Snart

Snart ska jag hem och då fyller världens bästa och vackraste John ett år!!!!

That boy is a monster

Helgen är över, jag har aldrig gjort så mycket på en helg tror jag ta mig tusan.

I fredags var jag ledig, men dte var fullt fart från början då Michelle hjälpte mig att flytat de sista sakerna till lägenheten, sedan städade vi i den nya lägenheten eftersom att det skulle vara tjejkväll där på kvällen. Sedan hämtade vi Michelles Mia i barnehagen, och sedan åkte vi fort som tusan till Oslo och hämtade Niklas och körde honom till hans bestemor. Sedan snabbt till mig igen och vänta in gästerna.

Kvällen blev väl inte riktigt som jag tänkte mig, jag var sjukt sliten kände jag och inte alls på topp. Men jag hade trevligt, tacos och vin med tjejerna är väl egentligen det enda man behöver för att det ska bli en lyckad kväll.

Lördag förmdiddag dök mamma, Mr Dahl och Ewa med familj upp. Jag städade så svetten lackade. Men nu är vi klara, jag ska bara fixa några små grejer sedan är det klart. Vi tog även en tur till Triaden och shoppade. Jag köpte en jacka till mamma i alla hjärtans dag present, inte för att jag är så rik. Utan för att det var ett så otroligt tillbud på den. Sedan middag på EGON, det var jag, mamma, Mr Dahl, Jessica, Ewa, Edda, Helen och Ewas chef Hege.
Sen på kvällen skulle jag och mamma göra ett försök att titta på skidskyttet i OS. Men vi somnade som stockar, vi pallade inte efter en lång dag.

Söndag morgon så drog städgänget. Sedan kom Jessica förbi mig och nu har vi hängt sedan igår förmiddag. Vi har gjort saker som jag aldrig trodde att vi skulle göra. På gott och ont. Jag är i alla fall glad att jag jobbar med världens bästa Omar som hjälpt mig och Jessica.
Vi har moffat mest, sovit mycket och tittat en del på film.
Nu sitter jag hos Jessica och om en stund ska vi hem till mig igen.

Sedan det viktigaste av allt. Idag tog världens bästa Tessan körkort.



Kalla

Jag tittade nyss på Charlotte Kalla, hon är lika gammal som mig och världens bästa skidåkerska. Hon är världsbäst. Och jag är så glad att hon verkar så superlycklig.

Sveriges första medalj är i hamn, Sveriges första guld!!!! Yey!

Don't leave me hanging

Jag vet att jag är sämst som inte uppdaterar. Jag har känt kylan i er röst när ni talat med mig.
Nej men det är faktiskt så att jag har jobbat som ett djur, ugår när jag kom hem klockan 15.00 efter jobet insåg jag att senast jag var hemma i min lägenhet dagen innan klockan 09.00. Så jag hade vart bort mer än ett dygn och i stort sett jobbat hela tiden. Men man måste ha pengar om man vill flytta och resa.

Flytten, de underbara flytten. Idag sov jag i alla fall sista natten i min lägenhet på syster mathildes gate, känns mest skönt just nu eftersom att hela den här flytten har vart kaos. Men tanke på avsakanden av bil och ledig tid. Men Michelle har vart en ängel och hjälp mig massor. Nu ska hon och Morten strax komma så ska vi flytta det sista till mitt nya tillhåll på Sloraveien.

På Sloraveien blir det för övrigt mys ikväll, vi ska träfafs hos mig och äta tacos och dricka alldeles för mycket. Jag ser fram emot att vi inte ska ut på krogen, förfesterna är ju ändå alltid bäst. Även om det är kul att komam ut och träffa massor av folk. Ikväll komemr det bli en salig blandning men sammanlagt blir vi nog tio stycken i alla fall. Båda nya och gamla på jobbet, sedan Jessica med. Nu ska Jessica in i vår gemenskap.

Imorgon kommer mamma, Mr Dahl, Ewa, Edda och Helen så ska vi ordna med dte sista som ska hem till Sverige. Jag fy vad jag ska njuta med allt ät klart med att flytta. Jag älskar att flytat till ett nytt ställe men jag hatar att flytta grejer, packa och organisera.

Nej nu ska jag ta och packa ur frysen, dne ska ju med packas ur.
Jag hoppas att jag ska lyckas knäppa lite bilder ikväll så att jag kan slänga ut några på fredag, för imorgon kommer jag ha fullt upp med att städa ur den här lägenheten...

Jag älskar min mormor


Mormor och jag satt och såg på bilder från olyckan och hon tycker den här bilden är så försärcklig. Hon tycker att jag ser utveckligsstörd ut här så hon. Jag tycker jag med ser svullen, ful och påsig ut. Jag dock konstaterar lite för mig själv att jag jag kanske inte var helt vid mina sinnens fulla bruk när bilden togs. Men det kallar jag snarare chock än en hjärnskada.

