska flytta hem så att han och jag kan föra fram Centerpartiet till nästa val. Det är dags för den nya generationen har han sagt. Jag håller med. Haha.
Det ska börjas i tid.

Valet ch kvalet

Vet ni att det här är förjäkligt med Sverigedemokraterna. Jag läste på FB att en skrev: Så 5,7 av Sveriges befolkning är rasistiskt. Jag är benägen att hålla med. En annan skrev atthon grät när hon såg resultatet. Benägen att hålla med där också.
Samtidigt har jag så svårt att bry mig när pappa mår dåligt. En dålig dag i min historia. Tack och lov att jag har Carina som drog med mig på bio ikväll. Varg Veum, en snuskigt bra film. Om jag inte hade vart med Carina på bio hade jag nog suttit att grinat vid den här lagt. Över att människor blir sjuka och över att vi svenskar inte är så smarta jämt.

Gårdagkvällen

Jag hade en underbart härlig kväll igår, trots att jag tappade min vinflaska när jag steg ut taxin. Bara där var jag nära att vända och åka hem igen. Haha. Nej men det var en fin kväll med många skratt trots att jag bara kände Carina och Silje där. Men nu känner jag några norrmän till.

Här är först filmen jag gjorde av Carinas x-factors audition:


Lite bilder lyckades jag knäppa med:

Nya kläder. Fräscht. :) Min nya snygga schal för 30 kronor.


Carinas snitsnygga briller. Jag vill att vi ska ha maskerad så hon kan ha dem på sig.


Profilbilden till sukker.no för Tommy.


C: Jag fattar ingenting av vad du säger!
J: Ja, folk sier att jeg snakker som en narkis.

Det är en lång väg hem

En skön solig promenad senare. Jag håller på att dö av hunger känns det som, men maten är på gång. Så länge ska jag försöka få inte mina snygga bilder sedan igår in på datorn.

Jag vill hem till Sverige nu.

In my head

Oj vilken bra dag jag hade igår. Första vakande jag alldeles lagom efter en sovmorgon sedan gick jag och tränade piloxing med Eva och Tina. Piloxing är en blandning mellan pilates och boxing och det är typ det roligaste passet jag har vart på ever. Det var fart i det med det gick tillräckligt långsamt så att jag skulle kunna hänga med.
Sedan var jag ute och gick tur med Carina, alltid lika trevligt. Synd att vi inte pratade om mig hela turen bara...

Sedan på kvällen skulle jag på förfest/vors hos Carina och så var planen att vi skulle ut på Klimt men vi var fyra som inte pallade och gå ut så vi åkte och köpte pizza och sedan hem och sova. Hade så himla trevligt igår, var först livrädd eftersom jag inte kände någon på förfesten utom värdinnorna men sedan träffade jag massor med trevliga människor som pratade med mig trots att jag var svensk. Vi körde x-factor uttagning och så diskuterade vi nätdating. Insåg att man inte behövde gå ut i lilleström ens för alla som var singlar finns på Sukker.no. Mer eller mindre aktiva.
jag ska slänga ut lite bilder senare och en riktigt snygg film på Carinas audition till x-factor.

nu ska jag faktiskt ut och gå en tur själv, det är alltför fint väder att sitta inne och dröna idag. Men jag ska slänga upp en bild på veckan inplanerade träning och så ska jag lägga upp min absoluta motivationslåt just nu, när det kom på piloxingen så tog jag i mer än någonsin.

http://publishme.se/30412/entries/article/94349403/?pub=1
Jag tycker jag är duktig och varierar färgerna, blått är spinning, vitt är yoga och pilates aktiga skaer och rött är dans och lite tuffare träning. Kul att jag redan ska gå på ett rött pass otränad som jag är.

