Got no reasons

Jag är trött, det är en timme och 45 minuter kvar tils jag börjar jobba. Jag vill förtvivalt gärna sova. Egentligen borde jag inte. Jag är så trött så att jag till coh med har tröttnat på den underbara boken jag läser, när jag tänker på Gossip Girl tänker jag: Äsch, det kan vänta. Helst av allt skulle jag vilja krypa ner i min egna säng och sova tolv timmar i sträck. Minst. 
Men har man lovat och jobba så har man. 

Sometimes real life sucks. 

Bring it on

Idag har jag vaccinerat mig mot svinisen. Dock missade jag vaccinationen mot vanliga influesan, men jag får väl c-vitamin ladda.
Bring it on svinisen!

It's all about the money

Oboy vilket vackert väder. Jag älskar hösten, den är så fantastisk nu när det är riktigt kallt så det är frost på gräset och solen försöker värma upp mig förgäves. Alla vackra höstdagar spenderas på jobbet. Jag jobbat 11 arbetspass den här veckan.

Mamma blir så arg på mig för att jag klagar på at jag inte får jobba men att jag jobbar jämt när vi pratar. Men nu verkar det ha släppt lite för mig. Tacka gudarna för tokiga personliga assistenter och att chefen på fasta jobbet äntligen har insett att jag förtjänar extravakter. Men vad det tar på mig att ha gått från att inte ha jobbat heltid till att gå upp till mycket mer än heltid.

Men det vi ska tacka gudarna allra mest för är att i decmber är det halv skatt i Norge på lönen.

Busy woman

Besök hemma i Svedala och nu massor med jobb är anledningen till den dåliga uppdateringen. Har vart på kurs idag med typ världens bästa psykolog, jag längtar tills jag blir så bra som han.

För övrigt satt jag och sov ikväll en stund när jag jobbade som assistent, jag har ett najs extra jobb i alla fall.


Clamydia Ådin

Regler: Det här är svårare än du tror!

 Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du: Clara
2. Ett ord på fyra bokstäver: cool
3. Flicknamn: Carin
4. Pojknamn: Carl
5. Yrke: Cytodiagnostiker
6. Färg: Citrongult
7. Klädesplagg: Cardigan
8. Mat: Couscous
9. Sak i badrummet: Concealer
10. Plats/stad: Chicago
11. En orsak att vara sen: Cykelhaveri
12. Något man skriker:
13. Film: Chicago
14. Något man dricker: Cola Light
15. Band: Med risk för upprepning Chicago, nej men om vi tar Creedence clearwater revival
16. Djur: Citronfjäril
17. Gatunamn: Carlavägen
18. Bil: Clamydia Ådi eller kanske Citroen
19. Sång: Circus

Inte så lätt att heta Clara idag inte. Tack Jossan för den här utmaningen, den ska jag inte plåga någon annan med Jag är yr i huvudet.

Didn´t know how lost I was until I found you

Är i Hällberga. Igår var jag hos pappa sedan fika med bästa G5 på Ottilia i Malmköping. Sandra var så söt och skjutsade mig till Lisa och Totte och fick titta på kattungarna, vilket gjorde att hon föll för dem. Rejält! Hon och Robert ska hämmta Kitty imorgon.

Idag ska jag hänga med John när Lisa och Tessan är på IKEA. Vi ska till stan och shoppa lite. Jag måste köpa pennor och sådant till högskoleprovet. Sedan en tur till bolaget om man ska orka slå runt imorgon.

Jga är så otaggad inför högskoleprovet men jag antar att det kommer. Somande sent inatt så jag räknar med att vara trött ikväll och somna tidigt och vakna riktigt pigg, utvilad och taggad imorgon.

Nu ska jag jag kolla till mosters hjärta.

Hörrni

Inatt ska jag jobba, sedan imorgon bitti ska jag och S på harrytur till Charlottenberg. På vägen hem släpper S av mig i Lilleström så jag kan ta tåget hem.

 Var på Harrytur med Eva Marie idag, jag köpte snyggaste vinterjackan, hårband och sötaste diadeemet. Mycket nöjd med detta. Imorgon måste jag köpa ett par hörlurar till min Ipod dpå de förolyckats, och sova kan jag inte på tåget utan lurarna.

