Greit

Jag pch Ewa har vart med Mads och Jessica och tittat på lægenheter. Vi hittade en så fin som vi ælskade, lite dyr men vad ska man gøra? Vi ringer nog den snygge mæklaren imorgon och sæger att vi vill ha den och hoppas att de vill ha oss.

Så nu ær det bara att børja jobba på cv:n. Greit!!!!

Scooch on over closer, dear

Imorgon bitti tidigt är det dags för Norge. Närmare bestämt klockan 06.09. Ska bi riktigt mysigt, Ewa har kommit med massor av fika till tågresan och vi väntar med spänning på att se vårt framtid hem. Om det finns bland lägenheterna vi ska se på. Hoppas, hoppas.

Vi ska ta en taxi till jessica imorgon, min förra taxiresa i Norge var rätt intressant. En paki som dritter i natyren, hans egna ord dock. Haha

Nu ska väl jag och Ewa göra iordning våra mackor sedan ska vi moffa lite godis och sova. Sedan kanske jag ska packa med. :P

Just a young girl try to have fun

Jag har vart på kräftis ikväll dårå. Mysigt värre, alltid mysigt att träffa Georg. Jag satt på filmen Trazan åt honom och sa åt honom att ropa när det blev läskigt. Han ropar jag kommer upp och han sitter panikslaget med händerna för ansiktet. Jag trodde Disneyfilmer var för barn. I och för sig blir ju jag fortfarande rädd i Skönheten och odjuret närr Bell blir jagad av vargar.

Sedan åkte vi till Fyrby och käkade en salig blandning av mat. Köttbullar, tacopaj, kräftor och massor med mer. men gott var det. Gerog fick då lite lättöl och dricka och utbrister: Jag är så upprörd nu när jag druckit öl. Alltså två munnar lättöl. Han berättade även om när han var på fjällen när han var fem år och drack snaps och han blev så upprörd att han bara slog. Inget ölsinne har det barnet inte. Sedan sjöng vi även hans favoritlåt: Flottakärlek. Han är det typ underbaraste i mitt liv.

På kylen finns en tackning med ett hjärta och en ko däe det står: Minns du hur fin Klara-ko var innan hon mötte döden? Hälsningar Georg.

Imorgon blir det jobb, sedan sluter Ewa upp här för en uppesittarkväll innan Norge. Mys.

Time to sleep

Nu ska jag sova. har haft en bra och effektiv dag, har hunnit jobba, promenera med Sofia, ringa på en lägenhet i Norge och sist men inte minst koka potatisen torr. Därför blev det att sprinag förbi coop och köpa en macka och frukt till lunch. Klantiga jag.

Imorgon bitti är det dags att jobba igen. Sedan hämtar Lisa mig när jag slutar så åker vi ut till landet.Kräftskiva på kvällen nu ska vi se tredje för i år. Men det blir en lugn kräftskiva hos mormoroch morfar. inte riktigt en HIA kräftskiva. Har även bjudit Hanna som precis som jag behöver en spirtfri helg så att hon ska orka studera ordentligt.

Det fnns endast ett minus med att det finns bankomat vid Sveaplan och det är på helg nätterna när man ska jobba. Men annars överväger det positivt det neggiga på dne fronten. men inatt vill jag bara snälla få sova i lugn och ro, en sjuk Clara behöver detta om hon ska orka prestera på jobbet imorgon.

Bra kväll

Jag tänkte ligga framför tv ikväll och bara stirra men jag hade ju glömt att jag och Annika skulle gå och titta i nya affären Moni på stan, hela stan hade ju kvällsöppet. Så strax efter sex knallade vi ner, nyfikna på Monkis utlovade modevisning, det blev ju inte så mycket av det nej. En pytteliten scen så vi tittade inte ens på den. Men kul att Monki kommit till stan och att Vero Moda är tillbaka.

Jag hittade i alla fall en väldigt fin och skön cardigan på Gina som jag inhadlade. Sedan blev det en pizza på Grappa med, riktigt goda pizzor det. Mest sugen var jag på att köra lösgodis när jag gick hem men jag klarade att stå emot. Bra Clara!

Var hos pappa idag, alltid lika upplyftande not. 6:e oktober ska vi i alla fall ha anhörigsamtal med sjuksköterskan, chefen och pappas kontaktperson. Något de på Navigatören erbjuder de som har yngre dementa boende dr. Känns tryggt att de verligen bryr dig. Så sjukt bra personal där, om jag mot förmodan skulle bli dement nu vill jag med bo där...

Kvällen ägnas åt


Förvirrade jag

Jag sa ju att jag skulle sätta vckarklockan på kavrt i åtta och ringa Elisabet och säga att jag inte kunde komma på mötet. Det gjorde jag men när väckarklockan ringde så stängde ag helt sonika av den. Jag blir galen på mig själv. Halv tio ringde Ann-Marie mig då ringde jag till Elisabet och lämnde ett mycket yrvaket meddelande. Jagvill inte ens tänke på hur det lät.