Min motivationslåt då:

Take another little piece of my heart now

Jag hörde en tjej sjunga Pice of my heart med Janis Joplin i Idol avsnittet ikväll. Jag är tydligen väldigt sväning i mitt humör idag då jag dragit hela repetoaren med ilska, glädje och nu ikväll sorg. Ibland hör, ser eller tänker jag på saker som påminner mig om pappa och så slår det till.
Det här med Janis är enkelt att minnas pappa på, i bilen spelade vi alltid pappas band och han hade alltid en historia att berätta om artisten eller bandet som spelades. Om Janis berättade han att varje morgon hon vakande så drack hon flaska whiskey (detta berodde henens raspiga röst på) och så hade hon en guldfisk i en vodkaflaska. Jag försöka ikväll utreda sanningen i detta men kom ingenstans. Jag kan dock konstatera att Janis var missbrukare av diverse droger och alkohol och dog av en överdos vid 27 års ålder.





Summan av kardemumman är att jag saknar min pappa ikväll. Min pappa som alltid hade en kram till övers. Tänk att finnas men ändå inte, det är det mest orättvisa jag har vart med om i hela mitt liv.


Pappa och Roland, nu är bägge borta för mig men på olika sätt. Jag saknar dem!


Dagens middag

Detta:



Förvandlades till detta:



Mums!

Surdegsbröd

Det här med surdegsbröd verkar ju helt galet svårt. Jag blir nervös när jag tänker på det. Men jag måste ju pröva. :)

Mormors bröd

Här är recptet på mormors goda bröd som jag har bakat som är jätteenkelt och jättegott.

Ingridienser:
3,5 dl vetemjöl
3,5 dl grovt rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl solrosfrö
2 dl rågflingor

1 dl lingonsylt eller 1 rivet äpple
1,5 dl sirap
3,5 dl filmjölk
2 ägg

Blanda allt torrt i en bunke och allt blött i en annan. Blanda ihop bägge två till en smet. Häll i två smorda 1,5 l formar. In i ugnen i 175 grader i en timme.

Sedan får ni ut det här härliga brödet ur ugnen:


Mitt nya projekt ska bli att försöka baka ett surdegsbröd. Någon som har ett bra tips på ett bröd? :)

Hemskt

jag sitter och ser på en dokumentär om skillanden på "utländska" människor och norska invånare. De jämför ett gäng killar som har utländskt utseende och är riktigt snyggt klädda och ett par norska blonda killar som ser ut som de kommer direkt från skolan. Självklart kommer de norska killarna in. När de konfronterar vakten så har han själv ett utländskt utseende och namn och berättar att det önskas att stället ska ha lite ljusare klienter som han uttrycker det Det måste verkligen kännas hemskt att bli nekad på grund av sin hudfärgs skull.

Hela greje är så hemskt och jag blir illa berörd. Hoppas alla dessa krogar som önskar ett ljusare klientel blir anmälda för diskriminering och får höga böter. Pissställen!

Dagens shopping

Hittade lite i alla fall, jag var beredd att ge upp en stund kan jag säga.Jag satt på en provrum när Eva ringde mig och var deppig men sedan gick jag vidare och hittade lite härligheter.







Snygga grejer va?
På lördag ska jag ut med några kompisar, jag tänkte ha den svarta klänningen med den scarfen jag köpte idag. Sedan tänkte jag köpa den här koftan till, snyggt och höstigt va?

Jag måste pröva den innan jag lovar något bara.

The moment I wake up

Jag har vart hemma från jobbet 1,5 h nu och gud så trött jag är fortfarande. Jag har haft en intensiv dag och en förvirrande. Jag skulle beställa en ambulans tills imorgon och jag vet inte vem som var mest förvirrad mannen jag beställde den av eller om det var jag. Det hela blev lite dråpligt till slut, när vi bägge trodde att det var en annan dag än det är idag. Onsdag, oinsdag, onsdag få in det i huvudet.

Jag skulle och träna idag men motivationen är absolut noll, om jag lägger till att jag är helt slut från obbet är det helt enkelt en dålig combo. Istället ska jag nu ta en riktigt lång och skön dusch sedan ska jag åka och göra slut på lite av min lön på Triaden. Jag behöver nya skor och nya leggings. Återkommer om jag finner något. :)

Alla lika alla olika

Typiskt svenskt!