Nu ska jag bränna en skiva så jag har något att lyssna på på resan hem på måndag.

Vi hörs hörrni!

Mycket man borde

Det är så mycket jag borde göra. Som att sova eller att packa inför min hemresa, men istället tar jag det hela med godan ro och tar och titar på ett GG avsnitt till. Jga tänker så att packa dte hinner jag imorgon säkert...

Imorgon ska alltså jag och E-M på Sverige-tur ska bli koseligt. På onsdag ska jag på det med S, ska också bli koseligt. Dock blir dte lite stressigt då jag ska hinna med ett tåg hem klockan 16.12 har jag besluat mig för. Sedan ska dte hinnas med att jobba en natt mellan tisdag och onsdag.

På stenar som rullar växer det ju inte mossa säger man.
God natt.

Skratta eller gråta

Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta...




Personligen gillade jag henne inte så mycket i Svenska Hollywoodfruar, jag gillade Maria från Västerås bättre. Hon var Toppen!

We live and we learn

På torsdag ska jag ta ännu ett steg in i vuxenlivet. Jag ska hämta min nya bil. En röd Peugot 306 -90. Ja det var vad jag visste om den bilen. Ja och så vet jag att reservhjulet siter under bilen och inte i bagaget. Känns bra, känns väldigt bra faktiskt. Som en frihet. Att slippa låna mammas eller Davids bil varje gång jag är hemma, i och för sig kommer jag ju göra det om jag tar tåget hem.

Nu har jag börjat fundera på vad bilen ska heta, för bilen eller Peugot 306 känns ju på tok för opersonligt. Mitt förslag är Röda Rut. Vad tycker ni om det?

Dream on, dream on teenage queen

Ibland förunras jag över mig själv och över hur omogen och feg jag är. Jag läste nyss gamla blogginlägg och reagerade över mitt omogna språk. Om två år kommer jag antagligen reagera över det här omogna språket i och för sig.

Nej men jag satt och tänkte at jag mognat så mycket och bla, bla, bla. Men sedan tänker jag att jag ska göra en sak jag inte vågar, men nej jag vågar inte, då tänker jag att jag är ganska feg och omogen.

En av mina brukares fru säger att hon känner sig så trygg när jag komemr för att jag är "gott vuxen" inte som de andra unga jenterna, då vill jag slå henne och säga att jag är den yngsta på vår avdelning förutom vår lärling. Fast nu sitter jag och förbannar att jag är omogen. Min brukares fru skulle bara höra mina tankar nu.

Gud vad rörigt det här blev, jag vet inte om jag är ungdomligteller vuxen nu. Mogen eller omogen. Mina tankar som var förvirrade innan. Det enda som kan hjälpa mina tankar nu är nog lite GG.

Snart på ett par fötter nära dig

Kolla mina nya skor jag beställt idag. I just love them!



Älska internetshopping!

Friday

Min fredag blev inte som jag tänkt mig, egentligen blev den väl bättre. Imorse ringde A där jag jobbar som personlig assistent alldeles förtvivlad för att ingen assistent hade dykt upp, så dte var bara att hoppa på cykeln. Sedan jobbade ja till tre.

Ikväll har jag pysslat lite hemma, tänt massor av ljus, spelat bra musik, ätit tacos och druckit vin. Hur kunde jag känna ångest för att spendera en fredag alldeles ensam? Jga har insett att jag blivit bortskämd i och med att Ewa och jag flyttade ihop, ensamma kvällar som jag förut var van vid är nu en utmaning. Men det är väl bara att välkomna utmaningarna.

Nu ligge rjag i alla fall i min säng och älskar att vi har trådlsöt internet. Jag ska titta på senaste Grey's anatomt avsnittet och kanske lite GG om jag inte blir för trött. Det är ju jobb imorgon med liksom.

I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love


En vän

Jag har en härlig vän: Julia heter hon. Hon giller det här med design och konst. Jag tycker det är härligt även om jag själv inte förstår mig på det. Julia är ör övrigt drottningen av fyllekäk, kebabhsuet it is. Men det var inte det jag skulle komma fram till. Saken är den att Julia och hennes klasskompisar som läser design har blivit omskriva i lokaltidningen på Öland där de går på folkhögskola. Titta på deras underbara projekt, jag som inte förstår något tycker mest att det är gulligt. Jag tänker inte ens gå in djupare på det där med din och min mark, och din och min tomt. Jag trivs rätt så bra på min mark.

