Sista inlägg innan sömn

Jag lästa Ullas kommentar på Ewas blogg. Det går att skratta och gråta någon annastans än i Malmköping. Ulla kommer här då och då med sina klockrena kommentarer. Men appropå den kommentarer så kom jag och tänka på praktiken i London med Ewa. Det var det blod (nästan), skrattar och tårar i mängder och detta var bara under två veckor. Jag ser fram emot ett spännande år....

Nej dags att komma ner på jorden och sluta vara så jväla blödig och sentimental. Tänk på elaka saker vänner och familj gjort så att man inte saknar dem så förbannat. Synd att jag har perfekta vänner och familj. Perfekta på sitta unika vis. Precis som mig.

Annika var så rolig ikväll på avtackningen, hon stod och fröskte fiska lite om mig men jag fattade verkligen inte. Är det någon speciall du kommer att sakna? Jag: Jo men mamma är ju väldigt speciell. Ja, men någon som inte är familj... Jag börjar berätta om några nära vänner.  Men Clara någon kille??? Okej jag är puckad. Men nej det finns inte en kille i den här staden jag kommer att sakna och det är väl det bästa av allt. För om jag hade en kärlek skulle jag inte klara detta. Älska att vara ensam och självstädning, men ha mamma att hålla i om det blåser.

Natti, natti.

Sista kvällen i lägenheten

Jag sitter här på golvet i min ganska tomma lägenhet och inser att det är sista kvällen det här är min lägenhet. Nästa gång jag kommer hem kommer det här vara Tessans lägenhet. Och för att vara helt ärlig tror jag kanske inte att det här kommer bli min lägenhet igen. Jag vill men ändå inte.

Jag skulle vilja ha en miljon så jag kunde ha min lägenhet här, hyr flyttgubbar så de kan flytta runt på mig och att jag kan resa runt i världen utan bekymmer. Vrlden är ett ganska bra ställe och jag avundas alla som kommer längre än Oslo och ser restan av världen. Menjag säger så här Oslo kanske är ett litet steg för mänskligheten men ett sjukt stort steg för Clara.

Jag har avslutat min tid i Eskiltuna med att bowla och äta middag påÖlkultur med jobbet. Och jag kan helt ärligt säga att öl är verkligen inte min grej, jag är mer en "smutta på vin-människa". Men allra mest "halsa sprit-människa". Haha. Jag har även avslutat med att uppröra (?) mina grannar lite genom att dammsuga klockan elva på kvällen. Det ska vara tyst efter tio i landet lagom. Ännu värre i Norge, Jessica sägeratt man ska vara tyst efter tio och på söndagar ska man vara helt tyst. Inget dammsuga på söndagar inte.

Har sagt adjö åt pappa idag. Han sov mest. Sedan precis när jag skulle gå vaknade han till. Jag berättadeför honom att jag skulle flytta till Norge och han reagerade inte. Vad jag önskat en liten reaktion där. Sedan säger men hej då, pappa och klappar honom på kinden. Hej pappa.Svara han som ett eko. Jag klappar honom lite, vill inte gå men det är dags. I korridoren till hissen kommer tårarna som jag ändå lyckas parera rätt så snyggt.  Jag vill att min pappa ska reagera när jag säger att vi inte ska ses på några månader. Är det för mycket begärt? Jag vet att det är för mycket begärt i min situation. Life is a bitch.

Avslutar med en av
pappas favoriter:

The world is closing in
And did you ever think
That we could be so close, like brothers
The future's in the air
I can feel it everywhere
I'm blowing with the wind of change

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away
In the wind of change

Underbara

Nu är underbara vänner. Tack för ni ställt upp för mig idag!!!!!





Jag saknar er redan och längtar tills ni kommer och hänger med mig i Norge. Bäddsoffan längtar med efter er. Jag skulle kunna skriva en timme men det hjälper lixom inte.

Ni betyder mycket helt enkelt! Tack för bästa sommaren och hösten ever.

New life

Jag är inte redo. Jag är inte packad. Jag glömde köpa vissa saker när jag var och storhandlade idag. jag är helt enkelt inte redo kompisar.

Det är svårare än vad jag trodde att packa ihop en lägenhet. Jag tyckte en etta, en lätt match...

Jag ska imorgon till pappa och säga hej då. Jag har bestämt mig. Det kommer att gå bra, det måste gå bra.

Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon.

Packar

Jag har börjat packa nu i alla fall ordentligt. Packat och tvättat. Jag har hunnit halvvägs med köket, badrummet och klädkammaren, ingenting är helt klart typiskt mig. men nu är jag på g i alla fall. imorgon kväll är tanken att jag ska hänga lite med Hanna och Marie och packa det sista. I värsta fall får de väl hjälpa mig lite. ^^

Imoegon bär det annars av till IKEA västerås för att inandla lite olika saker till vår lägenhet. Samtidigt som jag köper nya saker till lägenheten i Norge rensar jag den här hemma. Skumt.

Det jag går och flundrar mest på nu är hur jag ska göra med pappa. Med hej då alltså. jag vet inte om jag klarar ett hej då. jag börjar gråta nu bara jag tänker på det. Hur kan man säga hej då till en av de som betyder mest i världen som inte ens minns att man är borta, som inte ens minns att jag finns? Samtidgt måste jag ta ett farväl av honom, ge honom en chans att säga ett tomt ja när jag frågar om han kommer att sakna mig.

