Hej Bloggen,

Jag är på väg nedåt det är därför jag inte skrivit. Har ingen lust med något. Defenitivt inte träna och jobba, jag vill bara ligga i sängen eller på soffan och tycka synd om mig själv. Jag har disk överallt och ren och skitig tvätt om varannat. Allt känns skitigt och äckligt men jag orkar inte bry mig.
Men idag ska jag försöka ta tag i mitt liv. Jag ska och träna och ikväll ska jag på fest. Mellan träningen och festen hoppas jag att få lite ordning här hemma. Inte för att jag har lust med något men jag måste väl börja någonstans.
Mvh, Clara "Blicken i backen" Dahlin

Berg- och dalbana

Den här dagen går väl till historien som en riktigt rutten dag. Jobbet var helt ok. Avslutade arbetsdagen med personalmöte, käkade alldeles för mycket pizza då och tog på mig timmar jag inte var sugen på. Där började väl det dåliga. Åte till Strömmens storsenter och mötte Carina där. Hon var inte sugen på och träna och inte jag heller. Jag var helt illamående och ångestladdad över att jag ätit så mycket pizza.
Vi tyckte då det var en bra idé att käka mjukglass och äppelkaka istället för att träna så så blev det. Men inte helt utan ångest kan jag säga. jag var helt förstörd när jag skulle köpa glass för att det var så onyttigt. Men då var jag tvungen att köpa glassen kände jag för jag tänker inte bli en sådan som får ångest av att äta onyttigt en dag. Jag kände mig som ett ätstörningsfreak i ett par minuter. Jag kan inte grina för att man äter glass istället för att träna en dag.

Sedan åkte jag hem efter glassen, den var riktigt god ska jag säga. hade ingen ångest men var på dåligt humör för att jag inte hade tränat. Vilket resulterade i att jag stod och hoppa rakt upp och ner på golvet bara för att jag var så arg. Ja, jag vet dagen har vart onormal. Men som en räddade ängel så shufflades elden fram på min ipod-högtalare. jag dansade då en riktigt fuldans och sjöng så högt jag kunde. Vilket resulterade i ett bättre humör och ångesten över pizza och glass är helt borta. Dock så har jag beslutat att fredag inte blir vilodag från träningen eftersom idag blev det. Fredag förmiddag blir det spinning istället.

Tack och lov att den här sången finns. Den är lycka.


Och ångest. Varför ska jag ha det? Jag har äntligen kommit igång med min träning och äter sunt. Oftast i alla fall. Jag har fina vänner, fin familj och jobb jag trivs med.


Håll blicken kvar i skyn Clara!

Jag älskar mitt meningslösa liv. Hur är ditt liv?



Här är alla lika övergivna
Ensamma, synd om oss
Här går man inte runt och hälsar på
man måste ringa först
man måste boka tid
man måste skynda sig
man måste skärpa sig
man måste komma in

Secret service

Åh som jag älskar de här två låtarna:



Ladda om

Dags att glömma hur tunga benen var igår på spinningen. Idag är mina ben starka och redo för zumba.
Skaka loss!

Så här ser jag verkligen ut under zumban. Sätter alla steg perfekt och ibland tjoar jag till glatt. Som blondinen som ser drogad ut i videon så ser jag med ut. Kläderna är med identiska. Jag ser inte alls ut som en svettig/rödflöammig tjockis utan taktkänsla. I wish. Haha.

Chasing cars

Jag sitter och ser på zumba-klipp på youtube och inser att jag har mycket att lära. Ja vi är väl alla barn i början. Dags att sova nu så jag kommer iväg till jobbet i tid imorgon. Ser fram emot att bilen ska få på vinter sulorna imorgon. Då kan jag känna mig lite tryggare. Hatar att åka bil med hjärtat i halsgropen, idag såg jag och Carina en bil som kört rakt in i en lyktstolpe. Usch.

Kvällen so far

Yeah, yeah, yeah. Here comes the night.
Har haft en bra kväll så långt. Var på spinning med Wingman. Det var verkligen inte min dag för spinning kände jag redan på uppvärmningen. Jag trampade och trampade men kom ingenstans, ag fixade inte att lägga på styrka och jag kom inte upp i tempo. Usch, man känner sig lite värdelös då. Men jag och Carina hade lite terapi och det käns helt ok nu. Imorgon är det nya tag med zumba.

Efter träningen gav vi oss iväg på tuppwere-party. Jag köpte en lök/mandel/nöt/ört hackare och ett serveringsfat. Fint att få sitta ner och ta det lite lungt. Det fanns ju grönsaker med dipp med. älskar det, gör det alldeles för lite. Men när jag får mitt serveringsfat då kommer det komma fram titta som tätt har jag en känsla av.

nu ska jag äta min middag. Det blir ju purén ikväll med, inte med grekiska biffar det blev kotlett kvar. Jag ska äta mina goda biffar imorgon till en sallad före träningen.

Jessica

Jag sitter och skypar med Jessica. <3

Fräscht

Jag sitter och tittar på Beck Skarpt läge. Jag har s bra minnen till dne här filmen. När jag fick min första riktiga lön från kommunen när jag jobbade på Trumman så tog jag med mamma på den på bio. Mamma och jag satt som på nålar minns jag, hon nöp mig i armen flera gånger. Efter filmen avnjöt vi en delikat middag på McDonalds. Det var 2006, tänk att det var fyra år sedan jag var 18. Vart tar åren vägen?

