Mormors bröd
Här är recptet på mormors goda bröd som jag har bakat som är jätteenkelt och jättegott.
Ingridienser:
3,5 dl vetemjöl
3,5 dl grovt rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl solrosfrö
2 dl rågflingor
1 dl lingonsylt eller 1 rivet äpple
1,5 dl sirap
3,5 dl filmjölk
2 ägg
Blanda allt torrt i en bunke och allt blött i en annan. Blanda ihop bägge två till en smet. Häll i två smorda 1,5 l formar. In i ugnen i 175 grader i en timme.
Sedan får ni ut det här härliga brödet ur ugnen:
Mitt nya projekt ska bli att försöka baka ett surdegsbröd. Någon som har ett bra tips på ett bröd? :)
Ingridienser:
3,5 dl vetemjöl
3,5 dl grovt rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl solrosfrö
2 dl rågflingor
1 dl lingonsylt eller 1 rivet äpple
1,5 dl sirap
3,5 dl filmjölk
2 ägg
Blanda allt torrt i en bunke och allt blött i en annan. Blanda ihop bägge två till en smet. Häll i två smorda 1,5 l formar. In i ugnen i 175 grader i en timme.
Sedan får ni ut det här härliga brödet ur ugnen:
Mitt nya projekt ska bli att försöka baka ett surdegsbröd. Någon som har ett bra tips på ett bröd? :)
Kommentarer
Trackback