Glad valborg! <3

dsc00186 (MMS)

Glad valborg! <3


Mitt blivande rum. Jag är spänd. :-)

dsc00182 (MMS)

Mitt blivande rum. Jag är spänd. :-)


Kvällens publik när jag skakade trasmattor.

dsc00181 (MMS)

Kvällens publik när jag skakade trasmattor.


Carina säger alltid att hon vill bo på lan...

dsc00179 (MMS)

Carina säger alltid att hon vill bo på landet och jag säger ofta att hon är knäpp som vill det. Men ikväll när jag står på farstukvisten i kvällssolen, känner doften av våren och hör humlorna surrar i takt då inser jag att Carina är klok och jag är galen.


Jag köpte en cola light burk härom dagen. ...

dsc00177 (MMS)

Jag köpte en cola light burk härom dagen. Jag gillar knappt den längre, älskar cola zero och pepsi max högre. Men när jag dricker burk cola tänker jag på HIA. Ankan och jag köpte alltid en varsin iskall burk till kontrollerna och hade det med oss runt på vagnen. Vilken härlig tid det var. Nu funderar jag på om jag vill börja jobba extra där när jag flyttar hem. Kommer det bli lika bra? HIA är i stort sett bara goda minnen ur en underbar tid i mitt liv. Jag är rädd att det inte ska vara lika bra nu eftersom så många fantastiska människor har slutat. Kommer jag minnas min förra gång på HIA fel då? Mycket att tänka på om framtiden. Som vanligt. När ska det bli enkelt att tanka på den?


Är det någon mer än mig som får flashback ...

dsc00176 (MMS)

Är det någon mer än mig som får flashback till stora sundby kiosken när ni ser det här? Var i ärla kiosken och blev överlycklig när jag hittade barndomssnasket. Nu njuter jag av det och lite svensk TV. Ungdomarna har gått och lagt sig.


Hemma i Eskilstuna igen. Vart ute på snoka...

dsc00174 (MMS)

Hemma i Eskilstuna igen. Vart ute på snokarrunda med Tessan och Anna. Då är allt som vanligt då. :-)


Vackra tyger

Igår började jag packa lite grejer som jag ska ha med mig hem när jag åker imogon. Som vinterjackor och sådant så att jag ska slippa flytta så mycket som möjligt i sommar. Men när jag höll på hittade jag mina fantastiska afrikanska tyger som jag köpte när jag var i Tanzania. Nu passade jag på att ta kort på dem så jag an visa det här.


Ett klassiskt masaijtyg.




Mitt "julduks-tyg"




Mitt "dramatiska" tyg


Tre olika kangas

Massor av vackra tyger har jag, nu ska jag bara komma på vad jag ska göra med dem. jag har en idé om att ta det gröna med rosa blommor och göra en huvudände till sängen jag sa ha i Fyrby av. Ja, eller jag ska ju inte göra den, någon ska hjälpa (=göra den åt) mig...

"Sometimes it lasts in love. But sometimes it hurts instead."

Påskens bästa sång:

Städningsdistraktioner

Trist att det finns så mycket som distraherar när man städar. Som att man ska ha bra musik, att man blir hungrig. Dubbel äsch.

Men städningen är på gång och tvättmaskinerna går för fullt. Imorgon blir det med en kort Harrytur till Sverige med S som jag var stöttekontakt till. Jag ska shoppa mat så jag klarar mig över påsken. Tanken är ju att jag ska ha påskmiddag här imorgon och då kan jag behöva lite förnödenheter.

Sötaste ever

Är inte det här det sötaste ni sett, jag blir alldeles till mig när jag ser de sista 20 sekunderna. Jag som hatar fåglar i vanliga fall. Dock så hatar jag inte pingviner. Lilla sötisen...

Don't play your Rock 'N' Roll to me

Min nya tunika jag köpte på Indiska. Köpte också en i rött och vitt.

Stylat med converse och pilots så kände jag mig riktigt vårig.