Lack

jag är så jävla sur och lack på mitt jobb som jag kan bli just nu. Jag höll på att få ett utbrott när jag skulle gå hem, så då var dte bara att skynda där ifrån innan jag gjorde bort mig.

Frågan är nu om jag ska ringa min chef och prata med henne imorgon kanske, eftersom att jag sedan ska vara ledig hela nästa vecka. (Ofrivilligt kan tilläggas!)

Nej nu ska jag till mitt andra jobb som jag tycker om och som faktiskt ger mig lite extravakter.

Det hörs

Säg ingenting till mig, det hörs på stegen när du går...

Nu ska jag iväg till S som jag är stöttekontakt till, jag ska med henne till legen. Sedan jobba kväll. Känner mig inte astaggad. Fast jag har en ny skön tröja på mig ch ett par jättegamla jeans som jag hittade längest in i garderoven så dagen borde ju bli bra eller hur?

Bättre sent än aldrig

Igår fick jag ett brev som fick mig att skratta högt i min ensamhet.
Tack Josse och ta hand om dig i Tanzania!




Mammas helg

Jag är tillbaka i lugn och ro efter en späckad helg. Känns helt okej nu, det kändes lite tungt igår att mötas av mörker och kyla. Sedan när jag kom hem imorse insåg jag att Jessica och Mads åker till USA idag och jag faktiskt är helt ensam här. Känns ok efter omständigheterna ändå.

Jag hade tänkt att jag skulle lägga ut massor av bilder från helgen. Men min kamera har legat helt obrukad i väskan. Dåligt Clara! Me här kommer en målande beskriving av helgen i alla fall:

Fredag:
Började dagen på Mälarsjukhusets klin. fysiologiska avdelningen och gjort ett hjärteko. Den remissen skrev farbror doktorn på min 20-års dag, det har väl inte alls tagit lång tid att få till.
Sedan åkte jag till min ljuvliga lilla pappa som är inne i en ganska ljudlig period för tillfället. Inte en lugn stund får man...
Sedan tillbaa till Mälarsjukhuset för att hälsa på alla på HIA med Annika, har inte vart där sedan i januari tror jag så de var så kul att återse alla. Käkade lite tårta där och snackade skit. Det verkar vara ungefär som vanligt där, kanske man ska satsa på att vara där och jobba juli och agusti?
Seda väldigt snabbt mat med Annika, tacka gudarna för snabbmat och drive in. Annika hade varken testat drive in eller att åka i en bondes bil förut. "Altså Clara, jag känner mig som en gödselstack".
Sedan hämta Tessan som fick ta hand om ladugården till mamma och jag fick ta hand om John. Mamma hon befann sig i Norrköing för att komma undan alla om ens ville hinta om att fira hennes 50-års dag.

Fredag kväll hade jag vikt åt Hanna. Vi funderade på att laga middag, titta på idol och käka godis eller kanske en spelkväll. Men i sista stund ändrade vi oss och drog in till bolaget och köpte alldeles för mycket vin för två personer... Och drack upp det självklart. Sedan blev det klackarna i taket så att säga. Lämnade Harrys lite hastigt och lustigt, men Nybron dög lika bra. Vi missade dock bussen hem på natten, men i sann feministanda tog vi två självstända tjejer oss hem ändå. Eller hur Hanna?

Lördag:
Dagen jag var hemma för egentligen. Min älskade mamma fyllde 50 år. Halva släkten möttes upp i Norrköping klockan elva för att fira henne. Först blev det lättre lunch på Skafferiet i Norköping. Eftermiddagen ängnades åt spabehandlingar och bada bubbelpool. 
Personligen var jag ganska sliten efter fredagens bravader. 
Sedan champange och snittar på mammas rum. Hon fick lite fina presenter bland annat; en kristallkrona, foton på barn, barnbarn och mågar och en resa till Island. Hon var så glad så.
Sedan gick vi alla tillsammans ut oh åt på Bacchus källaren, fett god mat men det tog så lång tid allt. Vi var där fyra timmar. Morfar och Tord for omkring och skulle se på fotbollen, frågan var väl egentligen varför de såg på dne där ruttna matchen.