Plötsligt låter inte Norge lika härligt när jag vet att jag lämnar pappa här hemma när han bli sämre dag för dag. Men han blir ju inte heller bättre om jag stannar här. Jag känner mig som ett jävla as som flyttar från landet med en dödligt sjuk far. Det värsta är att jag vet att han skulle älska att jag flyttade om han var frisk. Han skulle vara den som styrde och ställde och Lisa och Totte skulle sluppit att följa med med en stor bil och släpkärra om pappa fanns. Då skulle han stå bakom mig och hjälpa mig.

Inte konstigt att jag är helt fucked up.

G5

Sista fikan med G5 ikväll. Ewa och Sandra vilka undrbara flickor. Hur ska jag och Ewa klara oss uatn Sandra i Norge? Det blev en snabbfika med en glassstubbe i Sandras och Roberts underbara lilla hus.

Sandra tycker inte att hon och jag har något gemensamt längre. Haha. Men har vi någonsin det? ;) Alla i G5 är så himla olika och det går så bra ändå. Det är det jag älskar.

Jag älskar att jag kan komma och berätta allt puckt jag göt och Ewa och Sandra bara suckar åt mig. Säger hur dum jag är men att de tycker om mig efter ändå. Mina fina tjejer.



När vi sa hej då så var det ändå inget hej då. Det är på återseende, Sandra.

Leave the worries behind

What is life when you can´t take twos
Both the good shit and the blues
Carpe diem
I don´t care if it´s wrong or right
Gamble hard and just shine some light
Carpe diem
But what about the tomorrow
I don´t really wanna know
About all the cares and the sorrow
I ain´t gonna let it show
You put all eggs in one basket
That´s the way I wanna live
You´ll end up stiff in a casket

Though life is ruff and the road is tuff
You can seize the day
You´re single now well then so am I
So let´s seize the day
Girl lose your blues and just laugh at life
And then seize the day
Cause you only live once



Allå

Jag ska skriva ett kort inläggs edan ska jag diska för jag kom mig aldrig fr med det igår eftersom att jag satt och pratade med Jessica på msn. men egentligen var det Mads. Hur kan en norrmann lura mig på msn är frågan? Jag trodde bara att Jessica skrev lite snabbt och bkandade in lite norska ord som hon gör ibland. Detta kunde blivir slutet av min vänskap med Mads om han inte avslöjat ig så fort. Haha.

Födelsedagskalas igår. Mysigt att träffa familjen som vanligt. Gunvor och Arna kom med. Kul att träffa dem innan man drar till Norge. Även sista gången jag träffade Berit innan. Det är nu man börjar tänka, sista gången jag träffar NN innan jag drar. Känns underligt. Tessan fick i alla fall en dammsugare av mig, Lisa och Totte. Hon blev glad. Jag blve lite förvänad för det men hon behövde verkligen en dammsugare. Hon får inte ta med Odd Fredriks, den är typ 20 år gammal och har ett lyse där framme. Varför ska man ha ett lyse på dammsugaren, tänder man inte när man dammsuger? För den är en sådan man inte kan böja in under sängen så man kn alltså bara se hur dammit det är under sängen utan att gör något åt det....

Ja, ja. Men kalaset var trevligt. Sjukt god och fin cheesecake Tessan och Anna hade gjort. Eller shiiiiiskake som mamma sa när hon skulle vara rolig. Kul mamsen. ;)

Hanna kom kommer inte ham förren på onsdag.  Jag har vart så puckad och gått och förberett mig på att han skulle komma hem igår. En fika idag, tala i telefon länge igår. Kan ni då fatta besvikelsen när jag inser att nej hon kommer inte hem förren på onsdag då jag skickade ett smått panikslaget meddelande till henne igår och frågade hur dags hon kom hem. Bittert är ordet.

Som avslutning här kommer en liten konversation från i fredags.
NN: Vad vill ni lyssna på för musik?
S: Clara, vad vill vi lyssna på?
C: Vi är från landet vi vill höra Johnny Cash.
En Johnny Cash låt spelas. San Quentin för att vara exakt.
NN: Jag gillar inte Johnny, jag gillar bara cash.

Knäpp

Jag är knäpp ibland (ofta) och utsätter mig för knäppa saker ibland (ofta). Nu sitter jag och ojar mig och har ågren över mitt liv. Varför kan jag inte bara släppa saker??
Men let's face it det finns människor som är knäppare än mig och gör ännu dummare saker. Jag gör inte elaka saker, de är oftast bara underliga.

Man ska inte ge sig in på saker man inte bemästrar och man grubblar för mycket på. Eller saker man får ågren av...

Dags att sova, jag svamlar.



Grattis

Min lilla syster fyller år idag. 22 hela år blir hon och ändå tror man inte hon är äldre än 17 ibland. :P


Nothing

You'll say, we've got nothing in common
No common ground to start from
And we're falling apart
You'll say, the world has come between us
Our lives have come between us
Still I know you just don't care

Älskar

Jag älskar Facebook. man kan snoka som aldrig annars. Jaha är de vänner, jaha är de ihop. Jaha är det så. Love Facebook.

Just dance

Det var sjukt kul igår på Nybron måste jag säga. Förfesten var med najs även om den började sent och slutade sent. Massor med folk på Nybron, lovley med löning. Även om alla utom jag typ hade fått lön, underbara landstinget betalar ju ut lönerna den 27:e. Sedan blev det efterfest i Skiftinge som fortsatte i min lägenhet. Underligt.