Har snokat mig in på en fantastisk spellista på spotify som heter: Allt bra är redan gjort. Bland annat är den här med där. Älskar andras spellistor.


Gud minns ni den här då? Som jag grinade när jag upptäckte den. Satt och lyssnade på den på repeat och grinade ihjäl mig...

Utedag

Har haft en fantastisk utedag idag. dagen började kanske inte fantastisky då jag vakande en minut före jag började jobba. Bara att ringa och säga att jag visst hade sovit väldigt gott. Hade en fin dag på jobbet. När jag slutade klockan ett gick jag hem hämtade bilen och tog bilen till Carinas bestefar. Sat och solade lite där och sedan tog han och lagade sin berömda våfflor till oss. Berömda och berömda och berömda tänker ni, men så mycket som Carina skryter av dem så borde de vara berömda. Den mannen kan verkligen laga sina våfflor.

När Carina åkte till jobbet så åkte jag och mötte Jenny och spenderade resten av solens timmar ute. Först på uteserveringen på Klimt. Och sedan hängde vi med Jennys vänner Martin och Anette. Jag har fått en otrolig dos av D-vitamin idag. Lycka.

Men så trött man blir att vara ute. Nu ska jag strax sticka iväg och jobba en nattvakt. Sista nattvakten före jag åker hem till Sverige, I och med det har nedräkningen börjat. Jag längtar efter alla där hemma nu. Nu börjar det bli alltför länge sedan. På nästa tisdag åker jag hem direkt efter jobbet. ♥

Shopping

Igår var jag och shoppade. Jag köpte en fantastisk klänning kanske jag nämde. väldigt 50-tals inspirerad. Jag ska lägga ut en bild på den imorgon. Hurra.

Jag ville vara vårig när jag shoppade, men allt som var rent var svarta kläder. Så då plockade jag fram conversen och en blommig sjal och kände mig genast vårigare. Älskar att det är vår och att jag kan ha converse igen. Jag älskar våren.

Härliga söndag

Igår gick jag ut på lokal med de här fantastiska påskärringen. Var på ett ställe soverkade vara fyllt med dvärgar 80 % av de på dansgolvet nådde oss inte ens till axeln. Idag har vi solat oss och tittatpå fotbollskarlar. Sedan tog vi och cruisade lite i Carinas saxo. Ikväll såg vi på första Sex and the city- filmen tills den började hacka och då hittade vi på 50 first dates på TV:n. Nice och lugn dag. Vakande liksom klockan 13.00 och sedan har det bara flytit på i samma lugna tempo. Älskar lediga söndagar...

Min favorit påskkärring...

Nöjd

jag är så nöjd med mig själv idag. Jag har köpt en sjukt snygg klänning och två snygga vardagstunikor. Sedan köpte jag en jeansskjorta och ett skärp att ha till den. Jag har vart och handlat mat så jag ska kunna laga tacos ikväll.
Jag har också plockat här hemma ochmailat mitt försäkringsbolag och berättat att jag är missnöjd med deras beslut att jag inte får någon ersättning av dem för mitt ärr i ansiktet. Det är mycket för att vara jag på en dag. Vad har det tagir åt mig?

Igår ringe Lisa till mig. Tack och lov äger jag bara. Hon frågar om jag ansökt till högskolan. Jag svarat att jag gjorde det för länge sedan så det skulle vara gjort och jag skulle plocka fram bekräftelsemailet och kolla på det. Men det hittade jag inte. Nej då jag hade ju inte ansökt till högskolan jag. Jag hade bara lagt det jag ville söka i kundkorgen och inte bekräftat det. Tack gode gud att Lisa ringe mig! Så igår gjorde jag inte bara massa biologigrejer, jag ansökte ju till högskolan med. Vilken student jag kände mig som igår...


Sökt och klart. Känns stort, men ganska bra faktiskt.

En speciell känsla

När jag fått lön får jag liksom en speciell känsla i kroppen. Som att jag förtjänaratt kanske ta ett par timmar på ett shoppingcenter. Alla kläder bliur finare och kläderbutikerna blir mer intressanta. Jag bli finare i kläderna. Jag tänker att jag vill visa våren att jag välkomnar den genom att köpa lite nya vackra blommiga kläder. Ja eller våriga i alla fall.