Jga har just avnjutit en god middag om jag får säga det själv. Jag förvånade mig själv och det är ju alltid trevligt. Jag lagade broccoli- och blomkålspuré och till det fläskkotlett och stekta äpplen. Nu är jag mätt som en plätt. Purén var superenkelt att laga. Jag kokade bara broccoli och blomkål, stavmixade det. I med lite creme fraiche, salt och peppar. Superenkelt och supergott. Väldigt gott med stekt äpple till så det blev lite smak på det hela.
Jag tänke att morgondagens middag ska bli purén med grekiska köttfärsbiffar.

Vet ni vad jag saknar massor med Sverige? En ganska otippad sak måste jag säga. Nämligen creme fracihen, hemma finns det ju vanlig, lätt och mini. Ja här finns det vanlig. Hemma finns det med massor av olika smaker, här finns med två. När man åker på shoppingtur hem så är det en självklarhet på inköplistan. Ganska stor prisskilland är det med.


Bästa fräschen. :P

In my head

Jag håller på och läser en bok Åh andra sidan av Marian Keyes. Där är ett par på date och diskuterar sina största rädslor. Inte rädslor som att jag vill inte dö ensam. Sådana seriösa rädslor som alla är rädda för fick inte vara med och inte heller spindlar och höjder. Utan sådana här knäppa rädslor som alla har, helt onödiga saker man är rädd för.

Nu tänkte jag berätta om en av mina knäppa rädslor. Jag är ju en riktig chicken så jag är ju rädd för småkryp, höjder, mörker, ja you name it. Men en sak jag är rädd för som jag inte tror så många vet om är att jag är livrädd för att slå ut framtänderna. Livrädd. När jag går i trapphus är jag alltid rädd att jag ska snubbla på mina skosnören och slå ut mina framtänder i det hårda golvet. Speciellt en typ av trapphus och går i väldigt ofta på jobbet. Det är en av de värsta saker jag kan tänka ska hända mig. Ja förutom att dö ensam eller att någon i min familj så dö och så, de normala rädslorna.

Vilka onormala saker är ni rädd för? Jag är otroligt nyfiken.

Och om våren så talar hon om hösten

Dags att leva i nuet. Just nu kallar min diskhög på mig. Efter det så tror jag att Christina och Meredith i Greys anatomy vill att jag ska ta ett mellanmål med dem.
Kvällen är än så länge öppen, pratade lite löst med Silje om att hitta på något. Och om det inte blir något av det så har jag jordgubbar och druvor kvar och så går Beck - Skarpt läge på kanal fyra ikväll.
Jag diggar nuet.

Nya skor både till mig och svarta faran

Igår i och med att det föll snö så var jag och införskaffade mig ordentliga vinterskor och beställde nya vintersulor till svata faran.

Mina vinterskor var nedsatta med 500 kr så det var en riktigt rimlig affär. Ordentligt fodrade skor med ordentlig halkfri sula.

De här fast ljusbruna. Skitsnygga. De är i mocka.

Till svarta faran var det mindre rimligt med vintersulor. Eftersom att jag saknade fälgar så behövde jag det med. Jag hatar att lägga ner så mycket pengar på bilen. Jag ska ju försöka få in den på service med när jag är borta hos Jessica. 8000 norska kronor för fyra däck, vart är världen på väg. dags att jobba lite extra verkar det som. Det är ju en halv månadslön.

Det är det dags för fredagskos, ingen Kims ingen kos

Det är norska versionen av: det är dags för fredagsmys. Lalala.
Mitt härliga fredagsmys är detta:

Detta med lite Stolthet och fördom gör vilken flicka som helst lycklig.

Middagen bestod av pasta med spenat- och laxsås och en grönsallad till. Mums. eftersom det är fredag så blev det lite pepsi max idag. Men jag vet inte om det är något fel på mig eftersom att jag inte lyckats dricka upp den, och jag åt en helt normal portion av pastan. Börjar jag bli sjuk i huvudet?

Wingman

Min wingman har börjat blogga. Hennes blogg heter flyttagrisen.blogg.no. Kika in.
Själv tycker jag att bloggen har ett underbart namn. I Norge så kan man säga: Fytti grisen om något inte riktigt går som man tänker sig. Lite som fy tusan. Detta är då en svensk tjej som har hört någon säga och har då svarat. Vadå flytta grisen?? Jag antar självklart att tjejen var blond.

Därför så fort jag eller min wingman säger fytti grisen så efterföljs det med ett: Vadå flytta grisen?
Det sista ska självklart sägas med en blåst ton. inte så kul för er att läsa kanske men nu vet ni den härliga historien bakom denna härliga bloggs namn. Kika gärna in och kolla.

Me and my wingman:



Friday I'm in love

Härliga fredag, jag jobbade inatt och som jag sov. Tack och lov för igår när jag gick och la mig var jag så hes och halsen var lite ond. usch jag har inte tid att bli sjuk. Därför bestämde jag mig för att sova vidare efter jobbet med, så jag hoppade över mitt besök på jobbet och bakiningen som jag skrev om igår. Men så fort jag bakat dem så ska jag berätta för er hur goda de var, ja eller om de var mindre goda också.