Jag vaknade imorse och var helt ihjäl i alla fall. Fick sova en stund efter maten på jobbet så att jag ens skulel klara dagen. Mitt jobb är underbart. Underbart är kort, alldeles för kort. Sista helgen på HIA. Men vad kan vara bättre att avsluta sista helgen på HIA med att Lena jobbar lördagkväll och lagar sin underbara mat. Jag är fortfarande mätt fem timmar senare.

Jag mådde så illa idag på jobbet och jag förstod inte varför, sedan kom jag på att jag mr illa när jag är riktigt hungring och jag orkade inte äta någon lunch. Så när åt jag senast då? Jo vid tre igår sedan åt ag igen vid tre idag. Ett dygn utan mat, ett dygn då jag sova ungefär tre och en halvtimme. Jag var lite sliten va...

Åh men nu måste jag berätta vad jag var allra mest nöjd med igår och det var mitt smink. Klockren sminkning. I loved it. Gröna ögonskuggan från MAC är nog ett av mina bästa inköp på sminkfronten någonsin.

Jag är varken hjälte eller bov. Bara lite lost....


Trubbel i paradiset

Jag mailade normmännen och frågade varför jag inte fått mitt yrkesbevis än och hur långt de had ekommit och då svarar de så glatt att de den 20/10 skickat tillbaka ett brev med vad de saknar fdör någor. Jag skickade för fan med allt. Åhhh. Jag blir arg, ledsen och tokig.

Utgång

Det blir lite tunt med folk inför utgången imorgon känns det som. Men om någon känner sig manad slå en pling vet jag. Jag och Sandra går ut i alla fall det är ett som är säkert. Förfest blir sen eftersom att jag jobbar kväll. Den kan även bli lite underlig då jag ska ringa mormor och morfar imorgon och be dem komma förbi en sväng när de ändå är i stan och hämta mitt soffbord.

Detta blir defenitivt en sista utgång i Sverige på mycket länge...

Knäpp

Jag blir knäpp. För att skaffa internet måste jag ha ett norskt telefonnummer. För att skaffa ett norskt telefonnummer. För att skaffa ett norskt telefonnummer måste jag skaffa en norsk adress. Min norska adress kan jag ju inte börja bruka förren jag flyttat in. Jag måste alltså låna Jessicas adress men jag får inte tag på henne på hennes norska telefon. För att skaffa hemförsäkring i Norge måste jag ha ett norskttelefonnummer.

Frågan är nu varför jag inte bara gick in i en affär när jag var i Norge och skaffade ett NORSKT startpaket??

Tankspridd

Jag är allt som aftast lite tankspridd, kan som sagt inte göta två saker samtdigt. Jag missade den kvinnliga genen. Så nu när jag skulle gå mellan badrummet och datorn och tänka sammtidgt försökte jag också stoppa ner min hemtelefon i fickan istället för min mobil. Det ade blivit lyckat med en stor koloss till hemtelefon i en tajt jeansficka.

Målinriktad

Jag läste i cosmo att man når sina mål lättare om man börjar med att förändra på småsaker som att borsta tänderna med fel hand i två veckor. Så nu sitter jag har med tandbosten i vänster hand som någon jävla idiot.



Men skam den som ger sig...

Cravings

Jag är sådana cravings för den här tröjan tänk att krypa upp i en soffa med den här på sig i höst. Åhhh


Kväller

Nu är jag hemma i lugn och ro efter en fartfylld dag på jobbet. Jag städade lite sedan kom Bea och vi fikade och jag fick alla doftljus som jag beställt Sedan gick jag och la mig framför tv:n och smanade så klart. Jag och Annika har insett att vi inte riktigt pallar att jobba dag, en tupplur är ett måste efter en dagtur. Hoppas jag kan sova ikväll bara. Men planen är jag ska somna direkt efter Greys anatomy.

Onsdagar är väl underbara tv-kvällar: Bonde söker fru och Greys. Lovley. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Bonde söker fru om mman ska skratta eller gråta. Just nu är det slötittande på högnivå.

Jag fick just ett sms från Henning då han skrev att han gärna kommit på min förfest om han inte legat ute i fält i tio dagar just då. Ja, men jag försökte i alla fall.  

Madde tipasde mig om ett underbart
klipp på alla var favoritsajt youtube.

Soon I have to leave it




don't wanna see the same pictures all over
And I've been standing on the same spot now since it's been over
Could some one promise me a new chance, as you promised
I don't wanna wake up knowing I don't have a future

Självklart pirrar magen och allt känns härligt nytt och spännande. Men samtidigt är jag en av de mest hemkära personer som finns. Det faktum att det inte kommer att vara en halvtimme med bussen hem för att ta en promenad med Oliver till mormor och morfar känns tufft. Att inte kunna träffa min mamma minst en gång i veckan och prata med henne varje dag känns ännu tuffare. Lilsa, Tessan, Thomas, Georg och vännerna kommer jag sakna så att det gör ont.

Jag vet att jag har sagt att jag inte är längre bort än en tågresa, men jag kommer sakna er.

Oro

Jag känner mig alldeles orolig i kroppen och kan inte sova. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till det känns som något har hänt...

Underbar helg

Förfest fredag, inflyttningsfest lördag och födelsedags kalas söndag. Jag har haft en super helg.

