Inte på topp

Jag är inte direkt på topp idag känner jag. Jag fick ont i ryggen igår morse, kanske för att jag sovit i för mjuk säng eler för att jag lyft spabyn som inte är så liten ängre helt fel under tio dagar. Ont gjorde det i alla fall och värre blev det efter sex timmar i bilen igår. När jag kom hem efter en segdragen resa från Stora Sundby till Lörenskog så gjorde ryggen tokont. La mig och vilande en stund i hopp om att horisontellt läge skulle lindra det lite men tji fick jag när jag inte kom upp ur sängen. Ännu värre var det idag när jag inte fick på mig strumporna knappt. Kändes kul att jag som knappt klarade att få på min mina egna stumpor skulle hjälpa andra människor att ta på stumpor och gud vad.

Så efter ett tung dag på jobbet åkte jag ill legevakta. Blev sjukskiven tre dagar och hemskickad med smärtlindrane. På måndag ska jag genast söka upp en kiropraktor. Varför gick jag inte till en hemma när jag hade tänkt det hela tiden??

Så fort ryggen blir bra ska jag träna som en idiot så att jag aldrig er får ont i ryggar och axlar igen. Herregud jag är bara 22 år.

Ikväll blir alltså en lugn kväll hemma med mina pinex forte. Köpte lite god mat; fylld fläskfilé, potatisgratäng, ost och kex. Till dessert blir det glass. Hoppas personligen på att somna innan tolvslaget. Skulle kanske bett om sömntabletter på en gång hos doktorn?? Nyårsafton firas imorgon istället. Som Carina sa: Då är det ju faktiskt ett nytt år med!

Kanske ska pilla på en årskrönika ikväll med?
Gott nytt år kära vänner! Önskar er all lycka nästa år, eller ja alla år som kommer.

Har haft en precis lika bra dag som jag tä...

Har haft en precis lika bra dag som jag tänkte mig att jag skulle ha. Mysfika med Sandra. Ungefär två veckor kvar tills planerad födsel. Herregud! Fika med lite snyggingar. Efterföljt av Grappas svingoda pizza. Spelkväll hos Jessica. Fick party alias i julklapp av mamma. Spelet fick godkänt men sällskapet fick MVG. Nu ska jag försöka sova med. Imorgon blir det packning, fårikål-lunch hos mamma och kvällsfika hos storasyster. Vilket avslut på min vistelse här hemma. <3


På väg mot en underbar dag. Först lunch me...

dsc00156 (MMS)

På väg mot en underbar dag. Först lunch med underbara gravida Sandra . Sedan våldgästa en fika med Marie, Frida och Jessica. Och ikväll blir det middag på Grappa och spelkväll. Jag tycker allt låter helt underbart!


Nobody puts baby in the corner.

dsc00155 (MMS)

Nobody puts baby in the corner.


Kvällsmys med spabyn.

dsc00153 (MMS)

Kvällsmys med spabyn.


John äter chokladsås med glass. Med händerna.

dsc00152 (MMS)

John äter chokladsås med glass. Med händerna.


Min nya frisyr. Det syns inte så bra me mi...

dsc00151 (MMS)

Min nya frisyr. Det syns inte så bra me min loppiga mobilkamera. Men det är rött med blonda och mörkbruna slingor och en sidecut på det. Jag bara älskar den!


Är hos pappa och hälsar på. Han är trött s...

dsc00145 (MMS)

Är hos pappa och hälsar på. Han är trött så jag har ägnat mig åt att måla mina naglar och fixa håret


Jag och Tessan julhandlar. Tessan är nervö...

dsc00139 (MMS)

Jag och Tessan julhandlar. Tessan är nervös att inte hennes pengar ska räcka. Nu börjar jag bli nervös med.


Pysslat

När jag inte drack vin igår så pysslade jag lite. Satt upp julpyntet jag gjort i fönstret.


Sedan nu har jag gjort iordning en skål med julgodis som jag ska stanna och lämna å jobbet före jag tar bilen hem imorgon. Alla är ju inte lika lyckligt lottade som mig och har ledig hela julen.

Måste säga att jag är lite nöjd med den. Den innehåller: knäck, ischoklad, polkachoklad, chokladtomtar och juleskum.