Så nu har jag sovit ut efter helveteskvällen igår, jag sände in uppgiften runt 23,55 och sedan åt jag kollade på Modern family. Jag var så jäkla uppe i varv så jag ändå inte fick sova. Jag somnde straks efter 03,00 inatt. Nu är det vara att vänta på domarna.

Men idag ska jag vara glad. Jag ska betala hyran. Handla mat så jag kan äta tacos ikväll. Kanske lite vin. Kanske köpa mig något nytta snyggt plagg. Tita på det skitsnygga skorna jag såg i reklamen igår. Men först ska jag diska och käka frulle.

Let us die young or let us live forever

På pappas begravning spelade de Forever young på orgel. Det kanske är något av det mest fantastiska jag har hört. Jag hittade en video som påminner om den, men Pertti vår kantor sänkte tempot i den så att det skulle bli bättre. Så föreställ er den här sången fast ännu lite bättre i en kyrka med fantastisk akutisk. Och så grinar ni lite med antar jag.

...Heaven can wait we're only watching the skies...

...Let us die young or let us live forever...


...Can you imagine when this race is won

Turn our golden faces into the sun


♥ Om två veckor ska vi urnsätta honom.  ♥

In my head: zombie, zombie

Jag väljer att tro att det inte alltid är så här jävligt och att det är lättare att studera när man har en lärare om man faktskt har mött på riktigt och kan diskutera in uppgift med. Sedan väljer jag också att tro att jag är väldigt orutinerad och odiciplinerad för annars kommer jag bli hårlös de närmaste åren av studier. För snart börjar jag slita mitt hår...

Hade ju faktiskt missat att det inte bara var inlämningsuppgiften och ett närvaroprov, som skulle göras idag det var också ett teoretisktprov. Nu är det gjort, liksom närvaroprovet. Nu ska jag bara välja ut ett genmodifierat exempel och analysera dess etiska för- och nackdelar. Samtidigt som jag ska beskriva, diskutera och analysera denna problematik. Det var 100 år sedan jag ordbajasde sist. Hur ska detta gå till? jag blir bara mer och mer skeptisk till att studera vidare...

Kanske förvärrar det med saken att jag inte ätit sedan klockan tolv idag?

Inatt, inatt

Tar och sticker iväg till jobbet, kvällslektyr blir avsnittet om genetik så att jag kan skriva en kort och tydlig sammanfattning av det imorgon. Och före jag sluter mina blå ska jag komma på exempel på genteik som jag kan förankra i verkligheten.
Och imorgon på jobbet när jag inte är på möte sa jag komma på vad jag anser om GMO. Eller så ringer jag mamma så får hon berätta vad jag tycker om det. Etiska problemställningar it is.

Hoho. Vad spännande mitt liv är. Det var en smart idé att jobba heltid, studera på halvtid oh sedan försöka ha ett vettigt socialt med.


Don't know much biology, Don't know much about a science book

Efter ett arbetsmaraton trodde man ju att man skulle få njuta av kvällen nu. Nej, men eftersom att jag påbörjar ett nytt arbetsmaraton imorgon klockan tre och jag hemskt gäna vill ha sovmorgon måste jag idag göra färdig biologi uppgiften som ska vara inne på fredag. Om någon är sugen på att hjälpa mig att sätta upp genetiska scheman eller förklara varför Karin men inte Sven kan rulla tungan är ni hemskt välkomnaatt komma förbi.

För att muntra upp mig själv kommer jag sätta mig i mitt soliga fönster och läsa och lyssna på lite härlig musik. Wish me luck...

Just as fast as my feet can fly

Jag älskar jag ju min måndagsspinning. Den är på en perfekt tid, det är perfekt musik, så himla bra ledare, listan kan göras lång. Musiken var bättre före jul tyckte jag men nu har jag ändrat mig. De två tyngast sångerna är de två bästa. En när vi ska stå med lätt belastning och trampa fort till Help med The Beatles. En riktig killer.