Jag hade skit kul hos Minna igår, jag kom sent som vanligt. Men jag har valt att skylla det lite på att jag hängde med Marie så länge inte att jag fastnade framför High school musical innan jag skulle gå. Men väl framme hos Minna var det trevligt. Jag fick paket; Vågahls. Av mina fina arbetskamrater. Jag kommer sakna dem sjukt mycket. Vem ska jag sjunga Glädjens herre med nu när jag inte jobbar med Krisin längre?

Sedan plockade vi fram Singstar, krde tjejerna mot killarna. jag var med killarna och vi hade den blå micken till att börja med och vi förlorde hela tiden så då valde vi attb skylla på micken. Då tyckte tjejerna vi gnällde så vi bytte och då vann vi plötsligt. Då visade det sig att den blå micken glappade. Så vi var bättre än vad vi trodde. Sedan satte vi iugång och spelade Våghals men vi använde bara Sanning frågorna, för vi ville inte sätta igång och sms:a folk på natten. Carros sambo Andreas fick alla frågor om döden och jag fick frågorna om sex. Kristin fick den underliga frågan när hon använde tops och tandtråd senast.

Idag har jag lyckats packa en låda och torkat golvet i köket då någon spillt ut enormt mycket grogg under mitt köksbord och inte torkat upp det i fredags. Nu ikväll så har jag vart hos Berit och uppvaktat Anna på hennes födelsedag. Ätit tacopaj och  maräng och cholkadtårta.

En riktigt kul helg. Men både vila, lite nyttigt gjort och kalasande. Summa sumarum.

Sömn

Hade ju förfest här igår. Var en trevlig tillställning emn alla var lite trötta denna fredagkväll kändes det som. Många av oss hade jobbet i alla fall så när vi var på väg till krogen föll en del av så att säga. Själv så gick jag hem tidigt och la mig efter en tur till både Nybron och Harrys, det var dock inte särskilt mycket drag någonstans.

Värt att nämnas är väl vår lilla sång stund i köket. Row your boat i kanon, Druken sailor med lite textfusk (i alla fall från mig) och Rönnerdal med massor av känsla och stämmor.

Jag hade visst skrämt Marie inatt med. Hon kom in och hälsade när hon kom hem och jg låg och sov. Sedan gick hon på toa och när hon skulle gå och låsa dörren stod jag helt tyst i köket i mörkret och skrämde skiten ur henne. Jag har inget minne av detta, antagligen gick jag väl i sömnen, dock så minns jag att  vi låg i sängen och diskuterade kvällen. Frågen är om Marie inte bara såg i syne eftersom jag inte minns köksincidenten men jag minns att vi pratade i sängen... jag minns inte heller hur jag kom till sängen och när jag har frågat ut Marie om vad som hände lät allt lite luddigt.

Jag hade i alla fall en trevlig kväll och jag vet att Hanna hade det eftersom hon ringde mig när hon kom hem och sa att hon var i himlen. :P

Mail

Jag sitter och läser gamla mail mellan mig och Hanna när hon var i USA, vad mycket man hinner avhandla i ett mail. Jag läste till exempel om min tokångest över vad jag skulle ha på mig på nyår. Det blir riktigt bra till slut om jag får säga det själv, jag älsade sminkningen jag hade. Mörkgröns gonskuggor, jag önskar att de var mina, men de är Tessans och MUS har slutat tillverka dem. Jag kanske får ge mig på att stjäla dem av henne.

Egentligen spelade det väl inte så stor roll hur jag såg ut på nyår då min sminkning redan var förstörd vid tolv. Happy new year, urk....

Ålder

Idag när jag hade slutat jobba va jag helt slut. Det har vart att göra hela dagen, pacemakeroperstioner hit och dit och patienter högt och lågt. Vi hade inte en enda ledig säng klockan nio imorse och när det ramlar in en patient då är man inte överlycklig. Inte patienten heller kan jag meddela. Men det har gått idag trots allt, ordnat kaos som vi kallar det.

Men i alla fall när jag slutat var jag helt ihjäl och jag önskar då jag kunde suckat lite för mig själv och utbrustit Jag är inte 20 år längre. Men nu är ju saken den att jag är 20 år och kan inte säga så. men faktum är att jag var helt slut och vill med ha ett sådant talesätt. Jag är inte 17 år längre, kanske? Det är ju i alla fall tre år sedan.

Så när jag kom hem efter att ha vart nere på stan och köpt lite grejer somnade jag som en stock och nu är jag här inte ett dugg piggare men fyra timmar senare och lika mycket att göra....

Regn

Det ösregnar och nu ska jag promenera till jobbet. Jippie.

Produktiv

Idag har jag spederat cirka 16 500 kronor utan att fått lön. Idga har allstå jag och Ewa betalat deposistionen till vår lägenhet sedan åkte vi till ÖB och handlade för 2000 kr. Om vi inte har skurmedel, schampo och ris så det räcker i ett år nu säger jag upp mig... Vi handlade verkligen hur mycket som  helst men kul var det. Vi fick även beöm av tanten i kassan att vi skötte det så snyggt så att det gick fort och smidigt. Bra, bra.

Nu har jag snabbtvättat håret och ska snart till jobbet.