Sedan gick de flesta till Te bishop arms och hängde där. För mig blev det dock en tidig kväll, jag pallade verkligen inte för trycket. Men Tord och Tomas höll igång till fyra. De hade visst var på någon 18-års krog. Hahahaha.

Söndag:
Hotellfrukost är det enda jag säger om förmiddagen.

Sedan när jag kom hem åkte jag med Lisa och Totte till Malmis för att titta på bil. Som för övrigt ska bli min. Clara -bilägare, känns bra, känns bra. 
Kvällen spenderades hos Tessans svärpäron Tina och Per. Jag var ju tvungen att hänga med Jompa också. Världens underbaraste barn.

Sedan var en underbar helg slut. Måndagen på tåget var tröttsam, jag sov som en gris på tåget. Vaknade två gånger av mina egna snarkningar, charmigt va?

 
Hur ljuvlig är han inte?

Den här platsen är någon annans

Jag är hemma igen i Norge. Jag är trött och sliten efter en underbar helg. Jag är van att komma hem till en lägenhet med Ewa hemma, nu när jag kom hem så fanns ingen Ewa där och det var mörkt och kallt här inne. Jag insåg att jag ska vara ensam här i två veckor. Detta ledde till att jag satt mig på min säng och grät en skvätt, jag tror att jag är tröttare än vad jag trodde.

Helst skulle jag vilja gå och lägga mig i min säng och sova nu, men jag ska och jobba. Jag tror inte jag palla några hostningar inatt. Jag får be henne hålla sig lugn, sedan ska jag försöka sova hela dagen imorgon. Sedan är jag i form igen. Okej kanske inte hela dagen men en god stund på förmiddagen.

Min hjärna tänker inte logiskt just nu.

I swear: I felt it again, the tingling

Dagens jobbiga fråga är:
Better safe than sorry?

Jag sätter ett frågetecken bakom det för att det har blivit en fråga för mig. Kanske borde jag lära mig chansa?

Jag ska lämna mina tankar här, nollställa min hjärna (lycka till) och försöka sova det är en dag imorgon med.


Hemresa

Imorgon blir det hemresa för mig då. Klockan 16.12 ska jag och Ewisen hoppa på tåget hem. Hon till Flen och jag till K-holm. Ewa får åka med tåget hela 14 minuter utan mig, hoppas hon klarar sig.

Nu ska jag faktiskt försöka sova så jag är utvilad imorgon inför jobbet. Slutar 15.15 och tåget går 16.12. Lite stress för stressade mig...

Nu kommer det bli dåligt med uppdateringar folkens men jag lovar att lägga ut både bilder och skriva när jag kommer hem. Puss

Grief

Jag har just tittat på första avsnittet i Grey's anatomy säsong 6. Ett dubbelavsnitt på 84 minuter. Det handlade om att sörja, väldigt intressant att alla männsikor sörjar på så olika sätt. Jag skulle vilja veta hur jag själv sörjer och de runt om kring mig så att man kan vara en så bra vän som möjligt när man när någon har det jobbigt. Fast i och för sig hoppas jag att ag vet hur mina väner och familj fungerar någorlunda bra så att jag kan hjälpa dem.

Om två timmar slutar Ewa, då ska vi sätta iång och färga hår. Jag färhade håret för cirka en månad sedan och måste färga om det nu igen för att jag har sådan utväxt. En fin utväxt helelr, håret ser så himla grått och trist ut när man har färgat det rött och får utväxt.

Sittin' by the fire

Jag har insett att jag komemr sova på fem olika ställen fem ätter i rad med början natten till idag.
Natt 1: Där jag jobbar som personlig assistent
Natt 2: Hemma i lägenheten
Natt 3: I Fyrby hos the grandparents
Natt 4: Hos T och D i Hällberga
Natt 5: På Grand i Norrköping

Frågan är vart jag ska sova natt nr 6, det skulle kunna bli ett ställe till. Kanske hos mamma i hennes fina husvagn? Nej. Kanske hos Georg på hans bäddsoffa?
Jag kommer få flänga runt som ett torrt skinn.

tack Lisa, jag hade glömt den tunikan. Den ska jag ha på mig. Lämnade den till och med i Hällberga så att jag inte skulle glömma ta med den till Sverige, nu glömde jag istället att jag hade den där...