Så vakande jag sent omsider då och då bestämde jag och Carina att vi skulle en tur på Metro storsenter. Lyckades hitta ett par billiga, varma och snygga vinterskor. Nedsatta 500 kr. Bra kap. Carina köpte svarta och jag bruna. Snacka om wingman man är. :P

Sedan var det dags för helvetes spinningen. Oh my, jag kämpade verkligen på men jag är inte i närheten av att klara den timmen med pulsen på rätt ställen. Han verkade som en trevlig människa han som ledde den, men då kämpade man på för att vara snäll istället. Svetten lackade i alla fall. Vilken tillfredsställelse det är att vara helt genomsvett efter en spinning-timme. Efter det bestämde vi oss för att träna magen lite när vi ändå var varma. Jag tränade min forled på balansplattan. Efter att jag bröt benet för länge länge sedan får jag lite ont när jag tränar utan skor och gå i skor som är för långa. Låga converse till exempel helt uteslutet att gå med. Sedan körde vi lite boxing och provade alla saker vi ville i styrke/strechrummet. Jag vill verkligen prova boxing insåg jag, fy fan vad det var kul. Ut med alla känslor på kuddarna man slår i bara!


Kväller

Har jobbat kvällen idag, har haft en superdag så jag kände att det skulle bli en bra kväll. Jag vet inte. Det har vart en helt okej kväll, jag har känt mig lite nere. Jag vet inte riktigt varflr men det har vrt en helt okej-kväll. Det gick ganska bra på jobbet men det där extra energin infann sig aldrig.
Jag gjorde mig nog av med den på förmiddagen på träningen.

Imore när jag skulle på stats var jag ju på fel senter, jag hade bokat in mig på flow på sats på strömmen men jag trodde jag skulle på metro så därför hamnade jag på ett express-pass. Jag hade aldrig hamnat på det om inte tjejen som var ledare för det var den som stod och drog korten så när jag hade missförstått alltihopa drog hon med mig. Med ganska mycket tvekan kan jag säga. Men jag kan ju inte säga nej så ett express-pass blev det ju.

Vi ni vad jag jag märkte för skilland på hur jag blivit starkare? Jag kunde stå i plankan längre. Bra jobbat, Clara!

Nu ska jag iväg och jobba natt igen. Imorgon är jag ledig men jag tänkte baka lite nyttiga
cholkadmuffins och ta med mig till lunchen på jobbet. Jag har visst hamnat i jubordskommittén och jag vill inte göra någon beviken så imorgon ska det tas tag i det då. Känns som det kan bli rörigt att ordna ett julbord för mina kära kollegor.

Jante - fjante

Jag ville skriva på min facebookstatus idag att jag var nöjd med mig själv. Nej, jag bangade för att jag tyckte att det skulle låta som att jag var en mupp då.
Det är jag som är en mupp som inte vågar skriva att jag mår bra och är nöjd med mig själv idag. För så klart jag ska få vara nöjd med mig själv. för istället för att åka hem och lägga mig så åkte jag och tränade en express-time på sats. Express-timer är inget man går på själv anser jag, men nu har jag ju gjort det och då får man lov att vara nöjd med sig själv.

Jag är duktig och idag är jag nöjd med mig själv!

Zumba

Var också på zumba igår. Herregud det var tufft. inget oväntat dock. Igåt var snäppet roligare än förra gången dels för att jag var lite lite bättre, dels för att han hade ändrat på programmet så jag gillade det bättre.
Hade dock ont i ett knä efter, trist. Lite mycket hopp, men jag får dra ner på hoppen.

Jag har bestämt mig för att fortsätta med det, det är inte ofta man hittar svinjobbig som är så kul att man glömmer det. Spinnigen är kul, den det är just för att den är så jobbig liksom. Zumba är kul för att man får dansa, dansa.

Nu jobba kväll och natt.

Rolis

En bra dag igår. Jag fick veta att min älskade fina katt som varit borta sedan i våras är hemma hos mormor och morfar igen för tryggt förvar, älskade lilla Roland.







Tänk när han var min lilla baby. <3

Bilder från Danskebåten




Me and my bunkmate <3






Värsta fakesmilet ever


Haha. Söta Lene.


Me and my wingman.


O>


Hahahaha.







Danskebåten

Så i fredags segglade jag och nio av mina kollegor iväg med danskebåten för at äta god mat och dryck och skaka rumpa. Bussen hämtade os på jobbet och det börjades redan där med öl och rusbrus. Älskar ordet rusbrus, det betyder alkoläsk för er som inte tog den.
Sen middag följdes av förferre på lugaren, underbart att hytt heter lugar. Underligt ord. Härligt att vi var från 22 år (moi) till Jane som är i 55 års åldern. Sedan upp och dansa till ett pojkband som jag måste säga var väldigt dåligt. De kunde liksom inte texten i alla sånger de sjöng. Men det dansades vilt i alla fall. Alla utom bossen var uppe och skakade rumpan på golvet.
sedan var det ju disco i toppvåningen så klart. Allt ska avrundas med lite disco då är livet fullkomligt. Efterfest i Carinas och Lenes hytt. Eva Marie och jag avslutade kvälllen med Sanning eller Sanning till ungefär sex på morgonen. Vakande sedan av att jag pratade i sömnen med Eva Marie och frågade av jag sa. Haha.