Jag känner att detta har vart en välidgt produktiv dag och jag känner mig redan nöjd. Får vi se om jag orkar uträtta ågra storverk på jobbet då. Det är ganska hårt tryck på jobbet just nu med överbeläggnigar och patienter högt och lågt. Även tomma sängar högt och lågt, konstigt att det finns tomma sängar när det är patienter över överallt.

Sedan imorgon är det te att jobba dag och försöka städa lite mer. Jag hann ju halvvgs med badrummet igår och ska hinan resten ikväll sedan blir det resten av lägenheten imorgon efter jobbet.... Party mitt liv låter va? Men man städer ju näår det vanskas party så mitt liv kanske är lite party trots allt. :P

Nej nu måste jag gå.. Totalt meningslöst inlägg, igen.

Phil Collins

So you're leavin'
in the mornin'
on the early train.

Well I could say
everything's all right
and I could pretend
and say goodbye.

Got your ticket,
got your suitcase,
got your leaving smile,
though I could say that's the way it goes,
and I could pretend you won't know
That I was lying...

Jag hade glömt hur mcyket jag älskade ballader.  Sitter nu och youtubar på Phil Collins och bara njuter. han är så sjukt duktig människa.

Yey

Jag noterade ett besökrekord igår. Trevligt, trevligt. Siffrorna är dock hemliga tills de stiger gånger tio ungefär. Haha.

Nu ska jag göra kycklinggryta sedan städa lite. Glammigt värre.

Promenad idag








Prova på

Nu ska jag sätta mig framför tv:n jag ahr drabbats av någon slags paltkoma i hela mitt liv och om jag har gjort lite bra saker på dagen orkar jag inga bra saker på kvällen. Som om jag har jobbat det är bra, noll energi till att städa. Men idag har jag hunnit mycket på min to do list. Så nu ska jag sätta mig framför tv men dtorn i knät och skriva rent min cv lite. Bra blaning av nytta och nöje.

Sedan ska jag lägga in bilderna jag tog idag när jag var ute och gick och sedan lägga in dem på  bloggen. Fick lite mysiga promenadbilder idag. Jag var ju i hemtrakterna idag och myste lite med Georg och tog sedan en promenix med Hanna och ventilerade lite. Eller som Hanna sa: Jag måste bara älta lite.

Jag tittade även på Babe den modige lilla grisen med Georg. Och insåg varför man bara ska köpa svenskt kött i affären. Jag mår illa av att bilderna från grisgården med helt mörka ladugårdar och grisar på flera våningar är verklighet i vissa länder. Säga vad man vill om djurskydd men i Sverige har vi kommit så himla mycket längre än andra länder. Blä för utlänskt kött.

To do

Ikväll gjorde Annika och jag en "to do list" för våra kollegor som ska ha blått vårdlag imorgon, så därför tänkte jag även göra en egen en.

To do tomorrow:
- Påbörja en CV och ett personligt brev.
- Åka och hälsa på mamma och släkten i Husby/Fyrby
- Promenera med Hanna
- Ringa Christina och gammal chef

Lite mer finns det nog att göra men jag får börja med detta. Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film ikväll igen. Igår blev det 27 dresses och ikväll blir det Maid of honor.

Dumförklarad

Jaghar just blivit dumförklarad av en telefonförsäljare. Han ringde från Tele2 och skulle kolla vad jag hade fr bredband och så. Så här lät det ungefär:

F: Hej, jag heter NN och ringer från tele2. Visst stämmer det att du har dokumentärpaketet från oss?
C: Ja.
F: Stmmer att du har nöjespaketet och (ett till jag inte minns vad det heter från tele2?
C: Ja.
F: Vart har du telefoni ifrån?
C: Från er.
F: Och har du bredband med?
C: Ja, från er. Jag har trillingpaketet. Så här långt var jag med.
F: Jaha, och vad har du för hastighet på ditt bredband.
C: Jag vet inte.
F: Nehe, vad betalar du då?
C: Jag vet inte.
F: Nehe, oj då. Är du nöjd med dina tv-kanaler du har då?
C: Jo, men detb är jag väl. Jag vet inte rikrigt vilka jag har.
F: Nehe, vilken koll du har då...
C: Nej det har jag inte riktigt.
F: *liten suck* Då för jag väl önska dig en fortsatt trevlig helg.
C: Jaha, tack då.

Orka bry sig om hur mycke bredband man har och vilka kanaler man har så länge jag är någorlunda nöjd. Och det faktum att jag inte vet vad jag betalar för internet tyder ju i alla fall på att jag har råd att betala räkningen Kanske 24 kr/mån?

Summa sumarum: Lyxfällan skulle slå mig om dekom hit eftersom  jag har noll koll på min ekonimi.

Underligt

Jag känner mig underligt nedstämd och jag hoppas att det snart går över. Men jag håller på att ladda hem två filmer som nog ska muntra upp mig. Maid of honor med Patrick Dempsey (McDreamy från Greys) och 27 dresses. 27 dresses har jag redan sett och den var ju så bra. Jag övervägde en studna tt jag skulle se på Broarna i Madison County men insåg snabbt att jag skulle bryta ihop om jag tittade på den själv. Kanske ska bjuda hem Hanna och Marie på filmkväll, jag tror de skulle uppskatta den.

Det är alltid sköntt att bryta ihop tillsammans med någon när man ser på film. Men jag bryter ofta då bara ihop lite granna sedan bryter jag ihop ännu lite mer när man lämnat sina vänner.

