Don't worry be happy

Ewa ligger och tittar på Den rätte för Rosing. Jag gidder inte ens att titta på det. jälv så såg jag på en film som gjorde mig allt annat än positiv och harmonisk. Jag tittade på Ash Wensday med Edward Burns och Eiljah Wood. Det var verkligen en feel bad- film. Trist, jag hade föhoppningar på den.

Jag funderar på att skaffa mig en livscoch, men kanske i Sverige. Ewa får ställa upp så länge. En riktigt livscoach skulle antagligen ge mig en örfil och säga: Skärp till dig, vad glad för det du har.
Annika och jag pratade om det idag att tänka positivt är ett aktivt val. Jag måste göra det valet lite mer ofta känner jag. Kanske omge mig med massor av positiva och jordnära människor. Någon som vill ställa upp frivilligt och smitta mig med glädje?


Smile tough your heart is breakning. Nej då så illa är det inte...

Straff

Jag och Marie har bokat tåg biljetter till henne så hon kommer hir och firar min födelsedag och 17:e maj nu. Om någon vill hänga på henne går det alldleles utmärkt. Och om ni inte har tid är det okej att ni skickar presenterna med henne. Haha. Men jag uppskattar självklart en present mest.

Jag sitter nu oich tittar på GUIF direkt på internet. Underbart. Heja GUIF. Ewa svor nyss en lång ramsa när jag berättade för henne att en bara sprang rakt in i Robin Andersson. Heja GUIF

I wish I had an angel

Jag är nöjd med min dag än så länge det känns skönt. Jag har vart duktigt och hunnit med mycket idag. Imorse när jag gick från jobbet pinglade det till i moilen och Annika hörde av sig. Så jag gick hem och käkade frukost och sedan for jag mot A-hus, där Annika håller till.  Vi tog en promenad och disskuterade arkitetur ("Det hust är fin det är fult") och världen ("Jag vill åka en månad till Karibien"), vi var mycket djupa. Sedan gick vi till A-hus där jag utnyttjade de antälldas massagestolar och Annika internet.

Sedan kom jag ham och lagade mat och sorterade tvätt och tvättade. Jag känner att jag har hunnt mer på en dag än vad jag hinner på en vecka annars här. Även fast jag sovit grymt dåligt inatt, jag jobbade som sagt och sov inte många timmar i sträck och då var det ändå inte värst för mig.

Hra pratat med min lilla mamma, hon kände sig inte bra. Och hon lät inte pigg, men hon trodde att dte var lite spänningar som höll på att släppa nu när hon lämnat in EU-ansökan. Tur att man inte är bonde och behöver oroa sig för det i alla fall. Jag ska ringa henne lite senare och tycka lite synd om henne igen.

Så en av mina favoritlåtar just nu. Enjoy;

Never knowing what could have been


När minnet sviker är nuet allt. Jag saknar dig!

Jag är ganska nere och saknar pappa, inte pappa i Årby utan min fina riktiga pappa.

It's hard to deal with the pain of losing you everywhere i go
But I'm doin it
It's hard to force that smile when i see our old friends and I'm alone

I go out for a party to find some fun

Jga har vart hos Jessica ikväll, mysigt att ha henne i Norge igen. Vi hände en stund och diskuterade allt som händer i Sveige och Norge. Fick även se Jessicas söta present till Mads, ett kärleksbrev med en resa i. Vi hann avhandla midsommar och 17:e maj med. Tyvärr är Jessica och Mads i Portugal då, men hoppas någon vill komma och hälsa på mig då ändå. :)

Jag och jesica försöker planera ihop våra semestar så vi ska få så mycket tid som möjligt tillsammans i Sverige. Delad semester är ju dubbel semster. Jag ska ha semster vecka 28-29 allihopa så ni noterar det bara.

Tessan och jag har även pratat en bra stund idag. Hon och jag har bestämt att David ska jobba i sommar när jag har semster. Så ska jag bo där och det när jag går ut ska jag bara ta nattbussen hem till Hällberga. Tessan sa att hon skulle laga mat åt mig och ta hand om mig, hon skulle även försöka få David att bygga en pool eller jacuzzi till oss. Hon beskrev även utförligt hur John låter när han bajsar. Nu vet jag att Tessan är småbarnsförälder. Hörde John lite i bakgrunden, han lät som en rar gosse, han brås väl på yngsta mostern. Hon är ju rar både på svenska och norska. 

 Tessan undrade om jag kunde gå på Parken Zoo med John när han blev lite större för det såg så mysigt ut på korten på mig och Georg när vi var där.


Ja visst hade vi det mysigt. Jag frös och drack te när Georg åt glass.