Jag tycker jag har vart otroligt effektiv idag eftersom jag gick upp klockan halv tio, men den mesta tiden har spenderats framför datorn, jag har officiellt beroende. Jag har dock även hunnit gjöra en omelett till frukost eftersom det enda som finns i min kyl var i stort sätt ägg, paprika och skinka. Förutm för gammal mjölk och halv dålig grönsllad då. Jag har nog Sveriges hemskaste kyl just nu det finns olika saker i den men ingenting som man kan matcha ihop till något ätbart. Jag hade en idé om att göra scones imorse, mycket gott jag vet. Men ne jag hade inget maragarin eller mjölk hemma. För självklart hade jag inget röd men jag hade pålägg....

Jag måste gå och handla lite saker imorgon när jag fått lön. Som mjölk, margarin och knäckebröd. Jag älskar knäckebröd det blir ju verkligen adrig för gammalt, okej det kanske dte blir men innan de hinner jag faktiskt äta upp det. Jag har insett att jag borde göra matlistor och organisera upp mitt liv och matintag.

Till ikväll blir det i alla fall köttgryta och potatis. Imorgon blir det nog en pastasallad med skinka och pesto. Jga måste ju även rensa le hemma i skåpen inför den stundande Norge resan.


Jag för då och då att du lever från en vän

Imorgon var det tänkt att jag skulle på vuxennämd, men det var långt bort och jag är sjuk så jag vågar inte cykla. Jag har blivit något miljöskadad av att jobba på HIA, jag skulle aldrig träna när jag var sjuk, pericardit lixom. Fy bubblan. Så imorgon ska jag stälan väckarklockan på halv åtta och ringa Elisabet och säga att jag inte kommer på nämden.

Fick en glad överaskning när jag kom hem, massor va människor hade kommenterat mina foton på fb. Lovley att läsa alla kommentarer. Roligast var nog från Hannas vän Clinton från USA: U guys sure know how to party.

Får mig osökt att tänka på SOAP låten:
This is how we party. Minns ni den?

This is how we party
Foolin' with your body
Come on everybody
Can't get enough of you

Doin' what we like
We can do it all night....

Forbidden?

varje gång jag försökt gå in på min blogg under morgonen har det stått forbidden. vad har jag nu skrivit för fel, eller har jag uppmuntrat till något olagligt????

Lägenheter

Jag och Ewa ska och titta på två lägenheter på måndag i Lilleström. Jippie!!!!

Trotsa

Mamma vill att jag ska vara hemma och sortera viktiga papper tills jag flyttar till Norge så ska hon ha ordning på dem åt mig. Me jag tänker trotsa henne och ta bussen ut till Stora Sundby och käka middag hos Hanna, med hennes familj och jessica. Jag pratar fan med Hanna varje dag nu för tiden Tur att Hanna och jag som är felfria har funnit varandra.

Ska bli en mysig kväll med the cowgang. Känns som att vi har lite att tala om...



Sedan ikväll när ja kommer hem ska jag lägga upp flera sommarbilder på FB.

Tomt på strandpromenaden

Nu är det dags att det händer något i mitt liv. Något roligt. När Hanna och jag deppade igår så sa Hanna, det kanske är bra för dig att åka till Norge... Tack Hanna. Det känns skönt att du inte är helt depp att både jag och Jessica är där. Jag kommer sakna dig sjukt mycket. Sådana här helger som vi just haft när vi får vara arga, ledsna och skratta tillsammans är guld värda.


Best of friends...

Time to work

Trevlig kväll

Lördagens galej var mycket trevligt. Det innehöll det mesta en bra hemma fest ska innehålla: nya trevliga människor, några som däckar och lite "skandaler". Skandaler är kanske fel ordval, jag skule vilja säga otippade par... En bra hemmafest innehåller ven en riktigt god middag innan alla nya människor man inte känner kommer, så man blir lite varm i kläderna med sina godaste vänner.

Som sagt så var jag på Fridas och Cecilias 20-års fest, jag och Jessica släppte av Hanna vid Ica Maxi på kvällen med ett löfte om att jag skulle hämta henne när hon ringde och drog sedan iväg mot Kjula/Jäder. När vi kom serverades en mycket god midag ch en mycket god chokladtråta.

Vad är värt att nämnas från festen? Bag in boxen var given och det var lixom den som fick alla underbara människor att beblanda sig med varandra. Att bag in boxen kan göra så mycket. Melker och jag var även på en liten roadtrip och hämtade Hanna, långt ute på vischan hamnade vi och världens sämsta vägförklarare. Och det var inte Hanna.