Jag minns när jag ver 11 år och såg Tictanic ppå bio första gången då bröt jag inte ihop lite granna jag bröt ihop helt totalt på bio och hulkade och folk vände sig om och tittade. Faster Barbro som jag var där med försökte få ut mig därifrån men jag vägrade för jag skulle se hur den slutade. Jag kan dock tillägga att jag var 11 år, nu har jag insett att man inte ska titta på sorgliga filmer på bio.

En sak till

Jag vet ännu en sak jag skulle vilja lära mig hur man göra om sin blogg. Alltså utseendet, jag är snuskigt oteknisk har jag insett.

Tänk vad trevligt med en fin blogg med personligt utseende.

The bucket list

Jag vet inte om ni har sett filmen men att trilla av pinn på egeslka heter Kick the bucket och efter det gjordes en film som heter The bucket list. Underbar filmen med Morgan Freeman och Jack Nicholson. Men det var inte det jag skulle skriva om.

I Filmen gör de en lisa pås aker de vill göra innan de dör. Och jag inser jag vill också ha en sådan lista, kanske inte för att jag har fått ett besked om att jag ska dö i cencer inom det närmaste snarare att jag vill ha saker att se fram emor mål i livet. Men det ska inte vara någon ouppnålig lista, det ska vara en realistisk och bra lista med saker som jag verkligen vill göra.  Därfölr kommer denna lista ta lång tid att göra för man måste ju tänka igenom allt nogrannt. :P

Vad jag är helt säker på att jag vill just nu är att ha något att äta.

Björn

Han var så snygg så att jag inte vågade gå från och sga hur bra han var efter spelningen även fast han stod där brevid mig. och då skulle ni sett hans bror....

Varför?

Varför finns finns det ugnar, och varför finns det plåtar och varför finns det formar?

Anna vem ska jag skylla min ynkedom på annat än dig? Haha

Idag har jag upptäckt ännu en bakantings blogg och jag blev glad för den var massor av fina bilder i, det är så när folk är intresserad av foto. Jag önskar också ofta att jag är intresserad av det. Då kunde jag göra en snygg header med till min blogg men som sagt jag är alldeles för oteknisk för.

Jag älskar i alla fall
bloggkoll.com, jag vet lixom redan att jag sitter alldeles för mycket framför min dator men bloggkoll det sparar så mycket tid åt migså att man slipper gå in och kolla alla femtioelva bloggar man läser varje dag och se ifall de har uppdaterat. Sdean kan man ju även plcoka bort de man inte gillar, jag har idag lagt till två och ska nu plocka bort två. Det gåt jämt ut. Eler egentligen inte för de två jag ska plocka bort jobbar med sina bloggar och uppdaterar hela tiden och jag orkar inte läsa allt om deras något ytliga liv.

Jag tycker det är skönt att vara bra och felfri så att jag kan klaga på andra. Just nu känns det som att jag klagar på folk hela hela tiden. Mest på folk jag inte dock. Skönt att vara fördomsfri.

Nykter urspårning

Var på lager 157 ikväll med Marie, Hanna och Miranda. Blev något av en nykter urspårning.

Jag älskar bollar?
Köpte hon skurtrasan?
Honey, honey...

Vi har förberett värsta patytricket inför förfesten nästa vecka med både sång, dans och lite striptease.

Så imorgon blir det Björn Rosenström, och jag slipper städa som en galning ikväll. Bra att Marie börjar vänja sig vid att jag har stökigt hemma. :P Länge leva stökigheten, jag känner mig inte riktigt bekväm i ett rent hem...

Jag skyller all min ykedom på Anna

Jag mår fysisk dåligt nu för att jag inte vet hur jag ska göra imorgon. jag vill, jag vill, jag vill. Jag tror jag MÅSTE!!!!!!!!!

Jag säger: Gunilla jag mår illa

Jag vill så jävla gärna på Björn Rosenström imorgon men dels har jag inte råd och dels vågar jag inet gå till Harrys, har dåliga erfraenheter därifrån. men jag vill så jävla gärna. Detta tåls att tänkas på. Dessutom så ska alla jag förfrester med till Nybron imorgon...

Min favorit by all times med honom. Största anledning någonsin att vilja åka till Hultan.

Jag vet vad som måste göras ändå sitter jag kvar här

www.melissahorn.nu Love her. Hon sjunger så underbart bra.

Jag och Hanna satt nyss och pratade på msn så säger hon. Jag kanske ska gå moch lägga mig nu,. Eller jag måste försöka elda i pannan först. Livet på landet del I. Om jag hör någon mer del kommer den. Jag håller utkik.

Nej nu ska jag väl med sova, som väl är så bor jag i stan så jag kan gå och lägga mi nu och duscha i varmvatten imorgon bitti utan att gå ner och kasta in en vedklabbe. Natti natti.

Jessica hon är en sådan som fattar saker 2 sek försent, det är en del av hennes charm =)

Jessica säger:

jag lagar kotletter, de blir fett goda tror jag

Clara säger:

det tror jag med. men lite sent va?

Jessica säger:

nej nej för fasen

Clara säger:

haha

Jessica säger:

mads kommer snart hem, om en timme. stackarn måste ha mat, o jag har inte ätit nåt riktigt idag

Jessica säger:

hemmfru AB

Clara säger:

ja ja då är jag med. oprah äter ingenting efter sex..

Clara säger:

men hon är ju tjock ändå.