All shook up



Jag har bestämt mig för att ta en promenad idag, går kväll låg jag på soffan och tänkte på promenaden. Imorgon blir det sol, då ska jag knalla bort Nordliveien, förbi jobbet Markus Thranes vei mot Statoil och sedan Kjennveien. Detta säger ju er ingenting men det är en jävla bit i alla fall. Men nej nu är det inte sol, det är bara grått och jävligt!!! Så nu blir det väl en promenad men det kommer bli kortare och, nej jag kommer inte att njuta.

I blocken på bilden bor jag. Jag pallade inte att göra en pil vart, men ni ser ju höghuset längst till vänster. Jag bor i det lite lägre tll höger om det. Parkeringen framför är en del av Triadens parkering. Nu förstår ni hur nära Ewa har til jobbet...

We built this city

Jag har jobbar ikväll, det har vart en underbar kväll att jobba. Jag har jobbat med Eva Marie, hon är så himla gullig och snäll. Vi pratade om att vi skulle gå ut tillsammans någon gång. 5 poäng till mig som får lite mer norska vänner efter ja vad är det, fem månader. Haha.

Jga längtar hem nu, alla frågar om jag ska hem över påskan och jag svarar ja med ett lyckligt leende. Och alla säger: Åhh så dejligt. Då svarar jag: Ja, det ska bli kosligt. Jag börjar bli norsk här jag.

Jag älskar Spotify, nu lysnar jag på Johnny B Good med Elvis(?) och nu Unchanied melody med honom. Älskar Unchanied melody.




Natti, natti.

He said: Can I take you home?

Jag har fixat Spotidy nu, mäkta stolt. Jag känner att jag kommer att ha mycket nytta av detta program. Jag älskar det redan, söker bara reda på en artist och sätter på shuffle. Love it!

When it was good

Jag skrev just till Ewa att om hon köpte med sig nårga varor hem från Rimi skulle jag älska henne. Och när jag hade lagat mat skulle hon älska mig. Tur att Ewa inte är skit kräsne, jag kände just att det blev lite krav... Jag satt ju iofs upp kraven å mig själv så jag får väl skylla mig själv med. Så går det när man tror att man kan laga mat...

You weren't there, you never were

Idag började jag böla en skvätt på jobbet och naj det var inte kvinnoförtryckarens fel. Jag grät en skvätt för att jag insåg att i fredags accepterade jag att jobba kväll på min pappas födelsedag. Jag funderade på hur många födelsedagar kvar och inser att det är ju inte skitmånga och då väljer jag att missa den, frivilligt desstutom. Är jag galen kan man fråga sig?



Förra året fyllde han på en underbar vårdag. Pappa och jag valde att sätta oss ute i solen och njuta pappa älskar solen och värmen. Det var en av de sista gånger han var hemma i Husby. Undrar om han vet någonstans där inne att mamma nu ska flytta därifrån, jag hoppas han är inte är ledsen för det.  Men jag tror han förstår.

Pappa är en av dem jag saknar mest när jag är borta för jag kan inte ringa och prata med honom, han ändå så är han ev dem jag drar mig mest för att besöka.
Men nu har jag ett annat litet liv som jag inte heller kan ringa och prata med, Lille John som skänker min familj så mycket glädje. Jag längtar tills jag kommer hem och kan hålla honom i min famn igen, jag vill pilla på han lilla näsa och pussa på honom. Att veta att han väntar på mig när jag kommer hem med så mycket glädje det känns bra.



Jga kan även glädjas åt att när jag kommer hem kommer min yngste kompis vara där. Georg och vi ska göra ägg och fira hans födelsedag. Det här en bild från förra påsken i Husby:




God morgon, god morgon

En kort uppdatering eftersom jg ska till jobbet. Det gick riktit bra igår kväll trots lite förvirringar med förstoppningar och migränmediciner. Jag höll kvinnoförtryckeren kort och det gick bra så. Nu ska jag och jobba igen.

Jag skulle bara vilja påpeka att jag närtan börjar hata snö lite. Den är överallt! Igår morse vakande jag 06.40 och när jag tittar ut vräker snön ner, men en suck vände ag mig om och somande om. Men nej det snöade dortfarande när jag vaknade fyra timmar senare. Jag vill ha vår!

Nej of to work.

I guess this is what I get for wishful thinking

Jag ska jobba ikväll, men ikväll är inte vilken kväll som helst. Det är fredag jag vet men det är en annan sak som grämer mig med att gå till jobbet. Jag ska jobba med en människa som ingen annan vill jobba med. Hon som skulle jobba ikväll vägrar att jobba med honom för han var så otrevlig förra gången de jobbade. Tydligen så har han fett dålig kvinnosyn, enligt hans referenser till och med. Och då väljer han ett jobb där typ 90-95% kvinnor jobbar. Så igår ringde min chef och frågade om jag visste hur det låg till och om jag var mentalt förberedd på att jobba ensam med honom. Sedan sa hon att han inte skulle jobba mer hos oss så jag skulle bara strunt i om han sa något nedsättande. Men jag ser kvällen som en utmaning, om han är dum får jag helt enkelt stå på mig lite. Det kan jag behöva träna på...