Dagen efter var alla ganska så slitna måste jag säga. Men jag blev alldeles vild när jag kom in i taxfreen. Köpte presenter till både mig själv och andra. Presenter till mig själv blev två sjukt snygga ögonpennor en grön och en orange, en parfym Amor Amor, en flaska vodka, en flaksa glögg och lite choklad så klart.
Sedan buffé igen så klart. Älska att överäta buffé. Herregud.

Mys, mys, mys är ordet för den här underbara helgen. Älskar mina kollegor.

Barskåpet

Jag ska möblera in det jag köpte på danskebåten i mitt barskåp. När jag var 20 år ver det otänkligt med ett barskåp, jag drack upp det så fort jag köpte det. Men nu så köper jag bara på mig och dricker inte upp det.
På danskebåten köpte jag en flaska absolut vodka och några småflaskor med olika saker. Sedan köpte jag årets julglögg med. Saffran smakar den.
Den här absolut-flaskan köpte jag:

Träning

Ser tillbaka på Sats hemsida där man kan följa sin egen träning att jag tränat tre gånger i veckan minst i tre veckor. Jag är så nöjd och stolt över mig själv. Den här veckan är det nya tag igen och den ser ut såhär träningsmässigt:
Måndag: SatsCyklingPulse
Tisdag: Zumba
Torsdag: SatsFlow
Fredag: CyklingIntervalPulse (mördarpasset med nazistledaren)

Lite sliten

Jag är så sliten efter en underbar helg. Jag märker mest att jag är sliten för att jag gråter ikväll. jag började gråta när jag såg på Greys anatomy, inget ovanligt men det handlade om en med Huntingtons sjukdom. Mardröms sjukdomen att få, eller att bara på genen. Självklart var jag tvungen och läsa om den och grät för alla som har dens skull.
Sedan var jag inne på
Annas blogg pch såg på världens finaste video och bara grät och grät.

Nu ska jag till Carina och spela tv-spel och så det blir en lugn kväll. För imorgon är det dags för spinning igen, kan behövs med tanke på vad jag ätit och druckit på ett dygn.
Ska berätta mer om det imorgon och ni ska få lite bilder med. Men jag kan säga att jag haft ett riktigt trevligt dygn.

Snabeldraken

Hoppas att snabeldraken vill samarbeta med mig nu eftersom att jag gav mig själv ett ultimatum att jag inte får följa med på danskebåten med mina kära arbetskamrater om jag inte dammsög innan jag åkte. Dags att sätta ingång då.

And if I could hold on through the tears and the laughter

Åh tänk vad jag saknar mitt kogäng när jag hör den här:



<3<3<3

Mål i livet

Jag har ett delmål i min viktnedgång. jag har inte lagor någonting på kilon för det fungerar bara inte. Äevn om jag drömde inatt att jag gårr ner till värsta drömvikten. Helt sjuk dröm, jag var med i Biggest Loser fast jag var ändå inte riktigt med. Jag kom typ som en joker på en invägning bara, sedan när jag ställde mig på vågen hade jag gått ner ungefär 25 kg på en vecka. Lampor blinkade och sierener tjöt för att jag var så jävla bra. Haha.
Men tillbaka till verkligheten, mitt mål är att ett par jeans jag gillar ska sitta bra. jag har kunnat ha dem hela tiden men de har inte dirket suttit som ett smäck om man säger så. Så när jag klarat det då blir det: en systemkamera. En väldigt dyr belöning kan tyckas men om det är något jag kan så är det att unna mig själv saker. så därför får det bli en rejäl belöning helt enkelt.
Ett av de största målen är att komma i ett par skitsnygga Levinsjeans jag ar som jag bara använt en gång. Köpte dem när jag gått på cambridge och då satt de tight, så tight. Därför känns det som ett bra långsiktigt (med betoning på långsiktigt) mål att de ska sitta bra.

Lycka

Jag funderar på det här med ett sunt liv. Jag har ju blivit nyttigare, jag tränar och äter bättre. Jag mår bättre av det helt klart. Dels för att jag får mer energi av att träna men också att jag blir förbannat nöjd med mig själv. Jag blir lyckligare av att träna antar jag. Påminn mig om det om jag lägger av. Men min stora rädsla är att jag ska träna för mycket och tröttna, mn just nu känner jag mig inte trött på det.

Jag försöker nu hitta en fin balans med mat och dryck i vardagen. Vilken tönt jag låter som, men att ha balans i kosten är också extremt viktig. Jag älskar godis och onyttigheter men får helt enkelt dra ner på det. Om jag slutar med det helt kommer jag klara mitt nyttiga liv i max en månad. Men nu har jag börjat fundera på alkohol, herregud så osunt det är. Och jag som aldrig tackar nej till en rejäl fest. Men jag ska försöka dra ner på det med tror jag. Alkohol vid speciella tillfällen, som nu ska jag på danskebåten med jobbet på fredag. Jag ska till Jessica i Rumänien och på julbord med jobben. Det är ju speciella tillfällen. Men en helt vanlig kväll med utgång år jag nog ta och välja en pepsi max istället. Det borde jag klara, det är ju inte som att jag är beroende eller något.

Saken är att jag blir lyckligare av att leva bra. Lyckliga vill ju alla vara, så nu får jag köra hårt enkelt.