Jessica säger:

haha, hur kom vi in på sex?

Clara säger:

ja men klockan sex...

Clara säger:

nu fantiserar du...

Jessica säger:

haha!!!


På kalas

Nu ska jag iväh till Totte på kalas och äta raggartårta. Jag har längtat efter denna raggartårta eftersom både Lisa och Totte har prisat den i sina beskrivningar. Något att rekomendera mina två Sandror till sina konditorier kanske. :P
 

Ha en najs kväll barn.


Weddig today

Jag har nu lyckats att göra min allra första utbetaling till Norge via internetbanken. Ett liet steg för mänskligehten ett stort steg för Clara. :D

Idag när jag gick hem från jobbet så gick jag och tänkte på bröllop och tänkte lite hur mina vänners brölopp skulle bli om jag tänkte på deras lovlet personligheter. Alla är inte med, bara tre faktiskt men så här gick min tankar lite:
Hanna: Allas vår USA tjej ska ju ha ett glammigt Las Vegas bröllop, coolt som fan. Jag trr verkligen inte hon drömmer om det men jag drömmer om att vara tärna i Vegas, haha.
Jessica: Norskt vinterbröllop. Släde i sön efter vackra hästar.
Madde: Så himla traditionellt svenskt sommar- eller vårbröllop.

Jag älskar att knalla hem från jobbet och dagdrömma om helt onödiga saker. Jag har dock bara sett en brudhum framför mig och det var Jessicas som Hanna och Madde ni får bestämma er själva vem ni vill gfta er med. Mads är redan vikt för Jessica. :P

Så nära får ingen gå

Jag hade ett litet skrämsel moment ikväll. Hannas mamma ringde och frågade om jag hade hört någonting från Hanna för hon hade ju åkt från mig vid nio och var inte hemma vid 22.20 när Eva ringde hem, till Hanna och till Mirandas mobil. Jag fick alla möjliga hemska syner framför mig när hon ringde. Sedan ringde Hanna mig lite senare och berättade att hon och Marianda hade vart hos Britt (Hannas mormor) och ätit tårta eftersom Hanna och Britt hade namnsdag idag.

Så nyss fick jag ett mess från Eva: Självklart var de hos Britt och åt tårta... Eva. Klockrent. Jag förbredde mig till och med för att de skulle ha krockat och spendera en natt på akuten. Tur att jag inte har vild fantasi.

Detta var kvällens inlägg och hela dagens för den delen. Föresten så har jag med namnsdag idag. Hela 50 minuter till. Grattis mamma, mig själv, Hanna, mormors syster Birgitta och Britt på namnsdagen! Halva tjocka släkten nästan...

Hang up

Jag tittade ju som sagt på Fröken Sverige igår, jag gillar verkligen den filmen., Och nu här jag fått världens hang up på en låt från den filmen. Jag bara älskar den.

Har haft en intensivkväll på jobbet, men intensivt är ganska skönt då slipper man tänka så mycket. Eller man tänker ju sjukt mycket då, men bara på saker som berör jobbet och hur man ska lägga upp det resterande arbetspasset. Och vad skönt det är att gå hem klockan halv tio och känna att man har nog kanske gjort lite nytta. Även om jag inte lyckades när jag stack en patient. Okej inte så stor suprise där inte, jag hatar butterflynålarna.

Imorgon när Hanna slutat skolan ska hon hänga i min lägenhet tills hennes utbytes student ska åka med henne hem. Alltså ska hon hänga i min lägenhet sex timmar när jag jobbar. Haha. Hon erbjöd sig och diska och jag ska nog ta hennes erbjudande på allvar eftersom att jag har insett att jag inte hinenr diska imorgon då jag beslutat mig för att gå till banken på förmiddagen.

Nu ska jag äta lite salld och sedan sova va. Dags för det snart känns det som.

Försoningen

Jag har nu tittat på försoningen. Jag tyckte om den samtidigt som jag inte gjorde det, jag hatar hjärta och smärta i filmer för jag gråter alltid som ett litet barn då. Sedan börjar de blanda in vaskulärdemens i slutet då gråter jag ännu mera. Så nu är klcokan mycket och jag är alldelses söndergråten men om jag lägger mig och ska sova kommer jag bara gråta mer. Därför tänkte jag att jag ska titta på Fröken Sverige, jag gillar den. Tjejer som tror att de är så vänstervridna bara för att det är så coolt. Varför är det inne att vara vänstervriden, jag respekterar dem som verkligen är det men att det ska vara trend att vara det. Prcis lika töntigt som det är trend att vara extremt högervriden nazist. Jävla skitungar. Skönt att jag alltid är mig själv, haha.

Ni har gjort min kväll lite granna

Jag vet att jag är sjukt dålig på att vara ensam så då kom de här så rådjuren och gav min kväll en liten gudldkant, med hembakta bullar ch kall mjölk.
 





Detta är dock inte bilder från ikväll. Haha

Plus och minus

Lite plus och minus i mitt liv just nu...

+
Att jag har så mysiga vänner.
Att det luktar kanelbulle i hela min lägenhet.
Att jag ska flytta till Norge snart.
Att jag ska ta med bullar till jobbet imorgon, kommer att bli uppskattat.
Att jag har lyckats packa en låda inför flytten.
Att jag har mycket roligt inplanerat om helgerna, mitt torra trista neggia helgliv är slut. Let's get redy to rumble.