Sent (mycket sent) omsider var det dags att åka hem och då skjutsade jag och Hanna hem Martin. Sedan tog vi och åkte och käkade på Statoil, där vi träffade Pillan mitt i natten. Klockan 04.25 kom jag sedan i säng. Klockan nio vaknade jag av att Hanna höll på att hosta lungorna ur sig. Jag var lite rädd en stund.

Hanna och jag degade till elva sedan i alla fall, käkae lite frulle och Hanna njöt av att hon inte skulle spela match. Klockan kavrt över ett ringer Johan och frågar hanna om hon inte blivit kallad till matchen. Så Hanna och jag sätter oss i bilen och kör i illfart i Katrineholm där Hanna spelade match. Förlorade gjorde de med. Inget roligt. Sedan träffade vi Martin och spelade TP, resten är nutid och framtid.

Underligt inlägg som tusan, jag har verkligen ingen struktur i mitt huvud just nu... 

TP med Hanna och Martin

Jag och Hanna har hela denna späckade dag kännt oss lite deppiga och bestämt oss för att göra något roligt på kvällen just då bestämmer Matrin att höra av sig. Då blev det spelkväll med Hanna och Martin, som gjort för många goda skratt efter alldeles för lite sömn...

Kasta inte sten i glashus på de kalsongerna.

Jag svär på mina barns gravar...

Klart man har kronans kläder, jag har till och med de långa strumporna.

Jag förträngde min öron...

Vadå, typ gruppbrottning?

I vilken sport kramas man? Kramkull, kanske?

Hur många igelkottarter finns det i Europa?

Kortare eller längre, då ka du inte svara ja...

Hur ska det gå i livet? Hur ska det gå i rederiet?

Palla, orka.

Rostat bröd är fritid.

Oh sole mio, jag älskar mig själv.

Jag fuskar åt alla. Lika för alla? Jävla kommunist..

Vilkan är världens minst republik? Bananrepubliken....

Vilka svär i Norge? Nej, bestämmer.

Med vilken valuta betalar man i Thailand? Natura?

Vilken känd kokboksförfattarinna är begravd i Klara k:a i Stockholm? Mat-Tina!!!

Visit till Venedig?


Föresten är det här är min och Hannas nya favoritlåt i all vår misär:
We pity you loves leftovers
and look down on those who can't stay true
We are safe but we can't stop wondering,
if this is it then who's fooling who?


Nu ska jag sova för både halsen och huvudet gör fett ont...

Go on and take a bow...

You look so dumb right now
Standin' outside my house
Tryin' to apologize
You're so ugly when you cry
Please
Just cut it out

Don't tell me you're sorry,
Cause you're not,
And baby when I know,
You're only sorry you got caught

But you put on quite a show.
Really had me goin'
But now it's time to go,
Curtain's finally closin'.
That was quite a show.
Very entertainin'.
But it's over now.
Go on and take a bow.

Chansning

Chansningen gick hem. Jag ser ut som en toppmodell. Haha. Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha på mig... Jag har ju 20 min på mig nu, det är lurre.

Sen

Jag är sjukt sen som vanligt och nu oroar jag mig att jag ska se ut som Bridget Joens när hon knallar in på advokatmiddagen med alldeles för mycket rouge.

Mitt I-lands problem är nu om jag ska ha eyeliner eller inte. Risken är stor att jag förstör hela sminkningen för jag är stressad. Men jag riskerar nog det...

Aldrig att jag låter dig glida

Planerna är smått ändrade för imorgon. Hanna och jag åker ut till Stora Sundby tillsammans och så ska vi hänga hemma hos mamma. Hur mysigt knns inte det? Eventuellt ska Tessan också komma. Om jag säger att jag och Hanna kommer så kommer Tessan med. Hanna och jag ska sedan laga mat till de som kommer. Hoppas att det inte blir alltförmånga bara. Jag tror dock att Tessan får hjälpa till för hon är lixom själva specialisten på den maten vi ska laga...


Min söta mamma.

Sedan ska vi titta på film på kvällen ska nog tvinga Tessan att ta med sista Pirates filmen, jag hade ju helt glömt att den ens fanns och jag är så nyfiken på den. Men om jag känner min mamma rätt så kommer hon somna sammtidigt som hon sätter sig i tv-fotöljen. Åh, hon kommer att älska det när jg berättar det för henne imorgon bitti vad vi ska göra. Lilla mamma saknar oss barn hela hela tiden, och jag saknar henne med!

I'm on i mission so I can't escape today

När min mamma tröstade mig igår så sa hon att det kommer att kännas bättre när du sovit lite, jag bir alltid lika arg på henne när hon sger så. För när man mår dåligt känns det som att man aldrig ska må bättre. Men om jag ska vara helt ärlig känns det bättre idag, inte bra men bättre i alla fall.