Nu ska jag till posten innan jag ska och jobba så jag kan få inte lite cash på mitt konto. Lovley!

Men jag ska erkänna att jag redan längtar efter att kvällen ska vara slut.

Älskar den här texten

Fotspår i sanden
En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.


To tall, to short, to fat, to skinny

Har haft en underbar ledig dag. Jga har ängnat fem timmar framför tv:n och tittat på gamkla stolhet och fördom, det var värt varenda minut. Jag kunde inte slita mig. Jag älksra stolthet och fördom, bästa som har hänt världen kanske.



Nu har jag satt igång och tvättat överdragen till våra köksstolar. Det kanske inte var världens smartaste drag att köpa vita överdrag, men det är grymt snyggt med dem när de är rena. Jag fixar och donar lite och varierar det med att sitta här och hänga.

Jag tror jag ska försöka ringa Madde ikväll igen, har inte fått tag på henne på ett tag och jag sankar henne.


Det här kan vara den fulaste bilden som finns ever, men dte är den första bilden som togs på oss efter att vi börjat hänga igen efter att vi tappat kontakten. Detta är alltså dagen efter Stockholms cruising. Kvällen då vi satt och pratade med en polisasprirant på bussen hem och han sa att tjejer inte kan bli lika bra poliser för de är inte lika atrka som killar, jag skällde ut honom efter noter och berättade för honom att min syster och mormor antagligen var tio gånger stakare än han någonsin kommer att bli. Haha. Jag fick även en glasbit i foten och blodiga skavsår, det var inte underbart att jobba dagen efter. Haha

I feel on top of the world

Jag har idag hunnit med med.kurs, hänga med Annika och Anders på strömmen. Karma Jessica, diska laga god men ack för stark mat. Snacka även nstan en timma med Sanra ikväll fick ännuy lite skvaller. love it. Men jag känner mig nöjd med dagen.

Tessan ringde mig även idag och tackade för kläderna. Jag skickade kläderna igår när jag var i Strömstad så lilla familjen Gutsavsson/Dahlin skulle ha en lite välkommen hem present.






Gulligaste kläderna ever va??

Vi har vind i seglen nu, Ewa

Nu kan man även få se om man har e-legtimation om man får tillbaka på skatteen eller om man får restskatt. Jag får tillbaka. Jag är lycklig...

Prisa gudarna här kommer skatteåterbäringen!

Oh happy day



Så här glad blev Ewa när Ruxie gick igenom besiktningen...


För dig

Mo Strömstad strax, jag har lite funderina´gar. Vad fan ska vi göra om bilen inte går igeom? Om vi får körförbud? Be på våra stackars bara ben att han ska släppa igenom oss trots allt, trots att vi är för allmän fara. Nej, jag tror det kommer gå bra och om vi inte går igenom, det som inte dödar oss gör oss starkare.

Hej då...

Förlåt

Förlåt för det sugiga blogg inlägget men min hjärna är alldeles ihopkramad eftersom jag umgåtts med folk hela dagen. Jag är inte va och blir grymt trött!!!! Men jag har haft en asbra dag, tack Annika!

Jag tror jag tar en dusch och ska sova nu, orkar inte vänta på Ewa hon får väcka mig när jag kommer hem. Så vi kan bestämma när vi ska åka imorgon. Strömstad here we come!


Idag

På förmiddagen var jag och jobbade i hjemmesykepleien.


Sedan städade jag lite och feng shuiade min garderob.

Så här ser den ut nu...

Efter det städade vi bilen.


Försökte även lista ut hur man öppnade motorhuven, när vi klarade det klurade vi på vad det vita gegget på oljepinnen var.


Efter det drog jag iväg för att hämta Ankan vid Ahus.


Efter det tog vi oss mot Stömmen storsenter.


Vi år lite glass.


Sedan åkte vi till mig.


Sedan käkade vi lax.


Och lösgodis.


Sedan körde jag hem Ankan.


Nu väntar jag på Ewa.


Sedan ska jag sova.


Imorgon ska vi till Strömstad.




Sorry



Pratar med Lille Johns mamma i telefon så mycket så jag hinner uppdatera bloggen. Skyll på henne eller honom...

Roasted

Jag har just tittat på programmet grillad på svt, jag är lite missnöjd. Jga har vart så lycklig att de har börjat med roasts i sverige då jag tycker det är så himla kul då jag har ganska rå humor. Men jag tycker den här roasten jag såg var lite trist och tandlös. Visst det var kul ina stunder. Men, men jag hoppas bättre på morgondagens program.