The streets will make you feel brand new

idag var jag och min wingman Carina inne i Oslo och spankulerade. Men vi hade ju ett mål med dagen: jag skulle beställa mig ett nytt pass. Därför tog vi världens promenad till ambassaden, sälvklart hade jag inte kollat tillräckligt noga vart den låg (ni känner ju mig). Så vi gick en väldig omväg i alla fall och till slut kom vi fram lyckliga till Svenska ambassaden. På vägen så visade Carina mig världens hemskaste grind.


Ful va?

Ja när vi kom fram till ambassaden så visade det sig ju att jag saknade ett papper. Det är lycka det, till råga på allt så hade jag skoskav med. Men Carina och jag gick omkring och hade trevligt och hittade en affär vi kom överens om att vi skulle gå tillbaka dit när vi fått lön. Köpa åtminstone en varsin mösa och jag ska köpa ett paraply. De hade världens snyggaste paraplyn den affären. Jag kom och tänka på Paris när jag såg dem.

Vi hann även in i en hälsokostbutik och kikade runt. Jag ska bli en riktigt hälsokost-människa jag. Idag åt jag linssoppa och knäckebröd till middag, smaskigt och nyttigt.

Men det viktigaste var att när vi satt och käkade lunch så fick jag en uppenbarelse, eller jag trodde det men det var verklighet. gummistövlar i massor av underbara färger: lilia, orange, brun, grå, grön, gul, rosa. Alla möjliga färger.  Jag kunde helt enkelt inte motstå att se på dem, självklart prövade jag ett par och de satt som ett smäck. Jag kunde inte motstå dem helt enkelt, jag var förälskad.
Ikväll har jag fotat dem så att ni ska få se mina nya skönheter:



Visst är det ljuvliga? Är du avundsjuk kära moster?

En riktigt lyckad dag allt som allt. Hoppade ju iväg på zumba med mina galet smärtsamma skavsår, men när man tränar något kul har man ju en förmåga att glömma smärtan. Nu sitter jag och varvar ned med Elvis i glada Hudik, SVT:s bästa program ever.

Zumban

Först en beskriving av zumba:
Zumba Fitness skapades i mitten av 90-talet av sydamerikanen Albert "Beto" Perez, personlig tränare och koreograf åt ett stort antal internationella popstjärnor. Med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer med glödheta danssteg som hans elever älskade - Zumba Fitness var fött!

Nu en beskrivning av mig under ett zumba-pass:
Svettig, generad och glad. Zuba var svinkul. Bra musik, helt underbar ledare, en man som hette Laurent. Jag kan säga att han shakade assetbättre än alla tjejer därinne. svettigt för att det var sjukt jobbigt, full fart och hopp och rörelser hit och dit. Generad för att jag inte hängde med för fem öre, ibland fick jag helt enkelt bli stående och se på de andra. Sedan körde jag en del av klassikern ta bara benen och inte armarna om du inte hänger med. Glad för att det var en väldigt kul och inpirerande timme. Laurent lyckades sprida glädje med dansen trots att jag ibland kände mig lockad att ge upp och bara gå därifrån.

Betyg:
VG+. Jag är ganska övertygad om att det kommer bli ett MVG när jag lär mig stegen bättre så att jag hänger med och kan ta i ordentligt. Missförstå mig inte för jag är snuskigt sliten idag med, men det kommer nog bara bli bättre och bättre ju mer jag lär mig. Jag ska inte ge upp än kan jag säga. Jag ger det fem-sex gånger och om jag inte blir bättre då ger jag upp. Haha.


Vad gör vi? Nu kör vi:

Zumba!

Oh my

imorgon ska jag på mitt livs första zumba-pass. Jag såg fram emot det riktigt tills jag youtubade det. nu är jag mest rädd. Ja, ja, det som inte dödar härdar. Jag lär ju få använda mitt pokerface imorgon och inte se ut som jag vill sjunka genom golvet när jag misslyckas med movsen.


Det ska nog gå det här med.

Men om jag får dansa till den här låten så lovar jag att släppa loss och satsa helhjärtat.


Fast jag kommer inte tjoa och greja som de gör i videon. Wish me luck.

Trött i benen men pigg i huvudet

Har vart på spinning idag, jag vet att det är mycket tjat om träning i min blogg nu. Men jag är så uktig så det borde skrivas ut. Ja men tillbaka till spinningen, idag var det en vikarie, jag var skeptisk i början kan jag säga för jag typ älskar hon som brukar ha det på måndagar. sedan kör hon igång med inte fullt så lika bra musik som det brukar vara. Jag var minst sagt beskiviken till en början. Men hela träningspasset avslutades som det borde med att låren och vaderna brann som eld och jag ville bara sätta mig på golvet och sura som ett litet barn.

Nöjd är jag. Imorgon ska jag in till byn och skaffa mig ett pass. Jag och carina ska åka dit. Jag ska försöka få med henne till en park eller något, jag är sugen på en promenad i stan bland höstlöven. Och sedan en fika/lunch på ett mysigt café, känns som att det inte kan bli annat än succé.

Shoppade då, bilder nu

För kanske två veckor sedan skulle jag bara en sväng in i matbutiken och köpa grejer till min spenatlasange jag lagade då och självklart valde jag en mataffär i ett shoppingcenter. Bra val Clara. Kom hem med alltför mycket som inte stod på min matlista.
Nu har jag tagit lite bilder på det jag inhandlade. Men nu ska dte inte bli mer kläder på länge. Tittade i garderoben idag och det finns väldigt mycket där. Om jag ska köpa något så ska det bara vara leggins för det lider jag alltid brist på. Världens bästa plagg.