Jag har massor av roliga saker att se fram emot; Hannas och min myskväll imorgon, Fridas och Cecilias 20 års kalas. Jag är bjuden på en annan fest i oktober som kommer att bli smashing. Snart fyller mamma och då ska jag ch mina systrar hitta på något roligt med henne. Sedan ska jag faktiskt flytta till Norge!!! ag vet att det är typ det enda jag tjatar om just nu, men om jag inte har något annat rolit att berätta då.

Jag har btw redan börjat planera vad jag och Hanna ska äta imorgon kväll, när jag inte har något bättre för mig då planerar jag vad jag ska laga för mat. Undrar vad Hanna tycker om baconinlindade kyklingfileér fyllda med mögelost? Sedan kanske lite sorbet till efterrätt? Hanna, vad tycks?

Nu kan jag berätta något roligt som min mamma berättade för mig igår när hon var lite desperat för att jag skulle bli glad. Att jag träffade min kompis mormor med Tessan på sta härom dagen och sedan hade hon träffat min mormor efter det. Min kompis mormor och min mormor är typ bästisar. Då hade Hannas mormor som det är sagt att jag och Tessan var citat: Så in i helvete snygga. Klockrent tycker jag. Tydligen har hannas mormor alltid tyckt att jag har vart snygg för jag har vart så himla lika någon gammal gemensam släkting som var så snygg när hon var ung. Jag har tydligen påbrå då. Men det känns trygg att någon tycker jag är så in i helevete snygg även om det är en ca 75-årig dam....


Så in i helvete snygg. Haha!

We got nowhere to run

Idag känns som en dag jag lika kunnat vara utan. Jag gick upp i ottan imorse för att hämta upp min tvätt i tvättstugan som jag hade lämnat på tork. Självklart hade det inte torkat så det var bara att ställa sig att hänga tvätt i ottan. Sedan somnade jag om och drömde en riktigt angenäm dröm som den hemska väckarklockan väckte mig ifrån. Sedan stressa i sig två mackor och sminka sig (nogrannt). Sedan var det jobbet. Det var helt okej tills jag örjade må illa av alla möjliga lukter och jag ville bara hem och sova eller kräkas. jag ände mig otäckt mycket som en bitch. Sedan pratde jag även med en kollega om ett fel som jag gjort för ett tag sedan, vilket inte direkt fick mig att må bättre.

Så jag ringde madde ikväll och hade ångest. Sedan ringde min mamma mig och frågade hur dte var och jag börjar störtböla och kan inte luta. Usch jag känner mig så dålig just nu. Jag känner att jag förtjänar ingenting bra just nu, bara allt dåligt som händer mig just nu det förtjänar jag.

Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag längtar till att flytta till Norge, bara få byta miljö.

Jag vet att jag kommer att må bättre imorgon, men just nu. Jag längtar till framtiden!

I'm gonna do my best if you let me try

Sofia har vart här och nu har vi smaskat varm äppelkaka och te och snackat igenom allt som hänt sedan senast. Det hinner ju hända en del på nästan två veckor.

Jag önkar att det var något bra på tv, men det är verkligen inget som tilltalar mig. Och jag har ingen vettig bok att läsa. Jag kan komma på mig själv att sitta och längta till Norge för där har jag bestämt mig för att läsa alla Ewas böcker. Hon har massor med böcker hemma som jag inte läst. Det faktum att jag inte har något att göra och är uttråkad känns som att det avspeglar sig rätt bra i det här inlägget med, jag har haft en väldigt inspirationsfattig dag. So to speak.

Jag längtar till helgen, jag längtar till fredag då jag och Hanna har bestmt oss för en mys/chillkväll med kogänget. Laga mat och hyra film. På lördagen är det som gäller 20-års fest som sagt. jag har redan sett i gruppen på fb att det kommer massor av roliga människor som har nu flyttat tillbaka till sina studentstäder men kommer tillbaka på en tillfällig visit över helgen och besöker den numera beryktade festen. Hihi.

Jag ska ju som sagt vara chafför på fredag då jag har en vit period i mitt liv och jag satt och funderade en stund och tyckte det var så himla bra att jag inte drack för det kostar så mycket. men sedan insåg jag att det påverkar inte min ekomi nämnvärt just nu att dricka då jag har en del alkohol hemma redan som bara har längtat efter att drickas upp som nu får stå och samla damm och årgångar.

Nej nu kanske jag ska kasta mig i soffan och zappa enstund då. Tyvärr så hr jag missat programmet Världens konflikter som nyss gick på tvåan. ag som verkligen hade längtat efter en lättsmält såpa ikväll...