Här har ni riktigt rå humor, jag blir lite chokad varje gång jag ser på det att man vågar säga sådana saker som han gör. Ingenting är heligt längre, går allt och skämt om? Vad tycker ni?

Kärt barn har många namn, jag heter Aron, bara Aron.

Try to leave the light on when I'm gone

Jag har suttit och läst på Aftonbladet om förtidigt födda barn och inser att Lille Johan han varinte så lite. Han vägde nästan 2 kilo mer än Sveriges minsta barn som har överlevt. En riktigt stor och stark kille lille John. Och snart ska han hem, jag tror det komemr att gå super bra. Jag längtar efter att se om han blir något större. Hoppas tessan och David får det lite lungt nu bara så de kan njuta lite med.



Fyra kvällar i rad nu då, plus ett nattpass och ett dagpass. Fem pass på tre dagar blir det från imorgon... Puh.

Never really said too much
Afraid it wouldn't be enough
Just try to keep my spirits up
When there's no point in grieving
Doesn't matter anyway
Words could never make me stay
Words will never take my place
When you know I'm leaving

Good old times



Minns du det här Ewa????

Jag bara lallar runt på Karl Johann

Jag och Ann hade en Oslo date idag som sagt. Jag hade mycket trevligt, köpte ett par as najsa glajjor, örhängen med ett matchande armband. Ann köpte ett armband även fast jag försökte stoppa henne. Men det var ju inte så dyrt som sagt.

Sedan knallde vi till Aker brygge, mitt favoritställe i Oslo helt klart. Så himla vackert. Där ligger Nobel peace center.
Min och Anns diskussion utanför:
Jag: Ja, här är nobels fred center.
Ann: Ja, ja jag tar väl ett kort, Inte för jag har någon aning om vad det är.
Jag: Det är här man delar ut Nobels fredspris. Hahaha.

Jag är lite ambivalent i mitt förhållande till Oslo. Det finns myckert jag gillar och det finns även mycket jag inte gillar. Jag gillar Aker brygge, jag gillar inte att jag inet känner mig helt trygg när jag gåt ensam i Oslo på kvällana. Folk har skrämt upp mig lite. Men jag gillar att inte centrum är skitstort och att det känns som man kan få någolunda koll, jag gillar att det ligger vid vattnet.

Jag har alltså nu beställt en gudiebok över Olso, i mammas namn. Förlåt mamma. Men jag har betalt den. Jag hoppas att hon ska skicka den på posten så jag kan plugga lite i den. I sommar när alla kommer och hälsar på mig ska jag vara en riktigt fena på Oslo, just ju är det så här. Jaha, här är Karl Johann, här är slottet och här är Aker brygge. Det var allt ska vi äta? När jag har pluggat i den här boken ska jag bli en riktigt tourguide.


Det är är Akershus festning som ligger precis vid Aker brygge.

Planning

Dagens plan är att gå på medicinkurs och sedan ställa kosan på Oslo och träffa Annsann. Ann och jag jobbade å HIA, ännu en exellent syrra, hon är nu dock tjänsteledig och pendlar mellan Eskilstuna och Norge.

Jag har alltså nu ätit en stabbig frukost och hoppas att jag klarar mig tills jag kommer in till byn.

Vi hörs ikväll homies.

Somewhere along the bitterness

Jag skrev igår att ni fick sparka mig om jag klagade. Ni får sparka på mig nu men jag är så jävla grymt trött och irriterad. Allt har gått långtsamt på jobbetoch jag hittade inte till en brukare. Så jag blev försenad på jobbet, jag har haft huvudvärk hela dagen och jag vet inte när det blev diskat senast i vårt hem.

Nu ska jag jag och jobba igen och jag är grymt trött. Men jag ser fram emot mot morgondagen i Oslo med Ann. Jag ska först på medicinkurs och sedan tar jag en buss in till byn.

Ewa har tyckt i ett par dagar att Alex Schulman har blivit tråkig. Men jag måste säga att jag inte håller med, gud jag tror att
detta är något av det skönaste jag någonsin läst...

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life


And you can do whatever you like

Börjar jobba om 57 minuter. Yey. De ringde och frågade om jag ville jobba på fredag med. Of course. Det trista är bara att jag jobbar sju dagar den här veckan nu. Så det är kanske okej att jag låg och läste till halv två idag. Jag behöver vila särskilt när jag ska jobba fyra pass i helgen.... Men sedan har jag dåligt med jobb nästa vecka och veckan efter det. Så dte är ganska lungt känner jag. Sedan ska jag ju hem nästan en vecka över påsk. HURRA!