Två par strumpbyxor och två pår knästrumpor. Älskar de blommiga strumpbyxorna.


Till mina nya knästrumpor så köpte jag ett par nya höststövlar.


Sedan köpte jag en sådan här ny modern schal en sådan som de sytt ihop i en rundel. Och ja, den är precis så mjuk som den ser ut.

I'm in the corner

Mina nya fräscha tår, eller nej tårna är inte nya men lacket fick jag i somras av lilla T. Visst är det coolt?


Fingarna fick sitt vanliga lack. Jag älskar det lacket så mycket så att jag inte förstå hur jag någonsin ska vilja använda något annat.


Och ja, jag vet att jag har sjukt långa tår. :)

Det blir alltid värre framåt natten

Jag kan inte riktigt släppa att jag nästan försov mig till kvällsvakten igår. Att sova långt ut på eftermiddagen leder till att man är vaken långt ut på natten med. Somnade klockan 03.30 inatt och klockan ringde första gången 06.30. Underbart. Klockan tre inatt gav jag upp att kunna sova och gick upp och youtube slösurfade. Hittade sorgligaste grejen ever.

Det här satt jag och grinade till klockan tre inatt:




Carpe diem, crea diem...

... Kasta bort diem. Herregud idag vaknade jag 14.37, och började jobba 15.00. Onormalt.
Kanske var dte för jag hade en så trevlig och utmattande gårdag. Först jobb och efter dte var det spinning. Galen spinnig. Helt sjukt jag skojar inte. Ledaren måste vart typ slavdrivare i Auswich i sitt förra liv. Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö en stund.
Sedan åkte jag hem (halvdöd) och provsmakde min fårikål, den var så god. Riktigt riktigt lyckad. Sedan drog jag till Carina och vi såg på x-faktor oc gick ut på Klimt. Dansade till slut när vi insåg att det inte skulle bli något galet drag där. Efter det gick vi till Jekyll and Hyde och dansade lite till med lite kollegor.

Kom hem och tog en riktigt sovmorgon till 14,37. Men jag kan fortfarande inte komma över min galna spinningledare. Herregud vad jag har vart sliten i benen idag, försökte springa upp för en trappa på jobbet men det gick inte. Benen kunde inte röra sig så fort. Helt galet.

Husmorsfasorner

Husmorsfasoner på en fredagskväll. Ska ikväll äta av fårikålen jag lagat aka mitt första långkok. Sedan ska jag ta reda på mer tvätt och försöka dammsuga mitt golv. Baka lite bröd med. För att ge den en liten modern twist så ska jag på spinningen nu.

Dammråttorna börjar samlas igen. Annars skulle jag aldrig ens ha rört dammsugaren.
Jag slänger hellre bort livet på att se på True Blood och Greys Anatomy än att städa. Haha.

UFO

Jag trodde för ett ögonblick att det var ett UFO i min mage då den pratade och rumlade så. Men sedan kom jag på att på jobbet fick vi våfflor, choklad och glass idag efter lunchen.
En helt vanlig fredag i hjemmesykepleien. Tur att jag ska på extra tuff spinning idag, pulsintervall.

Bra jobbat Clara

Så jävla proppmätt. Jag bestämde mig för att äta lite innan träningen. Äggröra fick det bli, men nu är jag så mätt att jag inte vart vart jag ska ta vägen. Smart Clara.
Dock är träningen förren om 1,5 h. Men ändå.

Hur ska detta gå ikväll. Men det blir piloxing i alla fall. Roligaste träningen ever.

Muttern

Det fulaste med Norge: Att en del av människorna kallar sin mamma för muttern här. Herregud, jag tror att jag avskyr det ordet. Och inte att de kallar sin mamma för mutter, nej utan muttern. Jösses amlia.

Mitt första långkok, imorgon

Har jobbat ikväll, det märks verkligen att dte börjar bli höst nu. Förut var det ganska mörkt när jag slutade jobba, nu är det mörkt efter matpausen. Jag gillar inte att jobba när det är mörkt. Snart kommer rdte bara mörkt när man går till jobbet på morgonen med. Uscha mig!

Idag har jag vart på MAI-sentert, ett dagcenter för människor som har psykiska problem. Jag måste säga att jag börjar trivs där, jag är ju trots allt där cirka 2 timmar/vecka, eller kanske varannan vecka. Undra om man blir som man umgås..?

Imorgon ska jag jobba dag, därför borde jag sova nu. Klockan sju ska jag på piloxing och så ska jag jhinna med att laga fårikål med. Fårikål ska koka 2-3 timmar så det är ett riktigt långkok. Jga tänkte att jag lagr dte innan träningen sedan får det stå och dra över träningen så blir det sen middag. Det sägs på jobbet att maten blir godare dagen efter nästan eftersom smaken får sätta sig då. Men nu får det bli så att smaken sätter sig under träningen. Och efter träning smakar ju all mat bra.


Sötsate bilden ever. Lite makaber med kanske:

Middagslista

Jag har faktiskt gjort en matlista för veckan, det var väldigt trist måste jag säga. Men jag får helt enkelt börja tidigare i veckan.