Det snurrar i min skalle

Jag är helt slut i huvudet efter en rörig dag på jobbet samtidgt som jag känner mig helt hyper. Hur ska detta gå???
jag ska nu försöka städa, packa och laga lite julgodis. Bara polkachokladen kvar.

Paket

Jag har beställt två paket från olika internetsidor. Dels ett på Tessans vägnar, en julklapp till hennes sambo. Och så mina lila mockastövlar med. Och nu roar jag mig med att följa på internet vart de är. En får jag liksom följa på tyska och egelska, så den vet jag inte vart den är. Och mina stövlar har det inte hänt något med. Så det är inte så himla kul att roa sig med det ska jag säga.



Snygga va? Och på rea också bara 500 kr. Jag är nöjd. Om ni klickar på bilden kan ni se flera häftiga färger de finns i. Om de passar bra bara måste jag beställa flera ju. Jag kan ju alltid roa mig med att beställa flera paket. :)

Mickey blue eyes

När jag kom hem från jobbet ikväll så jag slutet på Mickey blue eyes. Så sjukt kul film. Nu kanske ni tycker jag har dålig humor. Men jag älskar ju Hugh Grant-filmer. Det trista är att jag glömmer det hela tiden. Fast sedan blir jag så glad när jag kommer på det igen. Ska nog ha ett Hugh Grant-maraton någon dag nästa år. Älskar att man kan säga nästa år nu, oc så är det ganska snart. Som idag sa jag till en brukare att han kanske borde gå till legen (läkaren) nästa år




Jag skrattar ju så att jag grinar.

Du vet att du jobbar med barn eller gamlingar när...

... du har världens gulligaste namnskylt.

Dags för lite jobb

Okej, det blev ingen spinning idag. Jag var inte upplagd för det. Men imorgon 9.30 blir det zumba. Men en ny instruktör. Spännande.

Beställde ett par sjukt snygga mockastövlar nyss, det var halva priset och då kunde jag inte låta bli att slå till. Till det ett par chokladbruna träningsbyxor. Jag är lycklig. Sa jg att stövlarna var lila, lila mockastövlar. Coolt va? Jag är ganska cool. Komer bli ännu coolare efter att Frida har klippt mig på tisdag. Skönt att dte fanns tid att fixa fågelboet till jul.

Nu avslutar jag dagen med fyra timmars jobb. Fyra timmar med 100 % övertidsersättning. Det blir en hel kvälls jobb. Ett kap.

Lazy lazy day

Har just tittat på ett avsnitt av americas next top model på datorn. Nu har jag dragit på en julskiva med Elvis och njuta av livet. Om tre timmar är det dags att svettas ihjäl på spinning igen då. Sedan kor vi jobb mellan 18.30-22.30. Så jäkla bra tid att jobba den tiden. Den kommer bara flyga iväg.

Idag snöar det här. Precis som hemma i Eskilstuna antar jag. Jag hoppas verkligen jag får bidrag till längdskidor i julklapp. För nu börjar jag bli riktigt sugen. Men vad har man på sig när man åker skidor? Jag harinte lust med trikåer...

So this is Christmas and what have you done?

Julen är en fin högtid för mig som har en underbar familj och bra vänner att umgås med under världens vackraste högtid. Alla är ju tyvärr inte lika lyckligt lottade som mig.
Därför köper jag två av årets julklappar i UNICEF:s gåvoshop. De som ska få detta kan glädjas åt att några barn i världen kommer att slippa polio och att spädbarn slipper dö av stelkramp.

bloggare-varenda-unge-200-150-flicka

Sedan blir det en gåva till Alzheimerfonden för till jul med. Jag tänker lite såhär. Jag bor i Norge tjänar bra med pengar och det finns många som har det bra mycket sämre än mig. Och jag kan skänka pengar, för mest pengar i slutet vinner ju ändå inte. Och det är med Alzheimersfonden känns ändå ganska självklart. Tänk om de hittar ett botemedel och flera sjuka har chansen att fira en "klar" jul med sina familjer. Tänk att jag hade velat ha flera klara jular med min pappa. Han hade ju såklart överglänst alla i val av julklappar till John och Georg. Det hade vart värt hela min årslön. Och nästa års med för den delen.