Here's to us one more toast

Jag tvättar och tvättar. Ska alldeles strax springa ner för mina underbara fem trappor igen... Just nu funderarjag starkt på att diska och baka en kaka när jag kommit upp. jag väntar på att Sofia sa komma förbi och hon skulle nog älska lite varm äppelkaka.

Idag har vart en bra dag på jobbet måste jag säga, det känns som att jag kom ihåg allt jag skulle göra i alla fall.

Usch vad trist det här blir, för en kvart sedan hade jag världens bästa idé till vad jag skulle skriva om, men så började jag titta på kläder istäellet. Så nu har jag beställt lite fina höstkläder. En kjol, en klänning, en jacka och ett par skor. Egentligen har jag inte råd men jag vill verkligen inte frysa i vinter. :P Så nu önskar jag att kläderna kom på momangen så jag skulle kunna ha något av kjolen och klänningen på mig på lördag då jag ska på galej. Det är nämligen så att Frida och Cecilia fyller 20 år och ska ställa till med riktigt kalas i "Fridas röda stuga". Ska bli as najs. Jag känner mig dock som något av en pertypooper då jag har gått sta och lever ett vittt liv. Men folk behöver väl en chafför med...

Fråga

Jag undrade under kvällen för mig själv hur man kan garantera att ekologisk honung verkligen är ekologisk. Och det enkla svaret är nog att det är omöjligt att garantera. men det tro inte biodlar-töntarna. Jag hittade en tråd på någon hemsida där en man faktiskt påstod att han visste vart hans bin åt eller vad de nu gör när de fixar honung. Men hur kan nu denne man garantera att han vet vart hans bin äter, ett bisamhälle kan bestå av 60 - 80 000 individer, hur kan man veta då vart ens bin äter. har han inbyggd GPS på sina stackars små bin? Eller har han placerat bikupan så extremt långt ifrån alla konventionellt odlade åkrar så att de inte har en chans att flyga dit? jag kan bara tycka synd om dessa små bin att de aldrig har fått smakat på de konventionella böndernas odlingar. Nej, som ni förstår tror jag inte riktigt på de här med ekologisk honung....

Så dags att föna håret och sedan sova, och tacka gudarna för MUS cover all mix.

Gröt

Ibland gör man saker till sin mamma för att blidka dem när man gjort något ogenomtänkt som min mamma fått lida för. Som ikväll lagar jag risgrynsgröt till henne ch mig även fast det känns som det sista jag vill äa just nu är risgrynsgröt. Men vad gör man inte för fridens skull?



btw så har jag förlagt mina glasögon lite granna så jag går runt som en blind höna eller något här. Frågan är när jag snubblar och får ett blåöga...

Flitens lampa

Flitens lampa lyser igen efter helgen. Jag mår bra igen. Jag har vart som en riktigt hemmafru på 50-talet idag. Kokat äpplemos hela dagen, vilken terapi. För mig är det terapi att koka äpplemos och baka, kanske för att det händer så ofta.

Igår var jag ute och rastade Hanna och Oliver, det blev betydligt längre än väntat. 2,5 h var vi ute men vi hade inga klockor med oss, och jag kan väl glatt erkänna att vi var något vilse en stund. dock inte på riktigt, vi visste på ett ungefär vart vi var, i Stora Sundby i alla fall.

Dagens höjdpunkt har väl vart att Sandra kom och besökte mig hos mamma efter hon jobbat färdigt så hann vi tjattra i några timmar. Jag behövde verkligen uppdatera mig om hennes liv och behövde uppdatera henne om mitt med. Det händer ju mycket mellan gångerna...

Nu väntar jag bara på att mamma ska komma och hämta en flyttlåda så kan jag göra vad jag ville hela kvällen sedan. Alltså vila tills imorgon då det ör dags att jobba igen.

Från ett beroende till ett annat

Jag har hittat en nytt beroende. Måste kolla det här titt som tätt: tjuvlyssnat.se. Jag anser att jag kan få vara beroende av mina bloggar nu när jag ska dra ner på annat.

Nu till den stora frågan, varför var jordnötsringar så himla mycket godare när man var liten. Jag har kpt jordnötsringar och jag kan helt ärligt säga att jag är riktigt besviken. När jag var liten älskade jag dem, de slog chips med hästlängder. Men nu är det inte speciellt gott. Jag känner mig grundlurad på min barndoms mysiga fredagskvällar. Äta jordnötsringar till Disneydax och Små sjtärnarona. Nej, tack! 

Ätit

Jag har ätit och druckit nu, min mage var alldeles tom. Jag hade inte ätit mat sedan tre igår när jag åt vid sex. Också hade jag ju även hunnit kräkas...

Nu har jag tittat på Polisskolan, jag hade helt glömt bort att im Catrall var med i den. Hon ser ju lite annourlunda nu, men det måste ju inte vara negativt. Jag tycker dock hon var finare i håret då. Haha

Hur ska kvällen spenderas?