Måndag: Korv med lomper

Tisdag: Jobba kveld

Onsdag: Fårikål

Torsdag: Jobba kveld

Fredag: Smal Flygande Jakob

Detta ska jag alltså laga om kvällen. Bara middagar. Lunch orkar jag inte skriva listor på. Det blir ju enklare att handla med när jag vet vad jag ska laga. Annars blir det spontan middagsshopping. Vilket ofta leder till lite dyrare mat.

Folk får gäörna komma med tips på god och nyttig mat till nästa vecka.

I'll be there for you

Spinning idag. CyklingPulse:
CyclingPulse
Kondisjonstrening på sykkel med moderat intensitet. Vi sykler med pulsbelter, og du kan lett følge med på pulskurven din.

Jag körde så svetten verkligan lackade. Det är mitt bästa spinningpass hittills, inte för att jag hunnit vart på så många. Men, men. Sedan när de spelade Friends låten spårade jag och Carina ur. Vi trampade som galningar och när sista låten kom så var mina ben helt döda. Tur att det var näst sista låten. Jag hängde med väldigt bra på pulskurvan som man skulle ligga, men jag kom aldrig upp på röda fältet. Men det sker nästa gång!
Jag älskar spinning, jag har alltid berättat för folk hur mycket jag hatar det. Men med spinningskor är det en helt annan grej. Och jag har aldrig svettats så mycket som när jag trampar på cykeln. Och när ledaren kan pressa en till gränsen så känns det inte helt fel.
På fredag är det dags för CyklingPulseInterval. Jag är rädd eftersom att den är tuffare än den andra.


Stolt

Lisa-Fisa, min syster som snart är klar lärare, har fått börja vicka lite på Rekarne. Hon är bra hon.
Min syster som är kameraskygg, men på julafton slipper man inte undan. Sedan kan man ju skylla på att man vill ha kort på Jonte och att måste hålla honom stilla med.


Men Lisa, i förra komentaren skrev du att någon var suverän. Vem?

Beroende

Jag är beroende av Sats-bookingside på nätet. Jag sitter och tittar och funderar och gör små antecknigar i min almenacka m vilka timer jag skulle vilja gå på och vilken tid de är.
Jag har skrivit upp fem timer/pass den här veckan som jag kan tänka mig att gå på. Så har jag lite att välja mellan. Men säkert är att jag ska på spining idag och om en timme för att vara exakt så det är dags att sätta lite fart. Och på onsdag ska jag på piloxing.
Förut var jag verkligen ingen pass-tjej. Jag ville bara skruta runt och träna styrketräning för mig själv. Mne jag inser så smått att jag inte är tillräckligt disiplinerad och kunning för att lyckas med det just nu.

Sedan kan jag ju glädja mig till att Eva-Marie och jag köpt sju pt-pass också. Det måste vi sätta igång med direkt efter hon kommer hem från sin semster.

27 club

Idag för 40 år sedan så dog Janis Joplin 27 år gammal av en överdos. Hedrar henne och hennes ljvliga röst med en låt. Nej vi tar flera, hon är ju så bra.





Min personliga favorit:

China Palace

Dagen fysiska aktivitet: en kortare promenad i regnet med Carina. Gick i så himla fin miljö idag. Vi var ute vid ett ställe som heter Losby, och där ligger en sjö och det är fina vägar att gå bra. Synd att inte solen sken för då hade det var perfekt.
Sedan åkte jag hem och tog en dusch.
Efter det bestämde jag och Carina får att åka på innebandy och kolla på Lenes syster. Tyvärr så tror jag de fick spö, sedan åkte vi till China Palace och käkade något väldigt spännande. Jag och Carina kände oss helt förundrades med leddes varsamt fram i konsten att äta crispy and i pannkakor. Väldigt gott och mysigt. Vi hade helt enastående diskussioner angående tv-serier angående svenska och norska ord.

China Palace var jag på med Jessica, Frida och Sandra när vi var och hälsa på för två och halvt år sedan. och eftersom att jag inte har några bilder från ikväll så lyckades jag leta på några gamla. På desserten och sällskapet.








Förragången jag åt där var jag väldigt besviken att jag inte orkade med dessert och bara drack varm choklad istället. Samma sak idag, och nu blev jag beskiven igen eftersom att desserterna ser så fruktansvärt goda ut på bilderna.

Däck

Anna skrev i sin blogg om att hon hade bytt till vinterdäck idag. Herregud, det är duktigt jobbat. Senaste gången jag fick punktering ringde jag mamma, sedan satt jag mig i bagaget och grinade till mamma och Tord kom och bytte det. Fast gången före det var jag faktiskt i Norge så då fick jag glatt byta däck själv. En och en halv timme tog det att byta ett däck. Längst tid tror jag det tog att sätta upp grejen mitt reservdäck hängde i under bilen. Herregud.

Men jag vill byta till vinterdäck nu med, men jag ska göra det om först en och en halv månad. Lite stressad över det faktumet, speciellt eftersom att jag ska köra på sommardäck från Norge och hem i mitten av november. En långsam resa får det nog bli.