Sverige är julgran och Kalle Anka på julafton, majbrasa, midsommarstång och många små grodor.
Sverige är kräftor, kebab, bagels, sushi, nygrillad röding och falukorv.
Sverige är hängmörat kött, saltat kött och inget kött alls.
Sverige är demonstranter och syjuntor.
Sverige är gult och blått, rött och grönt, rosa och ibland lite grått.
Sverige är ja och nej och nja och lagom. Jättelagom!
Sverige är å ena sidan. Å andra sidan.
Sverige är massor av språk och mängder med dialekter.
Sverige är landsbygd och by. Tätort och förort. Och en och annan storstad.
Sverige är åker och äng, skog, mera skog, sjö, himmel och hav och allt däremellan.
Sverige är dyslektiker, elektriker och skeptiker.
Sverige är minoriteter och mexitegel, bandybollar och studiecirklar.
Sverige är kyrktuppar och moskéer, lösgodis och fredagsmys.
Sverige är tulpaner och turbaner, folkdräkt och spritt språngande naket.
Sverige är lika och olika. Och lika olika.
Sverige är och ska vara omtanke och kunskap, respekt och empati.
Sverige är och ska vara åsiktsfrihet, jämställdhet och demokrati.
Framför allt är och ska Sverige vara frihet för alla. Här ska alla ha samma rätt att existera och utvecklas. Här ska det finnas acceptans för olikheter.
Ingen annan bestämmer vem du är. Det gör du själv!
Så typiskt svenskt! Så typiskt bra!



Håller kanske inte med om allt i den här videon, men den har en poäng.



http://www.typisktsvenskt.se/


Fint

När jag var på Allsång med Maud och Centerpartiet hade vår duktigta Lena som är vår valombudsman i Eskilstuna ordnat att lokala producenter kom med mat hit. Nu hittade jag bilden på datorn på mina fynd under den kvällen.

Lokalproducerad dinkelpasta och honung med smak av choklad och mint. Fick tipset om att smälta honungen och ha den på vaniljglass. Jag har redan provat den i varm mjölk som varm choklad. En riktig hit.

När jag åkte hem från Sverige igen efter min helg hemma då när dte var allsång fick jag massor av god närproducerad mat av min fina familj. Jag fick med äppelchutney, hallonsaft, hembaktbröd (jag ska lägga ut bild och recept på det om en stund) och svamp. Sedan massor av matlådor med lokalproducerat kött och grönskaer och potatis från Stora Sundby. I Husby och Fyrby finns en stor del av matlandet Sverige som centerpartiets Eskil Erlandsson pratar om så mycket.
Det är fint tycker jag.

Te, tända ljus och politik

Ikväll är det riktigt höstväder, det regnar blåser och är så där höstigt mörktgrå himmel. Ikväll så dricker jag mitt älskade hibiscus-te, äter vindruvor och nötter och ser på utfrågning av Alliansen.




Höst

Det bästa med hösten är att det börjar massor av nya spännande tv-program på TV. Ikväll går ju till exemprl Biggest loser och Lite sällskap på tv, jag såg första avsnittet av Lite sällskap idag på nätet. Helt ljuvligt program måste jag säga. Filip och Fredrik är ju helt undebara. Jag hoppas att de som är med komemr vara lika underbara som dem, än så länge ser det ju lovande ut.

Jag älskar den här:


Ut på tur aldrig sur

Jag har just vart ute på en promenad med Carina, härliga Carina. Vi diskuterade det mesta under den promenaden. Mest hur mycket vi hatar att cykla och hur jävligt det är med uppförsbackar. För spåret vi gick i är så snuskigt kuperat. Norge är jyu ett väligt kuperat land och det är svårt att hitta något som liknar elljusspåret i Stora Sundby här om man säger så. Inte så konstigt att norrmännen är så bra på skidåkning med alla deras backar de får springa och åka skidor uppför.