Jag känner mig ju inte drekt pigg och fräsch idag inte. Mer än så orkar jag inte förklara.

Kvällen spenderas som så:
17.00 Miami Ink
18.00 Polisskolan
Sedan ska jag noga sova igen.

Breakaway

Så nu har jag kommit på vart jag ska förfesta ikväll, frågan är bara hur jag ska hina allt. Jag ska först på ljusparty sedan ska jag hem och göra mig iordning och sedan ska jag till Ana. Tessan, Anna, Cec och Sussie ska ut ikväll. Kul att träffa Cec det känns som det var 100 år sedan jag träffade henne. :P

Nu ska jag kamma mitt hår och gå till bussen. Jag har ont i min stackars mage, den har ätit alldles för mycker under planeringsdagarna... Det är inte jag som ätit för mycket utan man mage, bara så ni vet...

Your everything

Jag vill åka till pappa snart, jag saknar honom. Tror att jag ska dit med mamma på söndag efter jobbet. Btw så hade min farfar fyllt 90 år idag om han hade levt, jag ringde mamma när jag hade en rast under planeringsdagarna och då var hon, Tessan och Lisa på kyrkogården och lämnde blommor. jag saknar min tokige storrökare till farfar som slogs lite med Gotte på hemmet. Konstigt att man kan gå vidare och inte tänka på människor så ofta när de dött, jag insåg just att det var välidgt länge sedan jag tänkte på farfar. Lilla underbara farfar.

Så jag har vart på planeringsdagar med jobbet nu då, riktigt trevligt. Två rätters lunch och tre rätters middag. Kan man göra något annat än att njuta. jag var mest med Minna och Kristin. Riktigt roliga människor de där två. På kvällen så blev det spontan schlager-battle som övergick i blodigt krig. Jag och Kristin rockade med vår version av Glädjens herre. Vi körde även My bonnie som har blivit något av en HIA-klassiker efter kräftskivan.

Ikväll blir det ljusparty, jag orkar egentligen inte men det var så länge sedan jag träffade Bea det är hos så jag måste gå. I miss her. Kanske att de blir lite spontan utgång efter, det jag vet inte riktigt än. jag har snackat med Hanna i alla fall och hon ska ju ut.

Nu ska jag lägga mig på min säng och rulla tummarna en stund och samla lite energi.

I recon it's my turn, to win some or learn some.

Jag känner mig underligt deppig/gring ikväll. jag har så mycket ideér med det mesta men så skiter det sig. Ja, men sådant är livet. Dagen har bara svischat förbi på förmiaddagen kom Tessan och vi käkade frukost och snackade lite skit. och Tessan fick betala sina räkningar. Sedan gick vi ner till stan, blev bjudna på klubbkväll på MUS. Självklart kan jag inte den kvällen!

Sedan kom Ewa och Anita och hämtade mig och vi åkte till Sandra, vi hänge på Amarant ett tag. Jag och Ewa hann ha ett smärre gräl för jag var helt säker på att Ewa hade vart på "nya" Amarant, men det hade hon ju inte. Men till mitt försvar får jag väl säga att hon helt verkade ha glömt att de hade bytt lokaler och trodde att vi hade tagit en annan väg. Sedan hängde vi ett tag i Sandras och Roberts lilla söta hus med en riktigt smaskig smörgåstårta.

Imorgon drar jag iväg på planeringsdagar med jobbet så jag ska väl försöka packa lite ikväll. frågan är vad man ska ha med sig. Inte mycket alkohol i alla fall. jag minns hur det blev förra gången när jag blev onykter precis när jag skulle och lägga mig och inte kunde sova och ade en helt ovettig och dum sms-diskussion med en bekant.

Jag lär ju återkomma ikäll eftersom jag inte har så mycket vettigt för mig...

If you keep on dancing you will never grow old

Underbart band blir dagens trip down memory lane. Steve Miller band med låten Dance dance dance. Finns även andra underbara låtar med dem som ni borde lyssna på om ni är inne och tittar på den här låten, till exempel The joker och Keep on rocking me babe. Låtar som jag kan i stort sett utantill efter mitt farsarv.

Steve Miller Band, amerikanskt bluesinfluerat rockband bildat av gitarristen Steve Miller 1967. På gruppens skivor har en hel mängd olika musiker medverkat, ofta medverkar dock (förutom Miller själv) Curley Cooke (gitarr), och Lonnie Smith (bas).

Gruppen är känd för hits som "The Joker", "Jet Airliner", "Fly Like an Eagle" och "Abracadabra".
Från Wikipedia.