Det vrrkar som att Tessan och Knodden är hemma från sjukhuset till påsk i alla fall. Tessan och jag har planerat promenader med knodden över Wåmtorp och Västeräng, då det är en perfekt promenadväg där. Åhhh jag längtar till påsken.

Hanna, jag har föresten börjat jobba på en skiva tills jag kommer hem och det blir fest!!!

Vad vill ni ha i påskägget?? :)

The old me is dead and gone

Mitt nya tidsfördriv har blivit att läsa Millenum-serien. Jag håller på och läser Man som hatar kvinnor jag vet jag är seg. me jag är helt kär i den boken. Jag vill bara bläddra fram och läsa slutet. men om jag gör det vet jag också att jag kommer missa alla detaljer. För det är verkligen boken full av, detaljer. Jag vägrade Stieg Larsson när han var populär, övertygad om att jag inte skule tycka om böckerna. Så fel jag hade. Men jag brukar inte tycka om otäcka böcker.

Jag var så där anti med Sagan om ringen filmerna med. Alla hyllade dem och jag sa bara, jag gillar inte sådana där filmer... Jag såg första och andra på film hemma. Sedan var jag fast, sedan var jag på världspremiären av trean.

Jag måste inse att jag har fel ibland. Svårt att tro eller hur? Men ibland får man omvärdera. Haha.

Hade en skön kväll på jobbet ikväll, jag trivs verkligen sjukt bra på Sentum avdelningen. Är lite ledsen att jag ska jobba på Vest imorgon, fats jag har fasen min favoritbrukare där. Han sa att han var yngre och inte hade problem med benen då skulle han snott mig. Vi skulle resa och göra massor med kul. Det övergår hans förstånd att jag inte är gift säger han. Mitt med faktiskt. Haha



Jo men jag skulle nog gifta mig med själv. Haha




I said you can go whereever you like

Ewa och jag ska snart på roadtrip till Strömstad och bestikta bilen, vi ser mycket fram emot vår roadtrip. Och planenrar lite vad vi vill hinna med. Vi ser nog inte lite mycket fram emot själva bilprovningen, nej låset fungerar inte ritkigt som det ska, ja bilden dör ibland när man friväxlar, ja vi råkade köra bort en del när vi var tungt lastade och nej vi vet inte var det var för del. Kan man klara en bilprovning med hjälp av glatt humör? Vi får nog göra en lista på allt vi ska kolla i bilen innan vi åker.

Drömde coolaste drömmen inatt, jag var på efterfest med Björn Gustavsson. Det var dock loppigast efterfestan ever. Bara massor av EMOs. Björn Gustavsson på efterfest med massor av EMOs det skulle jag vilja se på riktigt.

Jag ska börja jobba om 50 minuter och gick cirka upp för en timme sedan. Inte helt optimalt att gå upp klockan ett på en måndag. Fast jag har u jobbat inatt och fick "bara" sove mellan två och sex. Sedan knallde jag hem och somnade om. I like it...

Nu ska jag kanske göra iordning mig lite för jobbet.  Piffa till mig lite. Haha

Or are we dancers?

Om jag klagar ibland slå mig då! Jag är pessismistiskt person av natuen, och en gnällare av hög rang. Men gud så mycket kul jag och Ewa upplever. På väg till Norge utan el, att leva utan eget internet. Det mina vänner är prövningar.

Jag är en galning om jag klagar på mitt liv egentligen. Jag bor med världens bästa sambo, jag vet att jag har bästa vännerna spridda runt E-tuna och världen, att jag kan komma hem till dem och allt är som vanligt. Jag har världens sötaste systerson och han mår väl trots han hade för bråttom. Jag har världens bästa systrar, de är så fina och jag saknar dem varje dag. jag har min stolta och trygga mamma, som kan skälla på vem som helst utan att backa. Förutom mig då. Jag har mina finaste russin i Fyrby som jag ringer och pratar med. Och när jag lägger på säger mormor, nu ska jag säga till morfar att jag pratat med dig så länge, då blir han avundsjuk. Jag har min fina lilla kusin i Göteborg som berättar om bandy-och brottningsskolan. Jag har hans mamma och pappa som alltid är intresserade av hur jag har det. Jag har allt jag behöver egentligen finns därhemma och jag tror att de finns kvar när jag kommer hem med. Det enda jag skanar är världens finaste och bästa pappa. Jag var och sa hej då till honom som så många gånger förut när jag skulle tillbaka till Norge. Den här gången var det värre än någonsin faktiskt. Jag berättade för honom att blivit morfar och jag undrade som så många andra varför han inte är kvar hos mig, mamma, Lisa, Tessan och nu Lille John. Jag berättade för honom att var den bästa ever Men att han är den som fått mig att gråta mest i hela livet och att hjärtat gör ont när jag ser honom ligga i sängen som ett avmagrat skal av allt han någonsin var. 