Juletid

Som ni vet så levde ju mitt internet sitt eget liv förra veckan vilket ledde till dåligt med bloggande. Dåligt med internet leder till lite ökad kreativitet frå min sida. Jag är ju en väldigt okreativ person när det gäller skapade av fysiska saker. Nu när jag var internet-fri skapade jag lite, dock från färdiga kit hos Panduro men ändå. Jag gjorde detta.




Blev detta:



Bra skit.

Och när man inte har internet så läser man mer. Jag har hunnit läsa Jenna Jamesons bok Att älska som en porrstjärna, Mötely Crües bok The Dirt och två böcker av Mons Kallentoft Sommardöden och Midvinterblod. jag gillade allihopa. Dock så tyckte jag att böckerna av Mons liknande varandra väldigt mycket så jag måste läsa de andra om polisen Malin Fors med före jag kan ange ett slutgilitigt betyg. Mne jag rekomenderar dem verkligen som julklapp. Alla fyra böckerna.

Hardcore

Eftersom att jag är så seg så har jag ju inte lyckats beställa extensions och får alltså inte i det före jul. Det var tanken men min hår, mörkbrunt och långt. Hade antagligen blivit dödssnyggt. Men nu ska jag istället ringa och boka en klipp- och färgningstid hos Frida, ja om hon har något ledig tre dagar före jul liksom.
Jag och Tessan tänkte lite igår. Vi tänker rött med blonda och svarta slingor. En cool frilla på det, kanske en sidecut eller massor av etapper. Ja, ja detta blir spännade.
Just nu är mitt hår helt jävligt. Topparna är torrare än fnöske och jag hatar att borsta det eftersom det är så mycket tovor. Nej, men vi kör lie hardcore med rött och lite rockig frisyr. Längtar.

En tanke

Om en männsika uppfann golv som dammsög sig själva, tvätta som veks, ströks och hamnade vikt i skåpen av sig självt och disk som diskade sig själv. Den människan skulle ju vara stenrik.
Alliansen uppfann RUT, men jag tror att 40 kvm och 50 % anställning och boende i Norge leder till att jag inte borde få rut-avdrag. Jag borde klara det själv för jag har för litet hem och jobbar bara halvtid. Men nej, det klarar jag inte. I sådana här lägen önskar jag att det fanns en sambo att skälla på att det är så rörigt.

I'm spinning around, move out of my way

Jag älskar tisdags spinningen med Lars Petter. Kanske älskar jag ännu mer att männsikan som har det heter Lars Petter. ag svettas typ ihjäl på hans spinning, och pulsen ligger bättre än någonsin. Idah klämde jag, Hanne och Carina till med Spinning puls 55 minuter. Man ska enligt slavdrivaren då ligga över 85 % i puls hela tiden förutom uppvärmning och två 2 minuters pauser. Det är tydligen när man ligger över 85 % man tränar sin kondition bäst. Jag tog i alla fall i som en helt idag, som de så käck säger här i Norge.
För visst är norrmännen ett väldigt käckt folk? Ut på tur aldrig sur liksom.

Men jag tog i svettades och låg över 85 % mycket mer än vanligt. ++++ skulle Alex Schulman gett min insats idag, fyra plus är väldigt bra. Över 85 % på alla ställen där Lars Petter vill att man ska vara över det det vore helt fenomenalt för mig och är en bra bit kvar.

Mina spinningskor är i alla fall årets allra bästa investering. Herregud jag kan inte ens åka hem till Sverige utan dem.



Du vet att du bott för länge i Norge när...

.. du inser att du verkligen gillar norsk hiphop och går runt och sjunger på den här låten.


Hun appellerer til meg
Tiltaler meg som
Setter fyr på meg

Hun tenner meg som en lighter
Så het
Tenner meg som en lighter
hun vet
tenner meg som en lighter
så het at jeg kjenner at jeg brenner meg
og hun vet at hun tenner meg


Trodde ni jag dött?

Jo jag märkte allt på den oroliga anstormningen av kommentrarer att ni trodde att jag valt att avslta mitt alltför korta liv. Ibland va ni till och med arga. Men på den här bloggen vill jag bara ha glada läsare. Så ni missnöjda kan ju försvinna härifrån, det är fria land både Sverige och Norge så jag skriver vad jag vill.
Men ni behöver icke frukta längre, jag är tillbaka och i relativt god vigör med. Ja, om man bortser från mindre skador och blyssyrer från helgens julbord med mina vackra kollegor. Min bortavaro skylls snarare på en rasig router och bortresta hyresvärdar.
Men, men.
Jag bjuder på en bild på min middag. Jösses så hungrig jag är. Hörs snart.