I was lifted up again

Idag har jag och Ewa kännt oss riktigt dukitga och aktiva. eller jag känner mig riktigt duktig och aktiv i alla fall, hoppas Ewa med gör det. Vi har vart hos en sådan här himla notarius publicus och fått våra pass kopierade och så har vi mailat på två lägenheter. Jag har dock fått svar på en av dem och det var visning imorgon så den missar vi nog. Sedan var vi även och köpte lite mat, Kina. mums.

Igårkväll hade jag en så himla trevlig kväll. Jag hade ju lovat mig själv att spinna eller gymma men så blev det ju inte. (stor chock) jag åkte istället till Köping med tre av mina kollegor och tittade på dem när det spelade Korpen finalen för MSE fritid  (sjukhuset). Det blev 1-1, efter det förlängning, sedan straffar. Och mina kollegor målvakt räddar alla utom en staff, dvs de vann finalen. jag ångrar verkligen inte att jag spenderade en kall rengning måndagkväll med att nästintill förfrysa tårna i Köping. Det är faktiskt riktigt kul med Korpenfotboll, jag blev till och med riktigt sugen på att spela.

Jag såg just att jag fått mail av den andre tomten med som hade en lägenhet, visning på torsdag, då missar vi den med... Ja, ja det kommer fler lägenheter.

Nu är kvällens projekt att förvälla svamp, hur gör man och hur lång tid tar det? Måste googla. Tacka gudarna för google...


Work

Time for work. jag lovar att skriva ett ordentligt inlägg ikväll och berätta om allt bra jag och Ewa har gjort idag. :D

Fit for fight

Fit for fight är jag jämt, nu är bara målet att bli fit. Så imorgon börjar en ny vecka aka ett nytt liv. Målet är att äta frukost imorgon innan jag går till jobbet. Alla säger ju att det är så förbannat nyttigt med frukost. Men frågan är är det inte förbannat nyttigt med sömn med??? Ska även försöka hinna till gymmet (läs: orka)...

Good night and wish me luck.

Dagens skörd





Vanliga kantareller, taggsvamp och trattkantareller. Not to bad, huh?

Say it ain't so

Imorse vakande jag arg (!). Varför vaknar man arg? Jag känner inte direkt att jag har de bästa förutsättningarna att det här ska bli en bra dag tyvärr. Och jag som ska ut till mamma och Tessan jag vill vara glad. Jag hatar att vara arg. Ja, men jag kanske lgnar ner mig när jag kommer ut till landet och får lite frisk luft.

Eller som Farmareflickan sjunger:
När stadsborna vaknar i sängen,
så oroliga till själ och till kropp.

Dags att komma ut till hembygden och få lite lugn i själen då?

My first trip

So this is the first trip down memorylane.

En kort presentation av sången, Acropolis adeiu av Mireille Mathieu. Det var inte lätt att få tag på denna ska jag säga, men med lite dektektivarbete och hjälpa av mamsen så skakade jag fram den. Först fick jag ringa och sjunga den för mamma, och det faktum att jag senast hörde den för kanske tio år sedan hjälpte väl inte mamma direkt. Eller det faktum att den är på franska. Jag kan tilläga att sången finns på tyska men inte alls lika bra som den franska.

Så de jag tänker på när jag hör den här är mig själv sjunga med i den här när jag är mellan sju och tio r. Jag kan fortfarande inte franska och hittade på orden själv på random så där. Men härlig är den, hemsk men härlig.

Mireille Mathieu föddes som nummer ett i en syskonskara på 14 barn. Mireille Mathieu växte upp under knappa förhållanden, hennes far, Roger (död 1985), var stenhuggare och hennes mor, Marcelle, var hemmafru.

Mireille Mathieu har en repertoar på mer än 1200 sånger, hon sjunger på bland annat
franska, tyska, engelska, italienska, spanska, provencalska, katalanska, japanska, kinesiska, ryska och finska. Mireille Mathieu var den första västerländska sångerskan som uppträdde offentligt i Kina.
Fritt saxat från Wikipedia...

Ja men hatten av för henne som kan sjunga på så många språk.


Lets enjoy it while we can

Jag har insett att jag är ung och kan leva lite hur jag vill och njuta av livet. Tessan ringde mig imorse vid nio, antagligen första gången han vaknat vid nio på ett år frivilligt. Men hon var hemma hos mamma och då är det tidiga kvällar som gäller. Hon ringade mig i alla fall klockan nio imorse så att jag skulle få höra hur Roland snuttade på hennes hår. Hon kallade mig krogenhagga för att jag skulle ut ikväll med. Men jag vet fasiken inte om jag pallar med att gå ut ikväll med.

Gårdagkvällen blev riktigt roligt. Skönt att man kan ha så kul med få vänner utan att spåra. Det mest spårade igår var väl några bilder på underkläder och de bilder var ända väligt oskyldiga. Jag har dock inte dessa bilder men ni kan få lite bilder från den underbara middagen jag och Hanna skapade.