Sedan den sista låten, bästa låten ever. Tungt, tungt, tungt. En CCR låt, en av pappas favoriter. När jag trampar på till den och tror att döden är ganska nära förestående då tänker jag på min fina pappa och trampar på lite till. Idag så skrek verkligen benen under den låten och då tänkte jag om jag tar i då räddar jag pappa och då trampade jag på mer, men så blev jag arg på mig själv för att det var en idiotisk tanke men jag trampade på ändå och tänkte att pappa ville att jag skulle rocka. Pappa vill alldeles säkert att jag ska vara smal och snygg och då måste jag trampa tills jag nästan tuppar av.

Så sjukt bra spinningfinallåt. Nytt ord. Festligt ord...

Men jag var så himla bra på spinningen idag i alla fall. Och jag känner det i låren nu. Jag rockade spinningen idag. Och imorgon ska jag rocka recyklingspinning. Det är spinning med musik från 70-, 80- och 90-tal.

Nöjd, trött, svettg och fruktansvärt ful.


Walking on sunshine

Jobbade till klockan ett idag. Sedan skulle jag hem och ha ett stort städslag var tanken. Men Carina my savior ringde mig och berättade att det var för fint väder för att städa och att hon hade köpt jordgubbar. Därför blev det en stund på en brygga i solen. Efter det så var vi och kollade på vårt nya kontor. Vi ska flytta till ett helt nytt hus. Ha vårt rapportrum på 8:e våningen. Finfin utsikt.

Jag och wingy-san i solen:










Vilken härlig dag. La, la, la.


Stora killen



Titta vilken söt bild jag hittade på lilla tjockisen. Nu är han så stor kille. Jag längtar efter honom. När jag hör honom babbla när jag pratar i telen med lilla T förstår jag hur mycket jag missar.

Grattis till storesyster Lisa som har födelsedag idag. När jag kommer hem om cirka två veckor har jag bestämt att vi ska ha ett stort födelsedagskalas för mormor, morfar, David, John, Lisa, Georg och mig. Mysigt va?

Yesterday

Jag sitter och lyssnar och lyssnar på The Beatles på youtube. Det kanske är det alldra största minuset med spotify som annars är ganska genialt. På spotify finns inte the Beatles, bara The Beatles Tribute Band. Nej, det duger inte.

Det som är bra med youtube är alla vidoer ju. Och jag läste just när jag lyssnade på Yesterday med the Beatles att det är den sången i hela världen som har flest covers. Gansa facinerade tycker jag. Jag älskar ju Beatles. jag har kanske ingen favoritsång men Yesterday och Lucy in the sky with diamonds är väl favoriterna. Om man kan ha favoriter bland alla dessa hits.


Grattis till ingenting

Äsch supertordag blev trötttorsdag. Somnade i soffan hos Alex så det blev ingen utgång.
Men ikväll ska vi ju träffas och grilla saker på engångsgrill, frysa och berätta skrönor. Det stod det i alla fall i mellingen från Carina. Grilla saker på engångsgrill, jag hoppas det är mat för jag bröjar bli hunrig då jag bara ätit frukost idag.

Inatt gjorde jag en dum grej. Jag skikcade ett meddelande till Lisa och gratulerade henne på födelsedagen. Problemet är bara att Lisa inte fyller år idag. Hon fyller år imorgon. Bra jobbat Clara. Det trista är att jag kom ihåg det idag är ingen garanti för att jag ska minnas det imorgon.