Men jag tänker inte klaga för att jag får vara glad att jag hade min pappa den tid jag hade, och att jag vet att han ser mig från vart han nu är. Pappa, jag älskar dig så. Jag önskar du och mamma kunde komma och sitta på min balkong när våren kommer. Och jag trodde aldrig jag skulle säga detta men jag saknar till och med ditt snarkade när jag är hemma och hälsar på. Du var grym!!! <3

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl

Hämden är ljud




Mamma läs inte det här!!!!
Den här diskussionen utspelade sig när
Ewa skulle uppdatera sin blogg ikväll.
Ewa ta inte den bilden ditt jävla fittnylle!
Nej, jag är fittsaft!

Du Ewa jag älskar den här bilden på dig, och ja, jag älskar dig livskamrat.
Roooooooadtrip!

Styvbröder

Jag är inte bra på sådant här känslopjunk, men när jag ser dig vill jag inte sparka dig i huvudet lika mycket.

Down the road

Min mamma kan var världens roligaste ibland. Jag ringer henne och hon svarar och säger: kan du ringa klockan sju? Jag ska på toa och om jag är klar tidigare sätter jag mig vid telefonen och väntar. Ja mamma jag kan ringa klockan sju.

Ikväll ska jag och Ewa kolla på Step borthers, hoppas på en meningslös film med skratt. Nyss kolalde vi på en Woody Allen film, helt meningslös men utan skratt. Jobba inatt igen sedan. Sedan jobba ikväll imorgon. På onsdag ska jag gå på medicinkurs, ska gå 4x4 timmar med ett skriftigt prov sedan. Hur ska jag göra om jag inte förstår de norska orden på frågorna? Räcka upp handen och säga: ursäkta men vad betyder det här?!

Plockade ut balkongmöblerna idag, vilken härliga känsla. Och Ewa rensade sin garderob på kläder som ska hem till Sverige och vänta på nästa vinter. Vilken härligen känsla, igen. Våren är i antågande här. I alla fall om jag och Ewa får bestämma.

What diffrence a day make

Vad är det för skilland på bälte, livrem och skärp?
Någon som vet?
Eller är allt samma?

You're like an indiansummer in the middle of the winter

Jag är uttråkad denna fredagskväll, men om jag går och handlar lite förnödenheter och sedan käkar vi lite mat så kanske jag blir lite gladare. Jag har totalt ätit tre mackor idag. Jag förbannar att man alltid äter mackor här. Gast jag har verkligen fastnat för mackor.

Grattis till Lisa som fick se guldgossen idag. Alltså jag har blivit sådan tnt, jag sitter och tittar på bilderna på honom hela tiden. Kollar ett på gånger om dagen vad folk kommenterar om honom på facebook. Men nu har jag till och med drömt honom, helt sjuk dröm. Jag skulle åka och visa honom för pappa för Tessan var inlagd på sjukhuset. Han var så grymt liten i drömmen, så liten så att han inte ens hade armar och ben. Han var ganska ful i drömmen, om man jämför med verkligenheten liksom. Men att jag är så tötig med John undrar jag i mitt stille sinne om jag någonsin fr barn hur blir jag då???

Pitabröd, köttfärs och sallad till middag kanske?

What du you know?

Min nya fundering på karriär, då jag känner mig mycket villrådig inför vad jag skulle vilja syssla med i framtiden är att bli syo-konsulent. För att hjälpa ungdomar som inte vet vad de vill bli. Fast jag tycker det är så trist att surfa runt och läsa om utbildningar och jag fattar ingenting om poäng och högskolepoäng. Herregud, jag vet inte ens hur jag räknar ut mitt snitt.

- Varför blev du syo-konsulent då?
- Jag vill hjälpa de som är lika villrådiga som mig, jag vet fortfarande inte vad jag vill bli....

Like a lady

Min chef ringde idag och bad om mitt personnummer. när jag sa att jag var född 88:a så lät det som hon höll på att trilla av stolen samtidigt som hon utbrast jag var lika gammal som hennes son. Min chef hon är ganska härlg faktsikt hon är ganska ungdomlig, lite shopping beroende, försöker sluta röka och tittar på Sex och singelliv. Det heter sex och singelliv här i Norge, jag tycker det är ganska gulligt.

Min andra chef från manpower mailade mig även idag och tackade för att jag kunde jobba ett kvällspass på Lörenskogs sykehjem. Jag tyckte det var lite komiskt, jag tar ett av fem pass och hon mailar och tackar mig för det.

Nu ska jag packa upp allt jag hade med mig hem, hela halvan av mitt sovrum är fullt med kläder, högt och lågt!

Ni har väl inte missat att titta på bilderna på John jag lagt ut på Tessans facebook?