Jag fick lite extravakter den här veckan och det kan jag tacka min lyckliga stjärna för. Jösses jobba en dag på en vecka är inte på långa vägar tillräckligt. Men nu ska jag joba inatt och sedan extra tisdag, onsdag och fredag. Torsdag jobbar jag redan. Jag gillar verkligen att jobba för jag gillar verligen pengar. Haha. Jag har ju lit trevligheter inboade framöver som jag skulel behöva lite cash till bland annat är planen att åka till Jessica i Rumänien i november och sticka iväg en helg på Lisebergs julmarknad med lite arbetskamrater. Fina fisken. Sedan i januari eller februari vill jag dra med Annika på en spektakulär resa. Varför inte Indien, det snackade hon och jag om när vi var i Tanzania. Helt klart värt att fundera på.

Åh som jag glädjer mig till helg, det är så skönt med helg när man jobbar i veckorna. :P Helgen har jag ju trevligheter planerade med, på lördag ska jag och Carina ut och gå. Vi har som mål att komma ut två gånger i veckan, sedan ska vi ur på lördag kväll och fröjda oss.

Kings and queens

Jag har jobbat ikväll det gick ändå himla bra med tanke på hur sent jag la mig igår, men jösses vad skönt det var att komma hem från jobbet.

Hade urmysigt igår kväll, först kom Carina och Eva Marie hit och åt och så satt vi och drack vin (ja, eller bara jag drack, konstigt när de andra hade frihelg). Sedan åkte vi till Klimt och shakade ass. jag var trött och seg i början med sedan kom roken tillbaka och när de spelade Fångad av en stormvind blev jag helt vild till fleras stora glädje.

Imorse när jag käkade fulle började jag se på Kungarna av Tylösand. Vilket jävla skitprogram. Om jag kommer fortätta se på det? Ja, det får mig att känna mig som en bättre människa. haha.

Duvetorp

Det enda jag verkligen saknar när Tessan bodde på Duvetorp är att hon hade sjukt bra stereo som vi skruvade upp på gög volym och spelade massor av bra musik på. Sedan hoppas vi omkring och dansade fuldans till Kisse, Svea och ToppenOskars stora försräckelse.
Den här låten gick nog helt klart oftast, med en paus i mitten när en man berättade att vi lyssnade på I wish I had an angel med Nightwish och så berättade han vad deras nya skiva hette. Så jäkla irriterande, låten är helt klart bättre utan pausen.

När jag hör den här tänker jag i alla fall hela tiden på Duvetorp.

Matprat

Jag hittade inte Sandras braiga recept på spenatlasange så ikväll får det bli fyllda paprikor. Lite lagon svårt sådär.
Nu måste jag nog sätta igång om jag ska hinna städa, laga mat, baka bröd och bli lite snygg innan Carina dyker upp.
So long.

Mys

Ikväll så var jag å nöjd med att vara ensam. Jag skulle baka bröd och laga en god middag. Jag somnar visst till på soffan och ska laga middag sent omsider. Efter massor av funderande beslutade jag mig för tacogratäng och stack iväg till butiken. När jag kom hem inser jag att jag inte hade någon tacokrydda och fick åka tillbaka till affären. är jag var där passade jag på att köpa margarin så jag skulle kuna baka brödet jag fick recept på av mormor.
Jag är till slut hemma och lagar min goda mat. Blandar ingredienserna till brödet och inser att jag saknar sirap hemma, då gav jag helt enkelt upp.
Men maten blev svingod i alla fall. Det känns som om jag har  mat upp till lungorna nu typ. Brödbaket får bli av imorgon.

Har andra trevliga planer för imorgon med. Carina och jag ska ses. Hon har hjärtesorg så vi ska äta middag tillsammans och sedan gå ut. Jag tänkte bjuda på spenatlasange och jappmousse. Låter som bra tycker jag. Eller hur?
Jag och fin-fina Carina.


Hittade just:

Jag hittade just en skiva som hette: Love songs: Music for making out. Dock är det inte orginal artisterna som sjunger så jag får nog göra om och göra rätt Alltså en playlist med samma låtar men rätt artister. Svinbra playslist med söta kärlekssånger.