Humöret

Mitt humör är på botten idag. Jag har tusen anledningar anser jag med. Men det är bara ljug. Kanske en, två eller tre anledningar att vara på dålig humör. Men precis lika många att vara på bra humör. Solen skiner. Ikväll ska jag, wingy-san och Alex gå ut till Mönevann och grilla och snacka skit. Jag börjar inte jobba förren tre imorgon. Alltså ännu en sovmorgon.
Men ändå blir jag inte av med den här dåliga känslan. Så tänkte jag att jag skulle muntra upp mig med lite Grey's eftersom nya avsnitt kommer ut på fredgarna. Men naj, det förra dåliga avsnittet var tydligen säsongsavslutning. Nu blev det just ännu sämre. Okej det var inte säsongsavslutning men nästa avsnitt kommer den 28 april. Det suger!
Om jag hade haft en webcam kunde jag lagt in en bild på mig med en sur min så jag hade fler bilder i min blogg så fler skulle gilla den. Men nej, jag ar ju ingen webcam på den här jävla datorn.

Over and out!!!!!!!!!!

Efter superonsdag kommer supertorsdag

Eftersom Aleksander med ks trodde att det var stand up ikväll med egentligen är det nästa torsdag. Så det på blir det supertorsdag med Roast på Chat Noir (norksa roast på Berns) och utgång efter.
Min snygga klänning och snygga jag.


Klart slut, knut.

Imorgon, imorgon

Imorgon ska jag först jobba dag, sedan ska jag och wingy-san och tvätta min bil. På kvällen ska vi på stand up med Alex och hans bror. Sedan ska vi ut på lokal och slå runt. Jag längtar. <3

Koka soppa på en spik

Igår och idag lagade jag till mitt livs första köttsoppa. De får VG, den var väldigt god för att vara först gången måste jag säga. Trist att jag inte hade någon mjölk hemma bara så jag kunde inte göra klimp, det blir ingen riktig köttsoppa utan klimp. Men jag har soppa över så jag ska fixa till klimp till resterna.

Köttsoppa med lite kött men mycket rotsaker. Till det världens grovaste (grövsta?) bröd med leverpastej.

Nu jobba lite med wingy-san.

And I wonder, I wah-wah-wah wonder, Why?

Nu har jag två korta funderingar.

Hur håller sig folk som har bakbloggar smala? Det är inte direkt bantningsbröd de skriver ut där. Äter de inte upp det de lagar? Eller har de frysen full av kakor? Eller massor av tjocka kompisar? Jag vill faktiskt inte ha någon kompis med bakblogg, kanske för att jag skulle äta ihjäl mig. Och att jag själv känner mig ganska hygglig på att baka (när jag har en riktig ugn då) och om någon av mina kompisar skulle ha en bakblogg skulle jag känna mig så jättedålig. Bakbloggarna är ju helt fantastiska liksom.

När någon lägger ut en en video på facebook så komemr oftast kommentaren: "Jag har redan sett den. Den är bäst." Ja eller bäst varierar ju. Det kan vara dålig, fantastisk, okej o.s.v. Men varför? Måste vi hela tiden hävda oss och försöka ligga lite före? Som låten jag la ut här igår, som jag hoppas att ni lyssnat på. Den släpptes 2007 i USA, jag har inte hört den förut och jag älskar den nu. Trist för mig att jag är så efter men huvudsaken är väl att jag upptäckte en av de vackraste låtar jag hört? Sedan har jag ju i och för sig antagligen hört den innnan då den spelats i ett Grey's anatomy avsnitt förut och jag har sett alla av dem...


All of the lines across my face, tell you the story of who I am

Lyssna på den. Hoppa inte bara över att lyssna bara för att ni är trötta på videor jag lägger ut. Den här är värd att lyssna på. Min nya favorit. Anatgligen efter som vanligt. Men ändå. Puss och god natt vänner!

Nobody knows where we might end up

För exakt tre månader sedan hade jag den värsta dagen i hela mitt liv. 20.41 anlände mitt tåg från Lilleström. När jag uppdaterade bloggen precis före resan hem skrev jag att jag var ledsen för att jag skulle hem och inte få träffa mitt hjärta Jonte. Jag trodde att jag skulle hem och sitta hos pappa ett tag och att han skulle bli bra igen. Inte trodde jag då att han skulle vara död två timmar senare.