Miss you back home?

Lille John



Johnny Boy, du är så fin;
Rena rama poesin
Johnny Boy, du gör mej öm.
Johnny Boy, du är min dröm.

Mosters älskling





Det är egentligen ingen fråga om att han är en kopia av mig?

Lus

Jag har sovit så grymt illa inatt, har jobbat och kvinnan jag jobbar hos hade problem med kanylen i tracken. Vilket ledde till at jag sov sjukt oroligt eftersom att jag var så rädd att det skulle hända något. Jag kunde liksom inte göra så mycket åt det på kvällen, vi snurrade, drog och tryckte på den men det blev inte bättre.

Jag köpte en mobil igår, fett loppig. Alltså jag tror jag har haft tre mobiler som vart modernare sedan den. Men vad spelar det för roll den ska bli min loppiga Norge mobil. Det enda som är irriterande är att alla kontakter ändrade sig när jag satt in simkortet, inte numerna men namnen....

Idag ska jag till Lilleström jag träffa Anikka. Jag längtar!

Down the road

Ibland önskar jag att jag var mer driven. Jag satt och kollade på en väns facebook profil. Hon är fyra år äldre än mig och så jävla driven. Hon kommer från de värmlanska skogarna och ställer nu upp i Europaparlamentsvalet. Hon ställer ine bara upp som ett namn och för att ha fler yngre och kvinnor på listan, hon vill verkligen dit och påverka. Hon var i Washington och NY och jobbade för Obama under presidentvalet i USA. Hon har hunnit så mycket trots att hon är så ung. Jag ser verkligen upp till henne, självklart är hon centerpartist, annars skulle jag ju inte veta vem hon var.

Hon får mig att sakna politiken lite, som jag gett upp för att bo och leva i Norge. Jag satt nyss och läste en himla intressant text om ingegration och saknade CUF så himla mycket då. De mer eller mindre intressanta diskutionerna (behöver jag säga att jag somnade under skattedebatten varje år).  Men att kunna diskutera i ett så öppet klimat och se folk vinka med små gröna lappar när de håller med en, det är lite livet på en pinne.

Jag undrar för mig själv om jag kommer hitta tillbaka till mitt politiska intresse för mig, en gång hade de andra hopp för mig. Men Eskilstuna och allt som hände där var lite för mycket så då styrde jag kosan mot grannlandet och var allldeles nöjd med att inte vara engagerad i något mer än mitt eget bästa var befriande.
Nu vill jag hitta tillbaka till engagerade och drivna Clara. Min hjärna börjar ruttna lite känner jag utan engagemanget.


BTW I miss you giiiirls

Vårvindar

När jag kom hem slog jag upp balkongdörren så mycket jag kunde och drog isär alla gardiner som försökte stänga solen ute, jag älskar när våren kommer!
Det jag älskar mest med våren är att man kan se hur skitiga fönsterna är. Jag har visst något att göra nu när jag har två lediga dagar i rad.

Spädis/Little/Tummen/Knodden/Älsklingen/Han har fått ett namn. John Nils Stefan Dahlin. Jag gillart.
John betyder:
John är ett mansnamn med engelskt ursprung, och är en kortform av Johannes som är en grekisk ombildning av det hebreiska namnet Jochanan som betyder Gud har förbarmat sig.


there's only two types of people in the world
the ones that entertain
and the ones that observe
well baby I'm a put-on-a-show kinda girl
dont like the backseat
gotta be first

Snart kan jag dela med mig av jobben

Jag ska på arbetsintervju imorgon, tydligen hade en brukare frågat en av mina chefer ifall jag kunde komma på intervju för han behövde en personligassistent till extravakter. Självklart stller jag upp. Vad är det man säger? Det växer inte mossa på stenar som rullar....

Den vackraste stunden i livet var den när du kom









Jag är Norges stoltaste tante/moster. Det är som Lollo sa: Detta är ett litet mirakel!

Framtiden?

Jag och mamma diskuterade framtiden igår, vad ska jag bli liksom. Jag har många olika alternativ och är helt lost just nu... Men något jag har vart inne på i helgen är diplomat eller polis. Så jag satt just och titta på vad det krävdes för att bli diplomat, och jag inser att kanske inte diplomat är min grej. Ett stort intresse för adiministrativ- och organistationsfrågor krävs. Okej där blev jag diskvalificerad... Det hatar jag, minus för diplomati är helt klart tiden bakom ett skrivbord.