Stekta grönsaker med lammfärsbiffar. Snabbt och gott!

Sovmorgon

Har fått världens längsta och skönaste sovmorgon idag. Njuter av stillheten. Men den ska snart bytas ut mot endorfiner och svett. Måndagsspinningen. Har inte vart på den på jättelänge, inte sedan jag var hemma och i Rumänien. Hon som har måndagsspinningen är ju svinbra.

Tar mig eventullt en tur ner till Metro före och hänger med Helene och Eva.Det borde jag verkligen. Jag har ju ett presentkort på Metro och jag vill ha en gelesadel när jag går på spinning. Vilken spinningtjej jag börjar bli. Tänkte gå på spinning imorgon med om något bättre inte råkar dyka upp. Jag hade tänkte lägga ner zumban med Laurent eftersom att han är lite rörigt. Och eftersom att jag har bokningsstopp så har jag lite svårt att komma in på zumba-passen.

Ship ohoj!

Hittade kameran under soffan

Under soffan, att jag inte tänkte på det. Bäst ställer ever att gömma den på.
Här kommer dagens skapande, kolan och sleven låg i sopen så det blev det inga bilder på.




Mumsigt va? Jag har ju faktiskt inte smakat på det. Jag blev mätt av att bara göra det. Hoppas mättnaden håller i sig långt in på nyåret.


Come on come on it´s late and we´re way off the track, troubles wait for us now


Aktiv helg

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag det så nice. Lagade lite god mat; potatisgratäng, fläskkotletter, beasås och sallad. Kollade på en på en sorglig film; Höst i New York med Winona Rider och Richard Gere. Grät som ett barn.

Idag jobbade jag dag med. Trevlig dag på jobbet, var hos flera favoriter. Sedan kom jag hem tittade på Saving private Ryan, trodde att jag aldrig sett den men det hade jag. Men jag hade typ glömt allt. Den är ju svinbra. Synd att Vin Disel dog så tidigt bara. Han är ju min och Annikas favorit.

Sedan efter filmen fick jag något ryck. Kokade knäck och ischoklad. Och när jag var färdig så fick jag för mig att koka gräddkola. Dock så tror jag att gräddkolan blev ganska misslyckad. Jag lyckades bränna sleven ganska rejält så nu liktar det bränd plats här inne. Det hade ju vart mysigare om det luktade nykokt knäck. Men när jag smakade på chokladkolan vid kulprovet smakade den ju helt underbart. Jag insåg just dock att jag glömde en ingrediens. Haha. Fail!!!!
Den kanske blir god ändå.

Nu har jag lyckades lägga min kamera på ett skitsmart ställe. Så bra så att ingen ska hitta den om de gör inbrott. Inklusive mig själv. Så nu kan ni varken få bilder på ischoklad, knäck, misslyckade kolor eller brända slevar. För det hade ni väl velat se???

Spaby special


Älskar den här bilden på spabyn. Han ser så glad och rödblommig ut, undra vad det kan bero på...

I bring gifts

Jag ska och köpa årets andra julklapp i år. Till min äldsta syster. Jag gillar att köpa julklappar. Ja, om jag kan komma på några bra då. Det är så kul att ge bort saker.
Min lilla systerson han önskar sig en leksaksspis, eller hans mamma önskar honom en. Och jag kan väl inte neka varken John eller Lilla T något.

Ska iväg till Strömmens storsenter. När jag åker jag dit så tänker jag alltid på Jessica. Inte så kontigt eftersom att jag oftast åkte dit för att hänga med henne. Jag måste nog ändå in på Brilleland en sväng idag. Min glasögon sklir ju ner. Även fast jag var och justerat dem en gång. Inte bara att jag har extremt svårt att hitta glasögon jag passar i. Sedan har jag svårt att få dem att sitta på plats med. Typiskt mig att ha ett onormalt huvud.


Men mina brillor jag har nu passar jag ju i faktiskt.
Men det är ju trist att jag och mina två systrar har briller. Eller hur Lisa och Tessan?