Om ni bara visste vad jag kunde ge för att få veta vad jag tänkte på precis det ögonblicket han dog. Jag hoppas att jag skickade all kärlek hela jag rymmer till honom i det ögonblicket. Inte att jag tänkte på något så oviktigt som celluliter eller något likande.

För exakt tre månader i den här stunden så insåg jag att mitt liv aldrig skulle bli det samma. Men jag vet att han fick frid och att han var älskad ända in i det sista. Och om jag inte skänkte honom all in kärlek i det ögonblicket han dog så vet jag att jag älskar honom till månen och tillbaka både igår, idag och imorgon.

Well...Allright.

Okej nu är jag redo och ska berätta lite om helgen. Drog ju iväg till Michelle efter jobbet i torsdag. Först fick vi den fantastiska frukosten jag berättade om. Karbonader är typ pannbiffar, underbart gott med stekt lök och smörgåsgyrka på mackan.

ja, ja. Efter den nu berömda frukosten så åkte vi och shoppade. jag köpte ett nagellack och en nagelfil från OPI.

Väldigt bra kavalitet med tanke på att jag hade på det i lördags och tog kortet idag.  Snygg färg va?

Sedan spelade vi biljard och jag vann.


Efter billen, åkte vi och handlade förnödenheter och hämtade Mia i skolan. Hennes skola ligger granne med ett fängelse. Ett väldigt vackert och gamalt fängesle. Men visst är det underligt att man bygger en skola brevid ett fängelse?
På lördagen var det häng, Michelles pappa och hans tjej kom förbi och vi tittade på skidåkning. Och jag åkte hem strax efter lunch.

Efter en väldigt dimmig resa hem tog jag mig en sväng till Strömmens storsenter och tittade på alla snygga nya vårkläder Indiska fått in. Köpte lite grejer och en superklänning. Fixade frippan med.


På kvällen kom Wingy till mig och vi gick ut på lokal i Oslo och slog runt. Hittade två karlar som var våra wingmen när vi hamnade i knipa. Att dra i örnsnibben var vårt hemliga tecken.
Min nya snygga klänning som jag hade på mig.


Söndagen blev en seg men bra jobbkväll jobbade tack och lov som personligassisntent. Söndagkvällar är fint att jobba där när man inte är helt i form. Måndag björd på jobb och måndagsspinnig. Pulsen låg fantastiskt bra, trist att min fötter inte ville vara med bara. De var fortfarande onda efter en lördagkväll i klackar.

Så idag har jag jobbat, men bara en kortvakt då, så jag slutade vid ett. Soc ett par timmar och ikväll träffade jag och wingman Jenny med. Var sedan och handlade och nu har jag satt igång och koka köttsoppa. Ska bli intressant att se hur det bli. Det luktar spännande i alla fall.


Ikväll är tanken att jag ska äta lite till. Sila köttsoppan. Kanske kolal lite på tv. Och städa i den här röran:


Ja, nu fick ni alla fall se att ni inte missat något. Mitt liv är faktiskt fantastiskt ointressant!

Tar natt

Jag tar natt. Ännu en kväll med ouppdaterd blogg.
Mn jag kan ju berätta att jag var och klippte min sidecut kort i lördags igen. Älskar den jäveln. Till den nyuppfräschade frippan slog jag yill och köpte världens snyggaste klänning som jag hade på mig ut på lördag kvällen. Lyckat, lyckat.

At Larvik

Sitter i en soffa hos Michelle med utsikt över havet occh uppdaterar. Efter en smidig resa trots pissväder anlände jag runt halv åtta igår kväll. Då fick jag lite mat occh en presentation över alla i Paradise Hotel.

Idag har hon serverat oss (mig och hennes farfar som är här på besök) världens lyxfrokost. Eller vad sägs om karbonader med stekt lök, bacon, ägg och bönor i tomatsås. Jag är mätt i alla fall.
Nu ska vi ner en tur till Larvik och kolla lite. Kanske måste jag spöa Michelle i lite biljard idag. :p

Ja, ja. Jag återkommer nog med både med text och bilder när jag kommer hem...