Den här tunikan fats med långa leggings blir det nog. Ok??

Sota

Nu får jag sota för att jag var lat och frusen och liftade med Michelle hem från jobbet. Nu får jag gå till jobbet ikväll i blåsten. Det bara viner kring knutarna här. Men det är kanske bättre attgå i blåst än att cykla i regn. Jo det är det...

Michelle och jag ska för övrigt ta en tur till hennes syster i Larvik någon gång Ser så mycket fram emot det. Mycket kul som händer nu för tiden.

Hemma

Jag sitter och klurar på en lista på allt som ska göra imorgon.
Jag har kommit så här långt:
- Städa
- Tvätta
- Laga mat
- Packa

Frågan är väl egentligen vad jag ska på mig på lördag. Ja och på fredag med för den delen. Och vad blir det på fredag? Spelkväll? Ut och äta? Ut på krogen?

Hemma från jobbet, har jobbat dag idag. Sedan skjutasde underbara Michelle hem mig så jag slapp cykla hem i regnet.
Nej en tupplur kanske?

Together we'll make it


Två veckors rekreation är precis vad du behöver. Ja och bara vara med din syster eller hur det var.


Jag har en trogen gammal vän
som väntar mig om kvällen
som ställer upp i alla lägen


Min nya favorit


Du säger väl till om jag ska gå?

När höstdeppen river i en kan ett litet sms göra stor skillnad:
Jag saknar dig redan. "Håll blicken kvar i skyn" är genialiskt.
Tack Annika!

Ja idag har vart upp och ner. Först var jag på Strmmens storsenter och checkade briller med Jessica, ett par röd Björn Borg blev det. Och 2000 norska kronor i rabatt. I like! Sedan käkade vi på Burger King och jag blev så mätt att jag fick ont i magen, satt på busssen till jobbet och hade ont i magen och kände mig allmänt otaggad.
Sedan insåg jag på jobbet att jag var ful och dum i huvudet. Inte så att någon sa det till mig, men jag kom till klarhet där.
Sedan kom Annikas sms och räddade min kväll och nu känner jag mig som en människa igen och inget missfoster. Tack, tack, tack!



Together we made it, even tough we got our backs up against the wall

Gud jag vankande av mig själv för en timme sedan, känns härligt. Tur att jag vaknade med eftersom jag helt hade glömt bort att jag skulle till Jessica på Brilleland och skaffa nya briller idag.
Ska bli trevligt både att träffa Jessica och att köpa nya briller. Undrar hur de ska se ut, jag är lite inne på ett par markerade. Men jag tror inte Jessica är av samma uppfattning. Men vi ska nog komma fram till en kompromiss.

Igår insåg jag att det var mindre än en vecka tills jag skulle hem igen. Det känns som om jag ränner bara fram och tillbaka just nu. Men jag har haft bra anledningar varje gång. Ja eller kanske inte när jag åkte hem för att gå på kräftskiva i agusti, fast det var värt det. Vilken hejdundrande fest på Mågla. Sedan var det ju att åka hem till en kräftis till, men då skulle vi ju ordna mammas födelsedagspresnt.

Och nu kan vi konstatera att min mamma är 50 år om endast åtta dagar. Inte för att hon har tid för att oroa sig för någon kris. Tvärtom tror jag, hon står på som aldrig förr. Kanske för att hon ska kunna dölja sin kris?  

Idag åker även Annika hem. Gud tur! 


Långa rader av garage

Lycka är att kanske ha hittat en bil. ^^

Idag är Jompa på sin sex månaders kontroll på prematuren, Tessan var nervös. Jag förstår inte vad han skulle kunna få underkänt å, han äter, bajsar och skriker som alla andra barn. Kanske äter lite mer än andra barn i och för sig, men det ger dem nog honom inte en tvåa för.

Nej nu ska jag och jobba och jag är så loppig. Och diskat och ätit har jag inte heller gjort.