-
Att jag är så neggig just nu.
Att det är trist att städa och packa.
Att jag är så velig med att höra av mig till folk.
Att allt som händer här hemma förutom att umgås med vänner och familj känns bara dötråkigt och jag vill bara flytta då.
Att jag inte längtar efter att gå till jobbet längre.
Att jag bara lyckats packa en låda i helgen.
Att jag har massor av bullar att förpacka i påsar.
Att jag inte har städat i helgen även fas jag gav mig själv "kulförbud" om jag inte gjorde det.

Jag är så himla neggig, men ikväll ska jag lägga mig i soffan och glo på Försoningen, jag har velat sett den sedan den kom ut på bio. :D

Fest

Jag var på fest hos Annika igår. Mycket trevligt, jag var fett nervös när jag kom dit eftersom jg inte kände någon som var där trodde jag. Men Malin och Annika var ju där. Sedan ramlade även Hadde och Mia in. Så roligt att Hasse kom, han är så störtskön människa. Någon som mer är störtskön är Annika, jag vet att du läser min blogg Annika. Och jag gillar dig. Hon påpekade igår vad hon saknade på min blogg citat från henne. Så här kommer ett citat från Annika.

Vet du vad jag saknar på din blogg Clara, citat från mig. Tycker du inte att jag är rolig?
Men som jag sa igår Annika du är så rolig att det är svårt att välja vad som är roligast. ;) Jag har ett favoritcitat från Annika men då skulle hon slå mig så himla hårt, då detta är sagt på en minst sagt händelsefylld efterfest.

Just det jag skulle berätta en sak att igår när en del folk skulle jag ut så var ju jag inte sen att följa med. Men sedan när jag kom ner till san så bangade jag, jag är stolt istället blev det en hamburgare från grillen och gå och lägga sig. Annars hade jag väl aldrig kommit upp idag...

På tal om husmödrar

Husmorstips 1: Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips : Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.


Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips : Köp pulvermos, det håller ett år.


Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips: Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.


Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips: Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig
Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5: Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips: Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6: Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips: På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte.

Husmorstips 7: För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips: Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips: Överblivet vin ?????

Bullar

Nu får drönandet i mitt liv vara slut. Jag har vilat färdigt idag. Även försökt registrera en CV, beställa ett kontantkort och ett VISA-kort. Man måste dock ha ett visakort för att beställa ett kontankort och jag måste ha ett norsktmobilnummer för att registrera en CV. Därför kommer jag ingenstans förutom att jag beställt ett visa-kort.

Så nu ska jag baka bullar och packa ihop saker som jag inte behöver när jag ska till Norge.... Dags att aktivera sig och bli en riktig husmor. Hoppas på att jag ska kunna samla ihop Hanna och Marie för en fika sedan ikväll då. :D


Att besöka sitt barndomshem

Gud jag blir alldeles matt bara jag tänker på det. Det blev väl ingen kanonkväll igår direkt, mamma och Tessan blev sjukt osams. Till slut blev de sams i alla fall. men jag ska försöka minnas mitt eget löfte, att inte spendera en helg med bara mamma och Tessan i Husby. Det kan bli väldigt turbulent.

Men idag bev en mycket trevlig dag, jag och Tessan åkte vid tio och plackade svamp. Som vanligt när man är med Tessan så hittar man masor med svamp. Bra, bra. Jag har en del med mig hem nu. Sedan blev det att åka till mormor opch morfar med mamma och käka kålpuddig. Jag älskar fan svensk husmanskost. Sedan skjutsade mamma hem mig och hon och Tessan åkte till paps.


Tessans favoritträd, mycket underligt träd. Och vilka underliga männsikor har favoritträd? Okej jag har med ett favoritträd, klätterträdet i Husbyhagen...


Tessan och Oliver.

Hem

Ut till stora Sundby ikväll för middag med mamma och Tessan och tvätta lite granna. Jag längtar tills Norge då jag slipper boka den förbannadetvättstugan varje gång jag behöver tvätta. Bara en helt egen, helt ny tvättmaskin. Lyx.

Jag kör mysstilen ikväll. Stickad mössa, baggy jeans och mjukiströja.

BTW, Hanna jag saknar dig lite...

Lägenheten

I love love love vår nya lägenhet. Mitt internet har inte fubgerat på två dagar därför har det blitt dåligt med uppdatering ochy då satt jag vid datorn och inte hade något för mig. Så då ritade jag vår ägenhet på Paint, jag tänkte lägga ut den här. Då vill jag bara påpeka att jag är oteknisk även om jag låssas att jag är teknisk, därför är den här allt annat än skalenlig och dörrarna är skrattretande. Jag vet....


Så det här är Ewas och min nya appartment. Om ni har tur kanske jag lägger ut en möblerad bild med om mitt internet, tv och telefon slutar fungera igen så jag inte har något att roa mig med förutom Paint.


Jag var virrig och trött, jag var sliten och nött
Allting runt omkring mig gick i ultrarapid,
och jag hade inga veckor, inga dar,
bara en röra av en massa tid
Jag ville hitta en bra paroll
Nånting och tro på nåt som tog mig upp en bit över noll
och hon mötte mig med sitt leende
Hon sa, "Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"
Tack Ewa, för att du ens kan tänka dig att stå ut med mig i ett år.

Kommer ni verkligen att stå ut med mig i ett år??



Knappast...