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Change of plans tonight. Jag blev hemma istället. Spinningen tog kraften ur Carina och ur mig med tror jag. Jag är endast vaken eftersom att jag sov så länge på dagen idag.
Kvällen har spenderats i sängen med julmust, mat och pepparkakor. Jag har kollat på Americas next top model och har långdistans terapi med Ewa över fb. Iblnad behöver man råd av någon som upplevt mig i dumma situationer. Och på syster Mathildes gate hade jag och Ewa massor med olika situationer.

Ibland snurrar mina kugghjul i hjärnan lite för fort och jag får ingen ordning på det hela. Men jag har haft en riktigt bra kväll ädå.

Jag ska spela en låt jag sjöng på singstar för er. Jag sjöng den i lördags på julebordet. Förstår ni verkligen omfattningen av hur norsk jag börjar bli. Jag lyssnar på norsk musik och blandar norska och svenska när jag skriver. Jag får liksom anstränga mig att skriva svenska på bloggen. Men när jag skriver på svorsk är nog ganska obegrpilig.

Åh jag älskar den här låten lite måste jag säga. Jag och O-J sjöng så att rutorna nästan sprack när vi sjöng den här.

Your time to shine don't wait in line

Efter att ha avslutat ett arbetsmaraton av stora mått så tog jag och åkte hem från nattvakten och sov ännu ett par timmar på dagen. Masade mig så småningom upp och käkade lite frulle. Vad man äter till frukost klockan 15.00? Fullkornspasta med sås. Jag var ju tvungen att tagga till inför nazi-spinningen.

Jag och Carina mötte upp, relativt omotiverade bägge två. Men som vanligt hade ingen av oss vågat föreslå att hoppa över träningen. Älskar att det är så för om man föreslår att man ska hoppa den är man en dålg människa. Och dte vill man ju inte vara. Det spelar ingen roll att den man frågar alltid säger lika glatt att den inte helelr vill träna. Det är den som föreslår det som är den dåliga. Det är bra, för att det är inte ofta jag har föreslått att hoppa träningen.

Så vi var på spinning då, och jag höll på att dö som vanlig. Kände mig otroligt nöjd efter som vanligt. Det är något med spinning som gör mig lycklig. Lyckligare än efter ett flow- eller piloxingpass. Mina endorfiner bara rusar. Tänk att det finns så enkla saker som kan göra mig lycklig. Sedan har jag ju inte tränat sedan i måndags så det förstärkte nog själva lyckokänslan ganska bra.

Ikväll blir det tacos med Carina, kanske Eva med. Hoppas hoppas. Vem vill liksom inte tillbringa kvällen med de här pinglorna??





Ute är mörkt och kallt

Vilken kyla det är ute 20 minusgrader ta mig tusan. Jag fryser som ett litet as när jag jobbar. Kanske för att jag inte har långkalsingar på mig. Långkalsingar is the shit alltså. Undra om jag ska ha det på mig imorgon. Men jag har två så varma duschar imorgon. Tar med mig det när jag ska och jobba inatt och så får jag se om jag tar dom imorgon. Ska jobba en inensiv period nu. Såhär: Idag har jag jobbat kväll, sedan blir det en natt följt av ett dagpass i hjemmesykepleien och så lägger vi på en kväll och natt som personlig assistent. På ett och ett halv dygn hinner jag alltså jobba inte mer än fyra arbetspass.  Den här veckan har vart intensiv, jag jobbar sju dag och kvällspass och sedan fyra nattpass på det. Om inte min lön blir fin då, ja då vet jag inte ens vad jag gör i det här landet.

Mitt internet ansluter och kopplas bort hela tiden så det är lika bra att jag publicerar nu. Nu kommer ni ju inte höra av mig på ett tag eftersom att jobbar. Bra Clarisen.

Ja, och vad önskas i julklapp då? Bara tre veckor kvar...

Älskar

Jag har vart på massage idag. En timmes obehag och behag på samma gång. Herregud. Jag kan inte mycket om massage, muskler och muskelknutor men till och med jag inser att när någon masserar inte ens axlar ska det inte låta som att någon knäpper med fingrarna i mina axlar. Herrejävlar vilka muskelknutor jag hade...
Men Hanne fixade det åt mig. :)

Nu är det dags att jobba kväll. Skönt att jobba med en axel som inte gör ont ikväll.