I do it for you

Jag hade noll energi när jag kom hem från jobbet och avbokade mitt STASflow pass idag. Det kändes som någon slog med en hammare i huvudet. Nu har jag ätit och tittat på ett och halvt avsnitt av GG. Japp, gulliga grabbar.
Energin är på väg tillbaka känner jag. Kvällen kommer alltså spenderas på sats trots allt. Efteråt ska jag belöna mig själv med sol i en halvtimme. Jag längtar redan.

Jag tror jag har hittat motivation till min träning. Hoppas den håller i sig bara.

Trött, tröttare,

Clara.
Jag somnade klockan sex igår kväll och sov nästan till halv tio. Klockan 00.30 la jag mig igen och sov till 11.00. Jag kan sova hur länge som helst i vanliga fall men när jag inte känner mig på topp blir det ta mig tusan extremt mycket sömn. Nu ska jag och jobba kväll. Sedan får jag se hur sliten jag är ikväll.

Waka, waka går på repeat idag. Ingenting ger energi som den.

Bilder från allsången




This is the life

This is my life:
Jag är hemma från Sverige. Hann med massor av mysiga grejer. Som Allsång med Maud Olofsson, Lisa, Georg, mamma och typ 450 personer till. Passade John och vi var ute på promenad. Jag middag hos mamma med nästan hela stora kära familjen. Sandra kom över på kvällsmys i fredags. Lördagsmys med Anna, Tessan och lilla J. Vaknade i söndags natt av att Tessan snakade och när jag klappade henne på armen så högg hon tag i min arm så hårt hon kunde i tron om att jag var en inkräktare eftersom att D var borta.

Nu är jag hemma. Har jobbat en dag av sju den här veckan. halsen värker och kroppen känns inte 100 %. Men jag ska nog klara den här veckan med. Åker eventuellt upp ill Annika i Harstad i nästa vecka om jag inte får jobba tillräckligt.

Nu sa jag gå och kolla till min mat hur det går. Fullkornspasta, köttfärsås och kokta morötter och blomkål.

Lilla grabben. Lite svårt att gå med gummi...

dsc00130 (MMS)

Lilla grabben. Lite svårt att gå med gumminördar kan vi konstatera.


John äter vindruvor till efterrätt. Kiwi v...

dsc00129 (MMS)

John äter vindruvor till efterrätt. Kiwi var ingen hit kan vi konstatera. Nu en promenad för att möta mamma.


När mamma är och plockar svamp roar vi oss...

dsc00122 (MMS)

När mamma är och plockar svamp roar vi oss på mitt rum med böcker och leksaker, hälsar John.


Har sjungs det för fullt.

dsc00121 (MMS)

Har sjungs det för fullt.


Allsång med Maud nu. :)

dsc00120 (MMS)

Allsång med Maud nu. :)


Har vart och röstat nu. Gissa på vad? :) ...

dsc00116 (MMS)

Har vart och röstat nu. Gissa på vad? :) Jag blir besviken på er läsare om inte ni går och röstar med.


Maud Olofsson singerar böcker på fristadst...

dsc00115 (MMS)

Maud Olofsson singerar böcker på fristadstorget.


Jag läser just nu gömda av Lisa Marklund. ...

dsc00114 (MMS)

Jag läser just nu gömda av Lisa Marklund. Men hur är det med den egentligen är den sann eller? Jag orkade inte följa debatten kring den när det stormade som värst. Svara är ni snälla. Ska nu och kampanja lite med c. Som vanligt stiger pulsen lite när det är dags för politik och diskussion. Ikväll allsång med Maud Olofsson och Linda Bentsing på strömsholmen. Kom dit om ni inte har något för er!


The Only Exception



Maybe I know, somewhere deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways to make it alone
Or keep a straight face

And I've always lived like this
Keeping a comfortable distance
And up until now I had sworn to myself that I'm content with loneliness
Because none of it was ever worth the risk