All the singel ladies, put your hands up...

Välkomnar en god vän här i Norge in i sinellivet igen, nu ska vi ut på jakt. Haha. 

Ikväll var det två veckor sedan jag krsachade älgen 18.35 kom larmet till 113 här i Norge, klockan 18-40 satt vi och disskuterade det på jobbet. Aulikki vill till och med påstå att jag haft mer än änglavakt, jag är i alla fall beredd att hålla med om att jag har haft mer tur än vad jag haft i hela mitt liv. Jag gillar't så att säga. Igår tog jag bort de sista tre stygnen på bröstet. Skönt att få bort dem då de gjort ganska ont och vätskat en del. Det ärret på bröstet kommer väl inte lika tjusigt som det blir ansiktet. Jag hoppas det blir tjusigt i alla fall.  Annars får jag slappna va och tänka på en artikel jag läste i Cosmo där en kille sa att han gillade tjejer med ett ärr i anisktet inte ett enormt ärr men ett litet i alla fall för då såg hon mer spännande ut.


Visst ser jag lite spännande och mystisk ut här? Nja, snarare som en tjej som inte har så snäll pojkvän...

Körde för övrigt bil på kvällen för första gången ikväll sedan olyckan. Det kändes bra, jag var lite för stressad för att känna efter i alla fall eftersom att vi hade kaos på jobbet.

Men jag skulle i alla fall vilja konstatera att jag gjorde helt rätt när jag valde jobb. Folk kör mig till och från jobbet och hjälper mig med flytten. Att det finns så fina människor.

Någon fröjd med att vara vuxen?

Allt har väl egentligen blivit lite jobbigare sedan jag blev vuxen. Det bästa med att vara vuxen är att man får jobba, bo själv och slipper krångla om man vill köpa alkohol. Ja och att man har mer pengar med. 
Det tristate är att man måste fylla i papper, ringa trista telefonsamtal och betala räkningar. 

Nu håller jag på och grejar med försäkringsbilen till min kraschade bil, jag tycker älgen kunde fått ordna det här dte var ju dens fel. Men nu får jag skylla mig själv att jag hade ihjäl den antar jag. Jag hatar att ordna med sådant här, som att jag ska ha ett intyg från min optiker om mina glasögon ad det är för skador på, när jag köpte dem och allt sådant där. Tur att jag känenr Jessica på Brilleland. 

Nu ska jag väl försöka leta på mormor och morfar, de lovade att de skulle ta med sig sin telefon till Triaden när jag skulle dit, men gjorde de det? Nej, så nu måste jag gå och leta efter dem där...   

Triss och stege

Nu skulle jag alltså behöva gå på date eftersom att jag förlorade på alla sätt man kan i triss och stege ikväll. Tur i kärlek, finally.
Jag är ledig en helg någon gång i april...

Fast det är svårt att hålla tyst när alla frågar hur du mår

Jag har besök. Underbart och ljuvligt besök av min mormor oh morfar. Jag åkte och mötte dem på tågstationen idag efter jobbet. Sedan gick vi och fikade, morfar köpte ett skolebröd. Hans nya favorit fikabröd. Haha. Sedan gick vi och tittade i Ewas gamla affär, där handlade jag åt min lilla moster. Inga affärer har lika mycket snygga orangea kläder som Vivikes.

Kvllen spenderades här i lägenheten förs med fisksoppa sedan med karamellpuddig. Kvällen har nu avslutats med två omgångar av triss och stege. Gissa vem som spöade skiten ur mormor och morfar? Jo, det var jag. De har tur i kärlek sa jag till dem. Och jag, jag har inte det i alla fall.


Här är mormor och morfar i min lägenhet på min 20-års dag.

Imorgon ska vi in till Oslo och köra lite sightseen. De har ju inte vart i Oslo sedan på 60-talet. Jag vet ju att operahuset är nyare än så i alla fall. På eftermiddagen blir det peronalmöte för mig, då får de  väl vila lite eller något. På kvällen ska vi ut och äta, det blir nog EGON enkelthetens och billöshetens skull.

Morfar har med sig en underbar bok, vinter OS heter den. Bara massor av fakta om vinter OS. Vet ni att 1924 så var första gången det var ishockey med i OS i Antwerpen, Sverige skickade iväg ett gäng med bandyspelare eftersom att hockey knappt fanns i Sverige då. Sverige kom fyra, de förlorde bronsmatchen med ett ål. Tjeckien blev trea med en målskilland på 1-31. De hade alltså gjort ett mål under hela turneringen och släppt in 31 mål och lyckas ändå vinna brons. Otroligt onödigt vetande.