   

Efterrätten blev även uppskattad av Jessica och Marie som fick en taste av den med. Det är så kul att umgås med Hanna och marie för jag driver ganska ofta med dem eftersom att de tror på det mesta jag säger. Vi hade en diskussion igår om vad fitta och kuk betydde och det köpte de het klart eftersom jag och Jessica visste vad det betydde (de med). Men då örjade jag säga att alla ord betyder ju någonting från början och snopp dte kommer ju från kåldolm från början. och de trodde på mig, men jag kunde bara hålla mig i tio sekunder innan jag dog av skratt för att de är så godtrogna. Vi körde även kortleken vilket ledde till att vi bara fick säga siffror på tyska, high fünf är nu lite v en klassiker.

Imorse vakande vi pigga, glada och fräscha och ställde till med en riktig brakfrukost. Det har nog inte serverats en sådan komplett frukost i min lägenhet sedan jag flyttade in här.


Visst ser de pigga ut? Men Maries ben ser i alla fall bruna ut...


Jag är lättroad.

Jag har funderat med en ny grej i min blogg, en trip down memorylane varje dag i musik. jag har insett att man far hade sjuk bra musiksmak och att jag borde dela med mig av lite klassiker som jag minns från hans kassetband som vi alltid lyssnade på i bilen eftersom att vi älskade hans musik. Det kommer nog komma upp lite länkar till låtar som jag anser att man bör höra i alla fall...

Trodde det var nyttigt

När jag var och storhandlade senast köpte jag ett nytt knäckebröd, Vasa Runda Kanel. Jag har inte vågat smakat det av rädsla för att det skulle vara jätte äckligt. Men nu smakade jag det ikväll för jag var så hungrig så det rev i magen när jag kom hem från jobbet. Nu är jag frälst, jag älskar det. Jag tänkte detta är mitt nya nyttiga godis. När jag går till kket frö att ta ännu en macka tittar jag på innehållsförteckningen och ser att socker står på andra plats. Det var så mycket med det nyttiga brödet.

Varför får inte ens knäckebröd vara nyttigt längre? och varför är nästan allt gott onyttigt???


Wouldn't it be nice if we were older

Idag har jag vart med Tessan i Nyköping. Jag hann shoppa lite bland annat en asskön mössa som ska bli skönt att ha i i höst när det blir kallt i höst. Kommer passa så bra till skinnjackan jag spanat in.

Jag har vart hos pappa idag med, dock med Lisa och mamma. Det var riktigt trevligt pappa var pigg och ville bara ha mera karameller. Plötsligt utbrister han: "Ska vi sjunga?" och sätter igång och sjunger för full hals. Ha har aldrig sjunigt bra min far och jag måste säga att det har nog blivit ännu värre med åren.

Jag funderar starkt på att gå och lägga mig, jag är helt slut jag har inte sovit ut på år och dagar känns det som. Senast jag sov länge var nog i onsdags om man inte räknar med att jag gick upp halv ett i söndags. Men då måste man även se till att jag inte somnade förren framåt halv fyra, fyra på morgonen. Och imorgon bitti kommer Ewa och Anita.
Ewa och jag ska fixa lite inför Norge och så ska vi och titta på en bäddsoffa med som kan bli aktuellt att den inköps och följer med oss. Anita tyckte inte att hon hade något bättre för sig och nestämde sig också för att följa med. Trevligt, trevligt.

Föresten hann och även träffa Hanna idag och diskutera en eventuell utgång på lördag, så vilka är på?

God natt

Pappa

Jag har vartg hos pappa idag och insett en sak. När pappa är vaken är det helt okej att hälsa på honom, då är han lxiom den tokige gubben som intagit min pappas kropp. Men när pappa somnnar det är då det blir jobbigt. För då ser jag min pappa som somnade jämt i tv-fotöljen hemma och just när man suttit att samlat mod i en kvart framför nyheter och tar tv-dosan och sätter på något bättre då vaknade min vanliga pappa igen.

Men när han som ser ut som min pappa vaknar igen inser jag att det inte är min pappa. När jag satt hos honom idag brjade jag undra hur livet hade vart ifall han inte var sjuk, det går inte ens att tänka så. Jag är redan fucked up som det är. Men det var bra att hälsa på pappa idag, för när han sover då gråter jag. Det känns befriande att gråta, jag måste få vara ledsen för det som hnder. och när jag är med min pappa då tänker jag på min riktiga pappa som skulle kramat mig och hållt mig i handen när jag gråter hjälplöst.

För hjälplös det är just vad min familj är i den här situationen. Nu ska jag hem till mamma och mormor, sedan bege mig mot Duvetorp och Tessan. Tessan har lovat mig mackor med stuvade kantareller till kvällsmat.