Polis då? Skulle jag passa som polis? Ska jag verkligen följa päronas fotspår? Sedan ska man bli en ba polis med, inte som länspolismästaren eller han som grep fel person igen utan att ha riktiga belägg för att peronen i fråga var den skyldige. Om jag ska bli polis ska jag bli en klockren polis, allt annat känns som ett hån mot mamma och pappa, ag har lite att leva upp till där.

ja eller så flyttar jag till ett annat land och blir läkare. Tyvärr har jag insett att jag aldrig kommer att bli en klockren läkare på grund av mina handtremor. Om jag ska bli något vill jag bli bäst helt enkelt. Men vem vill inte det?

Det är väl tanken som räknas ändå, jag lever men väntar på smällen



Jag är hemma i Norge och resan gick bra. Jag är verkligen fett trött och ska nu sova.


Hare

Dåligt med updates här i Sverige. Men så är det när man far runt som en skållad råtta och knappt har tillgång till internet.

Nu ska jag och träffa Tessan, David och spädis. Käka frulle på sjuken, passar bra efter gårdagen bravader. Haha

Hör av mig ikväll med lite bilder på spädis. De två bra jag har. :P

Jag har inte träffat nån svensk på väldigt, väldigt länge, press alltså



Allstå ibland undrar jag om han är mannen i mitt liv. Han är så bra, han blir så nervös så att han nästan smäller av ju. Men ser liksom oron i honom.
Han är nog bäst när de pratar om Ulf Lundell och han utbrister: Kan vi inte prata om hans svärson istället.

Alltså att ha Lars Winnerbäck som jobb är tillräckligt på något sätt... Jag tar lite vatten... Jag håller med båda händerna....

Sen du var här har tiden tickat fort, jag är mera inspirerad nu och längtar inte längre efter tågen som ska ta mig härifrån

Tack Lasse för att du kom till Oslo och förgyllde en kväll som annars skulle bli en kväll av olidlig väntan!


"Loosen up, Lasse" ja han var sjukt avslappand denna kväll.

 
De här spelningen är nog den bästa jag sett EVER!


Vi bara lallar runt på Karl-Johan, och jag behövde komma loss

Men det bästa av allt var kanske att det var premiär på en ny låt. Grymt bra!

Jag kommer ingenstans jag bara bryter lite is


Lasse han har många strängar på sin lyra

Alla vet inte att jag och Lasse har ett speciellt förhållande, men Ewa och Anita de vet.

Ewa tycker att min familj är boonig för att vi inte äter så mycket halvfabrkat. Haha. Hon skulle bara veta hur ofta jag och mma äter pulvermos och fiskpinnar.

Åh det blåser genom Halden! Lasse han är snygg, inte stygg! Vem liknar Lasse? Hey brudar!
Sagt av den mycket skumma knarkpåverkade kvinnan på bussen hem från Lasse när hon hörde att vi hade vart ch lyssnat på honom.

Jag har fått en bild på underverket. Jag blir lycklig när slangen i näsan är borta och han kan säga Clara. :)


Gud välsigne hans små fötter där de går

Igår när jag var på Lasse så ringde jag Tessan när jag stod och väntade, Tessans mobil var avstängd. Skumt tänkte jag och ringde mamma,haha. Nej men lille Teleresian var på förlossningen då hon värkar och blödningar när hon och David var i Stockholm och hälsade på Jenny, Davis syster. Detta ledde till att Tessan och David hoppade in i bilen och åkte hem till förlossnigen.

Jag stod och såg på Lasse (underbart var det, jag återkommer med det en annan gång) och tänkte att Tessan är på förlossingen., Jag grät och skrattade lite. Självklart var jag fett rädd. Men efter konserten så ringde jag Tessan igen och mobilen var på, vilket ledde till att jag fick veta att jag skulle bli moster under kvällen/natten.

Inatt ringde Lisa mig klockan två och sa att jag hade blivit moster. En liten A, eller knodden som jag vill kalla honom. Knodden låter så gulligt.

2340 g tung, 46 cm lång och som Tessan sa antgligen det gulligaste jag någonsin sett. Just nu ligger han på prematuren i en värmesäng och sondmatas. Men av det jag hört så man han bätte än vad det låter som när man berättar.

Jag återkommer med bilder när jag träffat underverket. På fredag, på fredag, på fredag!

Jag tror att jag är mera kär i kärleken än dig, förlåt...

Historia från jobbet:
Gabrielle åker hem till en äldre dam och ska hjälpa henne. Hon är lite arg på Gabrielle och hon frågar varör. Och damen i fråga svarar att hon vet allt vad alla helsevernet i Lörenskogskommun har gjort. Vad då frågar Gabrielle lite förvånat. Ja ni har eldat upp det där hotellet i Sverige svarar hon. Gabrielle är väldigt förvånad. Men damen berättar att hon vet vad de gjort det och snart kommer polisen och hämtar henne. Det värsta av allt är hon menade detta på fullaste allvar.
Så nu kan polsien sluta leta. Det är mina kollegor som eldade upp statt....