Jag älskar Norge

Det är därför jag bor i Norge, för det är ett härligt land. I Robinson här är det sörlenninger mot norlenniger. Nu har de gjort en sång om det:

Trist

Imorse ringde min chef en på mitt jobb hade blivit sjuk och vi har snuskigt dåligt med vikarier just nu. Hon undrade om jag kunde jobba ikväll, jag drog en liten vit en och sa att jag skulle bort. Sedan frågar hon om jag kan jobba imorgon. Sedan säger hon att hon måsre börja beordra folk. Då ställer jag frivilligt upp på att jobba dag på söndag för att slippa bli beordrad bägge vakterna.
Så nu blev min lediga helg en ledig dag. Surt.

Bokat och klart

Jag har bokat resa till Jessica i Cluj nu!!!! Jag åker den 9:e november. Jessica har redan påbörjat nedräkningen, 5 veckor och två dagar. Som jag glädjer mig. :)

Alltid redo

Jag trodde att att jag inte var redo, jag trodde fortfarande att jag inte var redo när vi började med uppvärmningen. Men när vi väl kom igång så fanns det ingen tid till att tänka att jag inte var redo. Herregud, jag älskar piloxing. Man får slå och ta ut aggressioner, även om jag faktiskt helt seriöst funderade på om jag var arg på något så jag kunde tänka på det när hon sa åt oss att ta i med slagen.
Om man inte vet vad man ska vara arg på när man tränar då är man kanske ganska tillfreds med livet. Till slut bestämde jag mig för att låtsas att jag slog på lata Clara som aldrig tränade. Men det kändes obehagligt att slå på sig själv så jag slutade med det.

Idag fixade jag så att jag får träna i hela Norge och inte bara på sats på Metro, mitt sats alltså. och med rabbaten från kommunen så betlar jag bara åtta kronor mer i månaden. Det är inte illa. Nu kan jag gå på piloxing varje vecka istället för varannan eftersom att på Metro har de det bara varannan vecka.
Sedan är aldrig zumban på tisdagar fullbokad i Lilleström så då får jag gå på den med. Det är bara fördelar med det här!

Piloxing

Känner att jag kanske inte är helt redo för piloxing efter vinet igår. Men herregud. Nu kör vi! :)

Bara nån att tycka om

Eddie, hur hemskt han än var i vissa texter så kan jag inte låta bli att älska den här sången:

Rangordning

Jag läste en krönika idag om integration, hur man värderar männsikor på grund av vilket land de kommer ifrån. Att man ständigt frågar eller blir frågad vilket land man kommer ifrån, inte på grund av intresse utan på grund av man ska rangordna dem.

Han skriver bland annat så här om rangordningen:
Men de gör det inte enbart utifrån etniciteten. Det är ett vanligt missförstånd i det här etnofixerade samhället. Vad Natalia Kazmierska missar och många glömmer bort är en faktor som är lika viktig som etnicitet när man bemöter invandrare (och inte bara invandrare): Klasstillhörigheten.

Visst, somalier har lägre status än irakier, som har lägre status än chilenare, som har lägre status än brassar, som har lägre status än irländare, som har lägre status än norrmännen och så vidare.

Dessutom kan den här rangordningen förändras med tiden.

Jag börjar nu fundera på hur jag själv beteer mig, jag frågar ofta vart männsikor kommer ifrån. Kanske inte på en gång, jag väntar tills vi känner varandra lite bättre eftersom att jag är rädd att de ska ta illa upp eftersom att de är invandrare. Men herregud, jag är själv invandrare i Norge. De frågar mig om jag är svensk, borde jag inte då kunna fråga dem vart de kommer från. Oftast påpekar folk här i Norge så fort jag öppnar munnen att jag är svensk, jag har inget emot det jag är stolt över det. Kanske för att svenskar är uppskattade här i Norge. Men eftersom att inte jag tar illa upp om någon frågar mig vart jag kommer ifrån kanske inte de tar illa upp när jag frågar dem vart de kommer ifrån. Insikt 1.

Sedan funderar jag på det här om jag rangordnar människor på grund av vart de kommer från. Så klart jag gör. Tyvärr så är man alltför snabb med att bilda sig en uppfattning om människor på grund av deras ursprung. Men jag har insett att jag inte har samma syn som norrmännen på det här med värde. Jag har nog kvar mitt svenska synsätt på det. Okej jag rangordnar människor på grund av var de komemr ifrån. Instikt 2.

Nu är det upp till mig att jobba med det, när jag var 14-15 år tyckte jag det var coolt att hata människor som kom från ickeeuropeiska land. inte coolt. Det är inte heller coolt att älska dem bara därför. Jag önskar att man på någon sätt kunde träaf en människa och baraskita i var den kommer. Men samtidigt som jag vill berätta om min kultur här i Norge hur lik den än må vara den norska, vill jag att människor ska berätta om sina kulturer för mig.
Han som skrev krönikan, jag läseer hans blogg för att jag älskar att lsäa om hans skildringar om hur olika svenska och argentiska samhället är.
Samtidigt skriver han att han är så svensk för att i Argentina frågar ingen honom vart han kommer ifrån och då känner han sig vilsen. Då är han nog väldigt svensk. Men vad sorgligt ändå att vi i Sverige hela tiden håller på att rangordnar saker hela tiden.

Herregud vad jag svamlar, antagligen motsäger jag mig själv med (bråka inte med mig i så fall). Men nu upptar det här verkligen mina tankar. Och det borde det, för det är en viktig och intressant fråga.